Safinová porazila Pennettaovou a v New Yorku je poprvé v semifinále

3. 9. 2008, 23:17
Aktuality 2
US OPEN ŽENY - Ruská tenistka Dinara Safinová postoupila do semifinále US Open a stále má šanci stát se novou světovou jedničkou. Dnes si šestá nasazená hráčka v New Yorku poradila s Italkou Flavií Pennettaovou a o postup do finále se utká s vítězkou sesterského souboje Sereny a Venus Williamsových.
Profily hráčů
Dinara Safinová

Dinara Safinová v dnešním zápase udělala 19 nevynucených chyb, tedy o 11 více než soupeřka. Ovšem sama diktovala tempo hry, tudíž zahrála i více vítězných úderů. První sadu vyhrála hladce 6-2, ale úvod druhého setu zaspala. Flavii Pennettaovou pustila do brejku, který však vzápětí dokázala oplatit stejnou mincí a zbytek zápasu už na kurtu znovu dominovala. Po výhře 6-2 6-3 postoupila na US Open poprvé do semifinále.

"Hrála neuvěřitelně. Nedala mi žádnou šanci," vyzdvihla výkon soupeřky Italka Pennettaová. "Byl to velký zápas. Obě jsme hráli dobře," pokračovala Safinová. "Snažila jsme se soustředit jen na svůj výkon a dát do zápasu 100%. Vidím, že můžu být ještě silnější," dodala.

Dvaadvacetiletá Ruska došla nejdále ve Flushing Meadows před dvěma lety, kdy skončila ve čtvrtfinále. Letos ale zažívá nejlepší sezonu, ověnčenou finálovými účastmi na Roland Garros a na olympijských hrách v Pekingu. Na velký turnajový titul ale stále čeká.

Rodačka z Moskvy má životní formu - na posledních sedmi turnajích hrála šestkrát ve finále a o další se pokusí v pátek proti jedné ze sester Williamsových. Pokud by Safinová získala první grandslamový titul, a zároveň se do finále nedostala Jankovičová, stala by se v pondělí novou světovou jedničkou.

US OPEN - středeční výsledky žen:

Dvouhra - čtvrtfinále:
Safinová (6-Rus.) - Pennettaová (16-It.) 6-2 6-3

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Blacková/Huberová (1-Zimb./USA) - Yan/Zheng (8-Čína) 6-4 6-3

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ten titulek (totéž mnohokrát jinde) je standardně bezradně český. Když už to chcete mít čecháčkovsky s ová, tak jedině Safinová porazila PENNETTOVOU.... (Sugijamovou, Mirzovou). Píšete snad Azarenkaová?
Reagovat
smazaný uživatel
Moje připomínka tentokrát nebyla zaměřena na ová, ale na to děsné AOVÁ. Koncové A se před přidáním OVÁ vypouští, aspoň podle výkladu Ústavu pro jazyk český.
Ová umožňuje skloňování příjmení, ve větách je to velmi užitečné. V tabulkách a přehledech zápasů je to již zbytečné.
Jméno Číňanky Zheng se na tomto webu používá v obou verzích. Jednou Zheng Jie, jindy Čeng Ťie. Takový postup moc logický není.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist