Safinová končí ve čtvrtfinále, jedničkou zůstane Serena

19. 3. 2009, 08:25
Aktuality 2
WTA INDIAN WELLS - Ruská tenistka Dinara Safinová vypadla ve čtvrtfinále turnaje v Indian Wells a nevyužila šanci stát se poprvé světovou jedničkou. Finalistka letošního Australian Open a nejvýše nasazená prohrála ve středu s Běloruskou Viktorií Azarenkovou 7-6 1-6 3-6.
Dinara Safinová

Mladší sestra bývalé mužské jedničky Marata Safina by napodobila úspěch svého slavného sourozence v případě, že by v Kalifornii došla do finále. Sesadila by tak Američanku Serenu Williamsovou, jež v Indian Wells nestartuje.

Safinová přitom měla duel proti osmé nasazené Azarenkové dobře rozehraný, protože v první sadě odvrátila setbol a vyhrála ji v tie-breaku. Následující set však ztratila hladce 1-6, a i když v rozhodujícím dějství vedla 3-1, devatenáctiletá Azarenková získala pět gamů za sebou a postoupila do semifinále.

"Hrála jsem dobře, ale jen v prvním setu. Od druhého setu jsem to přestala mít ve svých rukách. Ona je hodně útočnou hráčkou, je těžké proti ní hrát. Zápasu pak začala jasně dominovat," řekla Safinová.

Běloruska se  v semifinále utká s další Ruskou Věrou Zvonarevovou. Turnajová čtyřka ani ve svém čtvrtém vystoupení v Indian Wells neztratila set, když si s devátou nasazenou Dánkou Wozniackou poradila hladce 6-4 6-2.

Čtyřiadvacetiletá rodačka z Moskvy tak mezi nejlepší čtyři postoupila stejně jako na letošním Australian Open a prožívá nejlepší měsíce své kariéry. Prý už dokáže ovládnout své emoce, které ji v minulosti v zápase dostávaly pod větší tlak. "Stále jsem emotivní hráčkou, ráda to na kurtu prožívám naplno. Ale ze zkušeností vím, kdy mi emoce pomůžou, a kdy se mám naopak soustředit jen na tenis," vysvětlovala světová šestka.

- WTA PREMIER INDIAN WELLS (USA - Kalifornie, tv. povrch, 4.500.000 dolarů) -
středeční výsledky

Dvouhra - čtvrtfinále:
Azarenková (8-Běl.) - Safinová (Rus.) 6-7(4) 6-1 6-3
Zvonarevová (4-Rus.) - Wozniacká (9-Dán.) 6-4 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jakmile Safina narazí na opravdu kvalitní hráčku, tak končí. Letos zatím na číslo jedna opravdu nemá. Jinak opět ta její palice, takhle se sesypat ve třetím setu..
Reagovat
smazaný uživatel
Azarenka mi udělala radost.

https://www.tipsport.cz/webtip-sandbox/ViewUsersTicketAction.do?idu=-68952614000&idb=-1&hash=W6uD7OE848usEk2t3D2eWYUiS7Q%3D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist