Sabalenková i potřetí porazila Rybakinovou a je poprvé ve čtvrtfinále grandslamů

5. 7. 2021, 14:28
Aktuality 11
WIMBLEDON - Aryna Sabalenková na třetí pokus zvládla grandslamové osmifinále. Nasazená dvojka ve Wimbledonu přetlačila Jelenu Rybakinovou, kterou i potřetí porazila ve třech setech. Ve čtvrtfinále nejslavnějšího turnaje světa se 23letá Běloruska zítra střetne s Ons Džabúrovou.
Aryna Sabalenková (© AFP)

Aryna Sabalenková ve své kariéře získala už deset titulů a v žebříčku WTA je nejvýše v kariéře. Až do dnešního dne však 23letá Běloruska čekala na průlom na grandslamech. Na US Open 2018 v osmifinále prohrála s pozdější vítězkou Naomi Ósakaovou a na letošním Australian Open v té samé fázi nestačila na Serenu Williamsovou.

Dočkala se až ve Wimbledonu, kde při předchozích třech startech vyhrála jediný zápas hlavní soutěže. Světová čtyřka v dnešním osmifinále přetlačila 6-3 4-6 6-3 Jelenu Rybakinovou, kterou i potřetí porazila ve třech setech.

Sabalenková mohla tentokrát zvítězit ve dvou setech, když ve druhé sadě srovnala z 1-3 na 3-3. Brejk však nepotvrdila a Rybakinová, jež si na nedávném French Open zahrála své první grandslamové osmifinále a zároveň čtvrtfinále, si koncovku pohlídala. Poslední dějství rozhodl jediný brejk, Sabalenková utkání zakončila třemi čistými hrami v řadě.

Sabalenková zítra ve svém prvním grandslamovém čtvrtfinále narazí na Ons Džabúrovou. Šestadvacetiletá Tunisanka, která na generálce v Birminghamu slavila svůj první triumf na nejvyšším okruhu, ve svém premiérovém osmifinále ve Wimbledonu v úvodní sadě neudržela vedení 5-3, ale pak už Ize Šwiatekové nedala šanci, vítězku loňského French Open přehrála 5-7 6-1 6-1 a stala se první arabskou čtvrtfinalistkou Wimbledonu od roku 1974.

Džabúrová, jež po Venus Williamsové a Garbiñe Muguruzaové vyřadila už třetí grandslamovou šampionku v řadě, tak upravila svou letošní bilanci na trávě na 10-1 a vyrovnala své grandslamové maximum (Australian Open 2020). Proti Sabalenkové (H2H 1-1) zabojuje o své první semifinále na akcích velké čtyřky.

• WIMBLEDON •
Londýn, Velká Británie, tráva, 35.016.000 liber
pondělní výsledky (5. 7. 2021)
• Dvouhra - osmifinále •
Kar. Plíšková (8-ČR) - Samsonovová (Rus.) 6-2 6-3
Muchová (19-ČR) - Badosaová (30-Šp.) 7-6(6) 6-4
Bartyová (1-Austr.) - Krejčíková (14-ČR) 7-5 6-3
Sabalenková (2-Běl.) - Rybakinová (18-Kaz.) 6-3 4-6 6-3
Džabúrová (21-Tun.) - Šwiateková (7-Pol.) 5-7 6-1 6-1
Kerberová (25-Něm.) - Gauffová (20-USA) 6-4 6-4
Golubicová (Švýc.) - Keysová (23-USA) 7-6(3) 6-3
Tomljanovicová (Austr.) - Raducanuová (Brit.) 6:4, 3:0 skreč.
• Čtyřhra ženy - osmifinále •
Bouzková/Hradecká (16-ČR) - Gračevová/Kalašnikovová (Rus./Gruz.) 6-1 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Sabalenka je už dlho v svetovej špičke, dá sa povedať, hoci tá ženská špička má tak zhruba 20 členov.

Každopádne, že až dnes postúpila prvýkrát do QF na majore je pre mna osobne prekvapením.
Reagovat
EllNino
s jejím brainless tenisem je to vlastně i pochopitelné ... ale snad trochu dospívá, Amazonka :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nie som jej fanusik, zaroven proti nej nic nemam.

Jej tenis poznam, odpalila mi nejeden tiket :)

Kazdopadne, dnes uz bol v QF GS naozaj ktokolvek, to ze sa to Sabalenke doteraz nepodarilo (opat, vzhladom na jej dlhodobý ranking), je kuriozitka.
Reagovat
Torn
V zápase se těžko hledal rytmus, ale byla otázka času, kdy Lída prostě nechytí den, respektive to ještě není hráčka takového kalibru, aby se u ní čekalo, že vysokou úroveň hry udrží skoro 2 turnaje.

Kája s rozvahou a klidem. Líbí se mi, že do hry tahá slajz, nevím, proč to nedělá častěji.
Reagovat
hanz
No ono jí proti těm pumelenicím Samsonky ani nic jinýho nezbylo. V tom bych žádnou taktiku neviděl. Podle mého to byla z nouze ctnost.
Reagovat
misa
vítězí v sedmém zápase v řadě a postupují do čtvrtfinále. Když se nedaří ve dvouhře, má aspoň Maruška radost ze čtyřhry. Rád se dívám na její hru na síti, tam je výborná.
Reagovat
GaelM
Teď je čekají první fakt těžké soupeřky, snad budou mít dobrý zápas a půjdou co nejdál. Marušku by to mohlo znovu nakopnout, teď se ta její kariéra trochu zasekla. A Lucka Hradecká by si na závěr kariéry zasloužila ještě jeden pořádný úspěch...
Reagovat
misa
Od příštího týdne až do konce sezony bude hrát Maruška už jenom na oblíbeném hardu, kde doufám pár zápasů vyhraje.
Reagovat
sojka1
i ja... :-))
Reagovat
GaelM
Přesto bych se za nějaké finále na trávě rozhodně nezlobil... smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist