Safinová má jako první vstupenku na Turnaj mistryň

6. 8. 2009, 11:52
Aktuality 2
Světová jednička Dinara Safinová je první tenistkou, která už má jistou účast na letošním Turnaji mistryň v Dauhá. Vítězka tří letošních turnajů se v listopadu utká se sedmi soupeřkami o podíl z celkových 4.45 milionů dolarů.
Profily hráčů
Dinara Safinová

Pro ruskou tenistku je to už druhý závěrečný podnik sezony, kterého se zúčastní. Na turnaji, kterého se zúčastní osm nejlepších hráček a čtyři nejlepší páry za daný rok, si zahrála už loni. Nepříliš úspěšně, v základní skupině ale prohrála všechny tři své zápasy.

Letos tak bude mít možnost napravit loňské zklamání. Světová jednička si účast v Dauhá zajistila především třemi tituly, z Říma, Madridu a Portorože, od té doby, co usedla na tenisový trůn, má vynikající bilanci 34 výher a pouhé čtyři porážky.

"Dinara letos dosáhla skvělých výsledků a zasloužila si tak jako první místo na Sony Ericsson Championship v Dauhá," oznámila na stránkách WTA její šéfka Stacey Allasterová. "Její letošní ohromující výkony zahrnovaly i skvělou sérii, kterou odstartovala na jaře a během které vyhrála tři turnaje a dosáhla na samotný vrchol, když se stala světovou jedničkou," dodala.

"Účast na Turnaji mistryň byl jedním z cílů, které jsem si dala na začátku roku," řekla Safinová v reakci na oznámení WTA. "Letos jsem dosáhla několika významných cílů a jsem nadšená, že jsem se kvalifikovala jako první."

Turnaj mistryň se hraje od roku 1972. Loňský 38. ročník vyhrála Venus Williamsová, která ve finále porazila Rusku Zvonarevovou, ve čtyřhře uspěl pár Blacková/Huberová.

Komentáře

2
Přidat komentář
skott
O tom snad nikdo nepochyboval, 16 tydnu na pozici nejlepsi hracky sveta mluvi samo za sebe.
Uz jen jeden dalsi a vyrovna se i nejlepsi Rusce Marii Sharapove;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže Dinara má finálové skore 0-3 a Maria 3-1. Plus dalších 6 grandslamových semifinále. O tom, která z nich je šampionka, není pochyb.
Počet týdnů jako jednička je statistika k ničemu, aspoň u těchto malých čísel. 100 nebo 200 týdnů a víc je už zajímavější, ale k tomu má dost daleko.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist