Sabalenková popáté v řadě porazila kamarádku Badosaovou, v osmifinále nechybí ani Rybakinová

1. 6., 15:29
Aktuality 19
FRENCH OPEN - Aryna Sabalenková (26) vyhrála pátý souboj v řadě s Paulou Badosaovou (26), svou nejlepší kamarádku porazila ve třetím kole French Open 7:5, 6:1 a podruhé v areálu Rolanda Garrose prošla do druhého týdne. Bez ztráty setu pokračuje na antukovém grandslamu také Jelena Rybakinová (24), světová čtyřka a hlavní rivalka Bělorusky v dolní polovině pavouka si poradila 6:4, 6:2 s Elise Mertensovou (28).
Sabalenková vyhrála s nejlepší kamarádkou Badosaovou pátý souboj v řadě (© AFP)

Badosaová – Sabalenková 5:7, 1:6

Aryna Sabalenková v úvodních dvou kolech proti Erice Andrejevové a rozjeté kvalifikantce Mojuce Učidžimaové dominovala, nicméně odpor Pauly Badosaové zlomila až parádním obratem v úvodním dějství ze stavu 3:5. Běloruska zvládla do tohoto nepříznivého skóre jen jeden ze čtyř gamů na servisu.

Od začátku deváté hry však získala obrovskou převahu, ve zbytku prvního setu prohrála jen čtyři fiftýny a po necelé hodině šla do vedení. Sérii vyhraných gamů protáhla na osm, což znamenalo luxusní náskok 4:0 ve druhé sadě. Vedení si světová dvojka pohlídala a svou nejlepší kamarádku porazila už popáté v řadě, letos potřetí.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Sabalenková absolvuje hlavní soutěž French Open posedmé v kariéře a dál než do třetího kola poprvé postoupila až v loňském roce. Její tažení skončilo v semifinále na raketě Karolíny Muchové, přestože proti české tenistce disponovala vedením 5:2 v rozhodujícím setu, a měla dokonce mečbol.

Do druhého týdne dokázala projít už na sedmém grandslamovém turnaji v řadě a na všech předchozích se probojovala minimálně do semifinálové fáze, přičemž v posledních dvou letech kralovala na lednovém Australian Open.

Její osmifinálovou soupeřkou bude Američanka Emma Navarrová, s níž v březnu prohrála ve třech setech na tisícovce v Indian Wells.

Třiadvacetiletá Navarrová si teprve na letošním Australian Open zahrála poprvé ve 3. kole grandslamu a nyní na Roland Garros své maximum na majorech znovu vylepšila. Krajanku Madison Keysovou zdolala ve dvou tie-breacích a postoupem mezi šestnáctku nejlepších si zajistila vylepšení žebříčkového maxima (20. příčka).

Mertensová – Rybakinová 4:6, 2:6

Jelena Rybakinová vypadla na posledních dvou grandslamech v úvodních kolech, nicméně na letošním French Open zatím nezaváhala a poprvé od loňského Wimbledonu postoupila do osmifinále majorů. Ruská rodačka reprezentující Kazachstán zatím v Paříži prochází turnajem bez ztráty setu.

Komplikacím se ale nevyhnula ani proti Elise Mertensové. Belgičanku v úvodním dějství dvakrát pustila do vedení brejku, ovšem pokaždé si vzala ztracený servis ihned zpět a set zakončila suverénně. Ve druhé sadě prohrála jen tři body na vlastním podání a soupeřku dvakrát brejkla.

Bývalá wimbledonská šampionka má letos vynikající bilanci 33:5 a na kontě už tři tituly a celkem pět finálových účastí. Na French Open je ve druhém týdnu podruhé v kariéře, poslední dva starty předloni (těsná porážka s Madison Keysovou) a loni (odstoupení kvůli nemoci) zakončila ve třetím kole.

O vyrovnání svého maxima v areálu Rolanda Garrose, kterým je tři roky staré čtvrtfinále, bude usilovat proti čtyřnásobné čtvrtfinalistce Elině Svitolinové (H2H 1:2). Devětadvacetiletá Ukrajinka porazila v deštěm přerušeném duelu 7:5, 6:2 Rumunku Anu Bogdanovou.

Výsledky dvouhry žen na French Open


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

19
Přidat komentář
com
Pristi tejden by mela plnit na WTA125 roli nasazene jednicky
Emicka Navarro v Chorvatsku a
Eli Cocciaretto v Italii.


Budou tam, nebo zustanou na FO? Otazka za milion
Reagovat
tommr
na Makarskou je údajně přihlášená i Brenda Fruhvirtová takže doufám že Navarro nedorazí protože to by jinak neměla Brenda šanci na titul ...
Reagovat
paddy
Emmička skvěle smile smile smile

druhá Emmička už trénuje na trávě smile
https://www.instagram.com/p/C7emYkwtKIv/?hl=cs

už se těším na travnatou sezónu smile
Reagovat
victim
Jestli bude Keysová (Madison) hrát takhle dál tak se vrátím k naší Keysové (Anettě).
Reagovat
victim
Nikdo?
Tak nic.
Reagovat
PTP
Aneta Šmrhová - ztepilá čtyřicítka ? To je bobřík lepší
Reagovat
misa
Sedmnáctileté ruské děcko potřetí v osmifinále grandslamu
Reagovat
EllNino
neskutečná klika na los, skoro na každém velkém turnaj ... Linda Nosková naopak pořád Igu ve 3. kole, a když ne, tak pohoří na Begu
Reagovat
tommr
tady bych o smůle/štěstí na los opravdu nemluvil. Linda ve druhém kole vypadla s více než hratelnou Begu zatímco Andreeva v něm musela porazit nasazenou devatenáctku Azarenku ...
Reagovat
EllNino
Vzdyt to tam pisu
Reagovat
Liverpool22
Avanesyan výborný zápas v extrémních podmínkách Od 2. setu začala postupně krůček po krůčku diktovat tempo zápasu jenže na začátku 3. setu za stavu 2:1 přišla dlouhá dešťová pauza. Poté začala skvěle a vedla 5:2 - jenže pak začalo znovu lehce mrholit, nezvládla docvaknout zápas a najednou prohrávala 5:6. Naštěstí dorovnala na 6:6 a v TB už Zheng vnutila svůj styl hry a zaslouženě postoupila. Avasy tímto vítězstvím potvrdila, že je to hráčka pro GS - vždy se dokáže vyhecovat proti silnějším hráčkám. Naopak Zheng zápas nezvládla, kdy volila špatná rozhodnutí, dělala moc hloupých chyb a v TB si nechala vnutit hru Avasy.
Reagovat
tommr
Takže dneska se už našich hráček nedočkáme. Všechny zápasy čtyřhry a mixu byly odloženy na zítřek ...
Reagovat
Liverpool22
Rybka se na začátku zápasu trošku zahřívala, ale naštěstí seřídila mířidla, výrazně zlepšila servis a zaslouženě postoupila Zajímavé bylo, že zápas Aryny měl podobný průběh - v 1. setu drama, ale pak už Pavlínu válcovala.
Škoda, že zápas Avasy s Zheng přerušil déšť zrovna v nejlepším - uvidíme komu to pomůže více
Reagovat
tommr
Avanesyan měla velkou smůlu že pršet začalo akorát když začala Číňanku přehrávat - získala druhej set a brejk ve třetím. Ta pauza jí jednoznačně poškodila ...
Reagovat
Liverpool22
Přesně tak. 2. set urvala i když to byla velká přetahovaná a najednou začala diktovat tempo zápasu. A pak začalo pršet Nicméně Zheng je na antuce hratelná, tak uvidíme jak zápas bude pokračovat až přestane pršet
Reagovat
tommr
Avanesyan sice přišla ve třetím setu o náskok dvou brejků ale MTB zvládla líp než Číňanka ...
Je to dobrá zpráva i pro Markétu Vondroušovou protože Zheng byla jediná hráčka s reálnou šancí ještě předstihnout Markétu v žebříčku ...
Reagovat
Liverpool22
Byl to nervák, ale nakonec to zvládla. Zheng nemá tenisové či taktické myšlení Avasy jí v MTB přechytračila a potvrdila, že na RG umí
Reagovat
com
Kdyby byla kamoska, tak ji nakou tu vyhru necha a ne aby ji furt porazela
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Přesně, je to jen ... převlečená za kamarádku.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist