Šafářová postupuje. O čtvrtfinále může hrát proti Safinové

12. 5. 2009, 12:17
Aktuality 3
WTA MADRID - Česká tenistka Lucie Šafářová postoupila do třetího kola lukrativního podniku v Madridu, když porazila Britku Anne Keothavongovou. O postup do čtvrtfinále si ve čtvrtek zahraje s vítězkou středečního utkání Safinová - Li Na. Kufry si ve španělské metropoli už naopak balí Petra Kvitová.
Lucie Šafářová

Lucie Šafářová zahájila utkání s Keothavongovou ve velkém stylu. Při vlastním servisu ztratila v prvním setu pouze dva fiftýny, navíc se jí podařilo dvakrát proměnit brejk. Poté však povolila soupeřce vrátit se do zápasu a v druhé sadě najednou prohrávala 1-4. Od tohoto stavu opět zpřesnila údery a dokázala otočit na 7-5. V dalším kole ji čeká zřejmě světová jednička Dinara Safinová, kterou utkání 2. kola proti Číňance Li Na čeká až ve středu.

Druhé kolo turnaje v Madridu bylo naopak konečnou pro Petru Kvitovou. Ta dnes ve dvou setech nestačila na Francesku Schiavoneovou. Devětačtyřicátá hráčka světa byla Italce, která je v žebříčku jen o čtyři příčky před ní, vyrovnanou soupeřkou pouze v první sadě a nakonec prohrála 4-6 a 2-6.

V prvním vzájemném měření sil se devatenáctiletá Kvitová s o devět let starší protivnicí v prvním setu přetahovala o vedení. Nakonec ale ztratila rozhodující podání a prohrála 4-6. Hned na úvod druhé sady nabídla Schiavoneová Kvitové dva brejkboly, ale Češka nabídnutou šanci nevyužila. Naopak sama své třetí podání ztratila a prohrála pět her za sebou.

Zkušená Italka v prvním kole přešla přes nasazenou dvojku Serenu Williamsovou, která kvůli zranění vzdala, a ve 3. kole může pomstít krajanku Robertu Vinciovou, jež dnes ve třech setech podlehla Rusce Věře Duševinové.

- WTA PREMIER 5 MADRID (Španělsko, antuka, 4.500.000 dolarů) -
úterní výsledky (12. 05. 2009)

Dvouhra - 2. kolo:
Šafářová (ČR) - Keothavongová (Brit.) 6-1 7-5
Schiavoneová (It.) - Kvitová (ČR) 6-4 6-2
Wozniacká (9-Dán.) - Lepchenková (USA) 6-3 6-1
Szavayová (Maď.) - Rezaiová (Fr.) 2-6 7-5 6-2
Duševinová (Rus.) - Vinciová (It.) 4-6 6-1 6-4
Jankovičová (4-Srb.) - Hantuchová (SR) 7-5 6-2
Mauresmová (Fr.) - Čeng Ťie (15-Čína) 6-2 7-5

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
já tě zmmmmlátim!
Reagovat
smazaný uživatel
to bylo na petrušku, né na lucinku, lucinka je šikovná holčina
Reagovat
smazaný uživatel
jo a lucinka proti safinový, to bude určitě pekný utkání, doufám že lucka dinárku potrápí!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist