Safinová byla z publika nadšená, Šarapovová ho ignorovala

2. 6. 2008, 20:58
Aktuality 3
Když Dinara Safinová v tie-breaku prvního setu promarnila dva setboly, vztekla mrštila raketou o zem. Nakonec však v koncovce měla silnější nervy než světová tenisová jednička Maria Šarapovová a postoupila do čtvrtfinále Roland Garros. Vítězka si pochvalovala diváky, kteří neustále stáli na její straně. Šarapovová už tak nadšená nebyla.
Profily hráčů
Dinara Safinová (© AP Photo)

"Nejsem hráčka, která nechává emoce v sobě. Asi dostanu hodně pokut, ale když mám potřebu vybouchnout, tak vybouchnu," řekla sestra známého bouřliváka Marata Safina.

Uznala však, že v úvodní sadě to s emocemi přeháněla. "V prvním setu jsem se sebou mluvila po každém druhém míčku, a to byla chyba. Když jsem dostala varování, uvědomila jsem si, že tohle nemohu dělat, takže jsem zůstala potichu a hrála," uvedla po získání skalpu vítězky letošního Australian Open.

S tou už v druhém setu prohrávala 2:5 a v dalším gamu dokonce odvracela mečbol, ale zápas nakonec otočila. Nenechala si diktovat tempo hry a začala sama tvořit. "Byla jsem moc pasivní místo toho, abych byla sama sebou a odváděla na kurtu svou práci. V třetím setu se možná o něco zhoršila, ale hlavně jsem já přestala čekat na její chyby," popsala úspěšnou změnu taktiky.

Díky tomu si o postup do semifinále zahraje s další krajankou Jelenou Dementěvovou, kterou nedávno porazila ve finále velkého antukového turnaje v Berlíně. "Je to velmi těžká soupeřka a bude to těsný zápas. Snad si tentokrát nenechám od ní nic diktovat a budu sama diktovat od prvního setu," řekla o své další soupeřce.

Znovu se bude moci spolehnout na pomoc francouzského publika, u kterého je oblíbená. "Myslím, že bych za to měla poděkovat bráchovi, protože Francouzi ho opravdu milují. I když jsem prohrávala 2:5, tak mě pořád povzbuzovali. To je hezké, protože hrajeme pro ně," pochvalovala si.

Šarapovová diváky ignorovala - byla vypískána
Naprosto opačný názor měla na fanoušky na kurtu Suzanne Lenglenové poražená Šarapovová, kterou diváci z kurtu vyprovodili bučením a pískotem. Světová jednička jim nevěnovala pozornost. "Nemůžu potěšit každého, to nemám v popisu práce. Zaplatili si lístek, aby mě viděli, tak mě musejí nějakým způsobem uznávat, nebo ne?" komentovala jednadvacetiletá Ruska chování publika.

Po dnešním vyřazení jí bude trofej z Roland Garros i nadále jako jediná chybět ve sbírce grandslamových titulů. "Hrála jsem proti tenistce, která během posledních týdnů dosáhla na antuce skvělých výsledků. Na tomto povrchu je to opravdu těžká soupeřka a byla jsem blízko," složila Safinové poklonu.

ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
šarapovová je velmi sebejista tenistka a včera na to doplatila.Safina je dobra tenistka a to že na kurtu projeví sve emoce-ti už mají v rodině a mys.že je to dobře-jsou to stále jenom lidi ne?Moc ji to přeji,šarapovou nemem rada,je moc nafrněná a proto ji i diváci vypískali
Reagovat
smazaný uživatel
já byl nadšenej ze Safiny
Reagovat
smazaný uživatel
Koukněte na tu fotku, celej Marat! :D ale pěkně, na antuce famózní... moc ženský tenis (mimo Ivanovičovou :) ) nesleduju, ale tohle stálo za to, paráda
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist