Šafářová vyřadila bývalou jedničku Ivanovičovou

27. 9. 2009, 10:38
Aktuality 28
Česká tenistka Lucie Šafářová vstoupila do silně obsazeného turnaje v Tokiu cennou výhrou nad Srbkou Anou Ivanovičovou. Dvaadvacetiletá Brňanka zdolala bývalou světovou jedničku 6:4, 7:6 a připsala si proti ní druhé vítězství v sezoně.
Lucie Šafářová

Šafářová poprvé v kariéře porazila Ivanovičovou ve dvou setech, i když v druhé sadě dnes prohrávala už 0:3. Ztracené podání si však vzala zpět a dotáhla zápas do tie-breaku. V něm o rok mladší vítězku Roland Garros 2008, jež dnes udělala 11 dvojchyb, deklasovala 7:1.

Desátá nasazená Ivanovičová tak pokračovala ve svých nevýrazných výkonech a navázala na vyřazení v 1. kole US Open. "Vím, jak Aně je, a soucítím s ní. Nedaří se jí podání, což když nastane, tak vám odejde celá hra," řekla Šafářová na adresu soupeřky, jež měla při svém prvním servisu úspěšnost pouhých 41 procent.

Šafářová sice první dva vzájemné duely s Ivanovičovou prohrála, včetně loňského zápasu na cestě za titulem Srbky v Paříži, letos však nad ní zvítězila v Torontu, což jí dodalo sebevědomí. "Když jsem uviděla pavouka, pomyslela jsem si, že bych ji mohla porazit. Ale nikdy nevíte, co předvede," dodala 44. hráčka žebříčku.

Fedcupová reprezentantka výhrou v 1. kole turnaje s dvoumilionovou dotací potvrdila svou podzimní formu. Před týdnem došla až do finále turnaje v Québeku, v němž podlehla Maďarce Melindě Czinkové.

V druhém kole se Šafářová utká s vítězkou španělsko-čínského duelu Anabel Medinaová - Pcheng Šuaj.

Kromě Lucie Šafářové si s nasazenou favoritkou dokázala poradit i Italka Roberta Vinciová. Ta zdolala nasazenou devítku Flavii Pennettaovou hladce ve dvou setech a vylepšila si bilanci proti své krajance a světové desítce na čtyři výhry a tři porážky.

 

Nedělní výsledky, WTA Tokio (tvrdý povrch, dotace 2.000.000 dolarů):

Dvouhra - 1.kolo:
Šafářová (ČR)
- Ivanovičová (10-Srb.) 6-4 7-6
Lisická (Něm.) - Schnyderová (Švýc.) 6-4 6-0
Vesninová (Rus.) - Martinezová (Šp.) 6-3 6-2
Rezaiová (Fr.) - Erraniová (It.) 6-2 6-2
Pavljučenkovová (Rus.) - Suárezová (Šp.) 6-1 7-6
Klejbanovová (Rus.) - Moritaová (Jap.) 6-1 6-4
Dulková (Arg.) - Szavayová (Maď.) 6-3 6-0
Chang Kai-chen (Taiwan) - Kanepi (Est.) 6-3 6-3
Petkovičová (Něm.) - Bammerová (Rak.) 7-5 6-4
Vinciová (It.) - Pennettaová (9-It.) 6-1 6-2.

TenisPortal.cz, ČTK, Adam Bárta

Komentáře

28
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ne ze bych to Lucce nepral, ale porad nechapu co se s Anickou stalo, ta si asi myslela, ze to po ty francii pujde vsechno samo
Reagovat
smazaný uživatel
weak : ježiš ty to bereš až moc vážně neblbni zas až tak je to jen názor někoho z internetu koho vůbec neznáš , ber to z úsměvem kámo , já neřek že Lucka je špatná hráčka ale jé taká jaka je !!
Reagovat
smazaný uživatel
Viem, že sa to sem nehodí, ale niekto sem písal tie tv, kde ide tenis free... tak neviete, kde budú dávať zadarmo Turnaj majstrov okrem Nova Sport?
Reagovat
smazaný uživatel
No tak zas velký skalp to určitě není bo jak všichni víme že?! Ivanovič je tu to sezonu naprosto tragická a jí by porazila i kdyby ohlásila velký Combeck taky Martina Navratilová bo to co předvádí poslední dobou Ivanovič se dá přirovnat k Vaidišové , nic méně Lucka hraje na betonu hodně dobře to nepopírám bo má fazonu jako hrom ale kdyby byla Ivanovičova ve formě tak si Lucka ani neškrtne , a zas sní budou ted novináři dělat bohyni že porazila bývalou světovou jedničku ale to hlavní už neřeknou že Ivanovičova se nachází v totálním rozkladu že by jí porazila i stoletá baba na vozíku jednou rukou .
Reagovat
skott
Kde to muzu podepsat?;-)
Reagovat
weak
nikdo ze Šafiny nedělá bohyni, nehroť to, ale nevím, proč nenapsat, že je to výborná tenistka... Hraje agresivně, nebojí se, je poctivá, pracuje na sobě, tak proč ji nezatleskat... a porazit Ivanovič, byť v její ne nejlepší sezoně, se prostě pořítá...

skot: "kdyby byla Ivanovičova ve formě tak si Lucka ani neškrtne" - tuhle hloupou větu bys chtěl podepsat? :-) na kdyby se nehraje a i tak si troufám tvrdit, že kdyby obě hrály svoje maximum, bude to vyrovnaný zápas - protože kdo viděl šafinu v top formě ví, že to umí neskutečně a když má den, tak svou levačkou dokáže zabíjet míče ze všech pozic....
Reagovat
weak
...a jestli bys, skotte, podepsal i větu o to stoleté bábě na vozíku, tak je asi zbytecne cokoliv dodavat... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
no ve vyrovnaném duelu tak to bych zas tak netvrdil bo české tenistky jsou většinou labilní hráčky a proto žádná není v top 10sitce a přitom Šafařka by na to měla ale hold česká mentalita je taká jaká momentálně je , Šafařka umí hrát ale v tom důležitém zápase vždy selže ( viz. Czink - Šafařová finále ) , jasné české hráčky můžou překvapit ale to se stává málo kdy ani si nepamatují kdy česká hráčka ve formě porazila hráčku ve formě z top 10 a IVANOVIČ PŘEDVÁDÍ TENIS HRÁČKY ZE 70 MÍSTA A NÉ HRÁČKY Z 11 MÍSTA!!
Reagovat
weak
seš zbytečně emotivní... nejdriuv pises o tom, že ivanovic by porazila baba na voziku, ted zas, zehraje jako 70. na svete...

co se šafiny týče - naopak, lucka je psychicky velmi silná a díky tomu je tam, kde je - ve světové špičce.... ted se ji nepovedly dve koncovky (finale quebecku s czink a zapas se schnyder na us open, kde take smolne prohrala), ale psat, ze vzdycky v dulezitem zapase selze je blbost... lucka je na naopak ta, ktera hraje porad stejne - porad stejne agresivne - at uz je to 33 v prvním nebo 55 ve tretim setu... pamatuji se, jak vyhrala svuj prvni turnaj, tusim v estorilu, odvracela tam matchbally esama, hrala maximalne riskantne a vychazelo ji to...
Verim, ze pokud bude Lucka zdrava, bude hrat jeste vyse a casem uhraje i neco velkeho na grandslamu - tesnisove na to ma, o tom neni sporu...
Reagovat
smazaný uživatel
Hold vapet zase předvedl brilantní úvahu, hold jak jinak.
Jak na tom Lucinka opravdu je, se uvidí na velkých turnajích. Slabě obsazený turnaj, kde nakonec ve finále chytne nic moc maďároš Čink, není žádná zkouška. Od "slavné" výhry před rokem ve Forest Hills vyhořela úplně všude a mnoho utkání projela i jako favoritka. Toronto by se dalo pochválit, jenže Kanepi a Ivanovič dnes nejde brát vážně, takže zbývá jen výhra nad kvalitní Zheng.

Weak by se mohl podívat na přehledný seznam jejích "úspěchů" z poslední doby. Ono se jí toho nepovedlo víc než dost. Psát o dvou nepovedených koncovkách je směšné:
http://tennis.matchstat.com/Player/Lucie%20Safarova
Reagovat
skott
No, o to prave jde ¨kdyz ma svuj den¨...Problem je v tom, ze Lucka ho ma maximalne petkrat za sezonu a to je pomerne malo na hracku, ktera by mela mit podle nasich medii a spousty fanousku potencial na top 10.Kdyz ma svuj den, tak to dovede zabijet kdekdo, treba i jina nase levacka a ortodoxni antukarka Klara Koukalova:)
Ja osobne mam Lucku celkem rad, jako Cesce ji vysledky preju, ale opravdu ve forme jsem videl snad jen jednou pred dvema lety v prvni polovine sezony na Paris Indoors, kde sundala tri hracky z desitky a dvakrat behem kratke doby na grandslamech zastavila Mauresmo.Desitka visi pro nase zkratka moc vysoko, jsou spousty lepsich, ktere se tlaci dopredu.Jedina ktera by se tam snad mohla v budoucnu dostat je Petra Kvitova.To je podle me prototyp spravne ambiciozni tenistky, ktera ma na to, nepodelat se z velkych jmen a diktovat tempo v utkancich od zacaku do konce.Krom toho ma na dnesni tenis vyborne fyzicke predpoklady.
Ze jsem souhlasil s vapetem, bylo spise v nadsazce, kvuli te Ivanovic, protoze soucasne vitezsvi nad ni ma opravdu minimalni hodnotu.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že Lucka je velkým postrachem všech favoritek, umí porazit ( nebo hrát hodně vyrovnaný zápas )opravdu s každou tenistkou!!! Nepamatuji se, že by Lucka někdy dostala na prdel. Je fantastická!!! Víc štěstíčka a hodně zdravíčka!!!! Pa
Reagovat
smazaný uživatel
Tak fantastická. A co to je dostat na prdel? 6-1 6-1 ? Důležitější než těsné prohry je skutečnost, že tři utkání po sobě vyhrála letos poprvé v Torontu, což je slabota. Povedlo se to až na jejím 18. turnaji sezony!
Reagovat
smazaný uživatel
Lucko perfekt, moc držím palce,moc byt ti přála dostat se nahoru, kam patříš!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Parádní debakl. Dnešní prohra ji bude stát účast mezi osmičkou nejlepších v Doha. Takhle pokazit povedenou letní část sezony! Takže tam zase uvidíme spoustu Rusek a naše oblíbené sestřičky. A ještě se můžeme obávat toho, že se do Doha nakonec dostane i Jankovič.
Reagovat
skott
vse se pouze vraci do starych koleji...Oudin, Penetta atd.
Reagovat
skott
Jaka ironie, ze Kimiko Date zrovna ted triumfuje v Soulu, zatimco v Tokiu se louci s karierou a domacimi fanousky dalsi vyborna veteranka Ai Sugiyama...:(

Posledni spolecny turnaj zacaly s Dankou s odrenyma usima:
Hantuyama - V.King/J.Zheng 6-4 3-6 10-8
Reagovat
smazaný uživatel
len aby nedopadla ako Vaidišová..
Reagovat
smazaný uživatel
myslím Anu, nie Luciu
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte někdo náhodou co s ní teď je? Jaký je její další turnaj? Od US Open nic nehrála...
Reagovat
smazaný uživatel
ja myslim ze ana se otrepe
Reagovat
smazaný uživatel
Na svojej sránke má napísaný Beijing (tretieho októbra) takže si jej asi tento rok už moc neužijeme... podľa môjho sa už tenisu veľa nevenuje, koľko by mala, a ešte k tomu labilnejšia hlava... ono to je snáď nejaká srbská nemoc :D
Reagovat
skott
Vaidisova by se v Pekingu nevesla ani do kvaldy, na to uz davno nema ranking.Jestli bude chtit letos jeste neco odehrat, pak jedine ITF turnaje, ale pochybuju, ze se jeste do konce roku nekde objevi.
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle ovšem není moc přesné. Na kvalifikace WTA turnajů s dotací 220000 má Vajdiška pořád dostatečný ranking. Na všech by se dostala v kvalifikaci mezi nasazené, na slabě obsazeném turnaji by možná mohla hrát i přímo hlavní soutěž. Kdyby ovšem hrát chtěla.
Reagovat
smazaný uživatel
Toto už neni možné... Ano rob zo sebou už niečo! A hned!! Jak začala chodit s tým "krasavcem" tak už sa jej to zbúralo nadobro šecko ešte viac...
Reagovat
smazaný uživatel
pokud myslíš Verdasca,tak s ním už nechodí alespoň půl roku
Reagovat
smazaný uživatel
to ja viem. Fernando je krasavec s velkým k, čo by som teda ja o tom golfistovi nepovedala.
Reagovat
smazaný uživatel
huraaa znovu to dokalzal to je fajne:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist