S ostrou premiérou se poperu, věří Rosol

28. 1. 2013, 13:38
Aktuality 5
Perfektní bilanci tří výher ze tří utkání má Lukáš Rosol na svém kontě v Davis Cupu. V pátek ve Švýcarsku ho ale nejspíš čeká ostrá premiéra, protože při neúčasti zraněného Radka Štěpánka by měl hrát poprvé za nerozhodnutého stavu.
Lukáš Rosol

"Pokud dostanu šanci, nechám na kurtu všechno. Věřím, že se připravím a odehraju dobré zápasy a přispěju bodem, protože to je potřeba," řekl Rosol, aktuálně 73. hráč dvouhry ATP, před nedělním odletem českých tenistů do Švýcarska.

Češi hrají z pozice obhájců titulu v Ženevě a Rosol je dvojkou vedle šestého hráče světa Tomáše Berdycha. Loňský hrdina finálového duelu se Španělskem Štěpánek v neděli oznámil, že zápas vynechá, protože musí na operaci s vyhřezlou ploténkou v krční páteři.

O tom, že Štěpánek není fit, se Rosol dozvěděl během minulého týdne. Sám se koncem týdne se potýkal s virózou, ale na zápas by měl být připraven. "Mělo by to být v pořádku, formu jsem měl v Austrálii docela dobrou," řekl Rosol.

'Povinnost vyhrát máme i bez Radka'
V soutěži o slavnou 'salátovou mísu' měl Rosol premiéru předloni. V zářijovém utkání baráže v Rumunsku porazil za rozhodnutého stavu na dva vítězné sety Mariuse Copila a v uplynulém ročníku přidal rovněž za rozhodnutého stavu další dvě výhry.

Lukáš Rosol"Je dobře, že jsem si vyzkoušel daviscupovou atmosféru a nepůjdu hned do boje, že vím, s čím mám počítat," podotkl. Nejtěžší podle něj byl první zápas s Copilem. "To jsem na sobě cítil tlak, ale v dalších dvou zápasech už jsem věděl, do čeho jdu, a bylo to v pohodě. Určitě to byla výhoda, že jsem si to zkusil, a teď až případně nastoupím, tak mě to nerozhodí a bude to v pohodě," řekl.

I proto nemá svěřenec Ctislava Doseděla z daviscupového tlaku strach. "Ten je někdy větší, někdy menší, ale o tom tenis je. Kdybych to nezvládal, tak bych nemohl hrát tenis," řekl sedmadvacetiletý hráč, který se do paměti fanoušků zatím nejvíce zapsal loňskou nečekanou výhrou ve Wimbledonu nad Rafaelem Nadalem.

Pokud by Rosol hrál od pátku, byl by jeho prvním soupeřem Stanislas Wawrinka, který je při neúčasti Rogera Federera jedničkou domácího týmu. Se světovou sedmnáctkou se dosud na okruhu ATP nestřetl.

Rosol viděl pár gamů Wawrinkova osmifinálového boje s Novakem Djokovičem v Melbourne, kde Švýcar světovou jedničku trápil pět setů a pět hodin. "Na takový zápas může navázat, ale taky nemusí. Je to otevřený a každý zápas je jiný, takže věřím, že šance (vyhrát) jsou vždycky," řekl Rosol.

S Berdychem a Štěpánkem by Češi byli ve Švýcarsku jasnými favority utkání a postup by byl takřka povinností. "Povinnost vyhrát je i tak, i když není Radek. Kvalitu týmu máme pořád silnou a za povinnost (vyhrát) to považuju dál," řekl Rosol.

"Bez Rogera jsou trošičku oslabeni, teda trochu víc. Musíme si dávat pozor, lehký to nebude, ale věřím, že náš týmový duch je tak silný, že je dokážeme porazit," řekl Rosol.

Je pravděpodobné, že vedle dvouhry nastoupí Rosol i do čtyřhry po Berdychově boku. Rosol loni vyhrál deblový titul v Dauhá a čtyřhra mu není cizí.

"Debla hraju, jen nemám stálého partnera. Věřím, že s Tomášem, když budeme hrát, že to dopadne dobře, že můžeme hrát dobře. Budeme se opírat o servis a hrát to svoje," řekl.

pva, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
No je už čas,aby se mohl začít chválit,že porazil zdravého Wavrinku,než Nadala s nemocným kolenem ve Wimbledonu.
Reagovat
smazaný uživatel
K tomu nedojde, Wáwra je tisíckrát lepší hráč než ten náš kecal...navíc bude po AO, přestože prohrál s ND, psychicky nahoře, rychlej povrch mu sedí, Rosol se bude za těma backhandama jen otáčet:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ak je to naozaj rýchly povrch a Rosolovi pôjde servis, tak to bude tesnejšie si myslím.

V Bratislave je nový, rýchly decoturf a Rosol bol v novembri skoro nebrejknuteľný ...
Reagovat
smazaný uživatel
No je už čas,aby se mohl začít chválit,že porazil zdravého Wavrinku,než Nadala s nemocným kolenem ve Wimbledonu.
Reagovat
smazaný uživatel
blekota
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist