Rozhodnuto: Davis Cup se bude hrát v Ostravě-Porubě

10. 11. 2008, 15:12
Aktuality 34
Čeští tenisté už znají místa, na kterých odehrají první zápasy týmových soutěží v příští sezoně. Ženy vstoupí do elitní Světové skupiny I Fed Cupu zápasem se Španělskem na brněnském Výstavišti. Utkání prvního kola Davisova poháru mezi Českou republikou a Francií se bude hrát v hale v Ostravě-Porubě. Pořadatelé to oznámili na dnešní tiskové konferenci v Brně.
Radek Štěpánek

Jako první do týmových soutěží zasáhnou svěřenkyně nehrajícího kapitána Petra Pály, které stejně jako v loňském utkání se Slovenskem budou ve Fed Cupu bojovat o vítězství v jihomoravské metropoli.

Kapitán hodnotí šance na úspěch v zápase, který se uskuteční 7. a 8. února 2009, optimisticky. "Věřím, že postoupíme, a ve druhém kole máme výhodu toho, že bychom se střetli s USA doma. Takže je tam vyhlídka na postup do finále," řekl novinářům.

Nominaci bude tvořit během grandslamového Australian Open. Otazník se vznáší nad případným návratem české jedničky Nicole Vaidišové, která letos na neurčito přerušila fedcupovou kariéru.

Muži ještě povrch pro Davis Cup neznají
První kolo Davis Cupu se netradičně uskuteční v porubské hale pro 5000 fanoušků. Pořadatelům při volbě dějiště zkomplikovala situaci změna termínu z února na začátek března, zápas s Francií je na programu od 6. do 8. března.

V té době se však hraje čtvrtfinále play off hokejové extraligy. Ze hry tudíž vypadly hokejové arény v Ostravě, Praze nebo Liberci, které v minulosti Davisův pohár hostily.

Nehrající kapitán Jaroslav Navrátil, který nedávno přestal být trenérem české jedničky Tomáše Berdycha, má jasno o pilířích sestavy. "Bez Berdycha se Štěpánkem do dvouher se hrát nedá. V hledáčku mám šest tenistů. Hrací povrch budeme teprve konzultovat," poznamenal.

Jediným důvodem ukončení Navrátilovy spolupráce s Berdychem byla podle kouče únava z cestování. "Spolupracovali jsme osm sezon. Cestování jsem si užil dosytosti. Je mi jednapadesát let a už toužím po domově," tvrdil Navrátil.

Také prezident Českého tenisového svazu Ivo Kaderka vzhlíží k nové sezoně s optimismem. "Statisticky jsme si užili tolik smůly, že se už nepříznivá bilance musí otočit. V Davisově poháru není mezi šestnácti nejlepšími týmy žádný slabý soupeř. Ale také každé z těchto šestnácti družstev je k poražení," prohlásil Kaderka.

Komentáře

34
Přidat komentář
smazaný uživatel
Proč si neposíláte smsky nebo si nepíšete na icq ježiši
Reagovat
smazaný uživatel
Nech je bejt. Koho ten článek zajímá? DC s legrační postavou nehrajícího kapitána, co v pauzách hráčům matlá na nohy nějaký krém, je asi to poslední, co bych ve sportu sledoval.
Reagovat
smazaný uživatel
Ach jo :-( Teda nic proti Ostravě, ale pro mě trochu z ruky..
Reagovat
carolyn
Ach jo, jako by jsme o tomhle nemluvili :-(
Reagovat
smazaný uživatel
No možná si udělám výlet, no.. :-). Nechceš jet se mnou? Aspoň bys mi cestou dala ty lekce španělštiny..i s výslovností :-D :-D
Reagovat
carolyn
No jo já jedu! Hlavně mám od tebe slíbené ty fota z DC :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Abyste nezklouzli k francouzstine :P :)
Reagovat
carolyn
No my si španělsky moc nepokecáme, ty máš jihoamerickou a já španělskou, to bych ti něco řekla a ty by sis myslel že ti nadávám :-D
Reagovat
smazaný uživatel
:-D no na kecání moje španělština fakt není, budu jen přitakávat a dělat, že rozumím :-)). No já tam vyrazim, když už jsem slíbil ty fota.. ;-)
Reagovat
carolyn
Hele já mám taky ve špánině jeden problém - dost zásadní tedy :-D ani to tu nemůžu říct :-))
Reagovat
smazaný uživatel
No neboj, já bych ten tvůj problém nejspíš vůbec nerozpoznal ;-) Já se teda vždy styděl mluvit :-D
Reagovat
carolyn
Hm, to je ten problém :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Byla by to pěkná lekce španělského mlčení :-D
Reagovat
carolyn
No mě vždycky přišlo, když jsem tu řeč neuměla, že španělé mluví strašně rychle, ale pak když už jsem znala slova tak si myslím že mluví normálně ale strašně šišlaj to je hrozný :-))) Ale až na špánině jsem poznala jak je pro cizince těžká čeština
Reagovat
smazaný uživatel
No mně přijde, že hrozně drmolej :-). Já se už nechytám vůbec..a jednou jsem se bavil se Španělem, co žil u hranic s Portugalskem a ten šišlal ještě víc, než normálně. :-D Moc jsme si nepokecali..
Reagovat
carolyn
No protože španělština je v každé části španělska jiná, i oni mají mezi sebou problém si rozumět, myslela jsme že mají jen nářečí jako my a moraváci, ale oni né, oni mluví úplně jinak. Pak se nedivím že nerozumím mexikánům :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím, to nám tehdy taky říkali. Ale já nevěřil do toho setkání s tím člověkem od hranic. To se vůbec nedalo, chytil jsem tak každý čtvrtý slovo.. No v Mexicu to asi taky těžký, tojo. Ale to dopiluješ až tam :-D
Reagovat
carolyn
Mám takový pocit že asi zase dostaneme ........ že si povídáme :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba nás vymažou a dostanem ban :-O
Reagovat
carolyn
A vpodstatě jsme tady prozradili fanouškům Nadala, že Nadal šišlá :-))))))
Reagovat
smazaný uživatel
:-D ale vlastně nevím, jak moc šišlaj na Malorce..
Reagovat
carolyn
Skoro stejně jako v Madridu :-)) vem si jeho angličtinu :-D a pak když začne mluvit tou jeho španělštinou je to srandovní...najdu ukázku, moment :-))
Reagovat
carolyn
Ale trvalo mi to, má tam skoro všechno v angličtině :-)) Je to rozhovor ted z DC :-))))

http://www.youtube.com/watch?v=NfvHdnzih7Y&feature=related
Reagovat
smazaný uživatel
Ale světe div se, něco jsem rozuměl :-D Jo, tak ten od hranic teda šišlal asi třikrát víc :-))
Reagovat
carolyn
A něco pro holky !!!!! Ale musíte to dokoukat do konce, jinak to nemá cenu :-P
http://www.youtube.com/watch?v=BnUh3R8d2Gc&feature=related
Reagovat
carolyn
No jo šišlá, ale je mu je rozumět trochu líp než tý redaktorce :-)) Ještě jsem hledala ty fotky co jsem našla minule, ale našla jsem zas něco jinýho :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Téda Carolyn :-D takový neslušný videa :-P ;-)
Reagovat
carolyn
Já psala že je to pro holky, co se na to díváš!!! :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Moc dobře víš, že jsem zvědavej a tak si to narafičila! :-D ;-)
Reagovat
carolyn
A ještě jsem tam našla jak nafotil gay kalendář, no tak na tom nakonec něco bude :-))
Reagovat
carolyn
nanarafičila, dala jsem to sem pro holky !!
Reagovat
smazaný uživatel
Některejm se třeba Nadal nelíbí.. :-P
Reagovat
carolyn
hasta la vista y hasta pronto !
Reagovat
smazaný uživatel
Hasta luego! :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist