Rusky Dementěvová a Safinová finále Fed Cupu hrát nebudou

1. 9. 2008, 18:06
Aktuality 17
Ruské tenistky Jelena Dementěvová a Dinara Safinová odřekly účast ve finále Fed Cupu proti Španělsku, které se hraje za dva týdny. Finalistky olympijského turnaje v Pekingu se chtějí soustředit na boj o pozici světové jedničky.
Profily hráčů
Dinara Safinová

Obě přední tenistky zůstávají ve hře o titul na US Open. Jelena Dementěvová se v případě triumfu stane světovou jedničkou. Za určitých okolností jí může stačit i pouze finálová účast. Stejně jako Dinaře Safinové. Ta však i v případě titulu musí spoléhat na to, že ve finále nebude hrát s Jankovičovou.

Safinovou dnes čeká duel čtvrtého kola, Dementěvová je již ve čtvrtfinále. Ruský fedcupový tým tak nechce tenistkám bránit v jejich cestě na vrchol světového žebříčku. "Takovou příležitost jim nechci brát," reagoval šéf týmu Šamil Tarpiščev.

Pokud neuspějí na posledním grandslamu sezony, mají šanci ještě na dalších turnajích, na které se budou připravovat v době, kdy se bude hrát finále Fed Cupu ve Španělsku. To je naplánováno na víkend 13. - 14. září. O den později už začíná turnaj v Tokyu, kde se hraje o celkové dotace ve výši 1.340.000 dolarů. Vítězka podniku si polepší o 430 bodů.

V ruském týmu, který obhajuje loňské prvenství, tak z vítězné semifinálové sestavy zůstává Světlana Kuzněcovová a Jelena Vesnianová. Nastoupit by mohla také Maria Šarapovová, ta však stále laboruje se zraněným ramenem. Kapitán týmu Tarpiščev má k dispozici ještě Čakvetadzeovou nebo Zvonarevovou.

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

17
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Zprávu vítám a doufám, že takových tenistů bude víc. Zabývat se tak zbytečnou soutěží (bojuj za vlast!) jako FC nebo DC, je pro nejlepší tenisty nedůstojné a s ohledem na nabitý program i riskantní. Nevím jak dnes, ale dřív když jsem na to koukal, tam největší šou předváděl ten kompars (nehrající kapitán?), co hráčům v pauzách matlal nějaký krémy na nohy.
Česká televize se bohužel zaměřuje především na podobné akce, jinak řečeno, náš sportovní kanál je v průběhu roku spíš pouze kanál. Placený z našich peněz. Jejich ignorování tenisu na OH si příznivci tenisu ještě dobře pamatují.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejsem nadšeným příznivcem FC a DC, ale nemyslím si, že jsou zbytečné. Tyto soutěže mají tradici a pořád je ještě dost tenistů, pro které je reprezentace své země důležitá a prestižní.
A co se týká té čt4.. neřekl bych, že čt ignorovala tenis, je třeba se na to podívat z toho hlediska, že olympiáda je obrovská akce a každý den je k dispozici mnoho přenosových linek s různými sporty. Pokud by běželo víc tenisu, tak by se zase ozvali příznivci plavání, atletiky, fotbalu.. je těžké se zavděčit všem. A například přenosy z Wimbledonu byly na čt4 velmi kvalitní a velmi dlouhé.
Reagovat
skott
No CT se na ne zameruje, protoze to vyplyva z povinnosti o verejne sluzbe, tudiz FC ani DC ignorovat nemuze.Nejvic mi, ale vadi ten neuveritelne zaujatej komentar.Kdyby to komentoval nekdo jako Bosak fotbal bylo by to o necem jinem.No nic, jeste pockam na Agniezsku, myslel sem ze jeji zapas zacina v9h.
Reagovat
dabelsobul
Ano, CT by se na tenis mohla zamerit vice nez jen na Wimbledon. Protoze komentatori na Eurosportu, to si priznejme, je mnohokrat horsi nez (myslim skott myslel Svacinu) nez na CT.

Co se tyka olympiady, je jasny, ze jako fanousci tenisu bychom si prali tenisu vice. Ale kdyz se na to podivame objektivne, pokud mohli, ceske tenisty vysilali. Pripadne Federera nebo Nadala. Na internetu byl jeden kanal zamerenej na tenis, takze se mohlo pripadne sledovat tam.
Reagovat
smazaný uživatel
Jeden komentátor na eurosportu je fakt hrozný. Mauresmová pro něj byla Nathalie, Mathieu vyslovoval Metjů.. ale někteří jsou zase docela obstojní a nevadí mi. A DC na ČT dělal i fotbalový specialista Čapek a ten skutečně až nezdravě chválil naše hráče, i když si to zrovna nezasloužili.
Reagovat
smazaný uživatel
Komentář nemůžu posoudit, internet stream je pro seriózní sledování nepoužitelný. Eurosport mám zdarma německý, odmítám totiž za nekvalitní obraz z kabelu platit. Kdo bydlí mimo město a kabelové sítě, může mít třeba UPC Direct, ale to je ještě větší hrůza, protože z důvodu úspory peněz nevysílají přes satelit ani se standardním PAL rozlišením.
Už jsem to psal, Peking jsem měl ve výborné kvalitě (nepřetržitě 6 kanálů) ze satelitu od BBC, takže jsem z tenisu viděl mnohem víc než ti, co mají jen ČT4. Dále dávají Wimbledon, Paříž a Melbourne, US Open ale ne. Roland Garros navíc dává veřejnoprávní francouzská TV, která je na satelitu taky zdarma, občas dají jiný zápas než BBC (preferují svoje hráče).
Nepofato, u přenosů z Wimbledonu mám díky BBC každý rok možnost výběru z pěti (!!!) souběžně vysílaných zápasů (všechny mají anglický komentář!), takže se nemusím povinně dívat na Štěpánka a spol. na čété kanálu.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem jenom reagoval ta Tvou větu o tom, že ČT ignorovala tenis na OH. Já si myslím, že tomu tak nebylo..v rámci svých možností se snažili tenis vysílat. A to, že čt4 vysílala z Wimbledonu i zápasy českých hráčů mi přijde pochopitelné, je to televize veřejné služby. Pokud by zápasy s českým zastoupením nevysílali, tak by se zase vyrojilo mnoho stížností od lidí, kteří chtěli Štěpánka a spol vidět.
Reagovat
smazaný uživatel
Zkrátka, ať každý sleduje to, co mu vyhovuje :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Opravdu mě dost zaráží, že někdo ještě může paskvil jménem ČT (respektive ČT4) obhajovat. Za prvé, na OH z tenisu nevysílali zdaleka ani všechno, co bylo napsáno v programových týdenících. Sledoval jsem to pozorně.
Za druhé tam kromě Wimbledonu nic zajímavého nedávají a i ostatní sporty jsou evidentně z kategorií těch hodně levných, víc peněz do diváků asi ČT investovat nechce.
Za třetí mě překvapuje, že tady nikdo nic neví o možnosti bezplatného příjmu BBC, který v případě GS nemá konkurenci. Zato se tady všichni oháněj nesmyslnými streamy z internetu, kde míč skoro neuvidíš. Informovanost o satelitní alternativě je mezi lidmi opravdu žalostná. Dovedou si akorát zaplatit kabel od těch lumpů z UPC (jdi na nějaké TV fórum a uvidíš, jak jsou díky té "kvalitě" obrazu populární).
Reagovat
smazaný uživatel
Tyvole Penetka jde dál !!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, je to tak! :-) mám radost, Flavii mám rád. Zápas jsem neviděl, ale podle statistik byla Mauresmo marná, 40 nevynucených chyb a 14 dvojchyb..
Reagovat
skott
Dobry, ale nic proti tomu jak dostava kapky Nada:):)
Reagovat
skott
Dinara me totalne nici tema dvojchybama, radsi koukat na Fishe s Monfilsem.Jesteze Groenefeld neni o moc lepsi.
Reagovat
smazaný uživatel
V zásadě letošní vzestup probíhá ještě dobře. Kdyby nedávno Kudrjavceva proměnila ten mečbol (co všechno změní jeden míč), tak by si o absolutní špici mohla nechat jenom zdát. Ta v současnosti na nic nemá, jedno utkání prostě ulítne a je to tam. Příkladem může být Peer a její životní výkon ve Wimbledonu, kde ve vedru vracela neskutečný míče (hned další mač totálně projela).
Reagovat
skott
Mozna sem se trochu unahlil, to je tak kdyz clovek nekomu moc fandi, ale kdyz se nech dvakrat brejknout zpatky v jednom setu...nechce se mi verit, ze by to bylo o jednom mici, uz je dost zkusena na to aby se hned slozila.Ve Wimbledonu, to bylo kvuli zraneni ne?ja ten zapas nevidel, ale myslim zes mi to nekde psal prave ty.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdepak unáhlení. Ty opakované chyby způsobené jedině psychikou jsou překvapující. Nadával bych taky. Když se to nechá dojít na mečbol s outsiderem, tak zkušenost nepomůže. To už je jenom loterie, jeden rozhodující míč může zkazit i sám Nadal. A pak se to už veze. Los Angeles by tedy ukončila již ve 3. kole a na Montreal by byla nalomená. Jestli se to hodnotí jako zranění nevím, po 3 hodinách hry naprosté vyčerpání a něco s rukou, kdy nemohla správně uhodit míč při podání.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist