Safinová je v semifinále

15. 8. 2008, 17:36
Aktuality 7
Novopečená světová jednička Jelena Jankovičová v Pekingu olympijskou medaili nezíská. V dnešním čtvrtfinále nestačila na turnajovou šestku Dinaru Safinovou, která si o postup do finále zahraje s domácí Li Na.
Dinara Safinová

Jelena Jankovičová nastoupila v Pekingu poprvé v roli nejlepší tenistky světa. Roli největší favoritky ale nepotvrdila. Cestu za zlatem ji překazila Dinara Safinová, pro kterou byla čtvrtfinálová výhra už čtrnáctým vítězstvím v řadě.

Jankovičová nezačala dobře, první set prohrála 2-6. Nevzdala se, druhý set získala pro sebe, v rozhodující sadě se ale Safinová znovu předvedla ve formě, díky níž vyhrála poslední dva turnaje.

V boji o finále narazí turnajová šestka na domácí Li Na, druhé semifinále bude ryze ruské: proti Jeleně Dementěvové nastoupí Věra Zvonarevová.

Sestry Williamsovy, které včera vypadly, si dnes alespoň trochu spravily náladu vítězstvím nad japonským párem Sugijamaová/Moritaová a postupem do čtvrtfinále čtyřhry. O kolo dál už jsou ukrajenské sestry Bondarenkovy, které porazily dvojici Pennettaová/Schiavoneová 6-1 3-6 7-5.

 

Výsledky - olympijské hry - ženy:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Safinová (6-Rus.) - Jankovičová (2-Srb.) 6:2, 5:7, 6:3.

Semifinálové dvojice: Li Na (Čína) - Safinová, Dementěvová (5-Rus.) - Zvonarevová (9-Rus.)

Čtyřhra - 2. kolo:
S. Williamsová, V. Williamsová (2-USA) - Sugijamaová, Moritaová (Jap.) 7:5, 6:2.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
A. Bondarenková, K. Bondarenková (6-Ukr.) - Pennettaová, Schiavoneová (It.) 6:1, 3:6, 7:5, S. Williamsová, V. Williamsová (2-USA) - Vesninová, Zvonarevová (7-Rus.) 6:4, 6:0, Medinaová, Ruanová (4-Šp.) - Davenportová, L. Huberová (5-USA) 5:7, 7:6 (8:6), 8:6.

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jankovic is also projected to lose the No.1 ranking one week after attaining it. She needed to reach the final here to keep it, but now Ana Ivanovic will return to the top of the rankings. Jankovic becomes the third player ever to rise to No.1 for the first time and lose it a week later, after Henin in 2003 and Sharapova in 2005 (although both Henin and Sharapova returned to the top shortly afterwards). .... A sakra, novopečený trůn je v háji
Reagovat
smazaný uživatel
Safina also becomes the first player since the inception of computer rankings in 1975 to beat three different reigning world No.1s in the same season. Before this year the record was beating two different No.1s; but with her wins over Justine Henin at Berlin, Maria Sharapova at Roland Garros and now Jankovic at the Olympics, Safina makes history as the first to down three in the same season. .... Tak to je opravdu gůůůd
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám,že nazobanou číňanku porazíš a pak už jen lehké finále s dementem.(-:
Reagovat
smazaný uživatel
Drzim palce,hadam jak nikomu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak,jak jsem kdysi předpověděl,že Rafa bude tenisová jednička,tak brzy bude světová jednička Dinara!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Kliď se z trůnu, ženská nešťastná. On už ten kurz proti Jeleně (#1 vs #6 !!!) byl šokující. Budoucí jednička s delší životností se nám už začíná rýsovat a tak to má být.
Od května vyhrála snad už 10 zápasů nad tenistkou z Top 10. Prohrála jenom s Anou. Velký respekt! Dinara má ovšem problémy s těmi papírově slabšími, to je občas horor.
Reagovat
smazaný uživatel
Děláš mi radost holka. Bojuj, jak to dovedeš jen ty.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist