Safinová s Kuzněcovovou jsou po týdnu znovu ve finále

8. 5. 2009, 20:47
Aktuality 6
WTA ŘÍM - Ve finále tenisového turnaje v Říme se střetnou Rusky Dinara Safinová a Světlana Kuzněcovová, které spolu bojovaly o titul už minulý týden ve Stuttgartu. Světová jednička Safinová udolala dnes v semifinále po třech hodinách Američanku Venus Williamsovou 6-7 6-3 6-4. Sedmá nasazená Kuzněcovová měla výrazně méně práce s Viktorií Azarenkovou.
Dinara Safinová

Bělorusce povolila uhrát jen šest gamů a potvrdila, že má na antuce skvělou formu. Před týdnem vyhrála ve Stuttgartu a šňůru bez porážky natáhla už na devět zápasů.

Safinová na dálku odpověděla Sereně Williamsové, která před turnajem prohlásila, že pravou světovou jedničkou je jedině ona. Sebevědomá Američanka ale prohrála hned ve svém úvodním římském vystoupení, naopak Safinová je už ve finále a připsala si poprvé skalp Sereniny starší sestry Venus.

V dramatickém duelu sice udělala třiadvacetiletá Ruska osm dvojchyb, od poloviny prvního setu se jí ale podařilo najít recept na tvrdé podání Američanky, které prolomila celkem šestkrát.

- WTA PREMIER 5 ŘÍM (Itálie, antuka, 2.000.000 dolarů) -
páteční výsledky (08. 05. 2009)

Dvouhra - semifinále:
Safinová (1-Rus.) - V. Williamsová (4-USA) 6-7(3) 6-3 6-4
Kuzněcovová (7-Rus.) - Azarenková (6-Běl.) 6-2 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
newite nekdo kde mohu sledovat tento zapas na internetu?
Reagovat
smazaný uživatel
...tak zápas jsem viděl celý, Venus si ho prohrála sama (nikdo neprorazil její už vůbec ne tvrdé podání). V prvním setu nastoupila jak je jejím zvykem, vedla 5:2, pak si ale začala myslel, že se Dinara porazí sama. Ta začala bojovat, naopak Venus odešel kompletně první a posléze druhý servis. Ve třetím setu jí dokonce odešla kupodivu i fyzička, a to se na antuce trestá! Pokud ale bude Safina finále hrát jako s Venus, dá jí Kuznetsova hladce 12:4...
Reagovat
smazaný uživatel
// ony teda obe se porazely samy a nakonec prezila Dinara dele, nazor jak zpraku, ale myslim ze sestaveny z hoven
Reagovat
smazaný uživatel
ty jsi asi nekoukal a nebo ten komentář patří jinam...
Reagovat
smazaný uživatel
Doufam, ze zitra oplatis minulou porazku... budu ti drzet hodne palce, jelikoz si myslim, ze to budes mit dost tezke.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist