Rozhodnuto: Nadal nebude hrát na US Open

15. 8. 2012, 18:01
Aktuality 316
US Open přišel o jednoho ze svých favoritů. Finalista minulého ročníku Rafael Nadal, který kvůli problémům s koleny od Wimbledonu nehraje, oznámil pořadatelům, že se do začátku turnaje nestihne uzdravit a grandslamový turnaj vynechá.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Rafael Nadal už v minulých dnech řekl v rozhovoru pro španělskou televizní stanici La Verdad, že nad jeho účastí ve Flushing Meadows visí otazníky. Ty se nyní proměnily v jistotu, které se fanoušci světové trojky báli: Nadal informoval organizátory US Open, že se na příštím grandslamu neobjeví.

"Moc mě mrzí, že nejsem připraven hrát na US Open a musím se odhlásit," uvedl Nadal v tiskovém prohlášení. "Chtěl bych pozdravit všechny příznivce a poděkovat jim, zvláště Newyorčanům. Budete mi chybět!"

Šestadvacetiletý rodák z Mallorky absentuje kvůli kolenům od senzační prohry s Lukášem Rosolem ve druhém kole Wimbledonu. Zdravotní potíže už Nadala připravily o možnost obhájit zlato na olympijských hrách i o následující turnaje v Torontu a Cincinnati. Jedenáctinásobný grandslamový vítěz tak prožívá podobnou situaci jako před třemi lety. Tehdy kvůli stejným zdravotním potížím nehrál dva měsíce a vynechal kompletní sezonu na trávě.

Komentáře

316
Přidat komentář
smazaný uživatel
Po precitaní príspevkov z dnesneho poobedia mam opat pocit, ze som v slepej ulicke..Stokrat sa tu nieco napise, vysvetlí, podloží faktami..Potom pride niekto, kto pride opat s tym svojim, hoci sa to uz niekolkrat riesilo..A teraz s ním zase o tom istom, a pekne celé od zaciatku..

Proste existovat na TP, to je ozaj pre silné povahy..
Reagovat
Amputace
Já se vždy považoval za vcelku silnou povahu, ovšem tohle začíná být už i na mě příliš.
Nadal dohání talent na tréninku... no co chceš na tohle říct.
Reagovat
a.magerova
Já tu chodím tak od přelomu let 2008-9 nedokážu odhadnout jak dlouho vy, ale na zocelení nervů to tu je perfektní terapie... :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Ja som tu priblizne rok, viem ze diskusiu z finale FO11 som si len z archivu precital..Síce ma pri nej naplo, no zaregistroval som sa :)

08/09 - Slušná doba..To by som mal mat úctu..Si taká biblická EVA,čo stála na počiatku..Ci nie? ;)
Reagovat
smazaný uživatel
A nezměnila se ani trochu za tu dobu! Vždycky tu koketovala.
Reagovat
smazaný uživatel
A jinak nepochopíš, jaká hrůza je TP, dokud není Heather na tvojí straně :)))
Reagovat
a.magerova
Chazy :-))
Forehand: nejsem tu od začátku, jsem spíše mladší doba kamenná... třeba Brož je tu déle než já :-))
TP začal fungovat nejspíš od 3.1.2008
http://www.tenisportal.cz/zpravy/?page=704
Reagovat
smazaný uživatel
:))..No, nebolo mi to dopriate..

Inak celé toto "kastovanie" na zaklade prislusnosti k danemu hracovi :))...Je to sranda, clovek by si mozno ludsky aj rozumel s (par) clenmi z druheho tabora, ale karty sú rozdané v nespravnom poradí..Rovnako to platí aj naopak..

Je tu naozaj dost roznych charakterov nahodne priradených k dvojici Nadal Federer, je zaujimavé, ako to je rozdelené...Teda ak sa bavime o najvacsich "stranach"..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já upřímně radši diskutuju o tenise s tebou než s 90% fandů Rogera :-D

Já jsem svůj nejstarší příspěvek našel z dubna 2009 :)
Reagovat
smazaný uživatel
Suhlasím..Zabudol som dodat,ze aj ludia z opacneho tabora su v pohode..Ak by sa robil rebricek uzivatelov s ktorymi si clovek najviac rozumie, urcite by bol iny,nez na zaklade rozdelenia Rafa/Roger..To som tym vlastne chcel povedat :)

Inak Berdych prvy set pod svoje moznosti,takto nebude QF v NY..Teraz sa trochu chytá..+ som zvedavy na Davydenka, v kutiku duse dufam,ze by to dnes mohlo pripominat roky davno minule..Aspon vysledky to jemne naznacuju..
Reagovat
a.magerova
11. dubna 2009 (svatba Rogerova) jsem v noci teda výjimečně koketovala s okounem :-))), když jsme se vsadili, že se Roger do roka rozvede, já samozřejmě byla pro zachování svazku !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Jezisi..Tie posledné,resp prvé clanky TP su absolutne bez diskusného povsimnutia!..Asi vyhladam uplne prvy prispevok..Komu patrí tento primát?..Nech žije!! :))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak mi to nedalo..Prvý príspevok v historii TP patrí uzivatelovi "Tracidek" (nech mu je diskusná zem lahká) ktorý napísal: "Neskutečné"..

No vzhladom k tomu, co sa tu potom vsetko na forach odohralo to povazujem za celkom symbolické proroctvo :)
Reagovat
a.magerova
No ještěže jsem doma sama, jinak bych tu tím smíchem všechny probudila...:-)))
Jo musela jsem si to najít a fakt je to neskutečné proroctví ...
http://www.tenisportal.cz/zpravy/video-baghdatis-gremelmayr-90/pridat-komentar/#add
Ale teď jsem si všimla data a úsměv mi zmrzl na tváři, to je letošní reakce :-/

Takže asi první bude autentické bude toto:
http://www.tenisportal.cz/zpravy/djokovic-roger-nam-jeste-ukaze-148/pridat-komentar/#add
Reagovat
smazaný uživatel
:-))))

Já se na Davydenka moc těším. Sice mám jeho odkaz v Dolgopolovovi, jenže si ho prostě nemůžu vychutnat s tím, co předvádí. A Berdych už zapnul, servis funguje, forehand funguje, return taky jde. Nicméně Raonic potvrzuje, že může bejt jednou top 5.
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodem ten žebříček uživatelů bych docela rád viděl :-D
Reagovat
smazaný uživatel
amagerko: Tak nakoniec bolo vsetko inak..Prvy príspevok,svaté písmo..No ved pozri:
http://www.tenisportal.cz/zpravy/?page=704

+ Chazy:Davydenko si hned na uvod prehral servis..Taketo zaciatky mi dokazu cely zapas dost znechutit..
Reagovat
smazaný uživatel
Hehe, přesně tak. Ale je to jen první set a Djokovic má tendenci občas ve druhým vypustit, takže to snad nic neznamená. Jen je škoda těch příležitostí.

Raonic..... :)
Reagovat
a.magerova
Njn ... tak vítej Starší dobo kamenná :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Takze Davydenko 0, Djokovic 6...Asi taky je v sucasnoti rozdiel..Dobre vediet..

Skoda,ze mi usiel ten tretí set Raonica..Wawrinka sa mi dnes ale pacil, Milos bude mat problem..
Reagovat
Pe3k
Reagovat
smazaný uživatel
Indisponovaný Delpo vyhrá aj bez backhandu s Troickym, to sú veci :)..Dalsie zapasy mi bohuzial usli, tesim sa na Berdycha s Raonicom..Pre mna velmi atraktivna kombinacia..
Reagovat
Pe3k
Souhlas. Čím je indisponovaný Del Potro?
Reagovat
smazaný uživatel
jezis inžen Í rskej je tady
Reagovat
smazaný uživatel
Problém so zapastím, Delpo bol v 2. geme zapasu osetrovany a odvtedy mohol hrat len jednorucny backhand..Aj tak vyhral, to je moc.
Reagovat
Pe3k
Omg. Teď když sem čekal, že pude v žebříčku ještě nahoru se mu obnovilo zranění? Snad se dá rychle dokupy a nebude to vážné. Troicky je lama.
Reagovat
smazaný uživatel
Vim, ze je tu "Rafovo" a hlavne blazinec, ale "Kam s ni?"....

Jsem nadsena, vyucovaci hodinka pana profesora se sice lehce protahla, ale nevadi, gratulace!!! :-))
Reagovat
tito
Zcela pohroužen do zdejších nikam nevedoucích diskusí jsem si bohužel nechal uniknout tento jistě velmi atraktivní zápas. Fajn jízda asi. Závidím.....
Reagovat
smazaný uživatel
a zakoncena esem! :-))
Reagovat
a.magerova
Jo a když si ten skvělý zápas prokládáte o přestávkách jeho novou reklamou na Mercedes, tak to nemělo chybu :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
:-))) Kdyz ja jsem mela jeste v akci Marina... Paradne stareho pana v druhem setu napodobil, dalsi gratulace, jsem taky spokojena.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ještě k Del Potrovi-taky ho mám rád..po Rafovi se u mě dělí o druhé místo s Djokovičem.U něj se mi líbí jeho forehand-takové rány prostě nikdo nesázel,takže se na druhou stranu nelze divit,že to zápěstí jednou rupnout muselo..před zraněním dával až moc velké pecky i když nemusel.V jeho případě platí,že se oddělal zcela zbytečně..sezona 2009 byla z jeho strany úchvatná,o tom není sporu.Po zranění zatím svojí tehdejší formu předvedl jen dvakrát-ve finále DC proti Rafovi loni v prosinci a teď na OH..je otázkou,zda-li mu olympijská forma vydrží-Toronto beru únava,ale když vidím dnešní zápas s Troickim tak to zase není ono..tehdy byl schopen udržet vysokou výkonnost půl roku,teď jsou problémem i dva turnaje v řadě..nevím nevím,nemyslím si,že s takovouhle kolísavostí může ohrožovat nejlepší čtyřku,i když talent má obdobný..už měl být dávno před Tipsarevičem a Berdychem a není,to svědčí o mnohém...
Reagovat
smazaný uživatel
Dnešní výkon JMDP proti Troickému je hodně ovlivněn tím jeho poraněným levým zápěstím. Byť to nemusí být někdy na první pohled vidět, Delpo není hráčem, který by obvykle používal slajzovaný jednoruč bekhend. Obvykle bekhend jednoruč hraje až v krajních možnostech. A dneska je to, řekl bych, výrazně víc než přes 50%
Reagovat
J.M.
Ale jde mu dobře, parádně s ním i prohazuje. To se dnes už málo vidí.
Reagovat
smazaný uživatel
Možná mu dnešek ukáže, že to jde hrát i jinak, než jak byl zvyklý. Že by první a vynucený krok k větší variabilitě? :-))
Reagovat
smazaný uživatel
každopádně jsem rád,že už teď Rafa a jeho tým vyhlašuje,že chce hrát na olympiádě v Riu,takže počítá s tím,že chce hrát minimálně do třiceti,olympiádu další raději nezmiňuje což chápu,protože to je zatím daleko a bude to moci říct až podle toho jak se bude cítit po Riu..ale je to jasný vzkaz těm,kteří říkají,kteří si myslí a říkají,že už sám musí uvažovat o konci..neuvažuje a proč taky-kvůli zdravotním problémům se kterými se musí vyrovnávat už od šestnácti?Ne,překonal je vždycky,překoná je i teď a překoná je i v budoucnu a říká to,protože ví,že to půjde i s těmi pauzami..moc mě ten vzkaz potěšil a snad bude zdraví držet co nejvíc-olympiáda v Riu na antuce a druhá zlatá už čeká!:-)
Reagovat
smazaný uživatel
opravdu se mohu jen pousmát komentářům některých,že to s ním jde z kopce..vyznívá to,jakoby padal z vrcholu do Macochy.Ano,na trávě a na antuce nezopakoval loňské výsledky,ale rozhodně dramaticky nezklamal..také je potřeba podívat se na důvody-Rafa na něj letos na antuce konečně našel recept a hrál nesrovnatelné líp než loni,pravda Djokovič o něco hůř..tráva ta nebyla nikdy jeho povrchem,loni ale zahrál tak perfektně a Rafa z něj v tu dobu měl takový komplex,že mu bylo dopřáno vyhrát i Wimbledon..ale zaslouženě,jeho vítězství nijak nerelativizuji.Každopádně tráva je jeho jednoznačně nejslabším povrchem..ale co se týče betonu,jsou jeho výsledky letos prakticky stejně dobré jako loni-připomínám,že letos vyhrál ze čtyř největších betonových turnajů co se zatím letos hrály (AO,IW,Miami a Toronto) tři a na tom čtvrtém vypadl smolně v semifinále s Isnerem..takže na betonu si udržuje podobnou úspěšnost jako loni a pokud se mu podaří vyhrát i nadcházející USO a tyto dvě sezony zopakuje i příští rok,bude zanedlouho aspirovat na nejlepšího betonového hráče historie a když mu vyjde i ona příští sezona,nepochybuji,že se jím stane..může dosáhnout podobné dominance jako Rafa na antuce i když v pozdějším věku..to,že se mu nepovedl Wimbledon nic neznamená,důležité je jak zvládne USO a halový zbytek sezony,během nějž se určitě na první místo vrátí..každopádně vítězství na USO přeju jemu už jen proto,že on jediný kromě Rafy má šanci vyrovnat nebo i překonat Federera v počtu GS..bude určitě lepší a pro tenis zajímavější pokud bude naháněn ne jedním,ale dvěma soupeři..a jak říkám,vzhledem k tomu jak umí na betonu a kolik mu je jsou jeho šance velké..snad bude příští sezona zajímavá,stejně jako dvě a půl sezony:-)
Reagovat
smazaný uživatel
poslední dvě a půl sezony:-)
Reagovat
spaniel
Promin, ale s tim se neda souhlasit. Ale pobavil jsi me.

S Novakem to slo z kopce, nikdo netvrdi ze extremne, ale slo.
K tomuto datu 2011 mel 56:1, letos 50:9. 2011 uz mel 9 titulu, letos 3.
Neni to ze by se Rafa letos tak zlepsil, ale Novak zhorsil. Tos mohl pekne sledovat, kdyz se na chvilku vratil do modu 2011 a vyhral 8 gamu v rade.
Ze kdyz pristi rok zopakuje posledni dva roky, tak bude aspirovat na nejlepsiho hrace na betonu? To asi tezko. Ma 23 titulu z HC, Fed ma 51. Vyher na HC ma Fed 519, Novak jeste ani neni v tabulce, nestiha ani v % uspesnoti vyhry/prohry na HC. Nepretrzita serie vyher na HC:Fed 56, Novak 2011 35. Proste jeste ma dlouhou cestu pred sebou. Nemozne to neni, ale jiste ne pristi rok, spis tak za 3-4 roky.

Ze je krome Rafy jediny, kdo muze Rogera predstihnout je vyslovene k smichu. Mozna kdyby mu bylo 22. Je jen o rok mladsi nez Rafa a ma jen 5 GS a je na nejakem 21 miste myslim. Jedina sance je, ze skonci Rafa i aroger a Novak bude vsechno vyhravat minimalne 3 roky v kuse, coz se mne nezda realne. Jediny skutecny souper, ktery muze Rogera ohrozit je Rafa.

Neber to spatne, je to skvely hrac a mam ho radeji nez Rafu, ale probudil se moc pozde.
Reagovat
Pe3k
Marty28: odvážný a vtipný odstavec, sice trošku sci-fi, ale to neva.

Spaniel. Souhlasím se vším co jsi napsal.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafy je mi moc líto,ale rozhodně je lepší regenerovat než tam jet a hrát jen na padesát procent a dojít max.do semifinále-bez dokonalého zdravotního stavu a odpovídající přípravy a herní vyhranosti se proti Djokovičovi,Murraymu a Federerovi uspět nedá..ale i tahle smutná záležitost má své pozitivum-Rafa načerpá maximum energie,sil a odhodlání na Turnaj mistrů,na AO a pak na další antukovou sezonu..jinak musím se smát komentářům některých nepoučitelných,kteří opětně ohlašují konec jeho kariéry nebo říkají vrátí se,ale na jak dlouho..přesně tyhle kategorické soudy zaznívaly i v roce 2009 a jaká byla nakonec realita-od dubna 2010 do června 2012 hrál špičkový tenis a během téhle doby nasbíral pět GS a v dalších třech byl ve finále,plus vítězství na spoustě Masters a na řadě dalších ve finále..ti,kteří ho odepisují se zjevně nepoučili.Nepochybuji o tom,že se opět vrátí ve špičkové formě a také,že mezi absolutní elitou vydrží minimálně dalších pět let samozřejmě občas se zdravotní pauzou jako po celou jeho kariéru..konec jeho kariéry ohlašovali už v roce 2006,dobře si vzpomínám kolikrát byl zmiňován fyzioterapeut ATP Novotný,který už v onom roce hlásil do světa,že déle jak dva roky nevydrží-jak je vidět zmýlil se a zmýlila se i většina ostatních..také souhlasím s názorem,že za Rafovy problémy nemůže jeho styl hry a nadměrné běhání (naběhá plus mínus to samé co Djokovič a Murray a o hodně méně než třeba Ferrer)..o přílišném běhání to tedy není,ale o genetické výbavě-těžké kosti,malé paty a především zvýšená zánětlivost šlach s tím nic neudělá,tak se narodil..měl smůlu.Je pravda,že si mohl vybrat-buď hrát jen na padesát procent s tím,že by se do špičky nikdy nedostal,ale vyhýbaly by se mu v takové míře záněty atd.nebo hrát na sto procent a dostat se na výsluní..já bych také volil druhou variantu,kdybych věděl,že mám potenciál stát se číslem jedna a třeba i nejlepším hráčem všech dob-pro mě by to také byla jasná volba bez ohledu na zdraví..každý si musí vybrat:-)
Reagovat
dappe
Myslet si, že Nadal bude hrát ještě 5 let na špičkové úrovni je hodně naivní. S tím Novotným taky nemáš pravdu, ten to říkal v roce 2009. A řekl to, že Nadal vydrží hrát do roku 2012 a rozhodně nebude daleko od pravdy.
Reagovat
J.M.
Novotný na začátku toku 2009 řekl, že mu dává maximálně tři sezóny. To jest 2009, 2010 a maximálně ještě 2011.
Reagovat
J.M.
(roku)
Reagovat
dappe
Jj, říkal to po AO 09.
Reagovat
tito
Říkal. A vycházíme z jednoho novinového článku. Jsou známá některá fakta, některá jsou zcela neznámá. Při neznalosti celé problematiky je nynější diskuse na úrovni pavlačových drbů. Rafa má stejně jako ostatní ve špičce svého fyzioterapeuta, kondičního trenéra a osobního lékaře, jejichž vyjádření neznáme. Pauza je nyní určitě důležitá ale těžko by vyšel s prohlášením, že se chce zúčastnit OH v Riu, kdyby jeho aktuální stav již další kariéru neumožňoval.
Reagovat
Roger_Federer
ja ti řikal už před 6 tydnama že se nedokaže dat dokupy do us open..
Reagovat
tito
No co ti na to mám říct....Ani se mi nechce to ironizovat. Sledování tenisu mne baví hlavně díky Rafovi. Teď tady jen tak přežívám...
Reagovat
a.magerova
Když si uvědomím, jak ten čas neuvěřitelně rychle běží, přesně si vzpomínám jaké jsem měla nervy při finále čtyřhry OH v Pekingu a už je i po OH v Londýně, takže chlapci R+R musí do Ria oba, jinak se tady ani nenadáme a nebude už důvod se tu hádat....
Reagovat
tito
díky :-)
Reagovat
smazaný uživatel
myslite neco jako: "Diky za kazdou novou hadku?".. :-)) Jsem pro, jdu do nich, my je ustojime. A nesmutni, tito!!!
Reagovat
Roger_Federer
přidej se knam..mi nemarodime a podavame už 9 let vcelku konstantni vykony a vysledky.
Reagovat
tito
Žádné přestupování nebude. A hádat se budu. Jen počkejte!!! Já vám dám dominanci. :-)))
Reagovat
a.magerova
Vezmeme Tě jen na hostování a to jen po dobu Rafovy nepřítomnosti na okruhu...
Reagovat
a.magerova
Jj přesně tak....
Reagovat
smazaný uživatel
ze te huba nepálí ty Prase komunisticky ! Psals, zes dostudoval ......Inžen_Í_rství....a ti skutecni....se kteryma si snažil vest diskuzi, te krasne vratili tam kam patriš - do kanalu.

Inžen_Í_rství Inžen_Í_rství Inžen_Í_rství Inžen_Í_rství Inžen_Í_rství Inžen_Í_rství Inžen_Í_rství Inžen_Í_rství Inžen_Í_rství Inžen_Í_rství Inžen_Í_rství Inžen_Í_rství
Reagovat
smazaný uživatel
a potom si se vymlouval, ze s mateřskym jazykem mas problem....tim si chtel rici - ze perfektne ovladas anglictinu, nemcinu, francoustinu, samozrejme čínsky a slovensky. No proste blbec
Reagovat
spaniel
Hele, nespamuj tady normalni diskuse. Nech si ty tvoje kecy pro sve blizke.
Reagovat
smazaný uživatel
prosim te uzivej si pekné odpoledne v klubu ...
Reagovat
smazaný uživatel
pročpak neustále spojuješ mě a Pe3ka? Mám už konečně přemluvit administrátora, aby se vyjádřil? Ale to by tě (a nejen tebe) mohlo z pravdy taky je*nout. :-)))) Ale co, žádná škoda.

P.S.: "ze te huba nepálí" -- jak trapné po "Vsadím existenci na portálu, že"...."Prosím ještě zastání, slib dodržím"..."Nikam chodit nemusím, takhle jsem to nemyslel". Víme?
Reagovat
smazaný uživatel
na srazu ti ukazu zbabelce ty smradochu ..... ale budu te jen fackovat
Reagovat
smazaný uživatel
jen si ulev a pořádně si zamachruj. Já proti srazu nic nemám, avšak mám obavy, abys nenechal koule doma a nedopadlo to jako s pověstným "Vsadím svou existenci na portálu, že"...""Prosím ještě zastání, slib dodržím""..."Nikam chodit nemusím, takhle jsem to nemyslel". :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
ale tobe proste nedochazi, ze tady se hraje na provokace, hádáni a dukaz....a né na dodrzovani "slibů a čestnost. Uz nekteri ti přece psali - proboha neber to tak važně ! Ale ikdyž ty asi musis opravdu skutečne žít pouze tady.

A taky nejsem si jisty, jestli tvoji upoutavkou v podobe niku legendarni 24, ti nekteri čtenari chapou....nevim nevim.

Dokonce sis uz semnou psal i v dobrem....pochopitelne zatim s neodhalenym nikem.

Tebe bych ale snad ani v civilu potkat nechtel.

A uvedom si jedno, mam nad tebou obrovskou prevahu, ve smyslu, ze ty me dokonce i bavíš a nerad bych abys odtáhnul ! kdezto ty - moji učastí trpíš ( ví to všichni

Budu te pronasledovaT DO KONCE ŽIVOTA TY SMRAĎOCHU
Reagovat
smazaný uživatel
už se zase vymlouváš? Před chvílí jsi psal, že mě "na srazu budeš fackovat", nyní mě už potkat v civilu nechceš. :-)))

Jinak ubožák jako ty mi nervy opravdu nežere, tento nick vznikl pouze pro mé pobavení se na tvůj účet a jakési upozornění pro ostatní čtenáře na tvou osobu. Pochopitelně mám úspěch, soudě dle tvých hysterických reakci. Očividně tě to točí, z čehož mám radost, jelikož to jen potvrzuje mou pravdu o tvé povaze a chování.

P.S.: v dobrém jsem si s tebou nikdy nepsal, to bych si s tebou musel psát s nickem armstrong nebo s tímto. Opět se pleteš, bohužel (pro tebe).
Reagovat
smazaný uživatel
samozrejme ze s armstrongem ty pitomče......profesore.

Myslis, ze ja tak narocne vytvorit dalsi z řady niku a upadnout do totalni anonymity ! Ty smraďochu bez olympiady
Reagovat
smazaný uživatel
Tak uz piš ze nepsal ze nepsal ze nepsal
Reagovat
smazaný uživatel
tak delej, napis ze je to blbost, prosim te
Reagovat
smazaný uživatel
prece sis nemohl psat s poruchou osobnosti
Reagovat
smazaný uživatel
ty plesnivče bez olympiady
Reagovat
smazaný uživatel
nějak se mi to nezdá, že bych si se slizem, jako jsi ty, psal někdy v dobrém. Tos měl určitě opět ty tvé stavy, paciente. :-))))))
Reagovat
smazaný uživatel
ted ti ale šrotuje ta fanaticka hlava že ?!
Reagovat
smazaný uživatel
Já se pouze bavím nad tvými hysterickými reakcemi, nesmíš se brát tak vážně, narcisku. :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
jenom se snažim ty smradochu, ti ukazat, ze skutecny život se zde neodehrava. Je to sranda pro pubertaky. Vim, ze si asi celkem nemocny, ale to ti kazdopadne nepřeji
Reagovat
smazaný uživatel
nýbrž ty jsi nemocný. Tvé "zářezy" : vidím to na emočně nestabilní poruchu osobnosti (typ impulzivní), jsi i narcistická osobnost. Myslím, že se poznáš: http://cs.wikipedia.org/wiki/Porucha_osobnosti

P.S.: tvůj první řádek = opět manévr, jak se vymluvit z průseru, to nevykryješ. :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
imbecile, ja čtyřiadvacitku bych rád - ale nemohu ! Chapeš to !? Jsi jediny kdo znehodnocuje otevřene hlasovani, ktere te jasne znemoznilo !

Jsem lživy, zbabely, intrikarsky, falesny a škaredy.... i bych ti to podepsal.
Reagovat
smazaný uživatel
ty vole ta anketa ti stejne ale musela snad i zkratit ten tvuj zatracenej zivot. Ty uz ani neresis velkeho svycara, ale pouze me. To je fakt bomba !!!! :)))
Reagovat
smazaný uživatel
No, asi udelam novy nick....a budem chvili kamaradi Že !? kanále
Reagovat
smazaný uživatel
A opět jsme u "otevřeného hlasováni". :-)))))) Už jsi s tím směšný, jak jsi získal podporu čtyř lidí a ted´ budeš operovat s tím, jak jsi skvělý, vlivný, oblíbený, no jaká jsi prostě elita. :-))))))) Tohle je jen další ze znaků tvé narušené osobnosti, o které očividně víš (viz. tvůj druhý odstavec).
Reagovat
smazaný uživatel
žebroto bez olympiady
Reagovat
smazaný uživatel
tři nula od zrzavyho skota ! žebraku
Reagovat
smazaný uživatel
A rafael ji bude mit 2x ! ty zebraku bez olympiady
Reagovat
smazaný uživatel
je to očividné. Takovému ubožákovi, jako jsi ty, patří minimálně jedna na solar.
Reagovat
smazaný uživatel
vsem si pro smich !!!!! Vsadil sem se, ze budes si psat stale a stale....i s dusevne nemocnym....a nebo tenkrat s tim fekalistou. Jsi opravdu jedna velka inteligence. Zdar
Reagovat
smazaný uživatel
i duševně nemocny bys mlatil - zbabělče
Reagovat
smazaný uživatel
Na tobě je krásně vidět, jak vypadá nemocný člověk trpící komplexy. Já tě jen studuji, jelikož vědět o dané problematice lidí tvého typu není na škodu. Člověk pak může říct: komunikoval jsem s narušeným člověkem. Je to určitě zkušenost do života.
Reagovat
smazaný uživatel
Pořádně jednu bombu, abys věděl, jak se chovat. Sice tě to nespraví, ale budeš se přístě držet zpátky.
Reagovat
spaniel
Pekne predstaveni, jen co je pravda. Jestli i nekdy sraz bude, tak s vama asi tezko.
Reagovat
smazaný uživatel
Vnimej - jeden pisatel se přidal....z tveho tabora....a přesto píše " S VÁMA !
Reagovat
smazaný uživatel
Štěpánek má prý přezdívku mezi tenisty The horse :-))
Reagovat
a.magerova
Jako uznávám, že teda Radek před narozením stál v jiných frontách než třeba Fognini, Simon, Verdasco, Lopez, Nadal, Tipsarevič, Djokovič, Haas....., ale zase má bojovné srdce, které mu bije pro Česko a navíc nosí pěkné barevné originální "hadry", jo to je taky pro mne zcela nepovrchní kritérium :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Bojim sa,ze Stepanek stál v tej fronte úplne sám ;)..Ale inak suhlas,patriot jak sa patrí..
Reagovat
spaniel
Na mezinarodnich tenisovych forech ma prezdivku Sexy :) Libi se mne to. Kazdopadne je to borec, 100x radeji Stepanka nez Fogniniho, ktery vzdycky hraje, jako by jej prave vzbudili.
Reagovat
smazaný uživatel
že ho právě vzbudili spíš vypadá takový Volandri,Fognini je ještě v normě a hodně si mě získal loni na FO,kdy se zraněním a viditelně unavený a zbědovaný dokázal udolat v pátém setu Montanese-i po desítkách foot-faultů,které mu rozhodčí napařil..jiná věc je,že umí jen na antuce-tam to s ním nuda není,jinde ano..ale Volandri to je fakt případ sám pro sebe...
Reagovat
Matti
Tak to mě, ale dostalo. .... Bojim sa,ze Stepanek stál v tej fronte úplne sám :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Každý svým způsobem máte pravdu. Někdo tenis prožívá tak intenzivně, že se nemůže dočkat každého dalšího turnaje a hned při rozlosování sleduje možnou obtížnost či jednoduchost případného postupu jeho dalšími fázemi. Ti odvážnější z těchto řad jsou ochotni navíc přiznat veřejně, že si přejí co nejlehčí los pro svého favorita a jsou si to schopni uargumentovat (viz. Roger a jeho potřebné fyzické síly na Rafu a Novaka v semifinále či finále). Ti, co to tolik neprožívají, nemusí mít tenis rádi o nic míň než první jmenovaná skupina. Jen to prostě tak neřeší. Za sebe taky jsem rád, když má Delpo ve své části pavouka soupeře, na které umí. A naopak nejsem rád, když mu brzo cestu zkříží ti, se kterými se v poslední době pravidelně trápí (např. Ferrer). Ale o to víc mě pak takové zápasy baví sledovat. Je to výzva. Výzva překročit stín. A aby byl člověk v tenisu úspěšný, musí stejně porazit všechny. Viz prohrané maratónské semi Delpa s Fedexem na OH a následný zápas o bronz s neméně těžkým Nolem, kterého do té doby, kromě skreče v DC, neporazil...
Reagovat
smazaný uživatel
Takže pro tebe je DelPo hráč číslo jedna?
Reagovat
smazaný uživatel
V době, kdy jsem byl malý, byl pro mě jednoznačnou jedničkou Edberg. Teď je to Delpo. Je snadné fandit Fedexovi, Rafovi, Nolemu atd. A věřím, že i mnohem radostnější :-) Já z nich všechny těžce uznávám, ale pro mě je zábavnější držet palce "těm druhým". Delpo je mi sympatický tím, jak to má těžké. Pravidelně se opakující zranění různé závažnosti ho, navzdory jeho potenciálu, obrovsky sráží. Ale on přesto bojuje proti asi největší konkurenci všech dob a dokáže s nimi, když je ve formě, odehrát krásné zápasy. A je mi sympatický i svým chováním. Nevymlouvá se, a to kolikrát ani na zranění, viz letošní RG a jeho koleno. Ale aby to nebylo jen o Delpovi. Podobně sympatický je mi i Tsonga. To je taky svým chováním velký pohodář a frajer (v dobrém), na rozdíl od Delpa i šoumen. A mladé pušky v čele s Raonicem taky nejsou k zahození... Prostě tenis je super! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda :)))) Já jsem si právě říkal, že je smutný, že takovej John Isner tu určitej fanklub má a Del Potro prakticky vůbec. Pro mě právě patří mezi největší oblíbence. Tu jeho výhru nad Rogerem na USO jsem si vychutnal, tehdy hrál parádní tenis. Podle mě je občas pořád vidět, že si trochu šetří zápěstí, bojí se hrát s takovou razancí, jako hrál dřív. Ale občas už mi připomíná toho hráče z před tří let. Každopádně má co zlepšit - return, bekhend, čtení hry, přizpůsobivost soupeři.

Jinak já před Rogerem fandil nejvíc Verdaskovi, takže vím, jaký to je nefandit nejlepší. Jenom je škoda, že člověku skončí tenisovej týden většinou někde kolem QF.
Reagovat
smazaný uživatel
Já mám JMDP taky rád! Sice jej moc často nekomentuji, ale po Rogerovi a A-Rodovi je mým třetím nejoblíbenějším hráčem DelPo. Pamatuji si na jeho zápas na RG 07 proti Nadalovi, tam mě oslovil. A od roku 2008 začínal plnit svůj potenciál, načež za rok vyhrál první (a zatím jediný) grandslam. Pak si od roku 10 užil hodně smůly (ta prohra na AO s Čiličem, pak pauza kvůli zranění), nyní to už snad bude všechno dobré.
Reagovat
smazaný uživatel
Tu jeho výhru na USO 2009 jsem právě ohodnotil nejvíc až s odstupem času. Jinak možná ještě hezčí se mi zdálo jejich vzájemné semifinále na RG ve stejném roce. I když to výsledkově dopadlo naopak. Podle mě má JMDP obrovské rezervy. K tomu, co jsi vyjmenoval, bych přidal ještě pohyb, i když tam vnímám drobný posun vpřed oproti začátku roku a ještě vidím mezery ve větší variabilitě servisu. Delpo to střílí s tím, že to všechno utluče silou. Ale pokud mu bude sloužit zdraví a bude se chtít zlepšovat, tak věřím, že za určitých okolností tu čtyřku nahoře může trápit ještě víc. U něho je to (podle mě) právě nejvíc otázka zdraví. Však ono se říká, že jak dlouho chybíš, tak dlouho se zase vracíš. Po té operaci zápěstí v prvním roce návratu vlastně skoro na každém turnaji natrefoval na kvalitní a rozehrané soupeře hned v prvních kolech. A to je po skoro roční pauze těžké. Teď už mi začíná chvílemi připomínat Delpa z r. 2009, takže doufám, že tenisové týdny v hlavní roli s ním budou i v budoucnu delší :-))
Reagovat
smazaný uživatel
ten text je reakcí na Chazyho z 14:57
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem právě ten pohyb nechtěl zmiňovat, protože když se vezme jeho výška, tak je už tak nadprůměrný a osobně nevím, kde má limit. Jestli se vůbec nějak výrazně zlepšit dá. V pohybu se prostě tý špičce těžko vyrovná :) A je fakt, že by potřeboval Stefankiho, aby s tím servisem něco uělali, celkově ta variabilita úderů není taková.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud bude DelPo zdráv, má na to, aby sesadil Murrayho ze čtvrtého místa. DelPo patří do čtyřky nebo minimálně pětky, on není Berdych nebo Tipsarevič, podle mě je jen otázka času, kdy se dostane tam, kde byl před zraněním v roce 10.
Reagovat
spaniel
Souhlas. Jinak taky jsem měl nejraději Edberga jak děcko, ale vůbec ne z tenisových důvodů, ale proto, že mně připomínal McGyvera :D
Reagovat
smazaný uživatel
pres rozdilnou zakladnu oblibencu nemam problem souhlasit s tvymi nazory. Jen z prvni casti prispevku bych vypichla, ze si samozrejme taky nejvic vychutnam ty "vyzvy", kdyz ten "muj" prekroci svuj stin, protoze to ja neumim.. :-) ale nebudu si z toho stavet pomnik, jsem proste rada i za pohodicku a posetreni se. Navic to umim taky. :-))
V souvislosti s druhou casti pripominam, ze my jsme si sve hvezdy na nebi nenasli, vypiplali jsme si je, protrpeli si to vsechno s nimi a uzivame si ted zaslouzeneho. :-)) Navic jsme oplakali ty zapadle, vzdyt to je jak pochovat kus vlastniho zivota.. :-)
K DelPovi nic, promin.. :-)

Chazy: John zraneni, koleno? Vis neco blizsiho? Ostudne jsem nic nehledala...
Reagovat
smazaný uživatel
Mc Gyvera :-D :-D :-D
Reagovat
spaniel
Čahoun má něco ze zády, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně, DelPo se na své výškové parametry pohybuje velmi dobře. Svou výšku ovlivnit nemůže, může ale ještě zlepšovat pohyb. Třeba ted´ v semifinále OH se Rogerovi osvědčila taktika posílat DelPovi liftované míče těsně nad sítí na tělo, které DelPo nehrál přirozeně, protože je vysoký a počínal si dost "nemotorně". Měl špatný timing a většinou úder zkazil nebo zahrál krátký míč a připravil Rogerovi útok. Avšak výška je něco, co DelPo neovlivní, ale může se snažit pohybovat se v rámci svých možností na dvorci skvěle i s tímto "handicapem".
Reagovat
smazaný uživatel
Koleno? :) Pokud vím, tak problém je se zádama. Nebo aspoň se psalo, že kvůli nim vynechává. A nemělo by to bejt nic vážnýho, připravuje se na USO. Nejspíš je to důsledek toho náročnýho programu, tři zápasy za dva dny :)
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně, vzpomíám na ty začátky s Rogerem ještě na konci tisíciletí. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
S tím pohybem u Delpa jsem to myslel tak, že když si pustím některé záznamy na youtube z r. 2009 a třeba z letoška, tak mám pocit, že rozdíly a tedy i rezervy tam jsou. Ale jinak na svou výšku se hýbe skvěle, to jo...

Sojka: Asi položím hloupou otázku, na to jak se tu všichni znáte, ale tvými favority jsou kdo?
Reagovat
smazaný uživatel
No a mě se na favority nikdo nezeptá... a já bych docela rád zkusil někdy ten seznam dát dohromady :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak se teda ptám :-)) Počítám, že tam zařadíš Verdasca, JMDP, Raonice, Nishikoriho.... a?
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě jich není zase tak moc, že bys vzal prvních šest stovek žebře ATP a dělal si seznam od nejoblíbenějšího po nejneoblíbenějšího. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
.. dik za info, nevim, kde jsem to Johnovo koleno cetla. A favorite? Ja mam siroke portfolio.. :-) Fedex, Fedex, Fedex... John, Ryan, Mardy, Grigor, Marin, treba... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ja vlastne na nekom neco miluju, treba Stepcuv tenis, ale zas se nekdy za neho normalne stydim. :-) Nebo muzu Toma - a pak vysiluju ze stereotypu jeho hry, samozrejme, kdyz mu nevychazi...
Reagovat
smazaný uživatel
Aby ses nedivil.

FEDERER, Haas, Del Potro, Dolgopolov, Hewitt, Tomic, Nišikori, Raonic, Harrison, Isner, Dimitrov, Goffin, Verdasco, Nalbandian, Kubot, Baker, Ferrero

A ze srandy bych moh dodat Ilhan, Marčenko, Devvarman, Stachovskij a Devin Britton, ale ti už jsou dlouhý roky mimo můj radar :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Stydíš se za Štěpcův tenis nebo jeho chování? Mě Štěpec někdy dokáže pořádně "nasrat", když prohraje dobře rozehraný zápas, ale za jeho chování se nestydím. Při DC bojuje, je to vlastenec, normálně se na okruhu při zápasech nijak neprojevuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Tom má skvělý forhend. Ten má dokonce i o trochu rychlejší než Delpo. Vycházím z měření v Madridu v jejich vzájemném semifinále. Ale lidsky mi moc nesedí. Každý není showman a extrovert. Ale Tomáš je až občas moc rezervovaný. A v kontrastu se Štěpcem u mě prohrává na celé čáře. Protože ten navíc neměl nikdy tolik talentu (co Tomáš), musel si to vydřít a přesto se dokázal vypracovat z deblisty ve výborného singlistu. Navíc s pestrým herním stylem :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Takže Chazy a Sojka jsou Fedexoví na prvním místě, tak to je pro mě zjištění :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jop, ale u těch dalších hráčů už jsem to pořadí nijak neřešil. Jenom jednička je jasná, zbytek se tak různě střídá. Takovej Dolgopolov opravdu lítá z místa dvojky až na hranici zavržení.
Reagovat
smazaný uživatel
ke Stepcovi - vlastenec, bojovnik, dobre, ale ja jsem sama dost rezervovana, tak s tim nemam problem.. naopak.. :-) Vycet oblibencu se mi dela spatne, nedokazu oddelit cloveka od tenisu a ty pocity nemuseji byt totozny.. tak mam gulas. Ale co me stve, ze jsem "zapomnela na Davida, on je takovy ten vzadu vzdycky, skromnak jeden pracovitej!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Zvlášť po Cincinnati se nedivím :-))
Reagovat
smazaný uživatel
a jeste, vubec si nemyslim, ze je Tom talentovanejsi, Radek ma skvelou ruku, oko i mysleni. Tomik ty parametry....
Reagovat
a.magerova
No jo pro Rogera nás tady dýchá mnoho, dokonce bych mohla i říct, že je nás nepočítaně :-))

Jo a u mne je pořadí dalších tenistů dle vzhledu daného tenisty, takže jak uvidíš krásného tenistu, tak to je taky můj kůň :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
a nerejpej, v Cinci to byl des!!!! :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
To asi bylo na Alexe :)
Reagovat
smazaný uživatel
:-)))) Bylo, a.magerova vii....
Reagovat
smazaný uživatel
Bylo to na Alexe... To byl otřesný zápas.

Sojka: Pokud Davidem myslíš Nalbandiana, tak do něho nerýpu. Toho respektuju jako osobnost, která má svůj osobitý styl. Viz jeho nejoblíbenější grilování s přáteli :-)) Nalbandian byl svého času super hráč, i když roky nikdo nevrátí... A taky si myslím, že dvakrát rupnout po sobě s T. Haasem (Toronto, Cincinnati) mu moc nepomůže...
Reagovat
smazaný uživatel
tak to je hodne velke zmateni a na vic frontach... :-))) K tomu nejdulezitejsimu, myslim Davida Ferrera, Nalbandian je pry lenoch a hlavne, hlavne, mne se proste nelibi.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky si začínám připadat trochu schizofrenně :-)) A Ferrera mi ani nezmiňuj!!! Dokonale mi Delpa ztrapnil ve Wimbledonu. Až jsem se "styděl" :-) Ale je fakt, že tam co předvedl Ferrer za výkon, tak to si zasloužilo maximální uznání. Rozebral chudáka Juana Martina jako lego...
Reagovat
smazaný uživatel
Začínám mít v týhle diskuzi poměrně guláš :)
Reagovat
smazaný uživatel
Už vás pro dnešek z důvodu absolutního diskuzního vyčerpání a následného hypoglykemického kómatu opouštím :-) Navíc za chvilku se začíná v Cincinnati hrát a ještě musím do té doby něco málo popracovat. Mějte se, ciao!
Reagovat
smazaný uživatel
Vrtěti psem :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Žádný takový! :-)
Reagovat
a.magerova
Hele sojka včera říkala, že rád sedáváš pod stolem, nekecala ?!
Reagovat
smazaný uživatel
promin..:-)
Reagovat
smazaný uživatel
No jak se to vezme, rozvedl jsem to pod tím článkem, kam to sojka psala :-).
Reagovat
smazaný uživatel
zapis o cinnosti BRR, nyni uz muzeme "ne" vynechat, doplnen Zpravou o hospodareni, bod Investice = Propagace, ale to je naposled, NAPOSLED, co te zachranuju!!! :-)
Reagovat
a.magerova
Teda až mi zabylo zle, to by mě zabilo... :-))))
Reagovat
Sonja
Nikde jsem nepsala, že mi los nepřijde důležitý nebo že mne nezajímá, takže fakt nechápu, proč se někdo obtěžuje s takovou přednáškou...asi nuda:-)
Poznámka Petříka mi přišla trapná...a jen proto, že se ho zastanou kolegové z tábora, nepřestane být (v mých očích) trapná:-)
Reagovat
Pe3k
Sama si trapná. A hlavně nevíš co píšeš...Pavouk je důležitý a každý fanda co má rozum si přeje co nejjednodušší. Ty ne, to o mnohém svědčí...
Reagovat
gigin
Nikde jsem nepsala, že mi los nepřijde důležitý nebo že mne nezajímá .... píše Sonja. Ty neumíš číst, inženýrskej ??
Reagovat
Pe3k
Nezačínej. Nikdy sem nepsal, že sem inženýr. To tady pořád píše ten největší psychopat a pokud si bereš jeho názory za vlastní tak ...
Sonja psala, že jí zdá trapné chtít lehký los, s čímž naprosto nesouhlasím.
Reagovat
Sonja
Ty, zdejší největší FFF, který tu Federera nejvíc vynáší do nebes, zadoufáš takhle veřejně v lehký los...fakt ti to nepřijde trapný?:-O Já bych tohle v životě nenapsala, fakt bych si přišla, jakože Nolemu dostatečně nevěřím...
Reagovat
spaniel
Ja jsem asi taky FFF a preju mu ten nejlehsi los, jaky muze byt. A necitim se trapne. Nejde o to, ze ma porazit kazdeho, ale co ho to stoji. Na Rafu a Noleho potrebuje byt v plne sile. A ted v jeho veku to plati dvounasob.
Reagovat
a.magerova
Teda opravdu mě štveš, fakt Ti dělá dobře do nás tady pořád rýt !!!
Minule jsem tady Nolemu věřila víc než Ty a ještě jsem byla Tebou osočena, že jsem ráda že je Rafa zraněn.
A i přesto, že jsi taková, tak Nolemu přeji jen to nejlepší...
Reagovat
Sonja
Myslíme to samé minule? To minule, kdy jsem byla vynervovaná z toho, v jaké je Nole psychické nepohodě a prostě mi nedokázalo pomoct ulidňování, že někdo je na tom ještě hůř? Já jsem tě osočila, že jsi ráda, že je Rafa zraněn? Tak to si snad děláš srandu:-), nevěřím vlastním očím, myslela jsem, že ti došlo, že si mě jen špatně pochopila...
Tak já jsem "taková"...jestli chceš vidět, kdo tu do někoho pořád reje, zaměř se na vlastní řady;-)
Reagovat
a.magerova
Ano to. Vím, že ses mi omluvila a vysvětlila, žes nechtěla, aby to vyznělo jedovatě, ale Ty prostě takhle jedovatě píšeš často a mne už to prostě nebaví jen tak přehlížet !!!
Reagovat
smazaný uživatel
To je smutný, že to nechápeš :-D... Ta přednáška ti měla vysvětlit, proč je naprosto smysluplný chtít pro svýho hráče co nejlehčí los, že to neukazuje nedůvěru ve vlastního hráče. Což prostě ti evidentně nedochází, nebo máš jen potřebu se povyšovat nad lidi, co se ti v diskuzích nelíbí. Trapný je akorát to, že nedokážeš v diskuzi pomalu nic jinýho, než útočit na ostatní a komentovat jejich počínání. Pe3k tu napíše hromady nesmyslů, na který nijak smysluplně reagovat nedokážeš, ale za podobný věci se mu vysměješ (i když zas bez nějakýho vysvětlení). Proč to neděláš i u forehanda, když si přeje, aby Rafa nedostal servismany?
Reagovat
tito
Tvůj příspěvek absolutně nechápu. Dole ve 21:05, 21:10 máš odkazy ode mne na důvod Rafovo obtíží. Pokud budeš googlovat tak zadej třeba Nadal+ foot+ navicular bone, popř. Nadal+ Kohler?s disease.Dá se najít odkazů více než dost. Pokud budeš tedy chtít hledat. Ve stručnosti má postiženou klenbu levé nohy v důsledku postižení a špatného vývoje člunkové kosti v 5-10 letech věku. Sama člunková kost je pro stabilitu klenby chodidla velmi zásadní. Lidé, kteří mají stejné / velmi vzácné/ postižení trpí bolestivým otokem nártu, kulhají v důsledku bolestivého nášlapu, šetří postiženou končetinu. V důsledku nesprávného ( úlevového ) držení těla se v průběhu času problém řetězí výše. Proto závažnější postižení levého kolene, do budoucna postižení páteře atd. Je to směšné? Je to psychosomatické, jak napsal Pe3k? Já si myslím že ne. Neomlouváme ho, pouze konstatujeme. Nenazýváme ho chudáčkem, to děláš ty. Pro mne je to osobně velký frajer, který přes indispozici dokázal to, co dokázal. Doktoři na to přišli bohužel pozdě, až v roce 2005-6. Dalo se to korigovat ve věku cca 5- 7 let. Ale koho by to tenkrát napadlo. Ale řekli mu to. Ví o tom. Ano měl a má volbu. Mohl se na vše vykašlat. On to neudělal. Dál ( doufám) bude běhat s upravenými botami, ovázanými chodidly ( proto ty puchýře), zatejpovaný, s koleny opíchnutými kortikosteroidy. Historii tenisu již přepsal a doufám že ještě chvíli částečně přepisovat bude. Měl se na to vykašlat? No já osobně jsem rád, že se takto vyčlenil ze zástupů bezejmenných.
Reagovat
freeteepek
Moc hezký příspěvek! Nadal je borec, o tom žádná.
Reagovat
smazaný uživatel
Nehledal jsem to hledat to nebudu, je mi v podstate sumak co ma nebo nema vrozenyho, jen chci rit ze svy telo opotrebovava vic nez kterejkoliv tenista.

Klemba leve nohy, nevim nevim, ale nemohlo se to stat treba tim, ze mu dal strejda raketu do levy ruky, i kdyz je to pravak, to muselo bejt dost neprirozeny ne?
Reagovat
Amputace
"jen chci rit ze svy telo opotrebovava vic nez kterejkoliv tenista."
- A tuto informaci máš odkud?
Reagovat
smazaný uživatel
Staci se podivat na jeho styl hry, nebo trenink. Neverim, ze by nekdo ze svetove spicky trenoval tak intenzivne jako Nadal...
Reagovat
Amputace
Jeho styl hry je jen jeden z možných stylů, není to styl, který by uplatňoval pouze on, už si to uvědom. Podobně hrají třeba Djokovič, Ferer nebo do jisté míry Murray, jehož styl je také silně založen na pohybu - vyběhá všechno, žádný míč není ztracený, přesto problémy se zraněními nemá.

K tréninku - ty znáš jeho tréninkové zátěže či program tréninku? Já ne, ale budu rád, pokud mě poučíš. Toto bych rád věděl a konečně bychom se potom vymanili z roviny nesmyslných spekulací.
Reagovat
Amputace
Ferrer*
Reagovat
tito
Tak když ti je to " šumák ", nechceš hledat fakta tak proč se pouštíš do takových vyjádření? A ať už měl raketu v jakékoliv ruce, to zde nehrálo žádnou roli. Ve své podstatě stále tvrdíš- kdyby hrál jako Roger, kdyby trénoval jako Roger, kdyby vážil jako Roger tak by problémy neměl. A to je už více než směšné.:-))) Problémy by nepochybně měl. Možná o něco později. Nezačaly by v 16 ale třeba ve dvaceti...Jen tedy pro zajímavost.Federer 185/80, Nadal 185/85. Je to takový propastný rozdíl aby měl tenista problémy od 16 let? A k tomu dalšímu kvízová otázka. Máme jednoho tenistu, o kterém se tvrdí že je talentovaný jako Federer. Poměr výšky a váhy ještě ideálnější- 188/77!! Rozhodně to není žádný obranář. Přesto přeze všechno ( zcela proti tvým předpokladům )- měl první problémy již ve svých 18 letech a nyní v 21 se u něj vážněji začínají ozývat kolena. Paradoxní, že? Kdo je to?
No nic. Pokud budeš odpovídat tak jako " Nehledal jsem to hledat to nebudu, je mi v podstate sumak co ma nebo nema vrozenyho" a svádět veškeré problémy Rafy na jeho hru a trénink s ignorováním faktů, tak se opravdu nikam nedostaneme... Můžu ti tady vyjmenovat řadu tenistů, kteří mají problémy oproti tvým předpokladům. Můžu vysvětlovat, že každý jsme na tom jinak, že každý má jinak stavěné tělo, že každý má kosti, klouby, vazivo, chrupavku jinak odolné proti zátěži, že jsou tenisté, kteří mají díky indispozicím problémy již v útlém věku na rozdíl od jiných, kteří při stejné zátěži mají problémy až o mnoho let později, že Roger je spíše vyjímka než pravidlo.. Nicméně jsem přesvědčen, že je to zcela zbytečné. Toto s diskusí již nemá nic společného.
Reagovat
smazaný uživatel
tipnu si Tommy Haas?

Takze kdyby teda nezmenil pristup ke hre a k treninku tak by to zraneni nijak neoddalil, nebo nezmirnil? Kdyz uz se to teda muselo stat?
Reagovat
smazaný uživatel
Jeho trenink nezkoumam, ani Fedexuv trenink nezkoumam ani kohokoliv jinyho, staci kouknout na styl hry, a poznas jak asi trenuje, kdo ma svih, kdo ma silu tak to proste je. Pokud hraje hrac silove, ma silovej trenik v kombinaci s vytrvalosti, je to to nejtezsi co je...
Reagovat
tito
Hass je 21 letý? Jinak dobrý příklad zraněními sužovaného hráče.
Napsal jsem možná ne v 16 ale ve 20...
Reagovat
smazaný uživatel
sorry ty myslis soucasnost, toho jsem si nevsim, ja to chapal celkove, ale Haas byl taky talent jako kraaava, s Federerem by to byly zajimavy zapasy, ale neprodal ho protoze byl zranenej...., ze soucastnosti nevim necham se podat
Reagovat
J.M.
Roger měl v Grigorově věku také problémy se zraněními. To, že jich dnes má možná míň než zamlada (respektive je má prakticky pořád, ale jenom v neohrožující, kontrolované míře), je tím, že je mnohem větší profík než tehdy ve všech směrech. Velmi si hlídá, aby nehrál příliš (proto i to vynechané Toronto, například), má osobního fyzioterapeuta, který s ním jezdí všude (a hodně mu pomohl od těch problémů se zády, které ho léta trápily), vynikajícího kondičního trenéra, přes deset let pracuje na tom, aby měl ideální pohyb po kurtu, držení těla (např. i to, že nebydlel v olympijské vesnici, bylo z důvodu, že cestování v autobusu ničí záda), atd. atd. Navíc má pravidelný hráčský režim, ne jako začínající hráč, který hraje nárazově a neočekávatelně, jednou vypadne v prvním kole, a pak zase týden nic... Nic z toho Grigor nemá, navíc se Grigor nepohybuje zdaleka tak ideálně a lehce jako Roger, je to ve všech těchto ohledech prakticky diletant. To, že má naoko podobný styl, a zřejmě podobný talent, na tom nic nemění. Oproti Rogerovi je hodně nevybroušený. Ta zranění u něj určitě mají co dělat hlavně s tímhle. Stejně tak jako u Rogera je to dáno z větší části jeho umem, profesionalitou a disciplínou (a dnešní pozicí, i tím, že si to může dovolit), ne nějakými vrozenými dispozicemi.
Reagovat
tito
:-)))
Reagovat
Amputace
Ale Nadal nehraje silově! Kde vidíš silovost? Každý úder hraje s obrovským top spinem, to je tak celé, ale jaká silovost? S tou silovostí se obvykle u něj spojuje právě enormní důraz na pohyb a vůbec ta vyběhanost. Ovšem na jeho úderech já nic silového v porovnání třeba s del Potrem, Soderlingem či Djokovičem nevidím.
Reagovat
smazaný uživatel
"Nadal nehraje silovej tenis" .... No jo no, tak se mejte pekne, pane majore...
Reagovat
Amputace
"Ovšem na jeho úderech já nic silového v porovnání třeba s del Potrem, Soderlingem či Djokovičem nevidím."
- Vy také.
Reagovat
Roger_Federer
Fedex určitě není to co byl..to vidí každý, ale Fedex ve svých nejlepších letech dokázal obhájit body 4 roky posobě.Aktualně je světová jednička..proč??Protože Djokovič letos nedokázal obhájit skoro nic a protože prostě v součtu bodů je Federer aktualně nejlepší , dominuji
ícíí..

K losu: je to kravina pokud chce kdokoliv vyhrát musí porazit uplně všecky vymlouvat se na los je hovadina
Reagovat
smazaný uživatel
nejlepší je za posledních 52 týdnů, dominující rozhodně není. Už třeba proto, že letos Djokovič uhrál o +- 550 bodů více než Federer. Nic to ale nemění na tom, že je úžasné, jak se ve svém tenisově pokročilém věku dokázal znovu dostat na vrchol, i když ho mnozí (včetně mě) pomalu odepisovali.
Reagovat
Amputace
Opět to samé. Z temnoty se noří lidé nerozumějící slovu "dominance". Lidé, pro které bude "žebříčkově první" a "dominující" nejspíš synonymem až do skončení světa.

Rogere_Federere, ty již podle nicku naprosto nezaslepený, objektivní fanoušku - uvědomuješ si, že tvrdíš to samé, jako kdybych já po vyhraném FO tvrdil, že světovému tenisu momentálně dominuje Nadal? Sám snad víš, že to tak není ani v jednom ani v druhém případě. Porovnej loňskou a letošní sezónu. Na tomto srovnání je nádherně vidět rozdíl mezi dvěma slovy, které jsem dal do uvozovek.

"Nic to ale nemění na tom, že je úžasné, jak se ve svém tenisově pokročilém věku dokázal znovu dostat na vrchol, i když ho mnozí (včetně mě) pomalu odepisovali."
- Přesně tak, to je naprosto přesně řečeno. To ovšem bohužel některým jeho fanouškům nestačí, ti si potřebují namlouvat, že je pořád nejlepší a dominující. A nemyslím si, že je 52 týdnů nejlepší... Jak tě tohle napadlo?
Reagovat
smazaný uživatel
žebříček za 52 týdnů...
Reagovat
Roger_Federer
Myslim, že objektivni jsem dost..Zaslepeny vubec..Muj lehce ironicky a zavadejici. přispevek,rypnuti byl určen giginovi... Myslim že si to uplne nepochopil.Myšlenkou je to, že kdyby si Djokovič dokazal udržet formu a vysledky z roku 2011 kdy dominoval, byl by svetova jednotka.
Reagovat
Amputace
V tom případě se omlouvám.
Reagovat
spaniel
Toni daval rozhovor ve spanelskem radiu, rekl:

- Rafa's career is not in any danger. They are just being cautious.
- Rafa would like to play in Rio 2016 and hopes to compete there.They all want to extend his career as much as possible and to do that they are taking the conservative approach -- "no more patches".
- It is not the same tendinitis as before, but is related to the same issue.
- Toni's been hearing that Nadal's career will be short all his life - but even if he retired now it would not have been a short career as he's played for a decade as a professional - since he was 16.
- They also had some doctor on who said Nadal's tendon had degenerated and needed 3 months of rest.
Reagovat
smazaný uživatel
Good to know ;)
Reagovat
Amputace
Konečně nějaké lepší info. To s tou případnou účastí v Riu je skvělá zpráva. Osobně jsem si nebyl vůbec jistý, zda to Nadal takhle vidí, ale pokud už dnes ví, že tam chce hrát, patrně se na to cítí i fyzicky.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafy je mi lito, prepalil kotel a telo reklo dost. Ale to jak ho tady jeho fanousci omlouvaji, ze je to chudacek, ze ma spatnou stavbu tela, maly chodidla a vsechno, je smesny. Kdyby tomu tak skutecne bylo, myslim ze ma dost dobry doktory na to, aby mu to rekli. Takze pokud mate vsichni pravdu, tak o tom vedel a mel na vyber. Zdravi, nebo tenis.... Nepochybuju o tom ze ho daji dohromady, ale na jak dlouho.... :(
Reagovat
Amputace
To je naprosto směšné, k tomu se snad ani nedá co říct. Nikdo z něj chudáčka nedělá, pokud vím, byla zde pouze konstatována fakta. Tedy výjimečně fakta, nikoli domněnky o to, jak moc své tělo zatěžuje svým "uběhaným" tenisem. Je to očividně člověk, který by se potýkal s problémy se zdravím, ať už by tenis hrál nebo ne, on jej ale přesto hraje a dokázal v něm velké věci. To je přece obdivuhodné. Vyrovnat se s nějakými vrozenými problémy a sportovat na takové úrovni. Nebo tobě to obdivuhodné nepřipadá?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ted si delas srandu ne? To nemuzes myslet vazne. Nechces mi snad tvrdit, kdyby mel petinu zateze, jako kazdej rekreacni spoortovec tak bude mit v techle letech takovy problemy...

Samozrejme dokazal spoustu veci, mozna je to i treti, dokonce druhej nejlepsi tenista, kterej kdy behal po kurtech, ale nezda se ti, ze se timhle jenom fanousci Rafy jen utesujou, ze na Ferderera nejspis nikdy nedosahne?

Ja si nechci utahovat z jeho zdravi, ale ve velky mire si za to muze sam, nebo s pis za to muze strejcek Tonni. Nemusel mit postavu jak kulturista, moh mit klidne o 5 Kg min a kolena by taky trpely jinak. Nemusel na kazdym turnaji dotoho rezat od prvniho kola na visledek 6:1 6:0. Moh to hrat jak Federer 6:4, 6:3 v klidu, pri stejnym case stravenym na kurte a ne ze se zenu za kazdym tenisakem jak utrzenej ze retezu, ale to ti nebudu vysvetlovat, protoze ty mas ocividne svoji pravdu...
Reagovat
Amputace
O tohle právě jde, vůbec nechápeš, co jsem psal. Chtělo by to tita, ten více rozumí jeho diagnózám.

"Tak ted si delas srandu ne? To nemuzes myslet vazne. Nechces mi snad tvrdit, kdyby mel petinu zateze, jako kazdej rekreacni spoortovec tak bude mit v techle letech takovy problemy..."
- Nikde nepíšu, že by měl TAKOVÉ problémy, ale že by problémy měl. Větší problémy než jiný člověk s podobným fyzickým výdajem. Občas by jej něco pobolívalo, aniž by pořádně znal příčinu, například. Rozhodně netvrdím, že by nemohl chodit či něco podobného.

"Samozrejme dokazal spoustu veci, mozna je to i treti, dokonce druhej nejlepsi tenista, kterej kdy behal po kurtech, ale nezda se ti, ze se timhle jenom fanousci Rafy jen utesujou, ze na Ferderera nejspis nikdy nedosahne?"
- Ne, to je naopak jen obrana proti slepým fanouškům Federera, kteří neustále zdůrazňují rozdíl mezi jejich hrou, který je sice očividný, ale už vůbec nevidí další okolnosti. Je spoustu dalších hráčů, kteří hrají, jak tady píšete, "uběhaný" tenis a s takovými zdravotními problémy se zdaleka nepotýkají. Federer hraje úsporný tenis, ano, ale zároveň měl poměrně štěstí na zdraví, nikdy nemusel řešit nic jako Nadal, žádný chronický problém, nic takového. Třeba Nalbandian, podobně talentovaný hráč, s vytříbenou technikou a stylem naopak to štěstí neměl.
Reagovat
Amputace
"Ja si nechci utahovat z jeho zdravi, ale ve velky mire si za to muze sam, nebo s pis za to muze strejcek Tonni. Nemusel mit postavu jak kulturista, moh mit klidne o 5 Kg min a kolena by taky trpely jinak. Nemusel na kazdym turnaji dotoho rezat od prvniho kola na visledek 6:1 6:0. Moh to hrat jak Federer 6:4, 6:3 v klidu, pri stejnym case stravenym na kurte a ne ze se zenu za kazdym tenisakem jak utrzenej ze retezu, ale to ti nebudu vysvetlovat, protoze ty mas ocividne svoji pravdu..."
- Tak zaprvé, Nadal rozhodně nemá nijak neobyčejnou postavu, to, že v porovnání s ním vypadá Federer jako chudáček (nebo jako já :)) je věc jiná. 85kg k jeho výšce je naprostý standard. Viděl jsi někdy bez trička třeba Tsongu? Ano, to, že se Nadal žene za každým míčkem jako blázen, je pravda a právě proto jej jeho fanoušci tolik milují - pro jeho povahu gladiátora, který bojuje ze všech sil, ať už jsou okolnosti boje jakékoli. Jistě tím svému zdraví nepomáhá, ale co nechceš pochopit, že to není hlavní důvod jeho problémů. Tím důvodem je nápor, který obecně přináší každá tenisová sezóna a příliš nezáleží na tom, jestli vyhrává první kola v klidu nebo ne, jestli více běhá nebo ne, záleží na tom, že jeho tělo není na podobný nápor stavěno. I kdyby to byl tenista o hře servis-volej, potýkal by se se zdravotními problémy. Celková zátěž tréninků a samotných zápasů by byla zkrátka neúprosná. Ale kdo chce i nadále hledět na věc tak, že Federer má lehký elegantní styl, tudíž se zraněními problém nemá, zatímco Nadal má styl udřený a uběhaný, tudíž problém se zraněními má, ať to tak vidí.
Žádnou svou pravdu nemám.
Reagovat
smazaný uživatel
Takze vlastne clovek je naprogramovanej stroj, a spravnym treninkem se neopotrebovava. Proste kazdej ma napsany, kdy ho bude kde bolet, bez ohledu na to, jak se ke svymu telu chova. To je jako kdyby jsi napsal, ze cigarety neskodi zdravi, protoze kazdej to ma napsany kdy bude mit raka, nebo ze kdyz budu pit dene 2 litry rumu tak za 5 let budu mit jatra uplne ve stejnym stavu, jako kdybych se alkoholu ani nedotk, protoze to tak proste ma bejt. Chapu to spravne?
Reagovat
Amputace
Ne, nechápeš to správě, naopak, nechápeš to vůbec a vše jen překrucuješ. Nemá to cenu. zanechme této diskuze.
Reagovat
smazaný uživatel
jsem pro, stejne nepochopis, co chci rict...
Reagovat
Amputace
Ne, to nejspíš nepochopím, když vše, na co se zmůžeš, je naprosto zavádějící příklad, který vůbec nesouvisí s tím, co jsem psal. Jaké kouření proboha? Jaké pití? Zbláznil ses? Nebo prostě jen nedokážeš pochopit rozdíl mezi chronickým problémem, to znamená problémem, který člověka chtě nechtě limituje, zvláště pak ve vrcholovém sportu, kde si jsou sportovci natolik vyrovnaní, že záleží na každém drobném detailu, a opotřebovatelností lidského těla?
Reagovat
smazaný uživatel
Ja teda nevim krome roku 2009 jsem si nevsim ze by ho neco limitovalo, samozrejme po zpackanym zapase prohlasil neco o kolenach, ale ze 14 dni byl zpatky, tak to zase tak horky jak rikas bejt nemohlo...
Reagovat
Amputace
Kdy po zpackaném zápase prohlásil něco o kolenou? Tyto kauzy, pokud vím, jsou spojené především s tím vypadnutím na FO, tehdy ovšem nic takového netvrdil, potom AO 11, kdy byl zcela očividně zraněn a letos ve Wimbledonu, kdy bezprostředně po zápase rovněž nic o problémech nezaznělo. Je samozřejmě možné, že se někdy vyjádřil o nějakých zdravotních problémech poté, co prohrál, ale to snad u člověka, který ty problémy má téměř neustále, snad nikoho nepřekvapí. Když vyhraji zápas, nikdo se mě na zdraví ptát nebude. Logika zde často zaznívajícího tvrzení "nikdy nemluvil o problémech s koleny po vyhraném zápase" je tedy také dosti pochybná. Tolik jen k tvé narážce na to, že občas řekl něco o kolenou a za 14 dní už znovu hrál.

To, jestli ho něco limituje nebo ne, ty z pozice diváka jen těžko můžeš posoudit - není-li to zranění, které mu takřka brání v pohybu či něco podobného. Osobně příliš nechápu, proč se neustále obracíš k nějakým hypotézám a vlastním domněnkám, když zde tito předložil jasná fakta vypovídající mnohé o tom, jak je to na tom se zdravím. To ty ovšem číst nebudeš, chápu, to nemáš zapotřebí, ty dáš raději na své dojmy, které, jak se mi zdá, vyplývají vlastně z toho, že vidíš Nadala hodně na kurtu běhat, tudíž to je jediná a hlavní příčina jeho problémů, vidíš, že má svaly, tudíž to znamená, že trénuje a posiluje více než jiní tenisté ve špičce. Jinými slovy: tvé dojmy jsou směrodatné a jasná a neoddiskutovatelná fakta tě nezajímají. To je potom těžké diskutovat s člověkem, jehož přístup je na podobné úrovni.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja to nechci cist, nezajima me to. Nadal nejni muj kun tak proc samozrejme mu zraneni nepreju. Chci aby byl zdravej. Jen proste chci rict, ze moh telo vic setrit, min trenovat a na jeho hru, by to nemelo vli, cimz by problemy nebyly takovy jaky jsou...
Reagovat
Amputace
"Míň trénovat" ale prostě v dnešním tenise nejde! Ty žiješ v iluzi, že se Federer narodil s nadpozemským talentem a na trénink se chodí pouze rozpinkat, zatímco Nadal to všechno vydřel na tréninku nebo co? Začíná mi to tak připadat. Mohl se určitě více šetřit v některých méně důležitých zápasech a na méně důležitých turnajích, ale rozhodně ne na tréninku. A upřímně - on jeden dva zápasy nějakého turnaje, které odehraje na rozdíl od jiných naplno zase takový rozdíl nedělají.
Reagovat
smazaný uživatel
:)))Konecne zacinas chapat hlavni rozdil mezi Federem a Nadalem gratuluju:) Nerikam ze Federer si na treninku pinka a nenadre se, ale rozhodne je to mnohem vetsi talen nez Rafa. Rafa je vzornej priklad toho, ze kdyz to chce hlava, tak se telo nauci temer vsechno:)
Reagovat
Amputace
":)))Konecne zacinas chapat hlavni rozdil mezi Federem a Nadalem gratuluju:) Nerikam ze Federer si na treninku pinka a nenadre se, ale rozhodne je to mnohem vetsi talen nez Rafa. Rafa je vzornej priklad toho, ze kdyz to chce hlava, tak se telo nauci temer vsechno:)"
- To je právě kec jako prase. Pouze něco, co si chceš myslet, ale pro co nemáš naprosto žádný podklad. Naopak, nedávno se tady vedla diskuze ohledně tréninků a někdo dával i odkaz na video tréninku Federera. Velice silové a fyzicky náročné. Nikoli jen soustředěnost na techniku, jak si možná ty naivně myslíš. Ty jsi zase vzorový příklad blázna, který u Nadala vidí pouze to, jak běhá, ale už naprosto opomíjí jeho úžasnou techniku, cit v ruce, výborné instinkty na síti (ačkoli se tam neobjevuje tak často, samozřejmě), schopnost efektivně zkrátit hru či zahrát čopovaný nebo jiný úder. Ale jsem rád, že vím, jaké je tvé stanovisko, konečně jsi jasně napsal, za čím stojíš a čemu věříš. Celá tato diskuze byla tedy zbytečná. Byla pouze o tom, že ses snažil dokázat na základě svých dohadů a domněnek, že Nadal trénuje až příliš a má tedy problémy se zdravím, protože toho talentu tolik nepobral, zatímco Federer trénuje méně, jelikož to vlastně nemá ani zapotřebí a se zraněními se tedy nepotýká. Jsem rád, že je v celé věci konečně jasno.
http://www.youtube.com/watch?v=e3Xsb3x9vVE
Ano, zde, ukázka vyloženě silového, netechnického, upoceného a uběhaného hráče. Žádná zkrácení, žádná technika, talent, nic, pouhá vydřenost. Lidé jako ty jsou skutečně iritující a omezenost jejich vidění je mnohdy přímo hrozivá.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ja uz myslel, ze jsi to konecne pochopil a ty, si to dalsim prizpevkem takhle zkazis:( Nevadi aspon jsi pochopil, jak to je a za cim si stojim. Federer ma o dost vetsi talen nez Nadal, pokud to nevidis (nebo to spis nechces videt), je to voje vec... Treba na to taky jednou prijdes a jeste si vzpomenes na Sooba z tenisportalu, a reknes si "vzdyt ten kluk mel pravdu":)
Reagovat
smazaný uživatel
Kazdej trenink ve vrcholovim sportu je extreme narocnej a normalni smrtelnik by to nezvlad, ale proste nekomu staci min a nekdo protrebuje vic:) Ja si myslim, ze rekreacni sportovec by nedal trenink ani hrace z druhy tisicovky zebricku...
Reagovat
Amputace
Ty ale zkrátka vůbec nechápeš, že to, co tady sypeš, jsou pouze tvé představy. Ty vůbec nevíš, jak vypadá trénink Nadala či Federera, kdo potřebuje trénovat víc a kdo miň. Už jsi stačil v tomto vlákně opravdu popřít veškeré zákonitosti diskuze a teď už se možnosti jakékoli diskuze přímo otevřeně vysmíváš. A to jsi ty, kdo mě nazval dementem? Oh.
Mimochodem: to, že Federer hraje lehčeji, nebo respektive, že tak jeho tenis vypadá, neznamená, že je talentovanější. Nadal byl už od útlého věku považován za obrovský talent, což už mnohokrát prokázal. Jak chceš ty dva srovnávat, když jejich styly jsou úplně odlišné? Připadá mi ubohé, že na tomto trapném srovnání, které si vykládáš jako fakt, jsi postavil celý smysl diskuze, která přitom začala o Nadalových zdravotních problémech. Promiň, ale jsi naprosto mimo a zaslepen. Mohl by sis alespoň uvědomit, že jsi nepřišel s jediným skutečným faktem, přitom ta skutečná fakta jsi odmítl číst. Jaký tak asi budeš diskutér?... Chce to hodně přemýšlení?
Reagovat
smazaný uživatel
Každopádně jak na to koukám, tak dnešek nemůžu hodnotit jen kladně. Troska postup a ještě to sebralo naděje Hewittovi. Haas mě taky nepotěšil, na druhou stranu jeho prohra pomohla DelPovi. Ale čím dal tím víc se mi tam skládá to moje vysněný QF mezi Nišikorim a Raonicem :)))) Berďa je určitě porazitelnej a Ferrer jede domů, takže.

Samozřejmě je naprosto typický, že jakmile Tipsraevic získal jistotu nasazení v top 8 pro US Open, tak si vsadil na svojí prohru a skrečoval :)
Reagovat
smazaný uživatel
Co říct. Z podobnejch zápasů se těžko vyvozujou závěry, Bogomolov má proti hráčům s rogerovou hrou vždycky velkej problém, to je něco jako Verdasco. Každopádně Roger vypadal odpočatě, svěže, byl to zase trochu víc ten "annaconeův" Federer. Ale pořád je to na míle vzdálený Rogerovi z jara, není tam ta chuť hráče zesměšnit, dominovat, ale spíš se šetří. Pořád tam vidím známky únavy, nehraje s takovou radostí.

Každopádně se nám trochu vrátila úderová jistota, pohyb lepší. Turnaj určitě může bejt vyhratelnej. Nicméně dneska vypad Monaco, takže začíná vypadat jako jistota zápas s Fishem. A na to se netěším ani v nejmenším, s ním Roger neodehrál snadnej zápas ani nepamatuju a Cincy je Fishův nejlepší turnaj. Upřímně z toho zápasu mám fakt nahnáno.

Každopádně outfit hodnotím 10/10, je naprosto parádní. Roger má před USO vždycky daleko krásnější než pak na samotný USO. Zas jednou jednička pro Nike.
Reagovat
smazaný uživatel
Lol, Ferrer jede domů. Roger to zas uplatil.
Reagovat
smazaný uživatel
Najednou vidím nebezpečí fakt jen v Mardym. Wtf :)
Reagovat
Roger_Federer
Myslím že se uplně v pohodě oklepal po tom nezvládnutém finále olympiady..smířil se a v klidu se propinká do finále Cincinnaty.Na US open bude bez problému připravený a předpokládám že ho bude chtít vyhrát..což by měl, protože Djokovič není aktualně uplně v pohodě a nevěřím že Murray zvladne znova celý turnaj.
Reagovat
dessperadoss
Mardy Cincy vyhraje, škoda že mu nevyšlo to toronto. Kdyby se Mardy nesoustředil jen na turnaje v USA a odehrál toho víc tak je v top 8 určitě, držím mu palce, jeden z mála hráču co skvěle hraje na síti, ma skvělej servis a hraje hodně utočně, krása se na to dívat :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ono se špatně hraje více turnajů, když místo antukové sezóny řeší problémy se srdcem. Když někomu elektricky upravují srdeční rytmus, asi ten člověk moc nemyslí na to, jestli je 8. ne 108. na světě
Reagovat
dessperadoss
aha to sek vůbec nevěděl, máš na to nějakej odkaz kde bych si to mohl pls přečíst?
Reagovat
smazaný uživatel
sorry, nemám čas hledat, ale něco přes google určitě najdeš, i na wiki bylo pár zmínek
Reagovat
spaniel
espn.go.com/tennis/story/_/id/7980058/mardy-fish-reveals-had-heart-surgery-fix-arrhythmia
Reagovat
smazaný uživatel
Hrozná škoda, ale nedá se s tím nic dělat, největší přednost má zdraví. Třeba mu tohle pomůže v další části sezony, bude více odpočatější než ostatní.

Jinak si myslím, že Rafa by měl vystoupit na veřejnost a říct, co přesně ho trápí. Tyhlety neustálé dohady a domněnky jsou k ničemu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ač velký fanda Fedexe musím říci, že mi Rafa chybí a chybět bude, protože grandslamové semifinále na US Open Rafa:Roger by měl stokrát lepší nádeh než semifinále Ferer:Federer. Jeden z trojice supertenistů (Fedex,Djoko,Murray) se dostane do finále prakticky zadarmo a to je škoda, budeme ochuzeni o jednu velkou semifinálovou bitvu. Navíc je to škoda pro letošní neuvěřitelně vyrovnanou sezonu, posuďte sami. Federer 1 vítězství na GS a 2 na Masters (IW,MAdrid) Nadal 1 vítězství na GS a 2 na masters (MC,ŘÍM)Djokovič 1 GS a 2 na masters (Miami,Toronto) plus Murray vítěztsví na OH, Rafa se na US uměl vždy vyhecovat k parádním výkonům, tak škoda no...
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, tohle je jednoznačně jedna z nejlepších sezon za dlouhý roky. Každej GS vyhrál jinej hráč. Zranění Rafy před USO to šíleně degraduje.
Reagovat
smazaný uživatel
Murray jede pro titul
Reagovat
freeteepek
Už dlouho říkám, že Nadal je odepsanej. Vlastně mě překvapilo, že s aktivním tenisem ještě neskončil. No, možná to přijde už brzy. Tohle není důsledek nějakého zranění, jako spíš permanentního přetěžování. Sorry příznivci Nadala, ale dobře už bylo:-((
Reagovat
Amputace
Další odborník.
Reagovat
smazaný uživatel
Blbe, uz dlouho rikam, ze Rafael treba uz vynechaval ve svych 20 letech..... jak to prijde - tak to odejde. Blbe, a ze treba 30lety Ferer neni zhuntovany....nabeha snad mene !? jakto ze nejsilovejsi hrac Thomas Muster koncil v petactyriceti !?
Reagovat
smazaný uživatel
Nebudeš ty primár Sova?
Reagovat
smazaný uživatel
oni ty idiioti si mysli, ze Rafaelovo trenink spociva jenom v tom jejich oblibenym behani a treba Isnera trenink jen v ránách na cil. To co vidime před kamerou - je jen setina z jejich zapřahu
Reagovat
Roger_Federer
Tak konec Rafanovi kariery stejně příjde a ty tady mužeš nadávat jak chceš..
Reagovat
Amputace
Ano, ale to přijde i konec kariéry elegána. Co jsi chtěl tímto příspěvkem konkrétně sdělit?
Reagovat
Pe3k
Poor little Rafa. Z tohoto oznámení mám smíšené pocity. Takhle přijít o US Open a další turnaje je pech, mnohem lepší by bylo kdyby jej drtili soupeři než li jeho psychosomatické problémy...Časem se dá určitě do kupy a snad tu zdrcující prohru Lukášovi vrátí. Všem jeho fandům přeji pevné nervy.

Jsem zvědavý na los posledního letošního grandslamu, snad bude stejný jako v Cincineti. Kdo chytí v semi Murrayho určitě nebude rád...Snad to bude Djokoland.
Reagovat
Sonja
:-D!
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovic nie je odkazaný na žreb ;)
Reagovat
Sonja
Tak tak;-), to jsem tím výsměchem chtěla říct...
Stejně nepochopím tu demenci takhle nahlas to vytrubovat, "snad bude mít Roger zas lehčí los", "snad mu při finále OH zatáhnou střechu"...achjo:-)
Reagovat
tito
Když dominance tak se vším všudy. :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Éra Federerovy dominance je dávno pryč. Dnes by jiní měli dokazovat, že umí vyhrávat, i když se zatáhne střecha nebo změní povrch...
Reagovat
gigin
ty to třeba uznáš. Ale jsou takoví, kteří tu budou ostatní přesvědčovat, že RF je nejlepší tenista současnoti a dominuje a pak si chtějí pomáhat těmito způsoby. O to tady jde ...
Reagovat
Stan_Borowitz
to je takový folklór. Mne osobně potěšil výkonnostní vzestup Murrayho, snad se z té trojky nejlepších konečně stane čtyřka, tedy pokud se Nadal vrátí a Federer to nezabalí...
Reagovat
a.magerova
No za takové řeči bych snad měla i žádat veřejnou omluvu ...
Stane Ty taková veselá kopa a takové chmurné myšlenky :-/
Rafa se vrátí a Roger to nezabalí !!! Hergot kuš :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Plesnivče
Reagovat
smazaný uživatel
Chtít pro svýho hráče co nejlehčí los je naprostá samozřejmost a neukazuje to nic špatnýho. Tohle není fotbalová Liga mistrů, kde se doopravdy dá říct, že kdo chce vyhrát, musí porazit každýho. Protože mezi zápasama je dostatek odpočinku, všechny jsou docela dlouhý, a tak je nakonec docela jedno, s kým kdo hraje.

Tohle je tenis a je opravdu zásadní, kdo kolik sil bude mít na případný finále. Kdo bude mít v semifinále Murrayho má doopravdy tak o 20% menší šanci vyhrát samotný finále a je jedno, jestli to bude Djokovic nebo Federer. Oba si přejí co nejlehčí los, fanoušci by taky měli, pokud nejsou blázni. Není to o nedůvěře ve svýho hráče a o pocitu, že neporazí každýho. Roger porazí každýho a pe3k to dobře ví. Jenže s někým mu to zabere 2 hodiny a na někoho potřebuje hodin 5. Takže já taky chci co nejlehčí los. Kvůli zdraví, kvůli finále, kvůli nevyšťavění se pro zbytek sezony.

Takže opravdu, snad bude mít Roger co nejlehčí los.
Reagovat
smazaný uživatel
* všechny jsou stejně dlouhý
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba když je teď Rafa světová trojka, tak kdo ho dostane na příštím RG v semifinále, ten prakticky nemá šanci vyhrát turnaj. I kdyby Rafu vyřadil, bude hrát semifinále tak 6 hodin a přijde o všechnu energii, protože to prostě nejde jinak. A pak hrát finále s hráčem, kterej v semifinále prakticky nemoh potkat nikoho silnýho? S tím, že mimo Rafu jsou na antuce hráči ze špičky podobně silní?

Prostě los je naprosto zásadní věc, prakticky nejdůležitější. Roger je určitě větší favorit tohodle turnaje v Cincy už jen proto, že má lehčí los. A není to proto, že by byl aktuálně lepší jak Djokovic.
Reagovat
smazaný uživatel
Upřímně neznám pořádnýho fanouška, co v den losování okamžitě nejde kouknout, s kým hraje jeho soupeř a nedoufá, že to bude co nejlehčí cesta. Já to tak mám u všech hráčů, nejen u Rogera. Los je velká věc :)
Reagovat
smazaný uživatel
Los je samozrejme dôležitý, špeciálne v NY...Už len z dôvodu, že v sobotu sa hrajú SF a v nedeľu je finále...To je v mojich očiach najväčšie mínus celého turnaja..

Ak si môžem zaprognózovať, Roger sa v SF vyhne Murraymu, ale v QF to už bude Berdych, Delpo, či Tsonga..Verím hlavne v posledných dvoch...Neverím, že je možné opäť dostať dvojicu Ferrer+Tipsa...To je proste nepravdepodobné..
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, jako třeba dostat do QF Del Potra a v SF Murrayho, to je prostě obrovská šance, že hráč, kterej tohle v pavouku schytá, pojede domů a je úplně jedno, jestli to bude Roger nebo Nole.

A jestli teda dostane RF zase Ferrera s Jankem, tak je to definitivně ovlivněný :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem upřímně před rozlosováním většiny GS ty dva, tři dny nervóznější víc, než pak ze všech zápasů, co přijdou do QF :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Asi nejsem "pořádný" fanoušek, když mě los fakt nezajímá..ale ocenuju tvoji upřímnost, aspon nejsi pokrytec v tomto ohledu.
Reagovat
smazaný uživatel
:)))) jop, já myslím, že nezajímá moc lidí, ale měl by..
Reagovat
smazaný uživatel
Ale my jsme tu nedávno řešili, že kvalitu fandovství si posuzuje každej sám. Takže bych to rád opravil na pořádnýho fanouška z mýho pohledu. A to je prostě člověk, kterej ten sport vážně sleduje komplexně a když vidí los svýho hráče, tak u každýho potenciálního soupeře okamžitě ví a začne uvažovat, jak na tom jeho favorit v turnaji bude.
Reagovat
smazaný uživatel
haha..Dnes ešte jeden príspevok, musím reagovať a súhlasiť so Chazym, čo sa losu týka...

Ja dokonca nerozumiem, prečo s tým losom čakajú až do piatka..Človek by to najradšej vedel už v pondelok, v utorok..Kvalifikanti sa aj tak vždy dopisujú..Samozrejme som tiež ako na ihlách, podarilo sa mi sledovať draw life na Australian open a FO a bolo to rovnaké vzrúšo ako pri futbalových žreboch na ME, či MS..Nechápem, prečo to live nie je aj na Wimby, tam som musel pozorne sledovať tweety, kde bol žreb iba v náznakoch..Suma sumárum, žreb je super vec..Som si istý, že ak by bolo z každého draw online vysielanie, malo by to veľmi slušnú sledovanosť..
Reagovat
smazaný uživatel
draw live, of course :)
Reagovat
smazaný uživatel
Hmm, tak já jsem bohužel ještě žádnej los nikdy živě neviděl. A je teda pravda, co tu říkal JM, že to losuje počítač a není to systém jako právě u fotbalu? Koše, ze kterejch se vytahujou balónky se jménama.
Reagovat
smazaný uživatel
Hej,ma pravdu..Nie je to tak uplne live..Predchadza sice tomu celá tá procedúra podobna z futbalu, ale v zasade su nenasadení hraci predžrebovaní..Zobrazí sa velky elektronický pavúk s tymito hracmi a nasadených generuje po jednom pocitac..Ale aj tak je to cool a napínavé..Samozrejme,lahko zmanipulovatelné..
Reagovat
smazaný uživatel
To mě mrzí. Působí to vážně málo důvěryhodně. Prostě kdyby byl zájem, aby ten los nějak dopadl, prostě tak dopadne. To se mi moc nelíbí. Ale budu naivně věřit, že je to stoprocentně fér. Každopádně bych se na nějakej los podíval :))) Zkusím pak najít stream, až se bude losovat USO.
Reagovat
smazaný uživatel
Proč by měl? Nikdy jsem neměla potřebu řešit, proč má Rafa tamtoho a ne někoho jinýho, ostatně ošidnost losu se ukázala třeba na RG, kdy hrál Rafa v prvním kole pětiseták proti Johnovi, a to ani nepíšu o letošním Wimbledonu..:-// Tak proč se dopředu stresovat..
Ale jo, já taky po vylosování čtu, kdo s kým..ale před tím samotným losem se tím nezabývám, ani pak mě to nijak zvlášt nevzrušuje :-) podívám se na první kolo, s kým by Rafa hrál, a dál už jen čtu, co kdo píše..takže v hlavě pavouka prostě nemám :-)
A to ten sport sleduju komplexně :-)
Jinak zmanipulovat se dá všechno, když hrál poprvé John s Mahutem ve Wimbledonu, po druhé jsem si udělala srandu, že budou hrát opět spolu, a oni hráli :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já nevím. Mně tam daleko víc sedí otázka "jak by proboha moh to neřešit?" Podle mě je to opravdu naprosto zásadní věc. Já si upřímně nedokážu představit, že bych se na pavouka nepodíval, dívám se na všechny pavouky během celýho roku, i na 250 turnaje. Však ti pavouci určujou naprosto všechno, ovlivňuje to naděje hráčů na úspěch. Já prostě nevím, přijde mi to šílený, že to doopravdy někdo neřeší. Nefanouškovský, vždyť člověka musí zajímat, jakou šanci má jeho hráč na postupy, co ho čeká, čeho se bát, na co se těšit, jakej den bude den D, kdy se o něčem zásadním rozhodne. Jako mně to přináší akorát stres, ale prostě ho nedokážu nevyhledávat, protože jsem fanoušek a sakra jsem zainteresovanej v tom, co mýho hráče čeká. Já se na něj podívám každej den.

A když se podívám, co za lidi je tady nejvíc probírá - tomasinho, forehand, JM, brzo atp, tak prostě je to taky ta určitá a omezená skupina lidí, který za jejich tenisovej přehled respektuju a považuju za ty skutečný tenisový fanoušky.
Reagovat
smazaný uživatel
Nenasadení hráči ako Mahut a Isner sa "vraj" naozaj fyzicky žrebujú. Paradoxne. Hoci to by tam museli mať kôš s 90menami a postupne ich čítať..To je dosť monotónne, neviem si to celkom reálne predstaviť..Takže neviem, či tomu naozaj veriť..

Inak ja som videl prvý draw live až tento rok v Austrálii..Predtým to rozhodne nebolo nikdy zvykom, nič podobné som nevidel....Teraz tam pribudol akurát odkaz na oficiálnej stránke, ktorý to propagoval a to je všetko....V minulosti som mával pocit, akoby sa ten žreb uskutočňoval niekde za zavretými dverami :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, vždycky akorát fotka hráčů u nějaký tabule s losem a víc nic :)
Reagovat
smazaný uživatel
A monotónní to třeba být může, ale tak to prostě má být! :) Docela mě ty příspěvky JM na tohle téma zabolely, fakt bych byl rád, kdyby ten los probíal spravedlivě.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja sa stále viac prikláňam k názoru, že tie losy sú čisté..JM ma vtedy určite "nahlodal" a možno si pravdu len nechcem pripustiť, no aj tak mi tam nesedeli niektoré logické súvislosti..

Každopádne dúfam, že Roger dostane Murrayho a Delpa alebo aspoň jedného z nich a od debát čistoty losu sme niekoľko rokov ušetrení :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já doufám. Je fakt, že je hodně věcí podežrelejch, no mě pořád uklidňuje fakt, že sice hraje jednou Roger s Tipsou a hraje s ním i podruhý, ale jednou hraje se 7. nasazeným a jednou s 8. nasazeným.

Problém je, že jestli to vybírá počítač, tak prostě může vybrat jméno a sedmý osmý, je to jedno.
Reagovat
smazaný uživatel
Já nevím, jestli jsme se správně pochopili..neřeším los PŘEDEM, pak se na pavouka podívám, ale nijak se tím dál nezabývám, až jak Rafa postupuje turnajem,, postupně už hráčů ubývá a já vím, kdo ho čeká, a tak od čtvrtfinále už mě to začíná zajímat, do té doby to moc neřeším..
třeba ted hraje Petra a já vím předpokládanou hráčku pro další kolo, ale nevím, koho by případně měla v semi, či finále..to se průběžně dočtu tady, pak to teprve můžu rozebírat.
Nejsem třeba jako tommr, který už dopředu odhaduje šance Petry a píše, že třeba ve finále by na ní čekala Serena, tak je to v háji..takhle já nepřemýšlím ani u mužů..to je u mě zas druhý extrém.
A dívám se, pokud můžu na všechny její zápasy a i jiných hráčů, a Rafu sleduju hodně dlouho..každý to má jinak, je to individuální, já z toho nedělám žádné závěry, kdo je větší fanoušek :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Fajn :)) V tom případě mi není ale úplně jasný, proč jsi na mě reagovala tak, jak jsi reagovala. Evidentně ti ten pavouk ukradenej není a váhy losu jsi si vědoma.

Nicméně mně pořád přijde prapodivný někoho kritizovat za to, že si přeje pro svýho hráče to nejlepší. A nevidím u Pe3k nic jinýho. Už tady podobný posměšky vidím poněkolikátý, no nepobírám to.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovala jsem na tvůj příspěvek v 00.37 o tom "pořádným" fanouškovi a rozvedla jsem to, jak to vidím já.
Vím o sobě, že jsem pořádný fanoušek, přestože ten los až tak neprožívám, ale zas prožívám jiný zásadní věci, který se týkají Rafy..
Jasně, že jsem si důležitosti a váhy losu vědoma :-) ale nestresuju se tím předem..pokaždý si jen přeju finále pokud možno Roger + Rafa :-) no, ted na USO z toho pochopitelně sejde :-((

Ta debata o podobách fanouškovství tu už proběhla, ale kdybys to chtěl brát důsledně, kdo je největší fanoušek, tak by ti musela vyjít Heather, ta prožívá každý Rogerův zápas až do krajnosti..:-))
prostě žádná kritéria na určení toho, kdo je ten "správný" fanoušek podle mě neexistují, má je každý sám v sobě..jak správně dodáváš.

Ta druhá část tvýho příspěvku se mě netýká, já jsem reagovala výlučně jen na tebe..
Reagovat
smazaný uživatel
Nj, to je fuk už. Já to napsal víceméně jen proto, abych dal větší váhu tomu, co píšu. Nejen dát najevo, že by se to vážně mělo sledovat, ale že to i něco ukazuje :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak Heather, která uvažovala nad tím, že Rogerovi přestane fandit, pokud nevyhraje OH nebo Wimbledon, to je fakt fanynka, od který se všichni můžem učit :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Nejen dát najevo, že by se to vážně mělo sledovat, ale že to i něco ukazuje :)))

Rozumím správně tomu skrytýmu významu? Myslíš manipulaci s losem?
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, to ne, spíš jsem chtěl ovlivnit diskutéry. Když ho někdo neřeší, tak se nad sebou zamyslel, zastyděl, vzal si od Chazyho, že to o něm ukazuje něco špatnýho a začal losy a pavouky víc sledovat :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Si i říkám, že by to chcelo sem házet pravidelně odkazy na pavouky, ať se na to lidi fakt dívaj.
Reagovat
smazaný uživatel
Ovlivnování a manipulace diskutérů - styd se !! :-))
Já jsem si na 100 % jista, že to o mně nic špatnýho neukazuje..to jen ty se to snažíš takhle "naznačovat"..nenápadně :-))
Odkazy si najdu, když budu chtít :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby ses mi v tom nešťourala, tak je klid :)) Já taky zrovna tuhle poznámku nemyslel proti nikomu konkrétnímu.

A ono sa to dá, myslím, že řešení ATP Race jsme tu kdysi docela úspěšně zavedli my dva s tomasinhem. V době, kdy samotný ATP žádnej Race žebříček nemělo. Bohužel se k tomu využíval pouze http://live-tennis.eu/, kterej jsem tu rozšířil já a kterej bohužel doopravdy občas vydává děsuplný nesmysly. Takže házet sem odkazy na pavouky taky po čase nějakej smysl mít bude.
Reagovat
smazaný uživatel
Fajn :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Emička je úplne v pohode ;)..Napriek tomu,ze losy neriesi až tak do hlbky..Ako bolo povedané,kazdy to ma inak, niekomu sa zdá sledovanie žrebu naprosto prirodzenou sucastou GS turnaja a niekomu nie..Podla mna je takiez dané, ze zeny sa vo vseobecnosti nedokazu pre tieto veci az tak nadchnúť,pozerajú na to inou optikou..Vacsina z nich sport ani nesleduje alebo sa robí ze ano a uspokoja s konecnym vysledkom :)..Takze fajn,ze máme Emu..

To ze nevie vysúkať polku pavuka zpamati alebo odrapotat vsetkych nasadenych,mi príde naozaj celkom prirodzené,ak by také dievca existovalo povazoval by som ju minimalne za cudnú,kedze tieto veci su prirodzene blizsie chlapom..My sme proste takí.
Reagovat
smazaný uživatel
Znovu - nebylo to myšlený proti nikomu konkrétnímu. Jen jsem napsal dva příspěvky, který měly vyjádřit váhu a důležitost losu, tenhle to měl jen doplnit v rovině, že kdo se doopravdy zajímá, tak to sleduje :)
Reagovat
a.magerova
Naprosto s Tebou souhlasím !!!
Není ani třeba dlouze hledat, kdo tady s tím "výsměchem k lehčímu losu" začal, je to stále dokola jeden a ten sám přispivatel(ka)...
Zatímco já tu do Noleho nekopla ani jednou, opačně se toto říct nedá :-/
Reagovat
spaniel
Cudnu? :D
Reagovat
smazaný uživatel
.. tak on tady Chazy nastinuje rozdilnou uroven fanousku.... :-)
Mimochodem, patrim taky k tem ubozakum, kteri se sni nezacervenaji, kdyz ma Fedex v pavouku (zamnipulovane) umetenou cesticku. Na pranyr se mnou! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ani nezacervenaji!
Reagovat
smazaný uživatel
druhou chybu uz ani opravovat nebudu. Ale jeste jednou ctu.... a opravuju si - je to ale takova velmi postupna rekonstrukce, ktera ani nikoho nezajima, vahava, uskutecnovana s pochybama, s lehkou nevoli, s lehkou nadeji, podezrivava, spis z donuceni, proste hodne, ale hodne pomala a jeste stale s podvedomym ocekavanim krachu z nedostatku stavebniho materialu... :-) nazor na forehanda.... :-)
Reagovat
a.magerova
I já svým způsobem nastínila rozdílnou úroveň fanoušků...
Těch kteří přejí tomu svému to nejlepší (třeba i umetenou cestičku), ale zároveň neútočí na protihráče a těch kteří tohoto nejsou schopni....
Reagovat
smazaný uživatel
:DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Viem,ze nebolo..Len ma pri kriteriach fanusikovstva napadlo byt voci neznejsiemu pohlaviu benevoletnejší ;)
Reagovat
smazaný uživatel
neveriaci usmev :)
Reagovat
smazaný uživatel
.... noo, forhend si pro to obihat neprestanu.. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuju ti, já jsem chtěla ještě v noci dodat, že je to možná proto, že jsem žena, ale přišlo mi to laciné, se takhle "vymlouvat", ale udělal jsi to za mě, přesně tak to cítím..:-) je vidět, že se dokážeš podívat na věc i z jiného úhlu, milé..:-)

Chazy - taky vím, že to nebylo myšleno na nikoho konkrétně :-)

Sojka - tak on tady Chazy nastinuje rozdilnou uroven fanousku.... :-) přesně tak..a proto jsem reagovala, jinak bych to nechala být, mě nijak nepohoršuje, pokud má někdo tkz. lehčí los, ani z toho nic nevyvozuju, Chazy se přiznal víceméně k tomu, co je lidský, pochopitelný, chce lehčí los pro toho svýho..
Reagovat
Roger_Federer
Fedex určitě není to co byl..to vidí každý, ale Fedex ve svých nejlepších letech dokázal obhájit body 4 roky posobě.Aktualně je světová jednička..proč??Protože Djokovič letos nedokázal obhájit skoro nic a protože prostě v součtu bodů je Federer aktualně nejlepší , dominuji
ícíí..

K losu: je to kravina pokud chce kdokoliv vyhrát musí porazit uplně všecky vymlouvat se na los je hovadina
Reagovat
smazaný uživatel
a od kdy se hraje tabulkovym systemem? Prave los prece urcuje, koho musi hrac porazit, vim, ze to vis, ale nevim, proc pises to, co pises.. :-)
Reagovat
Roger_Federer
Já samozdřejmě myslel porazit všechny se kterými se musí utkat..Asi jsem se špatně vyjádřil..
Reagovat
spaniel
Moya rekl, ze Rafa se pokusi pripravit na WTF, ale ze je to tak 50/50.
Fakt by me zajimalo co za tim je, jedine co se vi je, ze tentokrat je to jine...
Reagovat
smazaný uživatel
Ak sa pokúsi pripraviť na WTF a šanca je 50%, znamená to, že nad USO sa ani len neuvažovalo...50% na novembrové turnaje taktiež znamená, že 100% isté nie je ani Australian open v januári..Tak potom vôbec nerozumiem tomu, prečo sa Rafa odhlásil postupne z OH, potom z ďalšieho turnaja a ďalšieho..Prečo to neurobil naraz, ako to vlastne je?

So slovami Carlosa Moyu nekorešpondujú ani skutočnosti ohľadom Rafovho tréningu. Ok, nepoznáme jeho intenzitu, ale Nadal už posledné týždne trénoval dvojfázovo na kurtoch s raketou v ruke + príprava v posilovni..Ak Moya hovorí, že nevie či bude do novembra fit, ako je možné, že zvláda tieto veci už teraz?

Podľa mňa Rafa je perfekcionista..Zranenie ho isto limituje, neobmedzuje ho však v pohybe a umožňuje mu dokonca tréning..No napriek tomu mu nedovoľuje podať 100 výkon.

Podľa mňa by aj v tomto stave prešiel v USO do záverečnej fázy, ale čo potom?..Chodiť do NY kvôli 4-5 zápasom a riskovať zhoršenie..Tak to naozaj nemá zmysel, netreba to siliť..

Jediné, čo mi však vŕta hlavou je samotné zranenie..Je predsa úplne bežné, že sa vysloví diagnóza s predpokladanou dobou liečenia..Toto je však samé nevieme, čaká sa, nikto nič nevie, každý týždeň sa povie niečo nové, človek sa začína strácať..
Reagovat
spaniel
Vzdyt to! Nchapu, ze jsme odkazani na jeden tweet a nic se nevi. Tentokrat je to jine. C to znamena? Je to jine zraneni? Je to stejne zraneni, jen vaznejsi? Vezmi si, ze se odhlasil z USO 2 tydny predem, necekal, jak na tom bude, asi je to vazne a dost jasne....
Reagovat
smazaný uživatel
o tom co pišu ! vcera sem vam to psal a mel to podlozene
Reagovat
smazaný uživatel
Jak trapné po "Vsadím svou existenci na portálu, že"...."Prosím ještě zastání, slib dodržím!"..."Nikam chodit nemusím, takhle jsem to nemyslel". Víme?
Reagovat
smazaný uživatel
To je takova parada - ja te snad příspěvkama doslova mučim !

A diky za večnou reklamu - at žije nesmrtelna čtyřiadvacitka

-----------------

Si fakt neskutecne hloupej
Reagovat
smazaný uživatel
ty a mučit mě? Nikoliv. Já jen připomínám. Spíše to bude naopak, soudě dle tvých hysterických reakcí a úrážek.

P.S.: "at žije nesmrtelna čtyřiadvacitka" -- vida, ještě jsi mohl přidat něco podobně "kvalitního", např. "At´ žije Che Guevara". A pak, kdo je tady hloupý...
Reagovat
smazaný uživatel
Nemal si to ničím podložené, bolo to tvoje tvrdenie nič viac, debi.lko.
Reagovat
smazaný uživatel
Blbeček ....24 trpí specifickou poruchou osobnosti -- je to tzv. "osobnost narcistická", proto ty velikášské výlevy.

Viz. http://cs.wikipedia.org/wiki/Porucha_osobnosti
Reagovat
smazaný uživatel
úžasný, takovej odhad při 50% pravděpodobnosti ...
Reagovat
Sonja
Jak vás se*e, to je fakt rozkošný:-D:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Ja bych ty žebraku jeden co nikdy neziskas olympiady.... tu 24 velmi rad, ale admin to nepripousti. Je to stejne bomba - to ze sis vytvoril nick s legendarni 24 a muzes ji vyuzivat i nadale ....to tvoje plesnivy srdce ti muselo ale totalne vyhnit ty smradochu
Reagovat
smazaný uživatel
To nééé Proč zrovna on to si bůch nemohl vybrat někoho jiného Proč on na to tak trpí...... Bez něho mě ten Tenis nebavý nemá to správnou štávu Rafo uzdrav se aspon Ten Turnaj Mistrů bys moh stihnout doufám Přeji brzké uzdravení... Jinak když Rafo nejsi na Us Open tak to přeji Fedexovi to by udělal správný fanoušek Rafy Vamos !!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Kamaráde, s bochem si nezahrávej ....
Reagovat
smazaný uživatel
... a jméno bochí neber nadarmo do huby, bezbochníku!
Reagovat
Berny
Psal jsem to sem jiz nekolikrat. Chapu ze nekdo je rad kdyz nadal nehraje kvuli zraneni, chapu ze se muze zdat ze je to kvuli zdravi. Ale vysvetlete mi proc neberete vsechna FAKTA v uvahu ? A proc donekoncna placata spekulace ze za to muze jeho styl ? Cili rekapitulace proc je nadal casto zraneny:
1) Ma abnormalne mala chodila na svoji vahu, coz je problem ktery je dan geneticky, s tim nema sanci neco udelat

2) Trpi vzacnou vadou v nartu. Kdyz se telo v puberte protahuje a vyvyji tak se muze stat ze kosti ktere zrovna vapenati se nevyvinou jak maji a to je preste nadaluv pripad. Tato vada je vyjimecna a Nadal ji bohuzel prodelal. Radil se s odbornikama z celeho sveta co s tim.

3) Aby se spravili jeho zanicene slachy ktery trpi naporem skrz male chodidla tak musel po konci roku 2005 nadal zacit pouzivat jinou obuv. Menili podrazku ktera vylepsi dopadajici tlak na jeho chodidla. Tato specialni podrazka Nadalovemu zdravi hodne pomohla, ale zmena podrazky zpusobyla pozitivni zmenu tlaku na koleni ale negativni na zbytku tela. S cimž nadal a jeho fyzioterapeut pocitali, proto od te doby zacal mit zranene i zada a jine svaly.

Toto jsou fakta, zadne spekulace, to je popis nadalovych vad ktere nema sanci zmenit a se kterymi celou karieru bojuje. Takove vady by zpusobili zdrav. problemy i u hracu s uspornejsim rezimem jako je federer.
Reagovat
Stan_Borowitz
kolikrát to napíšeš, stejně je to pitomost. Například ta malá noha:

"Nadal?s manager confirmed that his client wears a European size 44, and a Nike spokesperson said he wears a U.S. size 10. (A U.S. 10 converts to a European 44 in Nike shoes.) There is one more piece of evidence that supports the small feet claim. An article, published in a Mallorcan newspaper in 2005 about the making of Nadal?s figure for Madrid?s wax museum, says the sculptor measured Rafa?s foot. She found it to be a European size 44."

To tedy rozhodně nejsou "abnormálně malá chodidla" na váhu 85 kg. Spíš naprostý průměr.

Co se týče toho vady nártu, mohl bys prosím uvést nějaký odkaz na rellevantní zdroj? Nějak se mi to nedaří vygooglovat, ale třeba něco dělám špatně...
Reagovat
tito
http://whymyfoothurts.blogspot.cz/2011/11/nadal-pondered-switching-to-golf-after.html
Reagovat
tito
http://www.columbusfoot.com/blog/post/nadals-rare-foot-problem-almost-lead-to-golf-career.html
Reagovat
smazaný uživatel
ohledně malých chodidel to dával do diskuse castorpollux v předešlém článku

http://sport.idnes.cz/nadal-vydrzi-hrat-nejvys-tri-sezony-rika-fyzioterapeut-novotny-pxh-/tenis.aspx?c=A090206_192753_tenis_rou

jinak co se týče zanícených šlach a změny obuvi; já myslím - pokuď si pamatuji správně z rafova životopisu - že změna bot byla právě kvůli oné zánartní kosti, která při námaze bolela.. řešením bylo upravovat podrážku dokud nebude ona kost v pozici, kdy na ni nebude vyvíjen takový tlak... o šlachách si v souvislosti s obuví zmínku nepamatuji..
Reagovat
Stan_Borowitz
Díky!
Reagovat
tito
- není zač. :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Ok, ta zanártní kost, budiž, ale pořád mi nějak není jasné, proč by měla být noha 44 na váhu 85 kg nějak extrémně malá. Samozřejmě, že Nadal své nohy extrémně zatěžuje bez ohledu na velikost chodidel, ale to je právě o tom herním stylu...
Reagovat
smazaný uživatel
ohledně toho tvrzení o malých chodidlech jsem popravdě taky slyšel až dnes z onoho článku... nicméně pokud má opravdu číslo 44 tak je to samozřejmě v pořádku i na daleko větší kilogramovou zátěž a rozhodně by se jednalo v průměru spíš o nohu větší než menší... zhruba měsíc zpátky jsem si četl rafovu biografii a o problémem s velikostí chodidel nebyla ani zmínka... tak sám nevím na kterou stranu se přiklonit, nicméně že by si ATP lékař až takto vymýšlel..?
Reagovat
Stan_Borowitz
Každý chce být zajímavý a vést mmoudré řeči, i ATP lékař...
Reagovat
Stan_Borowitz
Důležité ale je, že při té extrémní námaze hraje samozřejmě svou roli každý malý detail. A jsme zase zpátky u té extrémní námahy, potažmo herního stylu...
Reagovat
smazaný uživatel
Možno má Rafa tenisky č. 44, špeciálne vypchaté, ale nohu má č. 40 :)

Každopádne tiež sa nazdávam, že Rafa má problémy s kolenami skôr geneticky dané, než by to mal byť výsledok jeho herného štýlu. Minule sa na túto tému bavil tito a spomínal, že Rafa nosil tejpy ešte v 18-19rokoch, teda v období kedy hral prakticky výlučne na makkej antuke..Ak by to bolo herným štýlom, problémy by sa dostavili neskôr, hlavne po zápasoch na hardoch..

Inak, pobavila ma debata o veľkosti nohy :)..Na Slovensku sa s dávkou nadsázdky hovorí, že ak viem o niekom, čo si obúva, už to hraničí s fanatizmom..No a my nielen, že vieme, kto si čo obúva, ale poznáme dokonca aj číslo nohy :)

Zhodou okolností mám miery podobné Rafovi, 186cm, 84kg(vyhladovaný) Nohu mám dokonca č. 43, niektoré značky obuvi mi dokonca viac sedia č. 42..Vždy som mal nohu menšiu ako rovesníci, no nikto ju nikdy nepovažoval za extrémne malú, ani ja nie..To čo hovorí ten lekár z toho článku..Zaujímalo by ma, čo je pre neho extrémne malá noha..
Reagovat
spaniel
Mozna je ten doktor Levak Bob a kazdy kdo ma nohu pod 50 ji ma mrnavou?
Reagovat
tito
Sakra. Co budu dělat? Těch pár zápasů s Ryanem mne neutěší. To jako mám koukat na WTA? Nebo začít sledovat GL???? No nic, Rafo uzdrav se...:´-(
Reagovat
a.magerova
infiltrace.... :-))
Reagovat
tito
:-)))
Reagovat
Roger_Federer
začni myslet na nejhorší... a to že letos už to vypustí kompletně
Reagovat
Mayo
veľká škoda ale aspoň si poriadne oddýchne a príde v plnej sile, vamos :)
Reagovat
rib
jj, ten silový způsob hry tohoto sportovního pořízka si vybírá své daně...
Reagovat
smazaný uživatel
Smutný, snad se s tím dokáže vyrovnat jako v 2009. Zajímalo by mě, kdy se vrátí, jestli vůbec letos.

Každopádně pro Rogera tím vzniká obrovská příležitost, jedinej skutečnej rival je pryč a klidně by moh rok zakončit jako světová jednička. Každopádně je to voser, doufal jsem, že se letos poprvý potkaj na USO.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. Rivalita Roger-Rafa lidi fascinovala, dělala tenis zajímavým. Uvidíme, co bude na konci roku předvádět Djoker, ale neočekávám nic zázračného, stejně jako loni. Roger má závěr roku tradičně silný, věřím, že no. 1 zůstane.
Reagovat
J.M.
Já si naopak myslím, že právě proto, že Djoker loni na konci roku nic zázračného nepředváděl, tak si letos může bodově jenom polepšit. Neodehrál toho tolik jako loni, porážek bylo víc, takže nebude tak fyzicky zničený jako loni. Kdežto Federer musí obhájit "plný počet" všude, jinak nemá šanci. Přitom už teď před Cincinnati o svém fyzickém stavu mluví tak jako jsem už dlouho neviděl, pokud vůbec někdy (i když je zraněný, tak říká, že je fyzicky naprosto v pořádku, ale teď už o svých kloubech, kyčlích, kolenech, kotnících a zádech mluví s obavami jako o velké neznámé).

Podle mě pro Novaka bylo klíčové Toronto. Pokud nepodělá US Open, tak mu může zajistit pozici č. 1 na konci roku.
Reagovat
Roger_Federer
Tak já si nemyslím že Federovi záleží na tom jestli zustane světová jedničky o tyden víc nebo mín..Ten rekord už má a těžko ho někdo bude překonávat takže podkud se Vrátí djokovič na post 1 rozhodně se z toho nezboří federer.
Reagovat
J.M.
Nezboří se, ale právě pozice na konci roku je dost zásadní, to je pozice, která se pořád ukazuje v televizi před každým zápasem, která se pořád na věky věků ukazuje ve všech statistikách, historických tabulkách atd. Je rozhodně lepší být jedničkou na konci roku než uprostřed.
Reagovat
smazaný uživatel
Vyzerá to tak,ze Rafa bude v roku 2013 utocit na post svetovej jednotky..

To ale nie je fakt,ktorý by ma v sucasnosti utesil :)
Reagovat
VlS
Já bych s prognózami počkal, až se vrátí a jak mu to půjde. Přeju brzské a úplné uzdravení, turnaje jeho neúčastí ztrácejí kousek napínavosti, ale to je sport.
Reagovat
smazaný uživatel
Suhlas..+ Diky
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist