Rozlosováno: Berdych se utká s Darcisem, Kvitová s mladší Bondarenkovou

26. 7. 2012, 15:56
Aktuality 139
Čeští tenisté už znají jména svých prvních soupeřů na olympijských hrách v Londýně. Tomáš Berdych se v úvodním kole utká s Belgičanem Stevem Darcisem, ženskou českou jedničku Petru Kvitovou na londýnské trávě vyzve Katerina Bondarenková z Ukrajiny. Rozhodl o tom dnešní los v dějišti turnaje.
Tomáš Berdych

Oba čeští spolufavorité byli nasazeni jako číslo šest, a proto dostali papírově snadnější soupeře. Stevu Darcisovi patří v žebříčku 75. místo a Tomáše Berdycha v jediném vzájemném zápase před třemi lety na challengeru v Prostějověěporazil. "Nepamatuji se, ale je to hezčí, aspoň mu mám co vracet," řekl Berdych.  

Berdych letos prohrál ve Wimbledonu nečekaně v 1. kole s Lotyšem Ernestsem Gulbisem, a proto je před zápasem s Darcisem i jako jasný favorit obezřetný. "Mohl jsem mít těžšího soupeře. Na rozjezd by to mělo jít, ale po posledních zkušenostech jsem ostražitý. Každý soupeř může být nepříjemný," řekl Berdych, sedmý hráč žebříčku ATP. "Dlouho jsem ho neviděl, ale známe se, protože jsme stejný ročník."

Darcise označil Berdych za šikovného a technického hráče. "Je menší a dobře se pohybuje. Hodně rád hraje čop z bekhendu, což tady může platit. Uvidíme, jak mu to bude sedět. Musím se soustředit sám na sebe. Budu-li hrát svůj standard, tak by to měla být cesta k úspěchu. Musím se zkoncentrovat," řekl Berdych.


Ve čtvrtfinále může Berdych narazit na miláčka domácích fanoušků Andyho Murrayho, v semifinále pak hrozí bývalá světová jednička Novak Djokovič ze Srbska. Wimbledonský vítěz a největší favorit Roger Federer je v druhé polovině pavouka stejně jako druhý český tenista Radek Štěpánek, jenž se v prvním kole utká s bývalou světovou trojkou Nikolajem Davyděnkem z Ruska. Federera čeká na úvod Kolumbijec Alejandro Falla, který před dvěma lety Švýcara málem vyřadil ve Wimbledonu.

Negativní zápasovou bilanci 1:2 má s 94. hráčkou světa Katerinou Bondarenkovou loňská wimbledonská vítězka Petra Kvitová, která s mladší z ukrajinského sesterského dua prohrála poslední dva duely v roce 2010.

"Tenkrát to nedopadlo nejlíp, takže jí mám co vracet. Nehraje moc rychle, docela dobře podává," zavzpomínala Kvitová na prohry z New Havenu a v Moskvě. "Věřím, že jí to Petra vrátí. Tenkrát byl problém výkon Péti než excelentní tenis Bondarenkové a věřím, že teď to dopadne opačně," řekl trenér české hráčky David Kotyza. 

Kvitová v případě postupu do čtvrtfinále může hrát s wimbledonskou finalistkou Agnieszkou Radwaňskou z Polska, kterou porazila ve všech třech dosavadních vzájemných zápasech. Světová jednička Viktoria Azarenková i wimbledonská šampionka Serena Williamsová jsou v druhé půlce pavouka.

Dvaadvacetiletá Kvitová měla původně olympijský turnaj ve Wimbledonu losovat, ale nakonec se pořadatelům omluvila. "Oni posunuli začátek a řekli, že to bude trvat déle, než čekali, tak jsme to zrušili," vysvětlila Kvitová, která losovala například loni v Eastbourne a pak tam postoupila do finále.

"Trošku mě mrzí, že to nakonec nevyšlo. Bylo by to fajn, kdybych zažila los olympiády, ale na druhou stranu by to bylo stejné jako na jiných turnajích a o tolik jsem zase nepřišla," konstatovala hráčka z Fulneku.

První kolo je naplánováno na sobotu a neděli a Kvitová zatím neví, kdy bude hrát. "Já bych si přála sobotní start, abych už nemusela dlouho čekat. Lepší je do toho prásknout dřív, jak říkám, a už hrát ostřejší zápas," dodala Kvitová.

Těžkou soupeřku bude mít v prvním kole Petra Cetkovská, jež narazí na sedmou nasazenou wimbledonskou semifinalistku Angelique Kerberovou z Německa. Klára Zakopalová se utká s vítězkou Roland Garros 2010 Franceskou Schiavoneovou z Itálie, Lucie Šafářová bude hrát s Chorvatkou Petrou Martičovou.

V Londýně nebude startovat ani jeden úřadující šampion ve dvouhře z Pekingu. Španěl Rafael Nadal se musel odhlásit kvůli zranění, Ruska Jelena Dementěvová ukončila kariéru.

Pátý nasazený pár mužské čtyřhry Berdych/Štěpánek bude mít v prvním kole za soupeře italskou dvojici Daniele Bracciali/Andreas Seppi. Turnajové čtyřky Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká narazí na maďarské duo Timea Babosová/Ágnes Szávayová. Druhý český pár Cetkovská/Šafářová vyzve nasazené dvojky Saru Erraniovou a Robertu Vinciovou z Itálie.

Olympijský turnaj začne tuto sobotu a skončí v neděli 5. srpna. Los smíšené čtyřhry s párem Kvitová, Štěpánek je na programu v úterý 31. července.

Los 1. kola olympijského turnaje:

Muži:
Štěpánek (ČR) - Davyděnko (Rus.)
Berdych (6-ČR) - Darcis (Belg.)

Ženy:
Cetkovská (ČR) - Kerberová (7-Něm.)
Schiavoneová (It.) - Zakopalová (ČR)
Martičová (Chorv.) - Šafářová (ČR)
Kvitová (6-ČR) - K. Bondarenková (Ukr.)

Kompletní pavouky najdete zde (muži) a zde (ženy).

pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

139
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Soupeřkou Lucky bude Laura Robson, protože Petra Martic se musela z turnaje odhlásit kvůli zranění nohy.
http://2012.itftennis.com/olympics/news/articles/london-2012-robson-joins-watson-in-singles-draw.aspx
Reagovat
tommr
šance Lucky na postup do druhýho kola tím nepatrně vzrostla, ale jinak je to celkem jedno, protože Lucka stejně ve druhým kole končí se Sharapovovou. Ještě větší smůlu měla Lucka při losování debla kde spolu s Petrou Cetkovskou vyfasovaly nasazený dvojky a pokud se nestane zázrak tak skončí zřejmě už v prvním kole ... :)
Reagovat
Roger_Federer
Je zbytečny řešit co bylo, olympiada je i Federera velka vyzva, los ma fantasticky a defakto cokoliv min než střibro by bylo sklamanim..rozhodne nepodceni ani Benneteau a ani Fallu, ale dost pochybuju, že by zopakovali vykon proti Federerovi.
Reagovat
dadaft
doporučuji zkouknout předolympijské fotky tenistů a tenistek
http://2012.itftennis.com/olympics/photos/galleries/gallery.aspx?galleryid=124538
parádní fotky třeba Tomiče, Švedovové, Watsonové a dalších...
Reagovat
smazaný uživatel
Mě zase dostala na ta galerka kde jsou jako děcka to je naprosto boží!!! Všichni jsou naprosto úžasný, ale nejvíc mě dostal Gael, i přesto že jsem jeho fanboy :))
Reagovat
dadaft
jo jo jo. :-)))
mně se zase líbí mladá Zvonareva a taky Sammy Stosurová - ta už měla svaly v kolíbce...
Reagovat
a.magerova
je dle mého soudu a zvednutého tlaku mladý Stanislas, aaach....
Reagovat
smazaný uživatel
Zajímavé zápasy pro 2.kolo třeba zápas Tsonga-Raonic by mohl být velmi zajímavý,můj tip,že by mohl jít do 3.setu,kde se nehraje tiebreak do hodně zajímavého skore,předtím očekávám dva tiebreaky a každej jeden vyhraje.Důvody? Miloš svůj velký servis neztratí,Tsonga s Raoničem také ne,navíc oba dva nemají return mezi nejoblíbenějšími údery,takže mi z toho vycházijou tiebreaky a třetí podle mě nekonečný set.Djokovič-Roddick na ten zápas se taky velice těším,protože bude možná jeden z vrcholů celé olympiády,očekávám vyrovnaný duel a podle mě se konečně usměje štěstí na A-Roda a postoupí ve dvou setech.Ferrer-Kohlschreiber tady si myslím že postoupí Kohli protože má formu,sice hraje v Kitzbuhelu, ale Ferrea na trávě porazí.Gasquet-Baghdatis taky zajímavé střetnutí,dle mě ovšem vyhraje Gasquet.Čilič-Hewitt taky zajímavej zápas,kde bych se vůbec nedivil kdyby postoupil Lleyton.Federer-Benneteau pozn.Jestli se k němu vůbec dostane protože nemám strach o postup Benneteaua,ale o postup Rogera přes Falla,protože Falla má momentálně formu a navíc OH je něco uplne jiného než ATP a proto říkám že bych se vůbec nedivil kdyby postoupil Falla a jeste jedna pozn.nehledím na zápas ve Wimbledonu 2010.Dále Štěpánek-Tomič tam si myslím že Radek by mohl vyhrát.
A jdem na 3.kolo nejvíc se těším na případný souboj Tipsareviče s Isnerem,kde si myslím že by to mohl John vyhrát a podle mě dojde letos na OH hodně daleko.
Tip na vítěze:? Andy Roddick
Reagovat
smazaný uživatel
Nevite, prosim, kde budou ten Petrin zapas davat? Nejsem nejak schopnej se v tech programech vyznat. Dik.
Reagovat
tommr
mám trochu obavy, že tenisu si v televizi moc neužijeme - těch sportů je na OH příliš mnoho a ty dva kanály co má ČT pro OH k dispozici nemůžou stačit ani na pokrytí všech našich sportovců. Úvodní zápasy Berdycha a Kvitový by snad ale ČT vysílat mohla. Tomáš bude hrát v sobotu od 13:00 a Petra se na řadu dostane nejspíš někdy okolo 17.hodiny. Musíme doufat, že ČT zareaguje pružně a jejich zápasy zařadí do vysílání bud na ČT2 nebo na ČT4 ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nechci vám brát iluze, ale ČT už nějakou dobu deklamuje, že sport jedině na čtyřce..
Reagovat
Fandina
ČT bude celou olympiádu vysílat na ČT4 i ČT2 všechny dny tak to deklarovali a tak je tenis také v sobotu uveden na ČT2
http://www.ceskatelevize.cz/tv-program/28.07.2012/
Reagovat
tommr
a bude hrát už v sobotu podobně jako Tomáš, kterej dokonce zahajuje program na CC. Myslím si, že začínat v sobotu je docela slušná výhoda, protože to mj. Petře garantuje den volna před těžkým zápasem v osmifinále, kterej bude rozhodovat o tom, jestli Petra na OH uspěje ... :)
Reagovat
carolyn
Tipy na bronzovou medaily ATP???
Reagovat
gigin
Federer.
Reagovat
carolyn
:-D já myslela že tu všichni počítají s fedexem na zlatou :-)))
Reagovat
gigin
Tady ano. Ale já ne.
Reagovat
gigin
*já tam ne !
Reagovat
a.magerova
gigin je z druhého břehu, i ten bronz pro Fedexe mu nevěřím :-/
Reagovat
gigin
Magerko s takovým losíkem ... To asi dá.
Reagovat
carolyn
:-))) ok, tak jinak :
Tipy na medalilové příčky atp a wta???
Reagovat
carolyn
prej příčky (já už fakt dnes mám dost) prostě Tipy:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Falla.
Reagovat
smazaný uživatel
1. Murray, 2. Federer, 3. Djokovič.
Reagovat
gigin
Djokovič, Tipsarevič, Troicky. Ivanovič,Jankovič, Martič. Kurňa ten Vik se taky mohl nechat přejmenovat, kazí mi to ...
Reagovat
a.magerova
Až US Open je přece vaše !!! Kruciš :-)))
Reagovat
carolyn
nééé jenom né Můra na prvním - to nedá
A co 3. místo Tsonga?? třeba
Reagovat
smazaný uživatel
Náě měl být Wimbledon a vaše olympiáa. Stařík se rozhodl jinak, tak je čas pozměnit plány.
Reagovat
a.magerova
Jéééžís no tak skleróza... v tom věku !!!
Ale OH víme, že chceme :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
To my taky, prostě už žalostně potřebujeme úspěch.
Reagovat
Fandina
Moje tipy OH 1 Roger 2 Berda 3 Nole
Reagovat
smazaný uživatel
Ferrer :) o třetí porazí Murrayho
Reagovat
smazaný uživatel
Nedokážu říct, jestli je ten los dobrý nebo špatný. Myslím, že by všechny moje oblíbenkyně mohly projít do 3. kola a pak se uvidí...

Vika: Z mých favoritek má určitě nejlepší los, tedy až do případného semifinále proti Sereně... Věřím, že Vika bude hrát o medaile. :)

Masha: První dvě kola by měla být v pohodě, ve třetím nejspíš narazí na vítězku zápasu Sabine - Yarka. Proti Sabine prohrála Masha na Wimbledonu a Yarka je taky dost nebezpečná... Přesto věřím, že se Masha dobře připravila a tuhle zkoušku překoná. Pokud se jí to povede, tak by měla hrát o medaile. :)

Caro: Pevně věřím, že ji letos čeká nejlepší turnaj na trávě. Domácí hráčka v prvním kole, to je sice trochu ošidné, ale určitě je to lepší los než na Wimbledonu... Snad i 2. kolo by měla Caro přejít a ve třetím ji pravděpodobně čeká jedna z dvojice Na Li - Tamira. Právě s Tamirou sehrála Caro ten nešťastný zápas na Wimbledonu a Na Li patří pořád ke špičce. Tam to bude těžké, ale Caro měla hodně času na přípravu a pilně trénovala, tak snad to přinese ovoce. :)

Ana: V 1. kole má asi nejméně příjemnou soupeřku. Christina McHale sice není úplně travařka, ale je to velmi talentovaná hráčka, která dokáže potrápit každého. Očekávám hodně vyrovnaný zápas a doufám, že s dobrým koncem pro Anu. Jestli to vyjde, tak 2. kolo by mělo být v pohodě a ve třetím buď Sam nebo Kim. Tam už si moc vybírat nejde...

Potěšilo by mě, kdyby aspoň jedna z mých nej měla medaili ve dvouhře a věřím, že to vyjde. Pokud jich bude víc, tak to bude super a jestli bude jedna z nich zlatá, tak to bude fantazie. :)
Reagovat
dadaft
moc bych přál Caroline a Věře Zvonarevové, aby uhrály nějaký uspokojivý výsledek (tj. aspoň QF) - moc mi ve špičce chybí.
Reagovat
smazaný uživatel
Když píšu, že Na Li pořád patří ke špičce, tak je logické, že tam řadím i Caro. :) Ale samozřejmě vím, že máš na mysli tu dobu, kdy byla Caro první a Věra druhá... Uvidíme. Do třetího kola by to mělo vyjít a pak přijde pro Caroline těžký zápas. Na Li a Tamira nejsou zrovna příjemné soupeřky, ale zase nejsou nepřekonatelné. Na Wimbledonu proti Tamiře byla Caro jeden míček od vítězství...
Reagovat
dadaft
jj, špatně jsem to napsal a pochopils to dobře. zkrátka bych je zase jednou rád viděl v pokročilejší fázi nějakého většího turnaje...
Reagovat
tommr
na Caro jsem taky moc zvědavej i když z trochu jinejch důvodů než ty. Uvidíme jestli v tý pauze víc trénovala tenis s novým koučem nebo golf s Rorym ... :)
Jedno přání se ti ale skoro jistě splní: neumím si totiž představit, že by Caro mohla vypadnout už v prvním kole s Keothavong a už sám postup do druhýho kole pro ní bude znamenat nejlepší letošní výsledek na trávě ... :)
Reagovat
Fandina
Já pochopitelně také přeji Caro úspěch, ale na rozdíl od tommra bych Keothavong nepodceňovala, na trávě letos porazila Paszek Robson a obě naše Plíščata, takže pozor na ní ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Já doufám, že to v tom 2. kole neskončí... Jinak tě můžu ujistit, že Caro pilně trénovala tenis a v rámci regenerace byla dokonce v kryptokomoře. :) S Rorym jsou teď v Londýně spolu, ale během British Open se asi neviděli, protože Caro psala, že se dívala v televizi.

Fandina: Taky na to koukám a určitě nikoho nepodceňuju. Hlavně to vítězství nad Tamirou v Birminghamu je hodně cenné. Ale příprava na amerických betonech se Keothavong nevydařila...
Reagovat
smazaný uživatel
Karlovič musel odstoupit z turnaje.
http://2012.itftennis.com/olympics/news/articles/london-2012-karlovic-withdraws,-petzschner-in.aspx
Reagovat
smazaný uživatel
Pardon, nevšiml jsem si, že už to dole dal tommr.
Reagovat
PATRICK_RAFTER
Fedexi co jsi komu dal, že to máš zase tak namalovaný v podstatě až do finále :-D To je hrůza nahoře z top favoritů nikdo a dole berďa, murray, tsonga i Nole.. No snad ten vršek bude aspoň trochu zajímavější a dramtičtější, než to vypadá na papíře, upřímně tomu ale moc nevěřím :-(
Reagovat
dadaft
překvapení bude spousta.
Reagovat
J.M.
Namalovaný? Hned v prvních dvou kolech soupeři, kteří ho ve Wimbledonu měli na lopatě a vyvázl jen s velkým štěstím... Na dva vítězné sety to je pekelný los.
Reagovat
PATRICK_RAFTER
jak se říká 2x nestoupíš do stejné řeky nebo tak nějak a to že s nima měl fedex v jednom zápase starosti, určitě hned neznamená že s nima bude mít problémy znovu, naopak si dá velkýho majzla aby ho už nepřekvapili. Za prvé tam benetka ještě není a pokud tam náhodou postoupí, tak dostane max. 2x 6:4 stejně jako před ním falla, jsou to prostě hráči, kteří nepatří ani do širší špičky, možná občas dokážou překvapit, ale to je tak všechno. S trochou nadsázky kdybych měl brát kdo kdy s kým skoro prohrál, tak potom má těžkej los 95% favoritů :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Pekelný los :D Však to skoro nemůže mít snadný. Skoro prohrát může kdokoliv s kýmkoliv, ale rozhodně to neznamená, že na něj ten hráč umí a bude ho trápit dlouhodobě.

Když teď někdy dostane Nadal Rosola, budeš to považovat za pekelnej los?

Federer má to nejsnazší, co moh mít, pokud nedá medaili, tak je to prostě ostuda.
Reagovat
smazaný uživatel
Však to skoro nemůže mít snadnější.
Reagovat
dadaft
bylo by velké překvapení, kdyby Roger nedošel daleko. přesto si spolu s J.M. myslím, že pokud Južný Benneteaua vyřadí, bude mít Roger před druhým kolem mnohem klidnější spánek.
Reagovat
PATRICK_RAFTER
Já bych to pořád tak dramaticky neviděl, myslím že fedex bude mít klidnej spánek i kdyby se třeba benetka s míšou nakonec domluvili a nastoupili proti němu oba :-D:-D
Reagovat
J.M.
Kdyby Nadal dostal Rosola ve Wimbledonu pod střechou na dva vítězné, pak bych to jistě považoval za pekelný los. Jde o okolnosti. Benneteau nepatří ke špičce, protože umí hrát špičkově jen za specifických okolností. Je to agresivní hráč, skvělý deblista, tudíž velmi nebezpečný na trávě, obzvlášť pod střechou, a protože už je to taky třicátník, tak obzvlášť v zápasech na dva vítězné. Po Wimbledonu jsem ho viděl hrát na antuce s Dimitrovem, a tam jako kdyby to byl někdo úplně jiný, po prvním setu už proti Grigorovi nepředvedl vůbec nic, na antuce byl úplně marný. Čili nejde o to, kdo obecně kam na žebříčku nebo výkonnostně patří, ale za jakých okolností a proti komu konkrétně je schopen co předvést. A Julien nedávno předvedl, že na Rogera na trávě, dokud mu nedojdou síly (a to mu ve dvouseťáku nedojdou), umí předvést neskutečně účinnou hru.

Snadný los by pro Rogera byl Južnyj, ten mu nikdy nedělal problémy. Nebo řada jiných hráčů, kteří tam jsou. Ale tohle je loterie. Vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby Roger vypadl v prvních dvou kolech. On i Nadal pořád říkají, že na trávě na dva sety to je prostě o náhodě a štěstí. Ostatně na všech travnatých turnajích kromě Wimbledonu neustále favorité padají a outsideři jdou dál.
Reagovat
smazaný uživatel
Mně ta první věta dost stačí. Samozřejmě máš pravdu, že záleží na okolnostech a určití soupeři se můžou stát nebezepčnými, ale pro Rogera je to opravdu snovej los a postup by prostě dát měl. Na Wimbledonu v tom zápase nebyl Federer v pořádku zdravotně, dost to průběh ovlivnilo.
Reagovat
PATRICK_RAFTER
nikdo tady samozřejmě antuku neřeší, tam je benetka úplnej odpad. Ale já pořád tvrdím, že hráč typu benetky to samý rosol ten výkon co předvedli už znovu nedaj, rosol předvedl s nadalem životní mač, kdy mu tam spadlo naprosto všechno, podával jak Pete v nejlepších letech a takovej výkon už do konce svoji kariéry možná nepředvede. Navíc soupeř už na ten mač bude připravenej, jsou to hráči kteří dokáží soupeře ( favorita ) zaskočit, potrápit, někdy i porazit, ale určitě ne to znovu zopakovat. Ano, benetkovi tráva sedí určitě víc jak cokoliv jinýho, ale pořád má bilanci na trávě nějakých 17:15 a kromě toho, že se dostal jednou do 4 kola tak jinak vypadl skoro pokaždé ve wimbledonu v 1 kole, je zkrátka pořád průměrnej, se kterým by si hráč typu fedexe měl kdykoliv vytřít zadek...Samozřejmě by mě udělal radost, kdyby fedexe vyklep, ale to se nestane ani omylem, spíš dost věřím tomu, že do 2 kola ani nepostoupí!!
Reagovat
J.M.
O žádných zdravotních problémech Federer po zápase s Julienem nic neříkal. Naopak hned po tom zápase říkal, že po fyzické stránce to pro něj nebyl vůbec žádný problém. Byl v pořádku, záda ho chytla až v zápase s Malissem (tam říkal, že to mohl být důsledek toho pětiseťáku s Julienem v kombinaci s následnou třídenní pauzou).

Tam to opravdu Federer vůbec neměl v rukou, nebylo to tím, že by dělal cokoli špatně nebo se necítil dobře. Proti Julienovým dělovým ranám nemohl dělat vůbec nic, stejně jako o den předtím Nadal proti Rosolovým (to byly hodně podobné zápasy). To bylo jenom o Julienovi, který Rogera drtil, ale nakonec prostě fyzicky odpadl. Kdo ten zápas skutečně viděl a přitom aspoň trochu tuší, jak se liší tenis na trávě (na nepoškozené trávě v prvních kolech) od tenisu na ostatních površích, tak podle mě ani na vteřinu nemůže uvažovat o nějakém snadném losu.
Reagovat
PATRICK_RAFTER
Já bych ještě dodal, že fedexe by na trávě na 2 vítězný potrápil sám velkej PATRICK RAFTER kdyby byl mladší a byl tady, ale falla, benetka a míša určitě ne!! :-)
Reagovat
J.M.
Vzhledem k tomu, že benetka nad ním vyhrál první dva sety, tak to asi ukazuje, jak by ho v zápase na dva vítězné dokázal potrápit. A není to tak, že na dva vítězné by si Roger dal větší pozor. Před měsícem v Halle ho na dva vítězné porazil Tommy Haas. Taky lidi říkali, jaká je to ostuda, prohrát s takovým hráčem... No není. Na trávě na dva vítězné není žádná ostuda ani překvapení prohrát s dobrým trávovým hráčem. A není to ani žádná výjimka. To se prostě děje neustále na všech trávových turnajích. To je zákon trávy. Ví to i všichni špičkoví hráči a neustále o tom mluví. To jsou nejnáhodnější výsledky ze všech povrchů. Nikdo nemá nic jisté. Myslím, že lidi, kteří mluví o nějakých ostudách, překvapeních nebo snadných losech, asi mají představu, že mezi trávou a homogenizovanými pomalými tvrdými povrchy, které se zavedly právě proto, aby k překvapením a ostudám nedocházelo (a tudíž se vydělalo víc peněz na sledovanosti), a kde je prvních pět kol jen formalita, není žádný rozdíl.

Neříkám, že Roger by Juliena neporazil, ale rozhodně to nebude automatické. Nejde ani o to, jak zahraje Roger, ale jak se vyspí Julien.

Jinak Rafter by samozřejmě Rogera potrápil, ale tam ani ten podmiňovací způsob není na místě. Však Rafter má s Rogerem bilanci 3:0, včetně zápasu na dva vítězné na trávě. To byl přesně ten typický trávový výsledek, 4:6, 7:6, 7:6... To je přesně ta trávová loterie. A přesně ten typ skvělého agresivního hráče, který by Rogerovi dělal na rychlém povrchu problém i dnes.
Reagovat
dadaft
a před pár dny ve Wimbledonu a předtím na Masters 2009 v Paříži (kde Fedexe porazil) to bylo co?
Reagovat
J.M.
Mně by opravdu zajímalo, kolik z těch, kteří tady tvrdí něco o tom, že je to nejsnadnější los, ten zápas s Benneteauem viděli. Celý. Docela by mě šokovalo, kdyby počet byl vyšší než nula.
Reagovat
dadaft
mno, lidi na tomhle fóru tenis sledují, to zas jo. a může se stát, že Julien dostane 2x 6:1.
uvidíme... ))
Reagovat
smazaný uživatel
:)))) Podobné žvásty jsou nanejvýš úsměvné.
Reagovat
J.M.
To je opravdu tak pádný argument, že již není čím jej vyvrátit. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tvrdiť, že pomalšie tvrdé povrchy sa zaviedli práve preto, aby nedochádzalo k prekvapeniam..Tak to hodne hraničí s konšpiráciou..
Reagovat
dadaft
nicméně je poměrně zajímavé, že nevidí, že Roger má s Julienem problémy ne proto, že by byl zraněný nebo unavený nebo tak něco, ale proto, že ho Benneteau skutečně dokáže přehrát jako jen pár hráčů...
Reagovat
J.M.
To jsou věci, o kterých se mluví a které se ve světě píšou už léta. Samozřejmě že ředitelé turnajů o těchto věcech mlží. Ale není těžké si dát dvě a dvě dohromady. Je velká spousta faktů, které to podporují. Ostatně to, že tenis zažívá snad nejkonzistentnější a nejstabilnější éru v historii, minimálně v open éře, není náhoda. To je něco, co přichází mezi komentátory na přetřes snad na každém turnaji. I Federer na to třeba po zápase Rosola s Nadalem narážel.
Reagovat
smazaný uživatel
Proboha, jak tohle můžeš považovat za argument? Jen jsem okomentoval tvoje počínání zde.

To je hrozně smutný, jak se lidi naučili podobný fráze a moc neví, jak je užít.
Reagovat
J.M.
A hlavně výhradně na rychlých površích. Wimbledon, Paříž (Bercy, ne Roland Garros). Na pomalých zase má navrch Federer. To není náhoda. To je prostě přímý důsledek toho, jak hraje. Já vím, že tohle bude znít arogantně, ale podle mě lidi, co tyhle věci tvrdí, toho prostě o tenisu moc neví. Nedokážu si představit nikoho, kdo se v tenisu aspoň trochu orientuje a ten zápas viděl, že by mohl něco takového tvrdit.

Jinak samozřejmě souhlasím, že může Julien dostat 2x 6:1, když bude mít blbý den. Ale předvídat se to v žádném případě nedá, pokud člověk není vědma.
Reagovat
J.M.
Úplně jednoduše. Když komentuješ něčí počínání, pak to logicky musí být podpořeno vysvětlením. Pokud není, pak je to zcela bezcenné plácnutí. Diskuse bez argumentů neexistuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Proč proboha musí? Můj cíl bylo jen tě takto suše ohodnotit, absolutně jsem neměl zájem do toho žádnej argument vkládat a proto jsem šokován, že ho tam hledáš a dokonce o něm mluvíš. Bylo to pouze konstatování, ne snaha konstruktivně diskutovat. Takže mysli.

Ale když už teda to musí bejt, tak mě podobní diskutéři naprosto iritují. Podobný rádoby arogantní žblepty ve smyslu, že když člověk s tebou nesouhlasí a vidí věci jinak, tak zákonitě nemohl dané zápasy vidět, nemá to nasledované, nerozumí tomu a blah blah, to je prostě k pláči a mě to naprosto odrazuje od jakýkoliv diskuze, i když bych třeba jinak i chuť se o daný problematice bavit měl. A teda z čeho například vychází tvoje přesvědčení, že tenisu rozumíš víc jak já, to by mě opravdu zajímalo. Ale vem to čert, chválím aspoň to, že se zdržuješ invektiv.
Reagovat
smazaný uživatel
Pekelný los s Rosolem? To snad ne..Kdyby Rafa dostal Rosola na dva vítězné, věřím tomu, že by ho porazil, Rosol nedokáže zopakovat takový výkon, jako se to nepovedlo zatím Dodigovi, Mayerovi, kteří ho taky nečekaně porazili..porazit špičkový hráče tahle "druhá liga" může, při "specifických okolnostech", ale nikdy ne porážet, bez ohledu na povrch.
Navíc si Roger tohle jako zkušený hráč pohlídá, prostě nedovolí, aby ho Julien porazil, kdyby ano, byla by to senzace.
Já jsem ten zápas CELÝ s Rogerem viděla a je úplně jedno, že Julien vedl..nevyhrál, to se počítá, nějaké kdyby do sportu nepatří. Jinak ty "příznivé okolnosti" by musely být těmhle hráčům nakloněny častěji, což díky bohu nejsou.

PATRICK_RAFTER
souhlas..
Reagovat
Fandina
Roger si určitě pohlídá Juliena, ale nepochybuji o tom, že ho Bennetau potrápí. Stejně tak, jako potrápí Rosol příště Nadala, byť třeba nevyhraje ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
To ze v sucasnosti zažívame jednu z najkonzistnejších tenisových ér je zapríčinené hlavne hračmi,ktorí vytŕčajú z radu a na ich smolu hrajú v rovnakom období..To je pricina a nie povrchy..Na rovnakých podkladoch predsa hrajú aj ženy a v rebríčku máme hotové kocúrkovo a chaos..Celkovo sa nedá presne naprogramovat povrch od ktorého by sme dopredu vedeli,ze sa na nom nebudú konať senzácie..
Reagovat
Fandina
Forehand, ale u holek právě nikdo nevyčnívá, tak to jejich neustálé měnění je jasné a nesouvisí s povrchem ... navíc jsou to kočky ... žádný kocourkov :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
??? :) já někdy fakt nevím, jestli si děláš srandu, když opakueješ to, co napsal někdo jinej a způsobem, jako kdyby byl v opozici.
Reagovat
Fandina
:-))) já asi zřejmě neumím diskutovat :-)))) nebo jsem líná číst co bylo předem kdesi napsáno :-)))) takže odpovídám na pár vět před sebou a někdy si také dělám srandu :-)))) to se smí ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jo, nepochybně. Já jen semtam dám najevo údiv a nebudu tě dál otravovat :)
Reagovat
PATRICK_RAFTER
k letošnímu wimbledonu jsem se už vyjádřil a masters 2009 bylo to, že před tímhle mačem dostal fedex naloženo doma ve finále od Noleho, tak z toho byl tak zdrcenej, že to zkrátka psychicky s benetkou nezvládnul :-D Ne jasný, benetkova hra na něj asi
platí vo tom žádná, nebo spíš řekněme nepos.. se zněj jako 95% hráčů, kteří jdou na kurt, ale tohle je pro fedexe vyjímečnej turnaj, po olympiádě moc touží a kde jinde by to měl vyhrát, než na trávě a na jeho nejoblíbenějším místě, zkrátka má to dokonale naservírovaný, takže určitě nevypadne v prvních 2 kolech a po tom losu co má, vypadne jedině až ve finále s Nolem jinak si to pohlídá ! :-)
Reagovat
PATRICK_RAFTER
já samozřejmě o té bilanci vím, kvůli tomu jsem taky Páťu zmiňoval, že by ho potrápil :-) Jenže problém je, že takový hráč už není a srovnávat Benetku s Patrickem prostě nejde!! :-) Jeho hra to byl balzám na nervy, hotová pohádka, skvělej technickej servis, voleje a přechod na sako měl nejlepší na světě a jeho jednoručnej bekhend, úžasnej, dívat se na něj to bylo velký potěšení, hned jak jsem ho viděl ve státech naživo, do jeho hry jsem se zamiloval, nakoupil jsem jeho rakety, oblečení a stal se hned mým největším oblíbencem :-) Škoda jen, že skončil tak brzy, jeho hra mi moc chybí. Stejně nechápu, jak jsem si mohl po jeho ukončení kariéry oblíbit Noleho, když jeho hra je úplně jiná, to je záhada :-D Jinak já si pořád myslím, že veškeré diskuze k zápasu fedex - benetka jsou skoro zbytečný, protože mi pořád něco říká, že benetka vypadne s míšou :-)
Reagovat
gigin
Idemoooo !! :-)))))))))))
Reagovat
dadaft
yeahhh.
Reagovat
smazaný uživatel
Uvidíme se v semifinále příteli :-) Do té doby Come on a Idemo!
Reagovat
Fandina
Preferuji semi Berďa Nole !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Nenene, v žádném případě. Come on Andy..go go go, pojď pojď pojď..
Reagovat
gigin
Jas !!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Nechci předbíhat,ale ve 3 .kole by se mohl uskutečnit souboj Isnera s Karlovičem,což by bylo velmi atraktivní,1.kolo Lacko to by mělo být a potom asi Tipsarevič,což není špatny.John první kolo Rochus,tam yb to měla byt pohoda a potom Lu či Jaziri taky pohoda takže to není nereálný ale bojím se že Ivo tam nepostoupí přes janka.Jinak se těším na soubojRoddick-Djokovič ve druhym kole a Štěpánek-Davyděnko což by měla být bomba a hrát by se mělo na 1 nebo na centru
Reagovat
dadaft
doufám, že na "atraktivní" zápas Isner - Karlovič nedojde. to by totiž znamenalo, že tak skvělí hráči jako Nalbandian a/nebo Tipsarevič jsou z kola ven.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsou to skvělí hráči ale kdo by nechtěl na trávě konfrontaci Isnera s Karlovičem dvou nejlepších servisů na světě plus Tipsarevič nebo Nalbandian bude z kola ven bohužel hned v prvním kole a myslím si že to bude Tipsarevič, každopádně se na ten turnaj těším jak svina protože cítím že bude překvapení a ne jedno ale jo jsou to skvělí hráči a isner karlovič zas nepříjemní
Reagovat
dadaft
no tak třeba já mám radši, když se aspoň trochu hraje tenis - ale proti gustu žádný dišputát, jak říkala moje babička.
Reagovat
tommr
Karlovice řešíte zbytečně - musel kvůli zranění z OH odstoupit:
http://2012.itftennis.com/olympics/news/articles/london-2012-karlovic-withdraws,-petzschner-in.aspx
Reagovat
tommr
z pohledu fanoušků našich hráčů a hráček je los téměř dokonalej - cesta k medailím je otevřená v obou singlech i v obou deblech ... :)

Jinak se mi taky líbí, že se při losování OH bral ohled na to odkud hráči/hráčky jsou a nemohlo tudíž dojít k jinak poměrně častýmu jevu, že už v prvním kole na sebe narazí hráči/hráčky z jedný země. Tohle by se mělo zavést i na normálních turnajích ... :)
Reagovat
gocii
zbytečny zavádět to na normálním turnaji, tam hraje každej za sebe a na narodnost by se hledět nemělo
Reagovat
Bob
Souhlasím. Tady na OH je to hezké, ale na ostatní turnajích je to nesmysl.
Reagovat
J.M.
Taky se přidávám ke dvěma předchozím, na olympiádě se hraje na národnosti, na běžné turnaje to nepatří.
Reagovat
dadaft
chudák Jelena. to bude zase výprask v prvním kole...
Reagovat
tommr
je to sice trochu smůla, ale Jankovicová by nejspíš v tom prvním kole stejně vypadla i s jakoukoli jinou soupeřkou ... :)
Reagovat
dadaft
a ani Cibulka to nebude mít lehké.
Reagovat
dadaft
asi jo. ale tohle bude kruté.
Reagovat
tommr
těžší los má spíš Hantuchová, Cibulková by si s Pironkovou měla bez problémů poradit ...
Pro Jankovicovou je možná lepší vypadnout po boji se Serenou a se ctí než aby vypadla s nějakou no-name hráčkou a udělala si další ostudu ... :)
Reagovat
dadaft
moc velký boj v zápase Serena - Jelena nečekám. spíš myslím, že srovnání dvou bývalých světových jedniček bude pro Jelenu hodně hořké.
a naopak v zápase Pironkova - Cibulková spíš než hladký postup Domči očekávám boj.
Reagovat
smazaný uživatel
S tou jasnou porážkou Jeleny si nejsem tak jistý. Očekávám spíše bitvu než jednoznačnou záležitost.
Proč tak podceňujete Pironkovou? Na trávě hraje svůj nejlepší tenis a je každoročně nebezpečná. Myslím, že Dominiku zaskočí a postoupí přes ní. Já osobně jí dost věřím.:-)
Reagovat
tommr
není to spíš přecenování Pironkový z tvojí strany? Je sice pravda, že na trávě každoročně trochu ožije, ale jinak je to vyloženě průměrná hráčka. Na rozjetou Cibulkovou stačit nebude a i kdyby se jí náhodou povedlo Dominiku zaskočit tak vypadne ve druhým kole se zkušenou Pennettaovou ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Možná, že jí přeceňuji, ale věřím jí a neodepisuji předem. Flavia je sice zkušená, ale v tomto roce celkem marná. Takže vítězka duelu Dominika - Pironkova by jí měla přehrát a postoupit do třetího kola.
Tak uvidíme, kdo měl lepší tip, no.:-)
Reagovat
Fandina
Pironě vloni zatopila ve Wimblu Petře ve třech ve QF, na to si moc dobře pamatuji! a před tím porazila Williams V., Zvonareva V., Martic P., Giorgi C. a letos ve Wimblu vypadla s Scharap taky ve třech a v Eastbourne vypadla ve QF s Paszekovou a taky tam porazila Agnežku. Na trávě je jednou taková. Proto na ní pozor, ale to Petra ví líp než my tady ... úsměv
Reagovat
tommr
Flavia měla letos smůlu na zranění - proto ty špatný výsledky. Jinak je to ale pořád skvělá tenistka a podobnej typ jako Petra pokud jde o reprezentaci - když hraje za Itálii tak vždycky bojuje ze všech sil a dovedla Italky už ke třem FC titulům. Já bych jí tudíž na OH rozhodně nepodcenoval. Jedno je ale jistý: at už postoupí kterákoli z těch tří, Petru bude čekat ve třetím kole velice těžká soupeřka ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím, že byla různě zraněná a nemocná, ale to nic nemění na tom, že právě proto na tom není s formou moc dobře. Souhlasím s tím, že jedna z nich bude ve třetím kole pro Petru takovou první zkouškou. Ale jelikož Petra se umí při reprezentaci také hodně hecnout a los je příznivý, nemělo by minimálně to semifinále být problém. To musíš uznat a být po dnešku výrazně klidnější i ty.:)
Reagovat
dadaft
mám Flavii moc rád, ale taky myslím, že na tom s formou nebude nejlíp.
Reagovat
tommr
no na los si rozhodně stěžovat nemůžu. Pokud Petra podá aspon průměrnej výkon tak by aspon do toho semifinále měla dojít. U Petry ale člověk nikdy neví ... :)
Reagovat
Fandina
Pokud Petra podá průměrný výkon, tak nikam nedojde. Není v takové situaci, aby nebyla výzvou pro kohokoli. Musí hrát naplno!
Reagovat
smazaný uživatel
Je ten los oficiálne notársky overený :)?..Lebo toto snad ani nie je mozné..
Reagovat
smazaný uživatel
Losy v tenisu jsou největší podvod :)
Reagovat
Fandina
Myslím, že ten kdo tahal ho i ověřil :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Bylo tam to slovíčko "notářsky" :P
Reagovat
Fandina
Chazy :-) byl to vtípek, přece pokud je nutno ověřovat, tak to nikdy nemůže být ten kdo tahal :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nie vzdy..Pri losovani loterie stojí vždy šarmantná notárka,ktorá po žrebovaní zahlási"Vyhlasujem,ze zrebovanie prebehlo v poriadku a v sulade s pravidlami"..Podozrievam prislusnikov turnaja,ze postrádaju danú funkciu..
Reagovat
Fandina
Pokud nemají notářské ověření v pravidlech, tak to porušení není.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasné,ze neni..Bol to len vtipek na margo zrebu,ktorý ste si snad lepšie vysnívať nemohli..Verdasco, ci Ferrer mi az tak nevadí,tam bola dobrá šanca,že sa nechytí práve ten neželaný..No chytit v QF Tipsareviča,tomu už hovorím terno..
Reagovat
Fandina
S Tipsou souhlas ...
Reagovat
Stan_Borowitz
nás, elegoš fanatiků, to má jedinou chybu - že se hraje na dva vítězné sety.
Reagovat
smazaný uživatel
Wawrinka vs Murray proti sobě hned v prvním kole. Je velká škoda, že buď švýcarský vlajkonoš nebo domácí miláček vypadne hned v prvním kole :(
Reagovat
smazaný uživatel
Už v prvním kole jsou perfektní zapasy jako Bennetau-Youzhny,Nalbandian-Tipsarevič, souboj veteránů Davydenko-Štěpanek a pak telentů Nishikori-Tomic ,MOnaco-Goffin. Myslím že se mame na co těšit :)
Reagovat
smazaný uživatel
+ Murray-Wawrinka, všichni si asi pamatují na památný zápase ve Wimbledonu pod střechou do noci v roce 2009.
Reagovat
J.M.
No, Mónaca už bych taky řadil spíš mezi veterány, třicítka se blíží...
Reagovat
smazaný uživatel
Dva dny zpátky jsem psal amagerce do vzkazů:

"Je los... nesmíme dostat do QF Berdycha ani Tsongu. Můj sen je.

QF - Tipsarevic
SF - Ferrer"

:))))
Reagovat
smazaný uživatel
A tomovi sem to psal taky. Tohle je prostě neskutečný.
Reagovat
smazaný uživatel
Holt,stestičko..:)
Reagovat
a.magerova
psal mi to už v předstihu !!!
Chazy jsi fantastickej ......
Reagovat
smazaný uživatel
Boha, Federer má zase vymeteno, s tímhle losem musí udělar finále i poslepu snad. Má nejlehčího soupeře z osmičky pro čtvrtfinále, na semifinále Ferrera, to je prostě pohoda.

A Murray celkem problém, hned v úvodu Wawrinka, pak druhé i třetí kolo by mělo být v pohodě. Ale na čtvrtfinále Berdych, nejméně oblíbený soupeř z těch 4 co mohl chytnout, DelPo, Janko i Tsonga by byli asi schůdnější. Nezbývá než doufat, že ho ve 2. kole vyřadí Harrison.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to trochu ošidný :-D...

1. kolo Falla, kterej ho skoro vyřadil na Wimbledonu
2. kolo Benneteau, víme

pak už je klid :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ani by jej nemělo vyděsit. Každopdně Ryan zas na druhé kolo chytne top hráče, to je fakt na posrání.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud se nestane nějake překvapení tak ma Federer už ted medaily!
Reagovat
dadaft
taky myslím, že Roger z losu nebude tak odvázaný, jak tady někteří tvrdí...
Reagovat
smazaný uživatel
To by teda měl být, co by chtěl jednoduššího?
Reagovat
dadaft
na dva vítězné dokáže Benneteau porazit kteréhokoliv hráče světa. tomu věř. ))
Reagovat
smazaný uživatel
To můžeš říct o každém hráči proboha. A podle mě skončí stejně s Južným už v 1. kole.
Reagovat
dadaft
no tak to doufám že ne. Federer - Benneteau by byla pecka. Federer - Youzhny nuda.
Reagovat
gocii
tak tady musel čekat že hned chytne někoho dobryho když tu nění tolik hráčů
Reagovat
J.M.
Kdo viděl zápas Federera s Benneteauem ve Wimbledonu, v životě by nemohl napsat, že má Roger lehký los. Ten Rogera úplně drtil, na dva vítězné by Roger byl ze hry ven. Federer byl úplně bezradný, dokud Juliena nechytly ke konci křeče.
Reagovat
Fandina
To je sice pravda, ale právě proto si Roger vzhledem na dva vítězné dá na Juliana větší pozor a teď nevím, jak to měl vlastně Roger s těmi zády, jestli to nebylo v tomhle zápase, ale že měl namále, to tedy hodně ...
Reagovat
J.M.
Se zády nic neměl. Leda že by to tajil.
Reagovat
darek.vrana
Dobrý los!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist