Sabalenková ukončila jízdu rozjeté Japonky, bez ztráty setu je ve třetím kole i Rybakinová

30. 5., 14:10
Aktuality 25
FRENCH OPEN - Aryna Sabalenková (26) si ve druhém kole letošního ročníku French Open poradila 6:2, 6:2 s 19 zápasů neporaženou kvalifikantkou Mojukou Učidžimaovou (22) z Japonska. Loňská semifinalistka si o teprve druhou kariérní účast ve druhém týdnu antukového majoru zahraje s kamarádkou Paulou Badosaovou. Bez ztráty setu pokračuje i její největší rivalka v dolní polovině pavouka Jelena Rybakinová (24), nasazená čtyřka nezaváhala proti Arantxe Rusové (33).
Sabalenková pokračuje na French Open bez ztráty setu (© AFP)

Učidžimaová – Sabalenková 2:6, 2:6

Aryna Sabalenková na lednovém Australian Open suverénně obhájila loňský triumf, ovšem pak se začala trápit a znovu se chytla až na velkých generálkách v Madridu a Římě. Ve španělské i italské metropoli došla až do finále, v obou případech podlehla světové jedničce Ize Šwiatekové.

Ve skvělé formě zatím hraje i na French Open. V úvodním kole nedala šanci Erice Andrejevové a podobnou jízdu předvedla i proti kvalifikantce Mojuce Učidžimaové, která do utkání vstupovala s vítěznou sérií čítající 19 zápasů a poprvé v kariéře prošla do druhého kola grandslamů.

Japonka dokázala vzdorovat jen do stavu 2:3. Favorizovaná Běloruska její odpor brejkem v šesté hře zlomila a ve zbytku úvodní sady už neztratila game. Pouhé dvě hry povolila soupeřce také ve druhém dějství, i když za stavu 4:2 musela likvidovat čtyři brejkboly, tři v řadě.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Sabalenková se poprvé podívala do druhého týdne French Open až při loňském startu, celkově sedmém v areálu Rolanda Garrose. Její tažení skončilo po semifinálové bitvě s Karolínou Muchovou, přestože v rozhodující sadě vedla 5:2 a měla mečbol.

Dvojnásobná a úřadující šampionka Australian Open, která na grandslamech naposledy ztroskotala dříve než ve třetím kole na US Open 2020, bude usilovat o svou teprve druhou účast ve druhém týdnu antukového majoru proti kamarádce Paule Badosaové.

Rusová – Rybakinová 3:6, 4:6

Bez ztráty setu zatím turnajem prochází i další z největších favoritek Jelena Rybakinová. Nasazená čtyřka si v úvodním kole poradila s Greet Minnenovou a pod kontrolou měla i utkání s Arantxou Rusovou, ačkoli musela řešit několik komplikací.

Favorizovaná ruská rodačka reprezentující Kazachstán zlikvidovala úvodní dva brejkboly a v osmé hře si vypracovala své první šance na brejk. Nizozemce sebrala servis čistou hrou a set bez problémů dopodávala. Ve druhé sadě čelila manku 2:4, nicméně získala čtyři gamy v řadě a po 68 minutách postoupila.

Rybakinová má letos vynikající bilanci 32:5, která zahrnuje tři triumfy na podnicích série WTA 500 včetně antukového Stuttgartu a finále na dvou tisícovkách. Úvodní grandslam se jí ale nepovedl, na Australian Open skončila již ve druhém kole po maratonské bitvě s Annou Blinkovovou.

Do třetího kola French Open se dostala už čtvrtým rokem po sobě, jejím maximem je tři roky staré čtvrtfinále. Loni právě před utkáním třetího kola kvůli nemoci odstoupila, letos v něm změří síly s Elise Mertensovou.


Výsledky dvouhry žen na French Open

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

25
Přidat komentář
Kandinsky1
Vypadnutí Ostapenky a Collins jsou tedy slušné pecky.
Reagovat
Liverpool22
Tak velké překvápko to zase není. Clara + Dani jsou hodně mladé a mají potenciál. Navíc Penko nemá formu jako na začátku roku. Collins je taková nestabilní viz. nakládačka od Keys. Navíc s Dani se čekala třísetová bitva a to se také vyplnilo
Reagovat
paddy
jaký potenciál?
Collins po sezóně končí smile
Reagovat
Liverpool22
Asi jsi to špatně četl nebo jsi nerozluštil přezdívku: Dani=Danilovič
Reagovat
paddy
toto se mi stává max. jednou za hodinu smile
Reagovat
misa
Ostapenko vypadla a Sofinka bude ve 3. kole hrát s Tauson. Snad zápas rodačka z Moskvy nepodcení...
Reagovat
Liverpool22
Dani výborný obrat a potvrdila, že se nebojí velkých jmen. Klíčem k obratu byla koncovka 2. setu, kdy prohrávala 3:5 a za stavu 30:30 skvěle naběhla na síť a perfektním volejem zakončila - tady se vše zlomilo. Pak ještě za stavu 5:5 při servisu prohrávala 15:40, ale BIG servisy vše otočila a set vyhrála 7:5. Ve 3. setu už byla lepší a zaslouženě vyhrála. Dnes Dani těžila hlavně z leváckého prvního servisu, který má hodně kvalitní a celkově se mi líbí její útočný a elegantní styl.
Reagovat
tommr
Nečekanej výsledek kterej potěší všechny fanoušky Markéty. Největší překážka na cestě do čtvrtfinále je odklizená ...
Jak to vidíš pokud by došlo na čtvrtý kolo mezi Markétou a Danilovic? Já Danilovic ještě hrát neviděl ...
Reagovat
Liverpool22
Těžko říct - obě na antuce umí. Dani má všechny úspěchy na antuce, je to levačka a z nějakého důvodu se jí daří tady na RG - už 3x po sobě prolezla kvaldou a loni trápila Žábu, ale ve 3.setu i díky zranění odpadla. Každopádně zápas Maky + Dani bych chtěl vidět - snad to vyjde
Reagovat
tommr
ještě do toho ale může hodit vidle Vekic ...
Reagovat
Liverpool22
jo, jo chorvatsko-srbské derby Vekič + Dani je hodně nečitelný, ale těším se na to
Reagovat
hanz
Doufejme, že to bude Vekina... tej to totiž jde o poznání hůř... Srbka umí jen na antuce, jinak je to od ní bída bíd...
Reagovat
Liverpool22
Je mi jedno která vyhraje, ale o trošku víc to budu přát Dani. Máš pravdu, že zatím má výsledky jen na antuce, ale je furt mladá - potřebovala nějaký TOP výsledek a nyní se může chytit - určitě patří do TOP 100
Reagovat
PTP
Musí si večer "zatrénovat" s Djokovičem
Reagovat
Liverpool22
Dani super obrat z 3:5 Collins už má nervíky - snad se podaří vendeta za Madrid
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Škoda Japonky, Xena na ni šlápla a bylo po zápase.

Teda, já z RG asi nic neuvidím, paradoxně, protože jsem asi 3km od Nadal Academy
Reagovat
PTP
Jasně, všude nataženej černej flór a fangle na půl žerdi
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Joo, ten nápis je takovej černej. Zatím jen jezdíme kolem, ale možná jeden den zašmíruju teleskopem, jestli tam neuvidím Kulhajícího býka
Reagovat
PTP
Tak tam zajeď a pozdravuj ho od jeho největšího fandy z Austrálie
Reagovat
Patik
Nieee..prečo si Svitolina napichala pery..
Reagovat
PTP
Aby zvládla Gaela, musí mít nějakou výztuž
Reagovat
Patik
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Když nosí špičatý boty, tak se není čemu divit...
Reagovat
victim
Zlatobýl to s Goffinem nemá vůbec lehké.
Reagovat
Liverpool22
Rybka dnes zvládla z její pohledu těžký zápas s neoblíbenou levačkou Rus a poprvé s ní vyhrála ve 2. setech byť prohrávala 2:4, ale pak zapnula a zápas docvakla.
Vekič taky potěšila byť v 1. setu si vše zbytečně zkomplikovala
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist