Safinová byla na pokraji vyřazení, Pennettaová ji ale nedorazila

3. 5. 2009, 09:46
Aktuality 0
WTA STUTTGART - Světovou jedničkou Dinaru Safinovou dělí jediné vítězství od prvního letošního titulu, když v německém Stuttgartu dokázala otočit utkání s Italkou Pennettaovou . Ve finále narazí na krajanku Kuzněcovovou.
Dinara Safinová

Dinara Safinová hraje ve Stuttgartu poprvé jako světová jednička a zatím se jí na prvním přípravném klání před French Open daří. V semifinále s Italkou Pennettaovou však ztratila první set.

"Začala jsem moc vlažně," věděla Safinová. "Ona navíc předváděla svůj nejlepší tenis." Když třiadvacetiletá Ruska prohrávala 3-6 a 1-3, nechala si zavolat svého trenéra Zeljka Krajana. A Safinová začala pomalu vývoj utkání obracet. "Hodně mi pomohl. Kompletně jsem svou hru překopala. Jsem ráda, že jsem si ho nechala zavolat," těšilo rodačku z Moskvy.

Ve druhém setu šla za stavu 4-5 podávat na udržení v zápase. Kritický moment zvládla a od té chvíle už neprohrála jediný game. Dařily se jí vítězné údery a Pennettaovou nakonec porazila i v sedmém vzájemném střetnutí.

Světová čtrnáctka Pennettaová si na turnaji mohla připsat třetí skalp hráčky první světové desítky, ale na výhry nad Petrovovou a Jankovičovou nenavázala.

Safinová je letos potřetí ve finále, bude však usilovat o první titul od loňského podzimu.

V neděli si o něj zahraje s krajankou Světlanou Kuznětsovovou, jež vyřadila nevýraznou Jelenu Dementěvovou. Ta v Německu ztratila set s Bartoliovou i Grönefeldovou a v optimální formě rozhodně nebyla.

Kuzněcovová lépe podávala, pětkrát soupeřce vzala servis a za 67 minut vyhrála snadno 6-4 6-2. "Byla jsem agresivní a hru jsem měla pod kontrolou," chválila se Kuzněcovová, jež se pokusí ukončit sérii šesti finálových porážek v řadě. Safinovou dokázala z deseti soubojů čtyřikrát porazit. Poslední čtyři zápasy však ovládla mladší sestra Marata Safina.

"Hrála jsem pasivně, neútočila jsem. K ideálu to mělo hodně daleko," byla smutná Dementěvová.

Turnaj se letos poprvé hraje na antuce, stejně jako v minulých letech v hale. Dotován je částkou 700.000 dolarů.

- WTA PREMIER STUTTGART (Německo, antuka, 700.000 dolarů) -
sobotní výsledky (02. 05. 2009)

Dvouhra - semifinále:
Kuzněcovová (5-Rus.) - Dementěvová (2-Rus.) 6-4 6-2
Safinová (1-Rus.) - Pennettaová (It.) 3-6 7-5 6-0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist