Rychlík Nadal nezastavuje. Ve čtvrtfinále přejel Monfilse

22. 4. 2011, 15:19
Aktuality 12
Rafael Nadal v Barceloně dál ničí soupeře vysokým rozdílem. Španělovi nedokázal dlouho vzdorovat ani devátý hráč světa Gael Monfils, kterého Nadal porazil 6-2 6-2. Rodáka z Mallorky nyní dělí jediná výhra od 500. vítězství na okruhu ATP v kariéře.
Rafael Nadal

Vítěz pěti titulů z Barcelony Nadal si na začátek dnešního čtvrtfinále s Gaelem Monfilsem musel počkat o něco déle kvůli dešti, do utkání ale vtrhl o to hladověji. V úvodním setu ztratil při svém podání pouhé tři výměny, díky agresivní hře sebral Francouzi dvakrát podání a za 32 minut získal sadu poměrem 6-2.

Monfils proti nejlepšímu hráči světa hrál dál o něco aktivněji, než je u něj zvykem, ale recept na Nadala nenašel. K brejkbolu se nedostal ani ve druhé sadě, a tak si Španěl za necelou hodinu a čtvrt vybojoval první mečbol. Ten sice promarnil, když smeč poslal daleko do autu, o chvíli později ale Monfils zahrál bekhend po čáře ven z kurtu a poslal tak svého soupeře do semifinále.

"Vítězství 6-2 6-2 je velmi pozitivní výsledek, mnohem lepší, než jsem čekal," řekl Nadal podobně jako po své včerejší výhře španělské televizi. "Vyhrát Monte Carlo a pak tu v Barceloně být v semifinále je super pozitivní, nemohl jsem antukovou sezonu začít lépe. Musím ale na sobě dál pracovat," dodal.

Dnešní vítězství je Nadalovo už 499. na okruhu ATP v kariéře. O finále a kulatou 500. výhru si nejvýše nasazený hráč turnaje zahraje s Chorvatem Ivanem Dodigem, který po setech 6-4 2-6 6-4 porazil i levorukého Feliciana Lópeze a postoupil do svého druhého semifinále. 

"Byl to pro mě skvělý týden; odehrál jsem několik skvělých zápasů a teď se těším na to, že si zahraji ještě jeden," řekl Dodig, který letos vyhrál turnaj v Záhřebu a na Australian Open jako jediný vzal set Djokovičovi. Nyní bude mít možnost potrápit antukového fenoména. "Bude to pro mě velká zkušenost. Už jsem v Austrálii hrál proti Djokovičovi, jenž je jedním z nejlepších hráčů na světě. Teď mě čeká Nadal, ten je zase nejlepší především na antuce. Zkusím hrát svůj nejlepší tenis a zápas si užít," dodal šestadvacetiletý Chorvat.

 

Výsledky - Barcelona (antuka, dotace 1.995.000 eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Nadal (1-Šp.) - Monfils (7-Fr.) 6-2 6-2
Ferrer (4-Šp.) - Melzer (6-Rak.) 6-3 6-3
Almagro (8-Šp.) - Ferrero (Šp.) 6-3 6-3
Dodig (Chorv.) - F. López (Šp.) 6-4 2-6 6-4 

Semifinálové dvojice: Nadal - Dodig, Ferrer - Almagro.

 

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
To se vám může pouze zdát! On porazí v úvodním utkání Dolgopolova, jedenadvacátého tenistu, pak záhadným způsobem vyhraje následující zápas,jenže pak ho Almagro zesměšní jako začátečníka, jenž ani neví, jak se má správně držet tenisová raketa.

Kdybych to tušil, tak bych se s jedním kámošem, který hraje také tenis, nevsázel, neboť teď mu dlužím pár babek.

Pokud jde o Kolena( tak mu alespoň přezdívá pár lidí), myslím si, že ho čeká podobná budoucnost jako Blakea, Afroameričana, jenž je rád za to 170. místo ve světovém žebříčku.
Reagovat
smazaný uživatel
dobre no :D
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsi tu zase? Měl jsi nějakou dlouhou pauzu co?
Reagovat
smazaný uživatel
Jo a mimochodem. Co tě to napadlo sázet se o to, že Davyděnko porazí na antuce Almagra? Jseš snad blázen?
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, ty chytráku. Opět jsi nepochopil, o čem mluvím. Já jsem se vsadil s jedním mým kamarádem, že Davyděnko postoupí na tomto turnaji až do semifinále, a tudíž jsem těsně před sázkou netušil, že se může utkat s Almagrem.
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě bych chtěl dodat, že já a Petr jsme dvě osoby, dokonce se i známe. Jistě moc dobře víš, že žije v zahraničí, o čemž se loni zmínil, a aby toho nebylo málo, nejenže žijeme ve stejné zemi, nýbrž i chodíme do stejné školy.
Reagovat
smazaný uživatel
Něco mi říká, že tentokrát už ho David ve finále porazí.
Reagovat
smazaný uživatel
Come on Safina!!!! :-)
Reagovat
ReadyTeddy
Rafa se zase rozjíždí k totální drtičce všech soupeřů a jeho forma bude kulminovat na Frrench Open, už to vidím. Ten člověk je na antuce prostě nezastavitelný. Už se těším na konfrontaci s Djokerem!
Reagovat
l00bor
Zatím nemá žádného soupeře s těmito hráči by zamet každý z první trojice v žebříčku, tak bych ho zatím nepřechvaloval.Ale je krása, jak tihle o třídu lepší hráči vyučují tenis.Ty hráče nechci urážet,ale na ty nejlepší prostě nemaj.
Reagovat
smazaný uživatel
zas ta fotka? vypada jak kdyby mel knirek
Reagovat
lofas
A co no tak má bibra pod frnákem !
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist