Rozjetého Kordu v Montrealu nezastavil ani Zverev, o největší finále se utká s Popyrinem

11. 8., 23:59
Aktuality 0
ATP MONTREAL - Sebastian Korda (24) v Montrealu porazil 7:6, 1:6, 6:4 světovou čtyřku a německého šampiona z roku 2017 Alexandera Zvereva (27), připsal si druhý skalp člena TOP 5 a postupem do semifinále vyrovnal své maximum na turnajích Masters 1000. O největší finále se čtyřiadvacetiletý Američan, jenž neprohrál osm utkání v řadě, utká s Australanem Alexeiem Popyrinem (25).
Profily hráčů
Sebastian Korda (© Profimedia)

Korda – Zverev  7:6, 1:6, 6:4

Sebastian Korda se po nečekaném nezdaru v prvním kole Wimbledonu nevrátil jako většina tenistů ze světové špičky na antuku, aby v Paříži bojoval o olympijskou medaili. Místo toho se důkladně připravoval na domácí US Open Series a rozhodnutí nemusí litovat. Minulý týden na podniku ATP 500 ve Washingtonu získal druhý a nejcennější titul a nyní se na vítězné vlně veze i na Masters 1000 v Montrealu.

I díky skreči Vaska Pospisila a odstoupení Caspera Ruuda mu k postupu mezi kvarteto nejlepších stačilo proměnit dva mečboly. Zato však proti silným soupeřům - ve druhém kole proti světové třináctce Tayloru Fritzovi a ve čtvrtfinále proti čtvrtému hráči světa Alexanderu Zverevovi.

Čtyřiadvacetiletý Američan se s o tři roky starším Němcem, který před sedmi lety v Montrealu slavil první triumf na Masters, utkal poprvé. Přestože v prvním setu prohrával 0:3, druhý set ztratil po půl hodině a v rozhodující sadě za stavu 3:4 čelil brejkbolu, cestu k postupu našel a vyhrál 7:6, 1:6, 6:4.

Korda vylepšil bilanci s hráči TOP 10 na 8:18 a s členy TOP 5 na 2:12. Postupem do semifinále vyrovnal své maximum na turnajích Masters 1000 z loňské Šanghaje. O největší finále se utká s Alexeiem Popyrinem, kterého v obou vzájemných duelech porazil.

Popyrin – Hurkacz 3:6, 7:6, 7:5

Popyrin ve čtvrtfinále udolal po takřka tříhodinovém boji 3:6, 7:6, 7:5 polského finalistu z roku 2022 Huberta Hurkacze, přestože prohrával 3:6 a 1:3 a v rozhodující sadě za stavu 3:4 a 0:40 čelil třem brejkbolům v řadě.

Pětadvacetiletý Australan postoupil do svého čtvrtého a dosud největšího semifinále. Jeho největšími úspěchy jsou triumf na podnicích ATP 250 v Singapuru 2021 a Umagu 2023.

Výsledky turnaje ATP Masters 1000 v Montrealu


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist