Rychlé kurty potřebujeme, říkají Djokovič s Roddickem

10. 11. 2010, 18:43
Aktuality 6
Tenis potřebuje rychlé kurty. Ty pomalé totiž pomáhají těm, co hrají od základní čáry, a zabíjí styl servis-volej. Po svých dnešních výhrách to v Paříži prohlásili Novak Djokovič a Andy Roddick.
Profily hráčů
Novak Djokovič

Právě ve francouzské metropoli se oba tenisté dočkali velmi rychlého dvorce, který spoustě hráčů dělá problémy. Chvíli si na něj museli zvykat právě Djokovič, Fernando Verdasco, David Nalbandian nebo Andy Murray.

"Je to hodně rychlé. Je to dost jiné než loni, kdy to tu bylo docela pomalé," okomentoval obhájce titulu Djokovič kurty, které organizátoři nechali vyměnit.

Podle srbského tenisty je většina současných kurtů pomalá, ať už jsou venku, nebo v hale. "Hráči, kteří jsou dnes na špičce, hrají od základní čáry. Není už moc těch, kteří by hráli servis-volej, protože všichni dobře returnují."

Také majiteli nejrychlejšího podání na světě Andymu Roddickovi rychlejší povrchy chybí.

"Je to úplně jiný styl tenisu... Vyplatí se vám prostě vracet míč, a to začne být za chvíli monotónní. Vypadá to, jako bychom na pomalých kurtech hráli devět měsíců v roce."

Podle Američana z toho těží i světová jednička Rafael Nadal. Ten vyhrál Wimbledon dvakrát v posledních třech letech poté, co pořadatelé tamní kurty o něco zpomalily.

"To není překvapivé. I Roger (Federer) teď říká, že radši zůstává vzadu víc než dřív," dodal Roddick.

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Naprostý souhlas s tím, co říkal Roddick. Styl servis - volej prostě na okruhu začíná na okruhu chybět..a je to právě díky těm zpomalujícím se povrchům.
Reagovat
smazaný uživatel
Skoda ze vymizli, reps. su zriedkave. V poslednych rokoch bol trend ATP uplne jasny- spomalovat vsetko mozne- n ajednej strane sa skratila antukova sezona- je menej antukovych turnajov ale na druhu stranu HARD neni taky rychly co byval, trava- nekomentujem - Wimbledon krasny priklad ,,rychlosti,, a co sa tyka kobercov tak tie zmizli-co by mi ani nevadilo- vraj vela urazov atd. ale namiesto kobercov mali dat taky HARD, alebo synteticky kurt ktory je aspon ako tak rychly. Dneska je milion roznych povrchov a viac menej 2-3 povrchy su vsade- Greenset a Decoturf a v Australii ma vacsina ten Plexicushion, alebo ten stary Rebound ace. Pricom Hardovych povrchov ktore sa mozu oficialne pouzivat je cca 100, pricom hlavne tie male 250ky maju od domacich vyrobcov a vselijake povrchy co su iba na jednom malom turnaji. Vseobecne treba dat z kategorie 5- tych najrychlejsi hardovych dat aspon 4-5 turnajov nech to je ako trava- ze dakedy ku kkonca roka pocas halovej seony budu napr. 2x250 a dve 500ky na rychlych Hardoch. Je jasne preco ATP vsetk ospomaila- tenis tak ako ostatne sporty presiel procesom globalizacie a ludia na zapsoch ci v TV chcu videt vymeny a ne bum- bum styl. Urcite je dnesna era kurtov lepsia ako v 90koch ked to bolo servis- volej ale zas daco na sillu nechat vymret- co sa stava so SV stylom je blbe. Snad to dako doriesia a spravia zopar fakt rychlych turnajov kde krpci bez servisu si neskrtnu:D
Reagovat
smazaný uživatel
S tim moc nesouhlasim, myslim, ze maji byt vsechny typy povrchu. Ale at prevazuje stred, ne super rychle a super pomale. Vzdyt nejhezci tenis je k videni na antuce, tam jsou krasne vymeny, je tam potreba taktika, rychle reakce a agresivita. Na rychlem povrchu staci kdyz mate svih, bouchnete do toho a nemusite nic vymyslet, povrch to udela za vas. Super rychle povrchy jsou pro linejsi tenisty.
Reagovat
smazaný uživatel
Roddick ma pravdu! Byt Nadal hraval vyrovnanou partii s Federerem, i kdyz byla trava ve Wimbledonu rychlejsi, vyhral az se zpomalila. :-) A prave trava je povrch, ktery by mel byt extra rychly jelikoz tam se da nejucinneji aplikovat servis-volej a priznejme si, voleje jsou take velkou technikou a hezky se na ne kouka. :-) Koneckoncu i ten servis je o technice. Melo by pribyt turnaju na super rychlych povrsich, uz jen z duvodu ze antuka je delsi obdobi a betony se zpomaluji.
Reagovat
Stan_Borowitz
ve Wimbledonu se mělo provést za éry Lendla, nebo nikdy. Mohli jsme mít vůbec prvního držitele kariérního Grand Slamu na světě. A Američani taky :-)
Reagovat
misoSK
presne tak, rychlejsie kurty treba, pretoze v opacnom pripade kedysi uplne bezny styl servis-volej vymizne a to by bola velka skoda...dnes ho hra naozaj len malo hracov z top 100(Stepanek, Llodra,Karlovic,Brown obcas Isner,Fish, Melzer ci Anderson) ale to je minimum oproti nie tak davnej minulosti...no verim ze ak by sa trebars wimbledonska trava ci vacsina halovych povrchov opat zrychlila tak by sa k tomuto z mojho pohladu atraktivnemu stylu uchylovalo coraz viac hracov...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist