Rosol v Hamburku prohrál třísetovou bitvu s Ramosem

18. 7. 2012, 15:48
Aktuality 3
ATP HAMBURK - Lukáš Rosol na turnaji v Hamburku skončil stejně jako před týdnem ve Stuttgartu před čtvrtfinálovými branami. Wimbledonský přemožitel Rafaela Nadala na německé antuce prohrál ve druhém kole se Španělem Albertem Ramosem.
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol si v Hamburku zahrál už na šestém turnaji ATP v řadě ve druhém kole. Včera na podniku kategorie ATP World Tour 500 vyřadil nasazeného Srba Troického a dnes čelil antukovému specialistovi Albertu Ramosovi. Se Španělem svedl vyrovnanou bitvu, kterou ale po dvou a půl hodinách prohrál.

O osudu prvního setu, ve kterém nebyl k viděni jediný brejk, rozhodoval dramatický tie-break. Český tenista v něm nevyužil dva setboly a sám tři odvrátil, čtvrtý už ale smazat nedokázal. Ve druhé sadě sedmadvacetiletý český tenista už prohrával 1-4, ale pěti získanými gamy za sebou odvrátil konec zápasu a vynutil si rozhodující set. Jeho klíčový okamžik přišel v osmé hře, kdy se Ramos díky brejku dostal do vedení 5-3 a zápas pak bez problémů doservíroval.

Brněnský rodák se 46. hráčem žebříčku ATP hrál podruhé, při premiérovém střetnutí letos Španěla porazil ve dvou setech na rychlém povrchu v novozélandském Aucklandu.

Ramos se ve čtvrtfinále utká s Marinem Čiličem. Čtvrtý nasazený Chorvat po triumfu v Umagu začal vítězně i antukový turnaj v Hamburku, když porazil snadno 6-3 6-2 Argentince Federica Del Bonise.

Titul v německém přístavním městě neobhájí Gilles Simon. Druhého nasazeného Francouze vyřadil domácí Tommy Haas, jenž zvítězil 4-6 6-3 6-4.

- ATP 500 HAMBURK -
(Německo, antuka, 1.015.000 eur)
středeční výsledky (18. 07. 2012)

Dvouhra - 2. kolo:
Ramos (Šp.) - Rosol (ČR) 7-6(8) 4-6 6-3
Haas (Něm.) - Simon (2-Fr.) 4-6 6-3 6-4
Čilič (4-Chorv.) - Delbonis (Arg.) 6-3 6-2
Mayer (7-Něm.) - Haase (Niz.) 6-2 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Koukejte na ČT4! Je tam reportáž s turnaje v Prostějově(futures)..
Reagovat
smazaný uživatel
A co teprve dávaj na ČT24!
Reagovat
EllNino
nu a co teprv na dvojce :DDDDD
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist