Sabalenková smetla olympijskou šampionku Zheng a počtvrté v řadě je v semifinále US Open

4. 9., 07:36
Aktuality 2
US OPEN - Aryna Sabalenková (26) prolétla na US Open do čtvrtého semifinále za sebou. Loňská finalistka porazila olympijskou šampionku z Paříže Qinwen Zheng (21) jasně 6:1, 6:2 a vyhrála i třetí vzájemný zápas. O postup do druhého finále za sebou se utká s domácí Američankou a nasazenou třináctkou Emmou Navarrovou (23).
Profily hráčů
Sabalenková je počtvrté v řadě v semifinále US Open. ( @ Profimedia / ČTK / imago sportfotodienst / Chryslene Caillaud / Panoramic )

Sabalenková – Qinwen Zheng 6:1, 6:2

Aryna Sabalenková v zápases Qinwen Zheng naprosto dominovala. Soupeřce nabídla jediný brejkbol, který odvrátila a sama využila polovinu šancí při servisu soupeřky. Číňanka tak ani ve třetím vzájemném duelu nepovolila set a stejně jako v loňském zdejším čtvrtfinále a letošním finále Australian Open ji hladce porazila, čímž protáhla vítěznou sérii na deset zápasů

"Qinwen je solidní a agresivní hráčka. Vždy je to proti ní těžká bitva. Dobrý start na začátku zápasu mi opravdu pomohl a dodal mi sebevědomí, že v tomto zápase dokážu hrát opravdu dobře a že mohu vyhrát. Hraje neuvěřitelný tenis. Čelit jí bylo velmi těžké," okomentovala zápas Sabalenková, která si letošní bilanci na grandslamech zlepšila na 16:1. Na Australian Open získala druhý titul z majorů, na Roland Garros skončila ve čtvrtfinále a ve Wimbledonu kvůli zranění ramene nehrála.

Statistiky zápasuStatistiky zápasu (@ Livesport)

Aktuální světová dvojka přijela na poslední grandslam sezony skvěle připravená, když na předchozí tisícovce v Cincinnati získala titul, a i ve Flushing Meadow potvrzuje, že se jí na amerických betonech daří. Od roku 2021 zde neprohrála dříve než v semifinále a proti domácí Emmě Navarrové zaútočí na druhé finále v řadě.

S o tři roky mladší Američankou se utká potřetí v kariéře, vzájemná bilance je zatím nerozhodná 1:1. "Dobře lidi, dnes večer si dejte drink na můj účet a v dalším zápase mi trochu zafanděte," řekla s úsměvem po utkání Sabalenková.

Výsledky ženské dvouhry na US Open

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

TenisPortal.cz, Jakub Hájek

Komentáře

2
Přidat komentář
frenkie57
Ta Amazonka musela Číňanku zpraskat jak psa(fenu), alespoň podle výsledku, utkání jsem neviděl.
Tu už nikdo nezastaví, ani šikovná Navarro nebo v F případně Muška. Sabalenka si jde nekompromisně pro titul.
Bože, jak rád se budu mýlit.
Reagovat
com
to bylo jasny, ze to tak dopadne.. Jeste mam v pameti jak nudny bylo letosni finale AO, kde ji zpraskala pododobnym zpusobem
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist