Šafářová přes Kuzněcovovou už do čtvrtfinále! Cetkovská podruhé nepřekvapila

16. 2. 2012, 18:23
Aktuality 35
WTA DAUHÁ - Lucie Šafářová se v Dauhá postarala během dvou dnů už o druhé překvapení. Po bývalé světové jedničce Wozniacké si dnes poradila i s Ruskou Kuzněcovovou a postoupila už do čtvrtfinále. To si naopak nezahraje Petra Cetkovská, jež i vinou problémů s ramenem nestačila na Stosurovou.
Lucie Šafářová

Lucie Šafářová se včera po velmi kvalitním výkonu dostala přes druhou nasazenou Caroline Wozniackou, proti které utekla ze tří mečbolů a připsala si skalp nedávné světové jedničky. Dobrou formu potvrdila i dnes proti turnajové čtrnáctce a bývalé druhé hráčce světa Světlaně Kuzněcovové, se kterou smazala dva setboly, zvítězila 7-6 6-3 a bilanci vzájemných zápasů vyrovnala na 3-3.

V prvním setu měla Šafářová pět příležitostí k brejku, ale ani jedné šance nevyužila: dvě neproměnila za stavu 2-2 a v sedmém gamu dokonce nezúročila vedení 40-0. Sama soupeřku k brejkbolu nepustila a rozhodnout musel tie-break. V něm se Kuzněcovová dostala do vedení 6-4, česká tenistka si však vzpomněla na včerejší odvrácení mečbolů proti Wozniacké a dnes pro změnu smazala dva setboly proti bývalé světové dvojce. A když získala čtyři fiftýny v řadě, ujala se vedení 1-0 na sety.

Druhé dějství Šafářová šťastně nezačala, neboť hned v první hře poprvé v zápase přišla o podání. To si ovšem okamžitě vzala zpět, za stavu 2-2 odvrátila brejkbol, v osmém gamu si zajistila klíčový brejk a následně už při svém podání zápas po rovných 100 minutách ukončila.

"Na těchto kurtech hraju ráda, cítím se na nich sebevědomě. Všechno mi tu tento týden do sebe zapadá. Cítím, že dobře podávám a pomáhám si tak v klíčových momentech," řekla Šafářová.

Pětadvacetiletá brněnská rodačka, aktuálně 28. hráčka světa, si tak zase začíná říkat o místo v českém fedcupovém týmu, do kterého se začátkem února pro duel v Německu nevešla. Koncem dubna Češky hrají semifinále doma s Itálií a kapitán Pála bude mít o čem přemýšlet. 

V katarském čtvrtfinále se Šafářová utká se světovou sedmičkou Marion Bartoliovou, se kterou z pěti vzájemných soubojů jen jednou vyhrála. Francouzka dnes porazila dvakrát 6-3 Bulharku Cvetanu Piroňkovovou.

Cetkovská na skalp Ivanovičová nenavázala
Včera si Petra Cetkovská připsala skalp Any Ivanovičové, dnes už však v zápase 3. kola štědře dotovaného turnaje v Dauhá nepřekvapila. Proti vítězce posledního US Open Samantě Stosurové měla problémy s ramenem a s favoritkou prohrála 4-6 2-6.

Stosurová se sice na začátku nové sezony trápí, před dvěma týdny ve Fed Cupu a nyní v Dauhá ale dokazuje, že se jí začíná vracet forma. O tom se dnes mohla přesvědčit Cetkovská, pro kterou duel se světovou pětkou znamenal konečnou na turnaji.

Zatímco včera proti bývalé světové jedničce Ivanovičové odstartovala česká tenistka lépe než její soupeřka, proti Australance se Cetkovské úvod nepovedl. Stosurová jí sebrala už druhý servis a ujala se vedení 4-1; Petra Cetkovská sice zabojovala a stáhla na rozdíl jediného gamu, při svém podání ale nejprve dvojchybou nabídla soupeřce další brejkbol a Stosurové pak usnadnila práci další dvojchybou. Také turnajová trojka Stosurová zahrála při setbolech dvě dvojchyby v řadě, vzápětí to ale napravila a sadu získala poměrem 6-3.

Cetkovská, která si v úvodním setu připsala 15 nevynucených chyb, nevstoupila dobře ani do druhé sady, v níž po další dvojchybě znovu přišla o servis. Ze stavu 0-2 ještě dokázala srovnat, ale to už bylo od české tenistky vše. Po dalším brejku Australanky si Cetkovská nechala ošetřit pravé rameno, po návratu na kurt už neuhrála ani game a s turnajem se rozloučila výsledkem 4-6 2-6.

Azarenková zůstává neporažená
Už 14 vítězných soutěžních zápasů v řadě má letos na svém kontě novopečená světová jednička Viktoria Azarenková. Běloruska zvládla i dnešní duel s Rumunkou Simonou Halepovou, kterou vyřadila ve dvou setech.

Suverénka letošní sezony Azarenková se proti soupeřce, s níž nikdy nehrála, trápila jen v úvodu utkání, kdy prohrávala 1-3. Třemi získanými gamy v řadě otočila na 4-3 a v důležité hře, která trvala přes deset minut, pak Halepovou zlomila úplně. Ve druhém setu už rumunská tenistka získala jediný game a za 80 minut odcházela z kurtu s porážkou 3-6 1-6.

"Začala jsem pomalu, ale jsem ráda, že jsem to otočila," řekla po zápase vítězka Australian Open Azarenková, která si další menší zaváhání dovolila až ke konci utkání, kdy za stavu 5-0 podruhé ztratila servis a soupeřce tak nenadělila 'kanára'. "Udržela jsem si koncentraci," dodala Běloruska, kterou v boji o semifinále čeká Belgičanka Yanina Wickmayerová.

Podle očekávání prošla mezi nejlepší osmičku také Agnieszka Radwaňská z Polska. Ta se v úvodním setu proti Varvaře Lepčenkové hodně trápila a úvodní sadu málem ztratila. Třísetové drama ale světová šestka nepřipustila a rodačku z Uzbekistánu porazila 7-5 6-1.

"V prvním setu jsem ztratila podání a od té chvíle jsem nechtěla nic jiného, než se dostat zpátky do zápasu," komentovala zápas Radwaňská. "Hrála dobře, ale dokázala jsem se dát dohromady," uvedla Polka.

Výsledky - Dauhá (tvrdý povrch, dotace 2,168.400 dolarů):

Dvouhra - osmifinále:
Šafářová (ČR) - Kuzněcovová (14-Rus.) 7-6(6) 6-3
Stosurová (3-Austr.) - Cetkovská (ČR) 6-3 6-2
Azarenková (1-Běl) - Halepová (Rum.) 6-3 6-1
A. Radwaňská (4-Pol.) - Lepchenková (USA) 7-5 6-1
Bartoliová (5-Fr.) - Piroňkovová (Bulh.) 6-3 6-3
Wickmayerová (Belg.) - Pěrvaková (Kaz.) 6-4 6-0
McHaleová (USA) - Peerová (Izr.) 4-6 6-3 6-4
Niculescuová (Rum.) - K. Bondarenková (Ukr.) 7-6(5) 6-4

Čtyřhra - 2. kolo:
Jansová-Ingaciková/Mladenovicová (Pol./Fr.) - Benešová/Záhlavová-Strýcová (8-ČR) 3-6 7-6(5) 10-7
Görgesová/Jie Zheng (7-Něm./Čína) - Kudrjavcevová/Zakopalová (Rus./ČR) 6-4 6-2

pva, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

35
Přidat komentář
smazaný uživatel
safarova kurz 2.74 proti Bartoli to se musi zkusit, stejne jako 7.4 na Wickmayer, to je prece jenom trochu jiny kalibr nez Halep
Reagovat
smazaný uživatel
na Lucku to také zkusím, ale jít proti Vice? to je docela sebevražda :D
Reagovat
smazaný uživatel
takto, 1.) jeste spolu nikdy nehrali(?) coz je double edge axe:) 2.) Yaninka nemusi vyhrat cely zapas..., davam jen na betfairu, tudiz napr zkusim za 100E Yaninu, kurz 7.4, tj po zacatku zapasu 640E zisk na Wick, a -100 na Aza, a budu doufat ze se pohnou kurzy, ze proste uhraje prvni 3 gamy aspon na 3-3.. a ze kurz na Aza vyleti aspon k 1.45-1.5, a az uznam za vhodne pak hned pojistim treba za 450E (z te potencialni vyhry) a budu met zelenych 125E na Aza a 190E na Yanine... a v klidku se dodivam na zapas, vydelavam tak casto, samozrejme nic neni 100%, uvidi se v praxi, jakmile ji Aza prorazi hned prvni/druhy servis muze to jit do kopru pomerne rychle:D we will see
Reagovat
smazaný uživatel
Nabídl by si ty osobne za stavu 3:3 v prvním setu kurz 1,5 na Azarenku..já ne, podle mě 1,5 tam bude za předpokladu že Wick. vyhraje první set.Ale jěšte je otázka a to uznávám, jak se k výsledku 3:3 propracovali..kolik breikbolů na obě strany a celkový obraz hry,možná pak jako spekulace..real 1,35 myslím
Reagovat
smazaný uživatel
no nenabidl, trochu jsem to ustrelil tych 1.5, uznavam:), nicmene na BF nevsazeji jen "profici" ale i novacci, a ti zacinaji mnohdy panikarit. I s 1.35 je tam relativne slusna rezerva k zisku.
To byl ode mne nastrel, ne zadna ofic rada. Taky muzu pockat se vsazkou kdo bude podavat prvni, v pripade ze Aza a vyhraje svuj servis, muzu pohodlne vsazet pred podanim Wick proti 1.1 (kurz 11), a ze ty kurzy skacou relativne hodne (i kdyz ne mozna zrovna v zapasech Aza) asi sam dobre vis. uvidi se.
Reagovat
smazaný uživatel
tak tady nebyl stejně prostor ke spekulacím:)
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas Viky jsem dneska bohužel neviděl, ale z výsledku mám radost. Každopádně Simona může být se svým vystoupením v Dauhá spokojená. Včerejší prohra Caroline mě pořád mrzí, ale dnešek ukázal, že se Lucka opravdu dostala do formy.
Reagovat
freeteepek
Na tohle se mrkni http://www.wtatennis.com/video/20120216/doha-shot-of-the-day-thursday_2256553_2613711Tohle Budeš nadšenej. Tohle PK zatím chybí. Nejdřív změna rytmu - příprava pro útok - následovaná tvrdým a dlouhým míčem (nehraným na samé hranici rizika) a následně 2! možná ne nejpovedenější, ale účínné zkrácení hry. Geniální akce! Jak vidět, jde to hrát s inteligencí a bez max. rizika. Pomůže změna rytmu, kraťas...
Reagovat
smazaný uživatel
Moc hezká výměna od Viky i Simony. Díky moc. Já úplně zapomínám na to, že na stránkách WTA jsou highlighty z Dauhá. Tady je celý zápas...
http://www.wtatennis.com/video/20120216/doha-azarenka-vs-halep_2256553_2613519
Reagovat
VlS
Vika měla malinko pomalejší rozjezd, ale pak už Simonu válcovala. Ta má smůlu, že je docela drobná a těžko může přetlačit veliký holky, ale hraje pěkně.
Reagovat
freeteepek
Třeba ještě přibere. Podívej se na malou Cibulkovou jak do toho mydlí:-)
Reagovat
freeteepek
A na těch 100minut to měla spočítaný. Je to hezký číslo. I když kvůli tomu musela odvracet 2 setboly (jinak by skončili moc brzo).Chtěla to prostě zase trochu zdramatizovat...Když si věříš, dokážeš cokoliv!
Reagovat
VlS
No, tak teď na Marion, to bude asi pěkná střelba. Marion hrála s Cvetanou dobře, zápas plnej dlouhejch rallye (rekordně myslím 28). Pokud si Lucka udrží klid, kterej měla s Caroline, tak by to nemuselo být sci fi.
Bohužel, dnes to bylo jen sledování live score, což není nic moc, ale při TB a stavu 4:6 to byl taky nervák.
Tak Luci, drž se.
Reagovat
Fandina
dnes jsem to neviděla, ale po včerejšku se ani nedivím že Lucie vyhrála, protože obě ona i Caro včera hrály pěkně ..... jen tak dál Lucie a držím palce...
Reagovat
smazaný uživatel
Lucka se konečně rozjela potom co ji Béďá vyměnil za modelku. (rádoby) Stejně se s ním moc neviděla a nevím co na něm viděla. Stejně ji pořád podváděl a ona to věděla. Taková imidžovka pro každý případ. Vypadáš líp, když máš stálou partnerku. To co je mezi tím nikdo nevnímá.
Reagovat
smazaný uživatel
hm, vypadáš informovaně
Reagovat
gigin
sakra !! :-))
Reagovat
VlS
A kdo je Béďá? Nevím, že by někdy něco měla s nějakým Bedřichem.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak asi Berďa ne to je jedno jestlo Béďa nebo Berďa bože jako by na tom záležel celej svět a jako by ti to nedošlo kdo to asi je!! Jestli to opravdu nevíš tak je to Berdych :):D

_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me
Reagovat
VlS
Hmmmm, tak je to jedno? A jestli Vašek nebo Mašek je taky jedno? A ty jsi Marek 333, že víš koho myslí? Jsi nějakej jasnozřivej :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jen jeden píše Béďa tak to asi dává smysl jestli ti tohle nedošlo tak nevim jak ti to jinak mám říct.Neříkám 6e Vašek a Mašek je něco stejnýho ,ale každej má snad svou přezdívku pro někoho!!
A Béďa nebo Berďa je snad skoro uplně stejný! a navíc tahla stránka je tady kvuli tomu aby se sem psali jenom věci o tenise nebo podobně a né připomínky na jména hlavně že máš přezdívku VIS jako že všecno víš?? no nevipadá to!!!!!§
Reagovat
VlS
No, už vidím že ti je i jedno, jestli se psaly nebo psali věci o tenise, a jestli se sem mají psát věci o tenisu, tak nevím, proč do toho někdo zatahuje věci, který nemají s tenisem nic společnýho :-D. A nemám přezdívku Vis ani víš, ale Vé el eS, víš :-D.
Reagovat
smazaný uživatel
Fanyku,to on dělá normálně,toho si nevšímej.Už takhle otrávil život několika lidem.
Reagovat
smazaný uživatel
je opravdu ale nesmysl, Berda je odvozeny od prijmeni a Tomasovi pry tak rika i jeho tatinek. A uz vubec nevim, romco, co je spatny nebo dokonce otravny na duslednosti. Mezi lidma ji je jak safranu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak mu říkejte Berdman a hotovo. :D

VIS: Vážně? Já si doteď myslel, že to znamená Vé Í eS. Ty jseš ale rafinovanej. :D
Reagovat
smazaný uživatel
take jsem to VISovi (VlSovi, napsano cvicne spravne) sezobla! :-)))
Reagovat
gigin
mi nemluvte !! tož píšu tomu cypovi zprávu, milion řádků, napíšu, že to chu odeslat VISOVI, a prej to neexistuje !! Jsem ten notebok málem sežral !! Blb... Vls... :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Proč jsem píšeš ty drby??, co se týká Berdycha a Šafářové? Z jejich aktualním tenisem to má málo společného..Navíc to vypadá,že máš o jejich soužití velmi dobré informace,soukromého rázu..?
Reagovat
VlS
Ale to nebylo naschvál, prostě jak jsem zblblej z těch kódů pro počítače (velký písmeno, malý písmeno, znak, číslovka - však to znáš, tak jsem prostě dal na začátek a dopředu velký a do prostřed malý.

Romča - no pokud jsem otrávil někoho, kdo sem chodí jen proto, aby si po někom plivnul, tak mi to fakt neva. Jiným se omlouvám :-D
Reagovat
gigin
:-)))) v pohodě, však já jen tak ze srandy. Pak jsem to napsal znovu a nic. Nakonec jsem si tě musel najít, kdo je online, kliknout na tebe a už to pak šlo :-) dodnes jsem žil v tom, že je to prostě vé í es.. to máš fuk.. záhada je vyjasněná :-)
Reagovat
pepin
Docela odvážné tvrzení, Ty jsi s Bédou za těma holkama chodil
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Lucce!
Reagovat
VlS
Lucka udělala Světlanu a je v QF
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Lucka jede dál... :-) Konečně dokázala navázat na výhru nad dobře postavenou hráčkou... Jen škoda že v Dauha je jenom 1 kurt na kterém je kamera...
Reagovat
freeteepek
Ach jo, kdyby neměla ty problémy s ramenem, porazila by ji. To je přece jasný!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist