Rosol v Bukurešti končí, s Edmundem prohrál v tie-breacích

18. 4. 2016, 13:48
Aktuality 40
Ani na svém oblíbeném turnaji v Bukurešti se Lukáš Rosol neprobral z výsledkové krize posledních měsíců. Zdejší vítěz z roku 2013 letos vypadl už v prvním kole po porážce 6-7 6-7 z rakety Brita Edmunda.
Profily hráčů
Lukáš Rosol

Na Bukurešť má Lukáš Rosol ty nejlepší vzpomínky, protože právě zde před třemi lety vybojoval svůj premiérový titul. V každé další sezoně si ale v rumunské metropoli vedl hůř než rok předtím a letos vypadl hned ve svém úvodním utkání.

Český tenista, který na vítězství na okruhu ATP čeká od února, si čtvrtou porážku v řadě připsal proti Kyleu Edmundovi. O devět let mladší Brit si v úvodní sadě stejně jako Rosol bez problémů hlídal servis a o vítězi setu tak musela rozhodnout zkrácená hra, kterou 92. hráč světa vyhrál poměrem 7-4.

První ztrátu podání viděli diváci v Bukurešti za stavu 1-1 v dalším dějství, kdy Rosol svému soupeři konečně odskočil. Náskok ještě zvýšil dalším brejkem, jenže ani vedení 4-1 brněnskému rodákovi nestačilo. Edmund snížil, za stavu 3-5 odvrátil první setbol, v následující hře další dva a bylo srovnáno.

Těsně před druhým tie-breakem Rosol dobrými servisy ještě odvrátil tři mečboly, ale ve zkrácené hře získal Edmund rychle minibrejk a své vedení už nepustil. Za stavu 5-6 poslal český tenista bekhend do autu a s turnajem se rozloučil výsledkem 6-7 6-7.

Výsledky - Bukurešť (antuka, dotace 520.070 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Edmund (Brit.) - Rosol (ČR) 7:6 (7:4), 7:6 (7:5)

Komentáře

40
Přidat komentář
Fandina
Lukáš postoupil alespoň v deblu. Spolu s Pellou porazili pár Draganja Pavic 6:3 6:2. V příštím kole mají čtvrté nasazené Erlich Fleming. Tak držím palce. Dneska hráli dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodem poslední tři výhry Edmunda : Štěpánek, Veselý, Rosol....... :D
Reagovat
Krisboy
Takže na řadě je Berďa?
Reagovat
darek.vrana
Šátral:).
Reagovat
lars
Pavlasek :)
Reagovat
peggy
Lukasi,zapni,umis!
Reagovat
Pavol
Ze si myslim ze to nie je nahoda.
Reagovat
smazaný uživatel
sázej proti němu a budeš boháč:)
Reagovat
babolat.cz
je to hovado, hnus a vřed tenisu.
Reagovat
smazaný uživatel
po DC říkal, že se ho všichni budou bát:) Nějak mě nenapadá, kdo se ho bojí....To je celý Rosol vyhrál jeden zápas a už si myslel, že bude porážet ty nejlepší, kde není pokora,respekt.....
Doufám, že proti Francii nebude ani v nominaci, protože ho Jirka vytlaci. Jsem jeho pravidelný kritik, a tak to bude do konce jeho kariery!!!!!
Reagovat
Lunej..
Ha, Lukáši boj se, virtuální hrozba stále trvá, raději ani už nechoď na kurt, nejlépe nechoď vůbec na ulici, bude ti stále v patách agent33.
Reagovat
smazaný uživatel
ty budeš asi taky pěkná kráva vid:)
píšu pouze můj názor, a jestli jsi ty virtuálně zamilovaná tak to je tvůj problém husičko
Reagovat
Lunej..
To víš, na tvou inteligenci nedosáhnu, jak je vidět a ani mi to nevadí. a klidně si nadávej, když ti to zvýší ego, jsi prostě borec.
Reagovat
makro99
v klidu, pán si jenom píše svůj názor... což zjevně respektuje i u ostatních ;)
Reagovat
smazaný uživatel
já si zvyšovat ego nemusím a už vůbec ne na tobě.
Jestli si myslíš,že LR je náš druhý nejlepší hráč tak JV je 53 a LR 61. Zkus si to spočítat, kdo je druhý nejlepší hráč.
To jen tak mimochodem, když jsme u té inteligence, žebříčkovým postavením LR je označena tvoje výše inteligence!!!
Reagovat
FulnekUltras
bože möj, tu niečo priam šialene zapácha...
Reagovat
smazaný uživatel
mluv česky čobole, neni ti rozumet
Reagovat
FulnekUltras
nauč se, hovne... ;)))
Reagovat
smazaný uživatel
jsem v čechách mluvím česky, jinak tahni na Slovensko cobole
Reagovat
FulnekUltras
bis du etwas anständiger wirst...
Reagovat
smazaný uživatel
upřednostňuji AJ, děkuji
Reagovat
FulnekUltras
ok ;)
Reagovat
Krisboy
Dobře Radek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Sulc rozhodně nehrál zle, ale vytekl, jako sulc. Ale jak tady níže uvádí marko99, tak dělal bych rozdíl mezi psychickou opotřebovaností a neschopností se soustředit. Že prohrál druhý set ze 4:1 když šel na servis, a předtím za 8 příjmů neuhrál Kyle ani BB; jak nedopodal 40:15 při 5:4; a jak poslušně zadrbal všechny šance, aby celý tie-break rozhodl jediný mini break, což bylo neuvěřitelné prasátko od Kylea, to je další diagnóza. Dostal zase, co zasloužil. Paire v Čennaí, Herbert minule a předtím v IWells Mannarino, podobné koniny. S tím ať si zvyká zpátky na challengery, s takovou tam patří.
Reagovat
smazaný uživatel
Štepánek výborně!
Reagovat
Krisboy
Černá serie pokračuje. Zato Štěpec po úspěšné kvaldě vede i v prvním kole. Tak to koukej úspěšně dorazit, dědku!
Reagovat
tommr
u Lukáše to už asi lepší nebude. Lukáš je stejně starej jako Tomáš Berdych a je třeba se připravit na to, že i on ted pomalu začne vyklízet pozice ... :(
Reagovat
makro99
Lukáš a Tomáš jsou nesrovnatelný případy - Tomáš je v širší světové špičce dá se říci od svých 18 let (2004 ve stovce, 2006 v desítce), Lukáš je hráčem 1. stovky v podstatě pár let (poprvé do ní nakoukl až v červnu 2011).. ta psychická opotřebovanost a taky osobní motivace (uspět třeba příští rok v Bukurešti) jsou úplně někde jinde..
Reagovat
tommr
každej jsou samozřejmě na jiný úrovni, ale oba budou postupně ztrácet - Tomáš nejspíš brzo vypadne z první desítky a Lukáš z první stovky ...
Reagovat
makro99
Kdo přičítá Rosolovy současný porážky věku, vůbec ho nezná, nebo nerozumí tenisu; nebo obojí :) série výpadků v 1. kole jsou typický pro celou jeho kariéru (styl hry); pár čísel:
2015: 15 x out v 1. kole;
2014: 14 x out v 1. kole;
2014: z prvních 7 zápasů roku 6 porážek;
Léto 2013: 9 porážek v řadě;
2012: z prvních 7 zápasů 6 porážek;
2011: bilance na ATP 3:11;
atd. atd.
Reagovat
George_Renel
Takže hraje v podstatě stále vyrovnaně .-).
Reagovat
Lunej..
Tak já osobně od Lukáše nic nečekám, že by se někam najednou vystřelil směrem k první 10. Proto mi jeho kariéra připadá pořád stejná, v DC byl několikrát platný, hraje lépe než předtím, pořád je to náš 2. nejlepší hráč po Tomášovi. Jirka má výkyvy, Adam bohužel to samé, takže tak. :)
Reagovat
George_Renel
Přesně tak. Když přinese body do DC, jako posledně proti německé naději, jsem spokojen. Jinak si hraje za svůj žebř a nejvíc mě vždy pobaví posty zhrzených sázkařů.
Reagovat
Lunej..
Klasika. Než si říct, že je to moje dobrovolná blbost, že sázím a prohraju, tak je lepší nadávat na ostatní. :)
Reagovat
makro99
v podstatě je :) vždycky pak zas přijde měsíc dva, kdy mu to tam začne padat a kdy si udělá na ten další půlrok bodovej polštář..
k první desítce nevystřelí, ale mezi 40. a 80. místem by se se svou fyzičkou (a neopotřebovaností) mohl bez problémů minimálně další dva tři roky udržet..
Reagovat
Lunej..
Tak sis v podstatě mohl ušetřit klavesnici a prsty:-):-)
Reagovat
makro99
to zas ne, to bych si nepočet ta moudrá slova o zhrzených sázkařích ;)
Reagovat
Lunej..
Ok, tady máš těch mouder mraky tak se můžeš vzdělávat. Pripomenes si tu i ruzne druhy zvířat, prostě duševní obohacení jak má být :-):-)
Reagovat
makro99
mimochodem, nejenže 5 současných hráčů TOP10 jsou třicátníci, ale ve stovce jich je dnes 39 (!)
Reagovat
makro99
Stařeček! Tak to je parádní výsledek..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist