Šafářová sebrala set Safinové, ale dostala i kanára a končí

14. 5. 2009, 18:22
Aktuality 1
WTA MADRID - Turnaj v Madridu bude pokračovat bez české účasti. Lucie Šafářová dnes sice potrápila světovou jedničku Dinaru Safinovou, o překvapení se však postarat nedokázala. Narozdíl od Maďarky Szavayové, jež vyřadila Bělorusku Azarenkovou.
Lucie Šafářová

Dvaadvacetiletá Lucie Šafářová měla před dnešním utkáním s Dinarou Safinovou aktivní bilanci, poslední setkání na antuce však zvládla lépe Ruska. Ta v Madridu startuje jako čerstvá vítězka z Říma a cestu za dalším triumfem jí usnadňují kolapsy nasazených soupeřek.

Šafářová začala zápas 3. kola katastrofálně. Během prvního setu dokázala vyhrát jen devět výměn a nad kurtem zazpíval kanár. "Hrála jsem agresivně a doufám, že v příštím utkání zvládnu ve stejném stylu dva sety po sobě," řekla po utkání Safinová.

Z nevydařené sady se však Šafářová rychle oklepala, přehnaný respekt zabalila do "báglu" a na světovou jedničku vlétla. Vyhrála čtyři gamy v řadě, a i když se Ruska přiblížila na rozdíl jednoho bodu, česká tenistka už dějství dotáhla do vítězného konce. "Jako bych se zastavila a nechala ji vrátit do zápasu," řekla Ruska.

Také třetí set začala lépe brněnská rodačka, jenže čím pracněji si vypracovala vedení 2-0, tím rychleji o náskok přišla a prohrála pět gamů v řadě. Z dalšího šoku se už nevzchopila a senzace se ve španělské metropoli nekonala.

"Naštěstí Šafářová udělala pár chyb, kterých jsem využila a mohla vyhrát," ulevila si mladší sestra Marata Safina.

Ve čtvrtfinále může pomstít své krajanky. Utká se totiž s Aljonou Bondarenkovou z Ukrajiny, jež vyřadila Světlanu Kuzněcovovou a dnes i Annu Čakvetadzeovou.

Suverénně si v metropoli Španělska počíná Srbka Jelena Jankovičová. Dnes si poradila s Jelenou Vesninovou snadno 6-2 6-2 a turnajem prochází stále bez ztráty setu.

Po kolapsu sester Williamsových a ruských tenistek Dementěvové, Kuzněcovové a Petrovové se s turnajem rozloučila další favoritky. Světová devítka Victoria Azarenková v úvodu střetnutí s Agnes Szavayovou soupeřku drtila, nakonec však byla ráda, že první set vůbec vyhrála. Další sady už hladce ztratila a a na semifinále z Říma nenaváže.

Mezi nejlepších osm se v Madridu dostaly jen tři nasazené tenistky. Tou poslední se stala Caroline Wozniacká z Dánska, když porazila Rusku Klejbanovovou dvakrát 6-2.

- WTA PREMIER 5 MADRID (Španělsko, antuka, 4.500.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (14. 05. 2009)

Dvouhra - 3. kolo:
Safinová (1-Rus.) - Šafářová (ČR) 6-0 4-6 6-3
Jankovičová (4-Srb.) - Vesninová (Rus.) 6-2 6-2
Szavayová (Maď.) - Azarenková (7-Běl.) 4-6 6-2 6-2
Wozniacká (9-Dán.) - Klejbanovová (Rus.) 6-2 6-2
A. Bondarenková (Ukr.) - Čakvetadzeová (Rus.) 6-0 2-6 6-3

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Peschkeová/Raymondová (3-ČR/USA) - Hsieh Su-Wei, Husárová (Tchaj-wan/SR) 6-3 6-0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
hm hm, ví ví. No Lucko, snaha byla a to se cení.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist