Rosol: Nadal mě chtěl rozhodit, ale srážku jsem nečekal

29. 6. 2012, 08:55
Aktuality 39
Lehký štouchanec tělem dostal Lukáš Rosol od Rafaela Nadala ve Wimbledonu. Při výměně stran mu dával Španěl přednost, ale pak před ním rychle přeběhl. Nadal se tak zřejmě snažil změnit nepříznivě se vyvíjející zápas.
Profily hráčů
Drobná srážka Nadala s Rosolem

"Čekal jsem, že něco přijde, že se mě pokusí rozhodit, ale tohle ne. To bylo trošku dětinské, ale stalo se. Pak se mi na lavičce třikrát omlouval a já řekl, že dobrý," komentoval Rosol drobný incident v utkání, v kterém druhého hráče světa ve čtvrtek porazil v pěti setech, čímž se postaral o největší překvapení turnaje. 

Rosol po prohraném tie-breaku prvního setu vyhrál druhou sadu a ve třetí získal rychle brejk. Dvojnásobný vítěz Wimbledonu Nadal si pak stěžoval u rozhodčího, že ho Rosol rozptyluje při podání. "Asi tím, že jsem si odfukoval. Rozhodčí mi pak něco říkal, ani nevím co, odkýval jsem mu to a šel hrát dál," řekl Rosol.

O dvě hry později při výměně stran došlo k lehké srážce u sítě. "Pouštěl mě, ale pak zrychlil. Uhýbal jsem, ale trefil mě. Překvapilo mě, že to udělal ve Wimbledonu, ale jenom jsem se tomu zasmál," řekl Rosol, který má na pravém rameni má vytetovanou hlavu hada a na levém lýtku obrazec znázorňující maorský tanec haka.

"Chtěl rozhodit moji koncentraci. Mluvil na mě a věděl jsem, že něco přijde, ale já se soustředil na svoji hru. Myslím, že tohle je ale normální," řekl Rosol.

Nadalova stížnost a 'šťouchanec' v čase 1:36:

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

39
Přidat komentář
Pe3k
A jakpak by také ne, když Rafa vybouchl ve druhém kole :D
Reagovat
spaniel
forehand: Doporucuji vydat manual, jak hrat s Rafou, kde by byli popsane vsechny jeho ritualy, aby pak chudak hrac, co s nim hraje poprve, neudelal nejaky trapas. A ze by to byla bichle!
Jinak nasel si tu vesnici, kde se hraje Wimbledon? :D

magerova: pekne napsane, na kurtu je fakt uplne jiny nez mimo.
Reagovat
Matti
Představ si, že tohle všechno Rosol věděl. Takže je opravdu otázka, kdo koho chtěl u té sítě u přecházení rozhodit.

Trenér Sláva Doseděl mi poradil výbornou taktiku. Podle Nadalových zápasů na videu. Řekl mi všechno, co Rafa dělá, jak dlouho mám sedět na lavičce... Byla to dobrá týmová práce.
Zdroj: http://sport.idnes.cz/rosol-po-vyhre-nad-nadalem-rozhovor-dba-/tenis.aspx?c=A120629_005402_tenis_ma
Reagovat
spaniel
Otazka by pak tedy byla, jestli ma Rosol povinnost respektovat tyto ritualy? Proc ma Nadal povoleno pouzivat netenisove zbrane jako zdrzovani (ted myslim zejmena zdrzovani na prijmu) a ostatni ne? I pokud by Rodol sel na kurt s tim, ze se pokusi narusit Rafove ritualy, tak na to ma plne pravo. Rafovi se to proste vratilo jako bumerang.
Reagovat
Matti
Nejprve tvrdíš, že Rosol není povinný žádné rituály znát a tím pádem, všechno udělal nechtíc bez úmyslu, teď zase otáčíš a tvrdíš, že je to povoleno. Tak si to ujasni sám pro sebe.
Reagovat
spaniel
Zadne protireceni nevidim. Psal jsem, ze nikdo neni povinny studovat Nadalovy uchylky a uz vubec ne se podle nich chovat a respektovat je. Ty jsi napsal, ze on je znal a sel tam s taktikou. Tak i kdyby ano, je to v poradku.
Reagovat
smazaný uživatel
Spaniel..Znova si trosku popleteny :)
Reagovat
smazaný uživatel
to mela byt srazka ?!

pro Ing Pe3k:
Jen onanuj...ale treba porovnej tiskovky Federera po vyrazeni Berdychem prave tady....a vcerejsi
Reagovat
smazaný uživatel
.. a zjistíš, že jsou víceméně stejný ...
Reagovat
Stan_Borowitz
to je zbytečná hádka. Utkání bylo vypjaté, atmosféra nabitá emocemi, to se prostě stává a jednalo se o malichernosti - z obou stran. Nikdo z nich nerozkopal lavičku a nikoho nezranil, po zápase si normálně podali ruce a odešli spolu do šatny...

A ještě něco, hlavně k tomu, co tvrdí Forehand. Rosol, ať je jaký chce, nemá povinnost znát a už vůbec ne respektovat všechny podivínské zvyky svého soupeře. To, co mu vyčítáš, je naprosto absurdní.
Reagovat
smazaný uživatel
A hla,ten Rosol bude nakoniec neviniatko..+ Skoro som mu to zozral :)
Reagovat
taffer
Aha, takže ten kdo stojí a čeká (Rosol) je vinen tou srážkou u sítě, než ten, kdo jde? Tady to bylo krásně vidět, že ho Rafa chtěl rozhodit - dle mě velice nesportovní ...
Reagovat
tommr
neměl by ses spíš omluvit za to co si tu včera o Rosolovi psal? Jak se nakonec ukázalo tak to byl naopak Nadal, kterej zcela úmyslně do Rosola vrazil. O tom jeho ublíženeckým stěžování si rozhodčímu ani nemluvě ...
Reagovat
smazaný uživatel
Když si stěžovala Cetkovská, psal jsi, že ji rozhodčí "zařízla", Cetkovská ji nepodala ruku, když si Rafa stěžuje na cokoliv, co se mu na kurtu v daný moment nelíbí, má na to právo a je na posouzení rozhodčího, jak to posoudí.
Reagovat
Pe3k
Just bad loser. Nechápu jak jej může kdokoliv stavět nad Federera. Podle mě mu nesahá ani po kotníky. V tenise, v chování na kurtu, v charakteru, ve stylu, inteligenci, šarmu, vystupování a fair play je Federer vysoko nad Rafou.
Reagovat
Matti
Ještě jsi zapomněl, že Roger už má dvě děti, kdežto Rafa ani jedno. Kdepak po kotníky, to jsi to ještě přehnal.
Reagovat
Padme
Klídek, je to skvělý úspěch Rosola, ale nijak bych Nadala nesoudila. Teď se soustřeďme na to, aby Roger zvládl své zápasy, to je hlavní!
Reagovat
smazaný uživatel
Neopustaj sa Petrik..Oslavuj poslednu sancu vyhrat grandslam,na tieto zakomplexovane porovnania nie je nikto zvedavy..
Reagovat
a.magerova
Tady v tom s Tebou lehce nesouhlasím, Rafa je bojovník a na kurtu v bojovém transu, jde si nelítostně za svým cílem, proto se nám může zdát takový "nepěkný".
Ale jinak si myslím, že je to slušný člověk se vším všudy. I u té sítě udělal něco co jsem velmi ocenila, když Lukášovi zašel pro raketu a podal mu ji, to udělal už né Rafa, ale Rafael - ten hodný člověk, kterého lidé mají rádi a já taky. A i Lukáš přece říkal, že se mu Rafa za tu srážku u sítě 3x omluvil.
Nemám ráda Rafu, ale Rafaela mám ráda moc, jo teda ale míň než Rogera :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Díky, holka, krásný příspěvek :-) je vidět, že jsi četla knížku, já tedy ještě ne, ale mluvíš mi z duše :-)
Reagovat
tito
Tvoje snaha prosadit, že všichni musí uznávat pouze jedinou hvězdu a tou je Roger je infantilní a směšná. Nejen že v tom budeš dlouhodobě neúspěšný ale navíc to působí kontraproduktivně a anti Rogerovce spíše aktivně vytváříš a jej tím poškozuješ.
Doporučuji si denně opakovat- Je to jen tenis. Je to jen tenis. Je to jen tenis.
Fakt je to jen tenis. A Roger je vynikající tenista. Pro tebe nejlepší tenista historie. :-) Nic víc, jestli mi rozumíš.
Reagovat
gigin
Předpokládám, dle tvých příspěvků, že už jsi z nejhoršího venku a jsi trošku při smyslech. Proto ti položím klíčovou otázku. Wimbledon - jdeš se mnou ?? Nebo s a.magerovou ?? :-O
Reagovat
smazaný uživatel
asi tak :) Ma evidentne problem sam se sebou...jen slabe a prihlouple povahy se oddavaj idolu (jeste v detsvi se to pochopit da
Reagovat
tito
Věděl jsem, že se ozveš. :-) Pochopitelně s tebou! a.magerove jsem slíbil OH.-DDD ( ale tlačí na pilu, tlačí.....)
Reagovat
a.magerova
gigin :-))))
tito: raději neodpovídej :-))
Opustíš-li mě, nezahynu, opustíš-li mě, zahyneš...
Reagovat
smazaný uživatel
Zrádci, a kdo půjde se mnou?
Reagovat
Matti
Když si pokládám otázku, komu bych to teď nejvíce přál, tak odpověď je Murray. To by byl pro domácí neskutečný svátek a zážitek.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, přeju taky Andymu :-)
Reagovat
smazaný uživatel
..fakt moc pekne napsane, hlavne prvni cast posledniho souveti:)).
Reagovat
a.magerova
tomasinho: jo uvědomuji si, že jsem Ti dala slib, ale taky jsem smluvně zavázána carolyn, takže na duel Andy vs Andy se raději asi nebudu dívat :-/, jo ale teda taky záleží na Ferrerovi, že ...
Ale mé obojetné prohlášení, že ve finále chceme Andyho platí stále :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkně, tak to nás je více. Z téhle části pavouka tedy Andy a z druhé klidně Roger. Roger nechá Andymu Wimbledon, Andy mu nechá olympiádu a budem všeci happy.
Reagovat
gigin
Jsi v pořádku a při sile !! Vážím si toho !! Jak zase přijedu, budu k tobě maximálně štědrý :-DDD
Reagovat
a.magerova
Tak to zcela mění situaci, jsem pro zaběhlý systém, vím, že v dnešní době je TO už zcela normální, ale přesto.... do toho nejdu !!!
Tak si TO kluci pěkně užijte :-))))
Reagovat
Pe3k
Já sem knihu nečetl. Nijak nerozlišuji Rafu a Rafaela, stačí mi, že jeho fanoušci jsou schizofreničtí a ještě sledovat schizofrenického Rafu. Každopádně když někdo schválně zdržuje nedejbože vráží do někoho u sítě, tak to je u mě hodně křivý charakter, který se nehodí na vrcholového hráče.
Reagovat
Pe3k
Já nikomu Federera nevnucuju. Ať si každý fandí komu chce. Jen sem srovnával Rafu a Rogera, protože Roger ten by u sítě do nikoho nikdy nevrážel...Roger vyhrává čistě. Být tebou z hluboka se nadechno a opakuju si, je to jen Wimbledon, tam Rafa stejně jezdí jako outsider. V klidu se posaď a sleduj Rogera jak si dojde pro titul :)
Reagovat
tito
Pe3k- prosím nesrovnávej. To nelze. A my to víme. :-))) A víš že kdyby Roger vyhrál, tak mne to štvát nebude. Možná jen trochu:-). A když prohraje, tak to dlouhodobě nekomentuji. Jediný co mi tu leze na nervy, je to nesmyslné osočování a chytání se každého bulvárního prdu, který tady pár géniů opět předvádí...Hraješ tenis, tak si aplikuj některé prkotiny, které se tady řeší na sebe. Strčil nestrčil- 3x se omluvil. Co by jsi ještě chtěl.
Rosol taky provokoval ale jsou to profíci, chlapi, musí něco vydržet. A tohle jsou fakt banality.
a.magerova- těžký kalibr, velmi těžký ........jinak buď v klidu. Kopeme na správné branky. :-))) Tak tedy neprovokuj!
Reagovat
a.magerova
tito: já nic já muzikant, ale uznej, že na toto se muselo reagovat tak, jak se reagovalo ... :-)))
Nemůžeš se přece zlobit na mne, ale na nahrávače na smeč :-/
Reagovat
smazaný uživatel
Čistý podvodník.
Reagovat
Roger4EVER
Celej Nadal :D Neumí snést prohru :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist