Rusky mají nakročeno do finále, nad Itálií vedou už 2-0

16. 4. 2011, 16:23
Aktuality 1
FED CUP - Ruské tenistky dělí jedna výhra od postupu do finále Fed Cupu. Nad vítězkami posledních dvou ročníků Italkami vedou v Moskvě 2-0 díky bodům, které v úvodních dvouhrách získaly Věra Zvonarevová a Světlana Kuzněcovová.
Vera Zvonarevová

Vera Zvonarevová, jež se do ruského fedcupového týmu vrátila po třech letech, si poradila se Sarou Erraniovou za necelou hodinu 6-0 6-2, zatímco Světlana Kuzněcovová svedla třísetový souboj s Robertou Vinciovou a nakonec vyhrála 6-2 6-7 6-1.

Ruský tým hned v úvodu využil oslabení soupeře, který do Moskvy přijel bez dvou největších hvězd Francesky Schiavoneové a Flavie Pennettaové.

Zvonarevová se na kurtu dlouho nezdržela. Italku smetla za necelou hodinu. V prvním setu dokonce nadělila Erraniové neoblíbeného "kanára". Výmluvná je i statistika vítězných míčů - 34-9 ve prospěch domácí hráčky.

"Když jsem se dnes ráno probudila, byla jsem nervózní. Je to pro mě čest zase hrát za svoji zemi. Myslím, že jsem se dnes dokázala dobře soustředit a odvést skvělou práci," těšilo světovou trojku Zvonarevovou.

Také Kuzněcovová začala velmi dobře. V prvním setu sebrala dvakrát soupeřce podání a vyhrála 6-2. Ovšem italská hráčka zabojovala, ovládla druhou sadu v tie-breaku a zadělala na překvapení. Jenže světová třináctka Kuzněcovová ve třetím setu znovu dominovala. Vinciovou porazila 6-1 a za necelé dvě hodiny získala pro Rusko druhý bod.

"První set byl bez problémů. Ale ona (Vinciová) pak trochu změnila svou hru, protože věděla, že mě od základní čáry nepřetlačí. Ale ve třetím se mi ji zase dařilo držet pod tlakem. Myslím, že to byl celkově dobrý zápas," hodnotila dvojnásobná grandslamová vítězka Kuzněcovová.

"Musíme uznat, že Rusky dnes hrály opravdu skvěle. Mají výborné hráčky," chválil své soupeřky italský kapitán Barazzutti. "Zítra je další den, a pokud Rusky zvítězí, budeme jim muset pogratulovat. Ale stát se ještě může cokoliv," neztrác víru zkušený lodivod.

Souboj Ruska a Itálie je duelem dvou nejúspěšnějších celků ve Fed Cupu za posledních sedm let. Italky vyhrály soutěž týmů loni, předloni a v roce 2006, Rusky v letech 2008, 2007, 2005 a 2004.

Pokud Rusky semifinálový souboj dotáhnou do vítězného konce, utkají se v listopadovém finále s vítězkami druhého semifinále mezi Belgií a Českem.

- FED CUP semifinále -
sobotní výsledky (16. 04. 2011)

Rusko - Itálie 2-0 po prvním dnu (Moskva, tv. povrch / hala)
Zvonarevová - Erraniová 6-0 6-2
Kuzněcovová - Vinciová 6-2 6-7(4) 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
super, Rusky krůček od finále.. nějak týmové soutěže nežeru, ale pokud by náhodou češky postoupily, myslím, že by se hrálo u nás.. Bylo by to krásné vidět Věru a možná i Marii tady v čechách.. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist