Rosol si v Aucklandu zahraje s Ferrerem o první čtvrtfinále

10. 1. 2012, 05:25
Aktuality 2
ATP AUCKLAND - Lukáš Rosol si v Aucklandu připsal první letošní výhru. Český tenista si poradil poměrně snadno ve dvou setech se Španělem Albertem Ramosem, v dalším utkání ho ale čeká křest ohněm: o premiérové čtvrtfinále se utká s obhájcem titulu a světovou pětkou Davidem Ferrerem.
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol zahájil sezonu minulý týden v Dauhá, kde sice v 1. kole prohrál s 22. hráčem světa Victorem Troickým, úspěch však slavil ve čtyřhře. V té po boku Slováka Filipa Poláška triumfovali a český tenista získal premiérový titul z turnaje ATP.

Úspěch mu okamžitě zvedl sebevědomí a ještě v Kataru prohlásil směrem k turnaji v Aucklandu: "Nezlobil bych se, kdybych titul ve dvouhře získal třeba už příští týden." Silná slova podpořil dnešním prvním utkáním, ve kterém porazil hladce 6-2 6-4 Alberta Ramose.

Český tenista, jehož největším úspěchem ve dvouhře je 3. kolo z loňského French Open, vletěl na svého soupeře jako uragán a za stavu 5-0 podával po třech úspěšných brejcích na prvního kanára na okruhu ATP. Servis však ztratil a problém ukončit set měl i při další příležitosti v osmé hře, kdy čelil třem brejkbolům. Ovšem při jejich odvracení byl úspěšný a ujal se vedení 1-0 na sety.

Ve druhé sadě sice Rosol neudržel náskok brejku a nechal soupeře vyrovnat na 4-4, závěrečné dva gamy už ale patřily šestadvacetiletému rodákovi z Brna.

65. hráč světa Ramos je sice antukovým specialistou, loni však na tvrdém povrchu svedl vyrovnanou pětisetovou bitvu s Petzschnerem, porazil Čiliče a letos si poradil i s Tursunova. Pro českého tenistu - hráče osmé světové desítky - je to tak cenný skalp na úvod roku.

Mnohem silnější soupeř na Rosola čeká ve druhém kole. O premiérové čtvrtfinále se utká se světovou pětkou a obhájcem titulu Davidem Ferrerem.

Souboj dvou Američanů startujících na divokou kartu vyhrál mladší Ryan Harrison. Devatenáctiletý mladík porazil za 70 minut o pět let staršího krajana Sama Querreyho, který loni vinou série zranění spadl v žebříčku ze 17. na 94. místo a je tak až za Harrisonem.

"Hrál jsem dobře od začátku do konce, byl to pro mě skvělý zápas," pochvaloval si Harrison. "Nečekal jsem, že to bude takhle rychlý zápas. Ale dobře jsem podával a jsem teď velmi šťastný," dodal.

Harrisona ve druhém kole čeká Philipp Kohlschreiber,  kterému se v Aucklandu tradičně daří. Osmý nasazený Němec, vítěz turnaje z roku 2008, dnes zdolal ve třech setech Švýcara Bohliho.

"Dnes to pro mě bylo velmi těžké, z Dubaje jsem přiletěl teprve v neděli. Špatně jsem se pohyboval, měl jsem trochu ztuhlá záda a on (Bohli) mě hodně prověřil. Jsem rád, že jsem postoupil," řekl Kohlschreiber.

Francouz Adrian Mannarino v Aucklandu po suverénní jízdě kvalifikací pokračuje na vítězné vlně i v hlavní soutěži. V 1. kole dnes porazil hladce 6-3 6-3 pátého nasazeného Jihoafričana Kevina Andersona, s nímž po servisu ztratil jen sedm fiftýnů.

"Hrál jsem opravdu dobře. Loni jsem hrál také slušně a letos se to zdá být stejné," pochvaloval si výkon Mannarino, který Andersonovi oplatil porážku z loňského Johannesburgu, kde si francouzský tenista zahrál dosud své jediné semifinále.

- ATP 250 AUCKLAND -
(Nový Zéland, tv. povrch, 398.250 dolarů)
úterní výsledky (10. 01. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Rosol (ČR) - Ramos (Šp.) 6-2 6-4
Mannarino (Fr.) - Anderson (5-JAR) 6-3 6-3
Kohlschreiber (8-Něm.) - Bohli (Švýc.) 6-4 4-6 6-4
Starace (It.) - Montaňés (Šp.) 6-3 6-2
Berlocq (Arg.) - Volandri (It) 6-5 skreč V.
García-López (Šp.) - Kunicyn (Rus.) 2-6 6-4 6-2
O. Rochus (Belg.) - Kamke (Něm.) 7-5 6-4
Harrison - Querrey (oba USA) 6-4 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
...hmm., nevite nekdo, proc se vsude pise o rodakovi z brna, kdyz se narodil v hodonine, bydlel v rohatci a tenis v zacatcich hraval ponejvice zase v hodonine...???
Reagovat
Stan_Borowitz
Protože Brno je světově známá metropole. Když se řekne Brno, tak se i australským aborigines okamžitě vybaví Špilas Towers a Franta Kocourek. Hodonín neznají. Nevěděli by, odkud Rosol pochází, a byli by pak zmatení.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist