Safinová bude světovou jedničkou. I díky Zakopalové

9. 4. 2009, 09:36
Aktuality 12
Ruská tenistka Dinara Safinová se za dva týdny stane poprvé v kariéře nejlepší tenistkou světa. Do čela žebříčku, který bude zveřejněn 20. dubna, jí pomohla česká hráčka Klára Zakopalová. Ta včera v Marbelle v prvním kole senzačně vyřadila současnou jedničku Serenu Williamsovou.
Dinara Safinová

"Je to velká čest a sen každé holky, která hraje profesionální tenis. Nemusím ale zdůrazňovat, že bych se na první místo ráda dostala jiným způsobem," radovala se Safinová, která tento týden nikde nehraje. "Pro mě je to navíc o to pikantnější, protože můj bratr Marat byl také světovou jedničkou. Jsem moc ráda, že jsem se mu vyrovnala," dodala dvaadvacetileté Ruska.

Marat a Dinara Safinovi jsou prvními sourozenci, kterým se podařilo dosáhnout na post světové jedničky. Dinara bude druhou ruskou tenistkou v čele pořadí WTA po Marii Šarapovové a celkově devatenáctou světovou jedničkou.

Do čela žebříčku se Safinová dostane, aniž by vyhrála jediný grandslam. V uplynulých dvanácti měsících triumfovala na čtyřech turnajích a pětkrát se pak ve finále musela před svou soupeřkou sklonit.

"Samozřejmě, i když jsem velmi hrdá na své výsledky v posledním roce, raději bych toho dosáhla trochu jinak," připustila poražená finalistka Australian Open a Roland Garros. "Doufám, že všem v dalších měsících dokážu, že si zasloužím být světovou jedničkou."

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
Půl roku se těším, že se Dinára dostane na špici a když se tam ne vlastní zásluhou dostane, tak z toho radost nemám. Poslední turnaje odehrála s otřesnými výsledky. V článku chybí vysvětlení toho, proč dojde ke změně na 1. místě. Pokud by Serena hrála za týden v Charlestonu a pokud by obhájila titul, na dvojku by nešla. Takže tam asi kvůli zdraví nehraje.
Jestli ruská labilka nezačne něco hrát, tak stejně brzo spadne na čtyřku nebo pětku. 11.5. jí totiž vypadne 860 bodů za výhru v Berlíně a 8.6. 1400 bodů za finále Paříže.
Reagovat
skott
jednoduse, Charelston ma letos mensi dotaci, tzn. i mene bodu pro viteze, temer jen polovinu z lonska 470.Jestli Serena vyhraje je proto jedno.
Reagovat
smazaný uživatel
To mě nenapadlo, v Charlestonu se letos za výhru nedává ani 800 bodů, turnaj tedy dost degradoval. Přesto bych radši kdyby Serena tady moc neuhrála. To jak postoupila v Miami třikrát s odřenou hubou bylo k vzteku.
Reagovat
smazaný uživatel
Po hrůzovládě Jankovič přišla tyranie Sereny, a teď tady máme tragédii Safiny - není to krása???:-)) Zaplať pánbůh za mužský žebříček, tam se to aspoň nemění jako ponožky a člověk ví, na čem je - na prvních dvou místech jsou hráči už nějakých pět a půl roku - Rafa a fedex, jenom si teď "vyměnili" pozice, kdežto ten babský žebříček, ro by jeden plakal - škoda, že skončila Justine - bez ní vskutku tomu ženskému tenisu leccos chybí...
Reagovat
smazaný uživatel
Pořád se mluví o tom,že Dinara hraje u Safinových druhé housle,ale myslím,že nebude už moc dlouho trvat a Dinara se svému Bratrovi Maratovi vyrovná :D
Reagovat
skott
Jevgenij, Marat, Maria...a ted konecne DINARKA!!Nezbyva nez si prat aby Dinara co nejdelsi dobu pred sebe nikoho nepustila a zacala opet predvadet svuj nejlepsi tenis.Grandslamovy titul je jen otazkou casu:)
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavne musí vydržať psychicky ;-)
Reagovat
skott
to urcite, podle prvni reakce je ale nohama pevne na zemi, zadne namyslene reci, sama moc dobre vi, ze by bylo lepsi se na prvni misto dostat pridanim svych bodu nez ztratou Sereny.Stuttgart, Rim, Madrid...tam vsude muze jeste ziskat, nemluve o Wimbledonu.
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkně Sáfa :o)
Reagovat
smazaný uživatel
Ako slepé kura k zrnu... sa dostala Dinarka na prvé miesto. Ale nevadí, nato sa už história pýtať nebude. Tak nech jej to vydrží! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak do "vyrovnání se" Maratovi má ještě daleko... min. jeden grandslam by měl zacinkat.
Reagovat
smazaný uživatel
taková haluz
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist