Safinová by ráda potvrdila post jedničky grandslamovým titulem

27. 4. 2009, 18:49
Aktuality 10
Sotva ruská tenistka Dinara Safinová oslavila premiérový posun na první místo světového žebříčku a dnes i 23. narozeniny, už si dělá plány na zbytek sezony. První pozici by chtěla potvrdit ziskem svého premiérového grandslamu.
Profily hráčů
Dinara Safinová

"Letos už jsem si ve finále grandslamu zahrála, tak proč bych ho nemohla vyhrát," citovala agentura Reuters Safinovou. Ruská tenistka letos neuspěla ve finále Australian Open, kde nestačila na Serenu Williamsovou.

Právě Američanku v čele žebříčku Safinová před týdnem vystřídala. Willamsová poté podrobila systém bodování kritice kvůli tomu, že ruská hráčka nemá ve sbírce žádný triumf z turnajů velké čtyřky. I proto by sestra bývalé mužské světové jedničky Marata Safina ráda ukončila čekání na grandslamový triumf. "Všechno to začalo, když se jedničkou stala Jelena Jankovičová. Možná je to proto, že jsme mladé a někteří lidé jsou závistiví. Ale Kim Clijstersová a Amélie Mauresmová také nevyhrály grandslam, když se staly jedničkami," uvedla.

Za posun do čela pořadí Safinová vděčí svému trenérovi Željku Krajanovi. "Vždycky jsem cítila, že to v sobě mám. Měla jsem zbraně, ale neuměla jsem je použít. Měla jsem štěstí, že v pravý okamžik jsem našla pravého trenéra. Ze sedmnáctého místa mě dostal až na první," řekla.

Safinová dnes oslavila 23. narozeniny ve Stuttgartu, kde je hlavní favoritkou turnaje s dotací 700 tisíc dolarů. "Vždycky když slavím, dávám si dort. A teď jsem si navíc dala palačinky s čokoládou," prohlásila tenistka, která je po Marii Šarapovové teprve druhou Ruskou v čele žebříčku.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Dort, palačinky, čokoláda - není to náhodou tak trochu moc na Dináru?? Aby nám ještě holčička neztloustla:-))
Reagovat
no1
nikdy nevyhraje grand slam
Reagovat
smazaný uživatel
Jak to můžeš vědět???:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Ve čtyřhře už jeden GS vyhrála. A dvouhru vyhraje určitě aspoň dvakrát, sotva si nechá ujít příležitost, aby se Maratovi nevyrovnala i v tomhle.
V čem jako jsi no1, jedničko? V češtině se píše grandslam jako jedno slovo, jestli to ještě nevíš, milánku. Přečti si ten článek pořádně.
Reagovat
smazaný uživatel
:-D viděl jsem, jak si to už nenechala ujít na AO, ale zase praktický stříbrný tácek se do kuchyně hodí :-D. Pro mě bude vždy mladší, méně talentovanou sestřičkou Marata.
Reagovat
smazaný uživatel
Další provokace? AO byl docela úspěch, protože nečekaně přešla přes Zvonarevku, která měla výbornou formu. Antuku má radši, možná si jednu z těch US krasavic vychutná už letos. Loni je zastavily i horší hráčky.
Reagovat
smazaný uživatel
Jen můj stále stejný názor na uvztekanou Dináru. A že o provokacích píšeš zrovna ty..to mě skoro rozesmálo :-).
Reagovat
skott
Tezko verit, ze je ji dnes teprve 23let, jako by uz na okruhu hrala celou vecnost.
Reagovat
smazaný uživatel
Hmm, prý hlavní favoritka turnaje, to je zajímavé. Ještě tak vědět, o co se takový názor opírá. Snad ne kvůli nasazení jako číslo 1. Na antuce hrála naposled před rokem v Paříži a forma taky nic moc.
Reagovat
smazaný uživatel
Preju ti, aby si na ten grandslam vyzrala uz na Roland Garros. Věřím, že máš šanci tam vyhrát.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist