Safinová nezaváhala, vyřadila neoblíbenou soupeřku Hantuchovou

1. 5. 2009, 09:42
Aktuality 0
WTA STUTTGART - Dinara Safinová zvládla i druhý zápas jako světová jednička. Na antuce ve Stuttgartu ukončila sérii porážek se Slovenkou Hantuchovou a o semifinále si zahraje proti Radwaňské. Mezi nejlepších osm postoupily také Dementěvová nebo loňská vítězka Jankovičová.
Dinara Safinová

Dinara Safinová hraje ve Stuttgartu poprvé jako světová jednička a zatím si vede zdárně. Po hladké výhře nad Erraniovou si ve čtvrtek poradila i s Danielou Hantuchovou, kterou porazila 6-4 6-2. Stav vzájemné bilance se Slovenkou tak vyrovnala na 3-3. "Prohrála jsem s ní několik posledních zápasů, ale dnes jsem hrála dobře," pochválila se Safinová, jež se v pátek utká s Polkou Agnieszkou Radwaňskou.

Druhá nasazená Jelena Dementěvová měla ve středu problémy proti domácí Grönefeldové, druhé kolo však zvládla lépe a Maďarku Szavayovou porazila 7-6 6-1.

Lonský ročník na rychlém povrchu vyhrála Jelena Jankovičová, která nechybí ani letos na antuce. Ve druhém kole ji čekala vítězka nedávného turnaje v Charlestonu Němka Sabine Lisická. V zápase, ve kterém bylo k vidění celkem devět brejků, ale žádná odvrácená hrozba ztráty servisu, Jankovičová vyhrála po velkém boji 7-5 5-7 6-3. "Pořádně mi zatopila. Hrála výborně, tvrdě podávala. Málo dívek dokáže servírovat takovou rychlostí, jako ona. Zápas mě hodně unavil," řekla čtyřiadvacetiletá Srbka, kterou dnes čeká duel s Italkou Pennettaovou, jež vyřadila šestou nasazenou Petrovovou.

Halový turnaj ve Stuttgartu je dotován částkou 700.000 dolarů a vítězka si odveze luxusní Porsche.

- WTA PREMIER STUTTGART (Německo, antuka, 700.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (30. 04. 2009)

Dvouhra - 2. kolo:
Safinová (1-Rus.) - Hantuchová (SR) 6-4 6-2
Dementěvová (2-Rus.) - Szavayová (Maď.) 7-6(4) 6-1
Jankovičová (3-Srb.) - Lisická (Něm.) 7-5 5-7 6-3
Kuzněcovová (5-Rus.) - Li Na (Čína) 4-6 6-4 7-5
Pennettaová (It.) - Petrovová (6-Rus.) 6-2 6-2
Bartoliová (Fr.) - Wozniacká (7-Dán.) 7-6(6) 6-4
A. Radwaňská (8-Pol.) - Pironkovová (Bul.) 6-3 6-3

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Petkovicová/Wöhrová (Něm.) - Benešová/Záhlavová-Strýcová (ČR) 7-5 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist