Safinová je teď nejlepší. Vyhrála i v Madridu

17. 5. 2009, 16:49
Aktuality 1
WTA MADRID - Světová tenisová jednička Dinara Safinová si vylepšila sebevědomí před Roland Garros druhým ziskem titulu za sebou. Třiadvacetiletá Ruska napodobila svůj týden starý úspěch z Říma a po dnešním finálovém vítězství nad Dánkou Caroline Wozniackou triumfovala i v Madridu.
Dinara Safinová

Safinová porazila o pět let mladší soupeřku 6-2 6-4 i díky 18 vítězným úderům. I přes porážku se osmnáctiletá Wozniacká stane příští týden první Dánkou v elitní desítce žebříčku.

Ziskem jedenáctého titulu v kariéře potvrdila Safinová dobrou formu, která ji provází od 20. dubna, kdy se posunula na první místo pořadí WTA. Od té doby má zápasovou bilanci 14-1, přičemž jedinou prohru jí uštědřila krajanka Světlana Kuzněcovová ve finále turnaje ve Stuttgartu.

Na madridské antuce ztratila Safinová jediný set, ve třetím kole s Češkou Lucií Šafářovou.

Ani ve čtvrtém finále se nedočkala prvního letošního titulu česko-americká deblová dvojice Květa Peschkeová a Lisa Raymondová. V rozhodujícím souboji nestačila na nejlepší pár světa Cara Blacková a Liezel Huberová, jemuž podlehla 6-10 v super-tiebreaku.

- WTA PREMIER 5 MADRID (Španělsko, antuka, 4.500.000 dolarů) -
nedělní výsledky (17. 05. 2009)

Dvouhra - finále:
Safinová (1-Rus.) - Wozniacká (9-Dán.) 6-2 6-4

Čtyřhra - finále:
Blacková/Huberová (1-Zimb./USA) - Peschkeová/Raymondová (3-ČR/USA) 4-6 6-3 10-6

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist