Rozjetá Cibulková v Sydney smetla i Erraniovou

9. 1. 2013, 04:20
Aktuality 32
WTA SYDNEY - Dominika Cibulková v Sydney smetla už druhou hráčku Top 10. Po Kvitové si poradila snadno i se světovou sedmičkou Sarou Erraniovou a po půl roce postoupila do semifinále. Stále neporažená letos zůstává Agnieszka Radwaňská, která vyhrála už sedm utkání v řadě, i Číňanka Na Li. V semifinále je čeká vzájemný souboj.
Dominika Cibulková

Dominika Cibulková zahájila sezonu v Brisbane porážkou s talentovanou Američankou Sloanne Stephensovou, v Sydney už ale slovenská tenistka může být se svými výkony spokojená. V prvním kole deklasovala 6-1 6-1 osmou hráčku světa Petru Kvitovou, včera sice po boji zdolala Makarovovou, dnes však znovu úřadovala proti světové sedmičce Saře Erraniové, kterou deklasovala 6-2 6-1.

Třiadvacetiletá Cibulková vzala finalistce loňského French Open šest z osmi servisů, agresivní hrou si chodila pro vítězné údery a z postupu se radovala po pouhých 73 minutách hry. 

"Dnes jsem předvedla velmi dobrý výkon. Věděla jsem, že body si musím udělat sama a dostávat Erraniovou pod tlak, ale že zároeň nemohu hrát bezhlavě. Sara proti 80 procentum hráčkám na okruhu těží z toho, že soupeřky nejsou dostatečně trpělivé," komentovala Cibulková pro agenturu TASR. "Na kurtu jsem dnes dělala vše přesně tak, jak jsem měla, a to mě velmi těší," dodala. 

V prvním semifinále od loňského července, kdy triumfovala v Carlsbadu, se Cibulková utká buď s druhou nasazenou Angelique Kerberovou. Světová pětka dnes zastavila Rusku Světlanu Kuzněcovovou.

"Světlaně se tu dařilo, ale tipovala jsem, že Kerberová vyhraje. Pro mě to tu bude už třetí nasazená soupeřka, což je trochu kuriózní. S Kerberovou jsem hrála naposledy před dvěma lety, od té doby šla její výkonost hodně nahoru. Zkusím zopakovat výkony proti Kvitové a Erraniové a uvidíme," řkla Cibulková směrem ke čtrvtečnímu semifinále.

V semifinále souboj letos neporažených
Ani v sedmém utkání nové sezony nenašla přemožitelku Agnieszka Radwaňská. Polská favoritka dnes v Sydney porazila 6-4 7-5 Italku Robertu Vinciovou, které oplatila vyřazení z loňského US Open.

"Roberta příliš nechybovala a všechno mi vracela zpět na mou stranu kuru - nedala mi žádný bod zadarmo," komentovala Radwaňská. "Já se dnes snažila hrát více agresivně a chodila jsem častěji na síť, hrála více volejů - to byl myslím klíč dnešního zápasu," dodala třiadvacetiletá Polka

Radwaňská je známá jako jedna z nejstrategičtějších hráček na okruhu a i dnes měla připravenou strategii. "Hrály jsme spolu už několikrát předtím, takže jsem věděla, co mám dělat. Je to jiné, než když hrajete proti někomu, koho neznáte. Ale i když s někým hraju poprvé, tak už po několika gamech vím, co dělat, abych vyhrála."

Před Australian Open se jako favoritka necítí, s formou je ale spokojená. "Jsem velmi šťastná, že na začátku roku hraju svůj nejlepší tenis. Nemohu si stěžovat."

V semifinále se Radwaňská utká v souboji dvou letos neporažených tenistek s předloňskou šampionkou a loňskou finalistkou Na Li, která má od začátku roku na kontě ještě o jednu výhru více. Třicetiletá Číňanka, která minulý týden triumfovala v Shenzhenu, ale dnes měla plné ruce práce s talentovanou Madison Keysovou.

Sedmnáctiletá Američanka, jež v Sydney vyhrála včetně kvalifiakce pět zápasů bez ztráty setu a proti Šafářové si připsala první skalp hráčky Top 20, byla proti světové sedmičce blízko další překvapivé výhře. Ve svém premiérovém čtvrtfinále na okruhu WTA vedla 6-4 a druhý set dotáhla do tie-breaku, v něm už ale potvrdila své zkušenosti Na Li, která pak rozhodující sadu bez problémů ovládla. Za stavu 5-1 ještě mečbol nevyužila a v dalším gamu po šesti ztracených fiftýnech v řadě prohrávala 0-40, pak už ale neztratila ani míček a podle očekáváná prodloužila svou letošní neporazitelnost na 8 zápasů.

- WTA PREMIER SYDNEY -
(Austrálie, tv. povrch, 690.000 dolarů)
středeční výsledky (09. 01. 2012)

Dvouhra - čtvrtfinále:
A. Radwaňská (1-Pol.) - Vinciová (It.) 6-4 7-5
Kerberová (2-Něm.) - Kuzněcovová (Rus.) 6-3 7-5
Cibulková (SR) - Erraniová (3-It.) 6-2 6-1
Na Li (5-Čína) - Keysová (USA) 4-6 7-6(2) 6-2

Semifinálové dvojice: Kerberová - Cibulková, A. Radwaňská - Na Li.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Hlaváčková/Hradecká (2-ČR) - Panovová/Voskobojevová (Rus./Kaz.) 6-2 6-4
Erraniová/Vinciová (1-It.) - Peschkeová/Grönefeldová (ČR/Něm.) 7-5 2-6 18-16

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

32
Přidat komentář
smazaný uživatel
Niekde som cital ze sa chce na nich prizivit TV joj a to by bolo po prenosoch bez reklam a co sa tyka obrazu mam ho na kablovke a obraz je porovnatelny s novasportHD takze super a komentatori ako bolo uvedene vyssie su neutralny neni to katastrofa ako isty pan na nova sport zo slovenska ale najdu sa na eurosporte aj lepsi ,zatial super TV s perfektnym obrazom bez reklam.
Reagovat
tommr
protože ted vlastně hraje i za Petru. Pokud totiž ještě vyřadí Kerberovou a Li nebo Radwanskou tak se ztráta Petry na 4-7.místo prakticky nezmění ... :)
Reagovat
Mayo
ja neverím, že Dominika porazila dve hráčky TOP 10 :O
Reagovat
freeteepek
Vždyť ona taky porazila jenom jednu. Ta druhá se porazila sama:-)

Na o hlavu větší Petru si Dominika moc nevěřila. Statistika byla jasná 0:4. Jenomže Petra pokazila, co mohla (její vlastní slova) a tahle výhra Dominiku nakopla. Na Sáru už si věřila mnohem víc. Tím spíš, že Sára je stejná váhová kategorie, řečeno boxerskou terminologií. Vždyť s ní měla před zápasem pozitivní bilanci 4:3!
Reagovat
Mayo
veď to, že porazila Kvitku je prekvapenie...ale Kvitka ma nemilo prekvapuje ako hrá..nedarí sa jej...čakal som od nej väčšie veci a rozhodne aj ďalší GS...ale pre Dominiku je to cenný skalp to určite
Reagovat
dadaft
slušný skalp Dominiko. )))
Reagovat
smazaný uživatel
13 stupňů východně: Hot Bird 13B
Supertennis HD - frekvence 12476 MHz, symbolrate 29900, polarizace H, modulace DVB-S2 8PSK, FEC 3/4
Reagovat
Fandina
mám velkou radost. Viděla jsem kousek zápasu a Domča byla důsledná a tradičně útočná a všechno OK, tak pokračuj pokračuj a posun na žebři i vítězství je nadosah. Držím palce. Jeď Domčo jeď!
Reagovat
freeteepek
Jo, jo krása. Klára Zakopalová bohužel ráno vypadla, i když měla zápas s Pironkovovou výborně rozjetý a bookmakeři soupeřce nedávalimoc šancí. V něčem Ti musím dát za pravdu. Ta včerejší čtyřhra se podle mě projevila na tom, že Klára byly dnes unavená víc, než by bylo potřeba:-( Pironkovová byla od druhého setu trpělivější. Má podobný styl jako Klára, která dnes nehrála tak chytře jako jindy.
Reagovat
Fandina
Klárku jsem neviděla, ale dovedu si představit že Pironě hrála dobře a Klárka na ní nenašla zbraň. Škoda no.
Reagovat
smazaný uživatel
jeste jen k tomu deblu Petry, nejen, ze musi zaujmout a bavit, ale pribudou dalsi hodiny traveny na rozpaleny peci, narusi to pripravu a cely rezim dne, taky netusim, jak jste to mysleli - hrat alespon ze zacatku... jakeho? Sezony, jednotliveho turnaje? A partacce pak podekovat a pardon, ja uz hraju jen za sebe, to skrecnem.. Pripadne najit podobnou bez ambici a zaclanet tem s ambicemi? Znehodnocovat pavouka, abych se rozpodavala... ja si stale ten model vami navrzene Petriny deblove pripravy neumim nejak technicky predstavit ...
Reagovat
freeteepek
Ta moje poznámka byla spíš pro tebe:-)
No, ty jsi profík, tak tomu rozumíš. Já se přiznám, že tady do toho kecám, ale ve skutečnosti o tom vím prd:-)
Myslel jsem to tak, že by v té čtyřhře stejně nedošla daleko, takže na začátku turnaje 1-2 zápasy, než by vypadla. Asi ne na všech, ale jen na některých turnajích. Samozřejmě, že to vedro v Austrálii bylo až do dneška příšerný. Máš pravdu, že v takových podmínkách je lepší odpočívat. Jak to zvládá Eraniová být v top 10 a hrát současně na plno čtyřhru? Vinci je také na singlovým žebříčku vysoko. V létě v USA Petra odehrála úspěšně tři turnaje v řadě tj. kvantum zápasů za sebou v podmínkách, které jí vyloženě nesvědčí. A šlo to. Nemyslím si, že by její vypadnutí s Bartoliovou ve třetím kole US Open bylo zapříčiněno přetěžování z předchozích týdnů. Ten první skvěle odehraný set tomu nenasvědčoval. Petra to pak nezvládla především psychicky.
No, mě by se líbilo, kdyby Petra začala hrát víc s citem. Když vidím Agu, jak čelí tvrdým ranám do rohů, kde se natahuje za míčkem až bůhví kam, člověk by neřek, že se z tý defenzivy vyhrabe. Jenomže ona z těch pozic hraje neuvěřitelný loby do opačnýho rohu a dostává soupeřku do úzkých. Je to její styl, kterej má tak dobře zvládnutej, že většinu hráče razantně hrajících porazí. Kdyby Petra uměla s takovou přesností útočit, s jakou Aga lobuje...Nebo ty její kraťasy! Petra by se podle mě měla naučit hrát víc s citem. A na to by snad 4hra mohla být dobrá, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
ctyrhra je urcite na techniku, postreh, periferni videni, predvidavost, odvahu jit si pro mic, atd... musi vsak na ni byt clovek kolektivni typ a hracicka trochu, povaha, aby vsechno psalo, ver tomu... To Sara je tutove a hlavne taky i jina postavicka s atletickou fyzickou, navic zatez je u debla uplne jina... ale chytry kopce se pri ni ocihnout a zkusit rozhodne daji, svata pravda... :-)) Organizacne (ve smyslu doplnku pripravy) vsak trochu problem, jiste ne neprekonatelny, ale kdyby to bylo tak dobry, Petra debly davno hraje.
Reagovat
freeteepek
A tu prohru s Dominikou vidíš jak? Porazila se Petra sama nebo Dominika hrála tak dobře takticky, jak tvrdí. Nebo je zatím nějaký zdravotní hledisko? Podle mě je to v pořádku se soustředit na singla, ale na to by Petra musela mít v pořádku hlavu. Jak jí může chybět sebevědomí v zápase s hráčkou, se kterou nikdy neprohrála, vyhrála čtyřikrát v řadě a která navíc doposud nepředváděla žádné super výkony? Jeden z argumentů Petry, proč hrát Fed Cup, je ten, že nehraje sama za sebe, ale za tým. Že jí to baví. A co jiného je čtyřhra? Takže podle tebe Petra nemá tak dobrou kondici jako Sara, aby mohla zvládat singla a debla současně? Já si naopak myslím, že Petra svým expres stylem dost sil ušetří. Pokud jí píše podání. Nemusí tak moc běhat jako Sara. Nepotřebuje být tak atletická. No a když jí nepíše, je to taky fofr:-)
Reagovat
smazaný uživatel
na rovinu, chci se tenisem bavit, ne trapit, sla jsem po prvnim setu spat a dodivat se uz nikde neminim. Dominika taktiku mela a predvedla nasazenim i kratasem hned v uvodu. Ona je rtutovita a zapas "zene" - ani si neuvedomuju, jestli si Petra pohlidala svoje tempo, coz je dulezity. Otravenemu obliceji nerozumim, kde je "pojd" (ozvalo se 1x) netusim, ale je to v hlave. Tenis, ne Dominika, proto je uplne jedno, kolikrat ji Petra porazila. Miru vlivu astmatu neodhadnu, ale spatna psycha stav zhorsi. Jedina sance = odblokovat! :-) Jakou ma Petra kondici, nevim, neznam jediny treninkovy ukazatel, ale o holce s rychlejsi rukou taky nevim, ma v ni dynamit. Snad zacne zase psat, do haje.. :-) Jen jeste zaverem, neskatulkuju, ale chapu, ze se ke kazdemu somatotypu vaze urcity charakter projevu. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Páč výkony Petry záleží hodně na počasí, tady je předpověď
http://www.timeanddate.com/weather/australia/melbourne/ext
Teplota i vlhkost je zpočátku v poho. Od čtvrtka do úterka to bude špatné s vrcholem v úterý, pocitová teplota 42°C. Pak to spadne...
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Domče. Je vidět, že Petra nedostala zas tak na prdel, Sara na tom nebyla o nic líp. Dominika má formu,je velmi dobrá tenistka, jen nevím, že má takové výkyvy během roku, taky bývala zraněná no snad se jí bude dařit. Mě se na ní líbí, jak je malinká, tak těm obryním stačí úplně v poho.
Reagovat
smazaný uživatel
Woow. Tak Cibuľková si zaslúži pochvalu aj od jedného zo svojich najväčších kritikov, odo mňa :) Za tri dni zlinčovala dve hráčky TOP TEN, obe rozdielne, no každú rovnako. Čo viac jej už môže pridať na sebavedomí?

V zápase so Sárou mala výmeny jasne pod kontrolou, hrala veľmi agresívne, získala "milión" winnerov. Hrala presne ten tenis, s ktorým je schopná poraziť každú, možno s výnimkou Sereny. Rezervy som videl na servise, menšia úspešnosť prvého servisu i na razancii treba pridať. Errani však nie je hráčkou, ktorá by tieto nedostatky vedela z fleku trestať. Americký komentátor počas zápasu len neveriacky krútil hlavou a stále opakoval to svoje What a stunning tennis..Nechápal, ako môže byť Cibuľková mimo Top Ten. Ak ju bude sledovať dlhšie, možno pochopí :)..Verím, že Dominika dokáže byť tento rok konečne vo svojich výkonoch konzistentná.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to hodno velkého respektu a uznání. Ono se ani není co divit, když se na ní člověk dívá, tak vidí, s jakým zápalem se umí do zápasu ponořit, včetně toho, když i prohraje. Líbí se mi, že divák nebo fanoušek vidí stálou zaujatost a ne kyselé a rezignující obličeje. V tom se právě odráží ta síla psychiky, jít stále za dalším a dalším míčkem. Totéž lze ale říci i o Eraniové.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomu zápasu dost uškodil vítr. Proto asi ten horší servis. Co se mi líbil za úder, byl takový inside-out bekend.
Cibulka měla hodně winnerů, ale tolik ue od Errani jsem nečekal. V podstatě trochu delší výměna a hned tam byl ue.
Reagovat
freeteepek
Velká gratulace Dominice. Slovak šport to kupodivu nedával. Ten jejich komentátor už mě štve. Za stavu 0:30 mluví o brejku, za 30:30 zase o klíčovém míči. Pořád je tak nějak napřed. Carlose Rodrigueze v záběru sedícího vedle manžela Li Na označil za Adama Petersona!
Reagovat
smazaný uživatel
přesně, hroznej nazdárek ten komentátor... Oni koupí licenci na všechny WTA turnaje za raketu a nezaplati ani pořádnýho komentárora....
Reagovat
Fandina
ona je otázka, kdo a kde jsou dobří komentátoři k mání. Jinak komentátoři na Slovak Sport se vyvíjí a je dobře, že tu WTA někdo zvednul. Nevíš kolik za ní dali, že za raketu. Slovak Sport nevysílá žádné reklamy, tak by mě zajímalo jak je financovaný ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Jak moc je ve sportu důležité komentování? Pro mě je to úplně okrajová záležitost. Klidný slovenský komentář mi vyhovuje, všechny ty Basíky, Borovce a další uječené afektované typy z českých sportovních kanálů rád nemám.
Mnohem horší je ta jejich zoufalá nekvalita obrazu. Slovakšport lze pochválit za přepínání na různé turnaje WTA i ATP. Eurosport mimo grandslamové AO a USO taky totálně kašle na noční a ranní přenosy. V tomhle byl jejich přístup dost nechutný.

Pro rozjezd televize je určitě potřeba úvěr. Nějaké reklamy tam jsou. Zatím jde o promovysílání dostupné na všech aktivních kartách Skylink. Od dubna SS má být placeným kanálem a bude mít příjem od kabelových a satelitních poskytovatelů (pokud se podaří s nima uzavřít smlouvy).
Reagovat
freeteepek
Nemám kartu skylink, tak to nemůžu prověřit. Asi si jí budu muset pořídit:-)
Mě ten slevenský komentátor vadí dost. Ale tím nechci říct, že Basa a spol. byli výrazně lepší. Lepší byli, ale na anglický komentář na Eurosportu nemá nikdo z nich.
Koukám na Slovak sport na inernetu za 50/měs. Za tu cenu je to super produkt. A jak už jsem psal, ta internetová kvalita je výborná. Výpadky jsou, ale jen minimálně. Dnes jsem vážně zvažoval, jestli by nebylo lepší na to koukat bez zvuku nebo si pustit anglický komentář odjinud:-)Na internetu je to vysílání bez reklam, což je taky super.
Reagovat
freeteepek
Je taky možný, že od dubna spolu s cenou vzroste i kvalita obrazu přijímaného přes satelit nebo kabel. Přes ten kabel je to dokonce hodně pravděpodobný, ne?
Reagovat
Fandina
Já Slovak Sport sleduji na satelitu, takže pohoda a taky kvituji to množstv přenosů a turnajů a jak holky, tak kluci. Zatím super a komentátoři taky v pohodě. Tak anglicky neumím, abych všemu rozuměla, ale i tak si nemyslím, že jsou to všechno super komentátoři, kterým se nikdo nevyrovná. Zatím mi ti slovenští připadají neutrální a nekontraverzní a to je super ... úsměv
Reagovat
VlS
anglický komentáře na Eurosportu jsou jak kdy - často se tam spolu hoši vykecávají, dělají si psinu z hráčů i diváků a nepovažuji komentátory na Eurosportu za něco extra - Basa je lepší (nebo bude, až přestane i skrytě fandit proti našim, nebo bude klidně i otevřeně fandit našim)
Reagovat
smazaný uživatel
Pohoda jsou přenosy z více turnajů a noční vysílání pro tenisové fandy, kteří nemusí ráno do práce. Eurosport kategorii WTA International ignoroval, kdežto Slovakšport(úchvatná výslovnost!) s kombinováním turnajů International a Premier problém nemá.
Pohoda ale určitě není obraz na Skylinku!!! Asi máš nějakou menší nebo starší televizi, na velké LCD je to neostré bez detailů.
Reagovat
Fandina
Broz ... televize mám dvě obě velké obrazovky jedna je led asi rok stará a když přepínám live zapas z Supertennisu na Slovak Sport, je to stejně ostré.
Reagovat
smazaný uživatel
To je ovšem u správně nastaveného satelitního přijímače a správného propojení s televizí naprostý nesmysl.
Videovýstup přijímače musí být nastaven na Auto nebo na 1080i, případně ještě 720p. Přijímač a televize musí být propojeny kabelem HDMI. Propojení starým kabelem scart v žádném případě na HD obraz nestačí. Pak se totiž libovolný program v HD degraduje na nízké SD rozlišení.
Reagovat
Fandina
Broz ... znovu na to koukám a jde live Aucland Levine Querrey na Super Tennise i Slovak Sport a mě se to jeví stejné, ale zase díky za info, přečtu to mým odborníkům, jestli to nemáme blbě nastavené ... úsměv
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist