Šafářová porazila Petrovovou a s Rezaiovou se utká o finále!

14. 5. 2010, 13:17
Aktuality 29
V jednom finále turnaje WTA už si letos zahrála a teď má Lucie Šafářová namířeno do dalšího. Česká tenistka jako první prošla v Madridu mezi nejlepší čtyři po vítězství 6-1 1-6 6-4 nad Ruskou Petrovovou.
Lucie Šafářová

Třiadvacetiletá Lucie Šafářová v Madridu už nyní dosáhla druhého nejlepšího výsledku v sezoně. Jejím dosavadním maximem bylo finále turnaje v Paříži, kde podlehla Jeleně Dementěvové.

Ve španělské metropoli už v úvodním kole dokázala vyřadit bývalou světovou jedničku Marii Šarapovovou a skalp další nasazené hráčky si připsala i dnes v souboji s turnajovou šestnáctkou a krajankou Šarapovové Nadiou Petrovovou.

Ta v minulém kole dokázala vyřadit nejlepší tenistku světa Serenu Williamsovou, ale dnes se jí vstup do zápasu vůbec nepovedl. Petrovová usnadňovala Lucii Šafářová život velkým počtem nevynucených chyb a nevedlo se jí na podání. Především slabší druhý servis česká hráčka trestala a za necelou půlhodinu získala úvodní sadu v poměru 6-1.

Petrovová, která ve všech třech dosavadních vzájemných zápasech Šafářovou porazila, hrála od začátku druhého dějství mnohem koncentrovaněji, lépe servírovala a kazit naopak začala znervóznělá Češka. Brněnská rodačka ve druhém setu uhrála při podání své soupeřky pouhé tři míče, zato Petrovová si vedla na příjmu výborně a díky třem brejkům sadu vyhrála.

Zdaleka nejvyrovnanější boj tak diváci viděli ve třetím setu, který rozhodl jediný game. Za stavu 1-1 Šafářová sebrala Petrovové čistou hrou její podání a Ruska, jejíž hru ve třetí sadě poznamenalo dalších 25 nevynucených chyb, už se na obrat v zápase nezmohla. Šafářová za hodinu a 49 minut doservírovala utkání do vítězného konce a jako první postoupila v Madridu do semifinále.

"Snažila jsem se hodně koncentrovat na svůj servis, využívat levácké rotace, což dělalo soupeřce problémy, a být trpělivá," komentovala Šafářová po utkání jasný průběh první sady. Poté, co druhému setu dominovala Ruska, Šafářová využila možnosti a nechala si před třetí sadou zavolat trenéra Patrika Navaru. "Radil mi, že do toho musím víc jít, nečekat na chyby soupeřky a o tom byla celá moje hra ve třetím setu," uvedla Češka, který v utkání se světovou osmnáctkou, jež letos na okruhu WTA drží rekord s bilancí 129 es, měla zvláštní důvod. "Chtěla jsem Petrovovou porazit i kvůli tomu, že jsem s ní v minulosti už třikrát prohrála," řekla Šafářová.

O postup do finále se utká s Aravane Rezaiovou z Francie, která vyřadila bývalou světovou jedničkou Jelenou Jankovičovou ze Srbska. Čtyřiadvacátá hráčka světa zvítězila nad čtvrtou nasazenou 7-5 6-4.

Právě Rezaiovou, s níž má vyrovnanou bilanci 1-1, si Šafářová za soupeřku přála. "Její hra je sice nepříjemná, ale dělá více chyb. Kdežto Jankovičová umí dobře číst hru a nezkazí míč," řekla česká hráčka, která má ambice dostat se z 30. místa v žebříčku do první desítky. Semifinálovou účastí v Madridu si zajistila nejméně 450 bodů a prémii 135 tisíc eur.

Mezi nejlepšími čtyřmi už je také Venus Williamsová, která se v příštích dnech vyhoupne za svou sestru na druhé místo světového žebříčku. Na rozdíl od Sereny se jí v Madridu daří a potvrdila to i dnes v souboji s nebezpečnou Samanthou Stosurovou z Austrálie. Jediné menší zaváhání si Williamsová dovolila v prvním setu, když si nechala sebrat podání, sama ale soupeřce prolomila servis dvakrát a ve druhé sadě pak dalšími dvěma brejky rozhodla o svém vítězství 6-3 6-3.

O finále si Američanka zahraje s nenasazenou Shahar Peerovou. Třiadvacetiletá hráčka z Izraele dnes podruhé v sezoně porazila třináctou nasazenou Číňanku Li Na. Tentokrát na výhru potřebovala více než dvě a půl hodiny, po kterých zvítězila 6-4 3-6 6-4.

 

Výsledky - Madrid - ženy (antuka, dotace 3.500.000 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Šafářová (ČR) - Petrovová (16-Rus.) 6:1, 1:6, 6:4, V. Williamsová (4-USA) - Stosurová (8-Aus.) 6:3, 6:3, Peerová (Izr.) - Li Na (13-Čína) 6:4, 3:6, 6:4, Rezaiová (Fr.) - Jankovičová (4-Srb.) 7:5, 6:4.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

29
Přidat komentář
zde73
LUCIE DO TOHO?DRZIM PALCE!!!ZA CHVILI BUDE S BERDOU NEJLEPSI PAR SVETA!!!
Reagovat
5zdenek5
dneska je to jasný pro Rezaiovou :)
Reagovat
JIMI
Hlavně dneska zase nesázej proti Lucii ať pak večer nemusíš nadávat,že jsi přišel o prachy :)
Reagovat
smazaný uživatel
gratuluju Lucce! byl to zajímavý zápas, sice se hraje jen to samý od základní lajny, ale když to nese ovoce, tak proč ne.... kdyby udělal finále, tak by to bylo fantastický!
Reagovat
smazaný uživatel
...druhého nejlepšího výsledku v sezoně.... To myslí autor vážně ?????? Říká mu něco pojem turnaj Premier mandatory?
SF v Madridu je cennější než finále z halové Paříže. Taky to vyjadřují body (i prize money za SF má skoro trojnásobné než za Paříž), tohle SF je za 450 bodů, finále v Paříži bylo jen za 320.
Reagovat
smazaný uživatel
Ženský tenis je teď skutečná kvalitka. Berdychová dvakrát prolezla s odřenou hubou a v dalším kole si s ní neporadí Naděžda, která vyřadila Serenu. Mohla tady aspoň trochu napravit katastrofální výsledky dalších rusaček.
Reagovat
EllNino
super !!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Lucka suprový výkon ,Ruská kometa ani nevěděla co se děje a než se probrala z komatu tak Lucka ukončila zápas .
Reagovat
5zdenek5
díky Šafářové jsem přišel o 11 590 kč.Jsem vsadil 5 zápasů za 1000kč..Nepředvedla žádnej bum, ale bohužel Petrovová nepředvedla vůbec nic a proto, prohrála-neměla absolutně svůj den.Nevycházelo ji to, co ji zdobí neustále a to je servis.Tam docela propadala a hodně jich ztratila,což se v minulých utkáních nestávalo..Teď jsem na ni zrovna vsadil a takhle to dopadlo :)..v dalším kole Šafářová vyletí. Ikdyž beru v botas, že porazila i Wozniackovou, Dulgheru apod.
Reagovat
smazaný uživatel
Já si nemyslím, že servis měla špatný... 9 es a dost přímých bodů z podání je toho důkazem. Spíš když ji to Lucka vrátila tak to Ruska sama pokazila. (Viděl jsem 2 a 3 set)
Reagovat
smazaný uživatel
velka gratulace
Chtěl bys se jen zeptat jake je bodove ohodnocení
a)semifinale
b)poraženy finalista
c)vítez

Děkuji za odpoved
Reagovat
smazaný uživatel
450,700,1000
Reagovat
smazaný uživatel
díky
Reagovat
smazaný uživatel
u mužů je to 360, 600, 1000
Reagovat
smazaný uživatel
No to je pekne nefer :-(, za tu hruzu, co tam vetsinou predvadeji...
Reagovat
smazaný uživatel
TO JE FORMA JAKO HROM!!! CHTĚLO BY TO VYHRÁT NĚCO VELKÉHO! DRŽÍM PALCE NA RG! LUCKA BUDE NASAZENÁ, TAK MOC ŠTĚSTÍČKA PŘI LOSU!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Klídek, Martinko. Nasazená bude, ale jen v druhé šestnáctce. Už ve 3. kole tedy dostane nějakou výrazně líp postavenou, pokud náhodou favoritka v její části pavouka nevypadne předčasně.
Reagovat
smazaný uživatel
Moc velká gratulace!!! Lucce moc úspěch přeju a vždy jsem jí věřila, že se jí zase bude dařit jako v roce 2007 a ať se jí daří ještě víc!!! Podle toho, co jsem viděla, tak se Lucka přestala ve druhém setu soustředit, ale to se jí stává často. Dležité je, že se vždy dokáže srovnat a hecnout!
Reagovat
smazaný uživatel
ty veris tomu ze vyhraje roland garros.Naivita.
Reagovat
dabelsobul
Měl jsem vsazeno na Petrovovou, ale co předvedla v prvním setu, by nestačilo ani na hráčku 3. světové stovky... V druhým se hecla, chodil jí servis a šlo se do třetího. V něm už ale zase chybovala (celkem skoro 50 nevynucených chyb oproti cca polovině Lucky), servis nebyl takovou oporou a Lucka si velmi dobrým výkon postup zasloužila. Má skutečně formu a je vidět, že jí sebevědomí narostlo. Jen tak dál!
Reagovat
smazaný uživatel
Zdravím! Nevynucených měla Petrova opravdu spoustu, ale Lucka měla(k mému udivení) snad jen o 10 méně co sem viděl statistiku na konci utkání. Nejspíš to zapříčinil ten druhý set! Zápas jsem viděl od druhého setu a nijak zvlášť mě nezaujal! Sem tam pěkná výměna prošpikovaná již zmíněnýma nev. chybama. Petrova klasicky velmi dobrý servis, ale kazila si to hrou. Lucka hrála soustředeněji a to rozhodlo. Gratulace
Reagovat
5zdenek5
souhlas s tebou, že co předvedla Petrovová, by nestačilo ani na hráčku 3. stovky...to je tak, jak jsem psal. Nevycházel ji servis, kterej ji zdobil, a dělala příliš mnopho chyb. Prostě den blbec...tím víc mě to štve, že jsem přišel o takovou sumu =/
Reagovat
dabelsobul
No, to ja docela taky o velkou sumu... kurňaaa!! :))
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsme teda nic neviděl, ale rozhodně velká gratulace páč jsem čekal že si to Ptrova nenecha vzit ale jen dobře a už se teším na zítřejší semifinále v TV!!:))
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace! :-)
Reagovat
chacha
Jsem teda jenom první set. Ale Ruska byla na ručník. Přišlo mi, že očekává, že jí to Lucka odevzdá, jako Serena v předchozím kole. Parádní, trpělivej výkon od naší hráčky. Nechápu, co se s ní stalo v tom druhým setu.
Reagovat
smazaný uživatel
Serena to Naděždě odevzdala? Ty budeš asi znalec tenisu.
Reagovat
chacha
Poprosím tě, až budeš příště pochybovat o mé kvalifikaci, aby jsi to dělal s říslušnýmy argumnety. Takhle jsi pro mě spíš zábavnej. Já viděl hráčku, která víckrát rozhodila rukama, než že by se naplno rozběhla za balonkem. Hráčku, která neměla vůbec žádnej zájem vyhrát a kazila vyloženě jednoduchý míčky. Míním si stát za tím, že do zápasu rozhodně nedala všechno.
Reagovat
smazaný uživatel
Chachacha, škoda slov chacha. Serena se tentokrát o postup snažila velmi, ale rusačka měla prostě den, ve 2. a 3. setu jí padalo skoro všechno k čárám.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist