Rosol je podruhé ve finále, po roce to dokázal znovu na antuce v Bukurešti

26. 4. 2014, 12:58
Aktuality 89
ATP BUKUREŠŤ - Před rokem v Bukurešti své první finále na okruhu ATP oslavil premiérovým triumfem a letos se na antuce v rumunské metropoli dostal do finále znovu. Lukáš Rosol dnes otočil zápas s Nizozemcem Robinem Haasem a svou neporazitelnost v Bukurešti prodloužil už na devět utkání. O druhou trofej se utká s nasazenou jendičkou Grigorem Dimitrovem.
Lukáš Rosol

Teprve v dubnu 2012 na antuce v Bělehradu si Lukáš Rosol zahrál poprvé ve čtvrtfinále turnaje ATP. Rok na to své maximum překonal - a to hned třikrát - na antuce v Bukurešti, kde nakonec vybojoval svůj premiérový titul. A že mu dubnové turnaje na antuce sedí, potvrzuje i letos.

Osmadvacetiletý rodák z Brna hraje tento týden v Bukurešti poprvé v kariéře na turnaji ATP jako obhájce titulu a i když se nevešel mezi osmičku nasazených, od zopakování loňského vítězství ho dělí už jen jedna výhra.

V dnešním semifinále otočil nepříznivý vývoj proti Nizozemci Robinu Haasemu, kterého zdolal 3-6 6-3 6-2. Rosol sice po brejku v třetí hře vedl 2-1, pak však ztratil sedm z osmi gamů, neudržel si tři servisy a rázem prohrával 3-6 a 0-2. Ovšem od té chvíle nečelil žádnému brejkbolu, sám čtyři ze šesti využil a po hodině a tři čtvrtě se ve vzájemné bilanci ujal vedení 2-1.

Rosol má letos na antuce bilanci šesti výher a jediné porážky, když minulý týden ve třetím kole Masters v Monte Carlu nestačil na Rogera Federera. Slavil už i jeden titul, když před měsícem a půl vyhrál challenger v americkém Irvingu. Začátkem dubna pak pomohl k postupu českých tenistů do semifinále Davis Cupu.

V zítřejším finále v Bukurešti se Rosol utká s největším favoritem turnaje Grigorem Dimitrovem, s nímž dosud nehrál. "Ještě jsem spolu nehráli, ale myslím, že on bude favoritem. Já nemám co ztratit, na tomto kurtu hraju rád. Budu bojovat až do konce," řekl odhodlaný Rosol.

Čtrnáctý hráč světa Dimitrov dnes postoupil do svého prvního finále na antuce poté, co mu Francouz Gaël Monfils už v průběhu prvního setu kvůli podvrtnutému kotníku vzdal. Dvaadvacetiletý Bulhar v té chvíli vedl 5-1.

"Jsem zklamaný za Gaëla. Je to nešťastné a bohužel to takhle muselo skončit. Doufám, že bude brzy v pořádku," řekl Dimitrov. "Na zítřek se musím dobře připravit. Rosol tu porazil několik dobrých hráčů, na zápas se těším," dodal.

Rosol mohl v Bukurešti zaútočit na svůj premiérový double, do finále čtyřhry se ale s Uzbekem Denisem Istominem nedostali. Proti Polákům Fyrstenbergovi s Matkowským hráli o mečbol, nakonec však těsně ve třech setech prohráli.

- ATP 250 BUKUREŠŤ -
(Rumunsko, antuka, 485.760 eur)
sobotní výsledky (26. 04. 2014)
• Dvouhra - semifinále •
Rosol (ČR) - Haase (Niz.) 3-6 6-3 6-2
Dimitrov (1-Bulh.) - Monfils (3-Fr.) 5-1 skreč M.
Čtyřhra - semifinále
Fyrstenberg/Matkowski (3-Pol.) - Istomin/Rosol (Uzb./ČR) 3-6 6-3 11-9
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

89
Přidat komentář
Vojtiik
Grigor dneska velmi jisty, dospely vykon... byl pasivnejsi nez Rosol, ale to je zpusobeno hrou jakou se Luke prezentuje, hlavni je to, ze si nenechal diktovat a hral presne to, co mel.. prvni tenis velmi pekny tenis, i Luke se snazil hrat variabilneji, chodil na sit, slusne uklizel voleje (tady jde asi videt ze ted hral trochu vic i debla), grigor sympaticky priznal dobry balon na SP, potom v tiebreaku udelal Rosol par chyb ze zacatku a Grigor to znovu velmi zkusene dohral (tady vidim velky posun za posledni rok, rok a pul).. druhy set uz byl Luke odevzdany, grigor o hodne lepsi.. slava vitezum, cest porazenym:)
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Grigore!! Teď je řada na tobě Maruš!! :DD
Reagovat
kada.tom
Tak druhej set rychlovka, jak jsem předpokládat. Gratulace Grigorovi, titul mu přeju, v posledních měsících a týdnech začíná naplňovat svůj potenciál :-))
Reagovat
Fandina
gratulka. Mám radost, měla bych ji obrovskou i při výhře Lukáše. Miluji oba kluky a moc. Grigor byl dneska jednoznačně lepší, dělal míň chyba a hrál pohodově. Gratulka Gríšo, sice nebyly parádičky, ale i tak je ten BH super pěkný. Lukáši škoda, dneska to nevyšlo. Super. Gratulka Gríšovi k dalšímu titulu a Lukymu k finále. Go a pojĎ!!!
Reagovat
smazaný uživatel
že si komentátor nevšiml v obecentstvu nejlepší rumunské tenistky Simony Halep ...
Reagovat
Fandina
komentátor to sice neřekl, ale kdo sleduje tenis, tak si toho všiml ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Já ji tam taky viděla :)
Reagovat
smazaný uživatel
První set byl fuška a zdá se, že rozhodl ten přiznaný bod, od té doby jsem věděla, že odpadne. Grigor super, potvrdil roli jedničky, teď ještě začít stavět na základech, to znamená postup na větších turnajích, tohle je teprv začátek a už je vidět, že je na roztrhání, jsem se od srdce zasmála, jak se tam ty ženský porvaly o jeho triko a žádná ho nechtěla pustit, každá si urve kousek :D :D Grisha je na roztrhání a navíc gentleman :)
Reagovat
Fandina
OT ... gratulka Lucce Hradecké k titulu z ITF. Nějaké bodíky přibyly a skalp Rus v semi byl také super. A teď ještě je potřeba nějaké výhry na vyšších turnajích a pak přeji návrat do první stovky. Lucko pojď a gratulka k dalšímu ITF titulu.
Reagovat
kada.tom
Řekl bych, že ho po zásluze získal Grigor. Hraje super, zbytečně nechybuje (což Lukáš občas ano). Lukáš měl na mále už za stavu 6-5 a jen díky Grigorovi nakonec svůj servis uhájil. V tie-breaku to byla poměrně jasná záležitost - právě tady dělal Lukáš chyby, který by se daly považovat za zbytečný, tedy některé z nich :-)

Tenis je to pěkný a 1. set vyhrál ten lepší :-)

2. set bude podle mě buď jednoznačný pro Grigora, ale třeba se pletu.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, taky si myslím, že to bude 6:1
Reagovat
smazaný uživatel
kvalita šla ve 2. setu hodně dolů...
Reagovat
Vojtiik
Grisha na cenu fair play!:)))
Reagovat
kada.tom
to jo, je to kabrňák, přiznat soupeři bod, když má ve vyrovnaném setu setbal na 7-5 :-)
Reagovat
Pesek12
nepochopil jsem přesně proč se tam ještě do toho motal rozhodčí?
Reagovat
smazaný uživatel
jj, udělal na mě dojem :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Líbí se mi, jak Lukáš hraje, žádné bezduché mlácení, chodí si k síti, pěkně...
Reagovat
smazaný uživatel
kazím vám vlákno o Grishovi, bohužel jsem to gesto neviděla.
Reagovat
Vojtiik
grigor priznal dobry balon, ale chtel opakovat vymenu pac by to odehral na druhou stranu, byl tam telem ale po to co zahlasil carovy aut tak stahnul raketu dolu a neodehral balon, rozhodci ale priznal balon primo rosolovi a nedal ho opakovat (coz asi mel udelat aspon z meoh pohledu:) )

jinak pravda, pravda Lunej,pekny tenis docela:)
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuju za vysvětlení :)

Já se koukám teprve teď pár gamů, ale Lukáš hraje útočněji než Gríša se mi zdá, třeba mu fakt svědčí, že hraje debla. A je i mnohem trpělivější ve výměnách než býval předtím. No, abych to nezakřikla :)
Reagovat
Fandina
Lukáš víc chybuje. TB hrál Grigor v pohodě a líp. Jinak Grigor super uznání za přiznaný míček v kurtu. Je to charakter.
Reagovat
Pesek12
5:4 Dimitrov, Lukáš se zatím drží, ale musel by hodně překvapit, aby to zlomil ve výhru. I finále je ovšem výborný výsledek.
Reagovat
smazaný uživatel
Když na to tak simultánně koukám, tak Stuttgart je větší řežba než Bukurešť, čekala bych, že Dimitrov bude hrát důrazněji, zato Anička pěkně nakládá Marušce :)
Reagovat
smazaný uživatel
10 stupňů východně: Eutelsat 10A
Feed - frekvence 11015 MHz, symbolrate 7120, polarizace H, modulace DVB-S2 8PSK, FEC 3/4
Reagovat
EllNino
Velmi me to mrzi ale musim oznamit, ze na turnaji v Mnichove startovat nebudu. Rano jsem se probudil a mel oteklou celou achilovku, takze misto na tenisove kurty mirim do Prahy za profesorem Kolarem. Verim, ze me dokaze dat co nejdriv do poradku a ze se vratim brzy zpet do hry... tohle napsal Jirka na ofiko facebook ...to je škoda :/ ..tak snad se dá brzy do kopy
Reagovat
Fandina
Tak to je pech. Ten kluk má taky pořád něco. Tak nezbývá popřát, aby byla achilovka vyléčena. Já už se na nej v Mnichově moc těšila. Přeji zdraví Jirko pojď!
Reagovat
Frick
http://www.jenpromuze.cz/start/17703-serena-williams-se-na-plazi-prochazi-v-bikinach-utikejte
Reagovat
smazaný uživatel
ten žebrák, co to psal, by potřeboval, aby ho Serena trefila míčkem s 200km/h rychlostí!
Reagovat
VlS
No možná to má na svědomí někdo, koho už trefila a podepsalo se to na jeho mentálních schopnostech
Reagovat
ArtyF
nevi nekdo jak je to s tim Prosperita Open? V kolik začina třeba zitra ta kvalifikace? Na těch jejich strankach jsem to nenašel, nemaji to aktualni
Reagovat
Fandina
Na stránkách to mají a je to i na stránkách ATP viz odkazy

http://www.prosperitaopen.cz/docs/op.pdf
http://www.atpworldtour.com/posting/2014/1797/op.pdf
Reagovat
Fandina
Lukáš Rosol v Ostravě hrát nebude. Viz odkaz.
http://www.prosperitaopen.cz/page.php?pageid=11&newsid=561
Reagovat
Fandina
v Ostravě dostali Radek, Jan Minář, Jakub Lustig a Adam Pavlásek. Ten má v prvním kole kvalifikanta a to by bylo dobře, kdyby se posunul výš a připsal si nějaké body do žebříčku. Z našich kluků jsou ještě v pavouku Háječek, Hernych a Jaroslav Pospíšil. Viz odkazy pavouky kvalda a hlavní soutěž.
http://www.atpworldtour.com/posting/2014/1797/qs.pdf
http://www.atpworldtour.com/posting/2014/1797/mds.pdf
Reagovat
Fandina
V hlavní soutěži bude ještě hrát Jan Mertl a WC je správně Jakub Lustyk, sorry.
Reagovat
smazaný uživatel
a Roman Jebavy tam bude?DDD
Reagovat
EllNino
ten už prohrál v kvaldě ;) ...
Reagovat
smazaný uživatel
To mi je ľuto.
Reagovat
Fandina
Ještě třeba v deblu by mohl hrát
Reagovat
smazaný uživatel
moc se mi líbí jeho přístup. Jde na něm vidět, jak si užívá proces sebe-zdokonalování. Jeho posty je zábava číst, inspirativní klučina :-)
Reagovat
smazaný uživatel
chci říct jeho posty na facebooku

https://www.facebook.com/1.Dominic.Thiem
Reagovat
smazaný uživatel
Ešte by sa mohol inšpirovať a naučiť sa anglicky..Nemecké posty sú napríklad pre mňa bohužiaľ ničhovoriace..
Reagovat
r.Fever
1. Nemčina nie je nejaký strašný jazyk :)
2. Všetky svoje príspevky píše aj v angličtine.
Reagovat
spaniel
Presne tak, pise vse i anglicky. A ze zrovna Nadalovec jde nekoho sekyrovat za angličtinu... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nie som jeho fanúškom, no na oficiálnej stránke som mal len nemecké texty, teda aspoň tam, kde ma to pustilo..

Nemčina je úplne strašný jazyk..Počujem v nej Hitlera jasne a zreteľne :)..Našťastie ho pre svoj život nepotrebujem, hoci zároveň je škodou ho nevedieť, keďže mám Wolfstahl 10km od domu.
Reagovat
J.M.
Má tam všechno dvojjazyčně, německy a anglicky. Počítám, že časem (jako třeba u některých našich hráčů) bude anglická verze jako první, a ještě za další čas možná i jediná. Tedy aspoň doufám, že se jeho kariéra bude co nejrychleji vyvíjet tak, aby to byla rozumná možnost.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak už som oficiálne jedným z tých 11.000 fanúškov..Statusy má vážne písané aj v angličtine a naozaj sa dobre čítajú..Z pocitov po zápase je cítiť človečinu a ten mladícky elán chlapíka,
ktorému sa plní sen..Vzhľadom k tomu, že momentálne má viac fanúšikov aj Nora Mojsejová, verím, že fanúšikovská základňa rapídne porastie..
Reagovat
r.Fever
Tak veru, ako hovoríš - Osterreich je pár km a vedieť deutsche sprache je len devízou :)

A ten mladícky elán ale aj niekedy sklamania v jeho statusoch sa čítajú tak príjemne sviežo, dokonca môj kamarát z Viedne je Dominicov bývalý spoluhráč z mládežníckych kategórií a má na neho len dobré slová.
Reagovat
spaniel
Neco je spatne. Ja a forehand fandime tomu samému hraci?!
Reagovat
r.Fever
Niečo je veľmi špatne. Ja, ty, Forehand a gigin fandíme rovnakému hráčovi. Mäkneme ...
Reagovat
gigin
Já se na to taky můžu vysrat, že jo.
Reagovat
r.Fever
Zas ti stúpla sláva do hlavy po semíčku v Barce ? :)))
Reagovat
gigin
:DDDDDDDDD
Reagovat
tommr
už je známej los turnaje v Oeiras:
http://www.protennislive.com/LSHD/main.html?year=2014&wkno=99&eventid=en&tour=&lang=&ref=http%3A//www.atpworldtour.com/

Tomáš Berdych je nasazenej jako jednička a má v prvním kole volnej los. Pokud bude pavoukem postupovat podle papírovejch předpokladů tak v semifinále narazí na svýho "oblíbenýho" soupeře Garciu-Lopeze a ve finále by se měl střetnout s Raonicem ... :)
Reagovat
kada.tom
Hlavně, že včera Rafu porazil, ale dneska Giralda ne ... achjo :-/
Tak snad vyhraje Barcelonu Nishi :-)
Reagovat
Roger_Federer
Posledni dobou se stava pravidlem, ze hraci zahraji proti Rafovi zivotni zapas, potom uz to nezopakuji.Zacinaji si na neho verit.
Reagovat
smazaný uživatel
Aha Almagro*DDD
Reagovat
spaniel
Kei je ve skvele forme. Velmi solidní z bekhendu i forhendu, slušný servis a skvely return. Daval dlouhe mice a nedovolil Erniemu utocit. Dominoval většině výměn a nebýt servisu, vyhral by jeste větším rozdílem. Za cely zapas necelil BP.
Reagovat
smazaný uživatel
presne môže byť v tejto sezone čiernym koňom favoritov:DDD
Reagovat
spaniel
Hm, muze byt postrachem favoritu nebo černým koněm turnajů :D
Reagovat
smazaný uživatel
:DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Nishikori už mal byť dávno v 10, tak dúfam, že sa tak stane v najbližších mesiacoch lebo ma 24 a to je najvyšši čas aby ukázal čo je v ňom, ale snaď Barcu vyhra Almagro.
Reagovat
VlS
Neplánuj holka. Když bude dobře hrát celej rok, tak tam třeba bude, když nebude tak ne. Ranking je fakt jen statistika výsledků za plovoucích 12 měsíců, u žen 16 nej výsledků, u chlapů 14.
Řeči o tom, kde by někdo měl nebo neměl být jsou tak pro zasmání. Kdybych napičítal všechny, koho tady lidí posílají. tu a tam do desítky, tak by ta desítka musela mít aspoň 30 míst a to bemá.
Reagovat
Fandina
U předních tenistů se počítá i TM a těch zápasů u kluků snad může být 18, ne 14.
Reagovat
smazaný uživatel
si povíme po Wimbledonu , jestli má na to jet do O2 arény ;-)
Reagovat
VlS
to už bejvá jasno o 5 - 6 učastnících, po Wimblu je ještě moc brzo.
Reagovat
smazaný uživatel
Ako píše VIS..V TOP 10 už mal byť dávno Nishikori, Gasquet, Monfils, Raonic, Isner, Fognini, Dimitrov, Gulbis, Tomic, Haas, Dolgopolov, Almagro a vsetci tí, ktorí tam už sú..Vsetci vedia odohrať dobrý zápas, dobrý turnaj.
Reagovat
EllNino
Jirka má na 1. kolo Dodiga, to by mohlo klapnout ! :) ...i dál to je docela hratelný až do 3. kola, bůhví, jestli Fognini vubec nastoupí :) ...tak hodně štěstí Jiří :D ...tady je pavouk http://www.protennislive.com/LSHD/main.html?year=2014&wkno=99&eventid=&tour=2&lang=en&ref=http://www.wtatennis.com
Reagovat
tommr
nejen výhrou a postupem do finále ale i předvedenou hrou. Nehrál žádnej bezhlavej bum bác tenis, ale soupeře pěkně tlačil a zakončoval vesměs po dobrý přípravě. Potěšilo i to, že se nenechal rozhodit nepříznivým vývojem zápasu a několika zázračnejma míčkama, který Haase zahrál v klíčovejch okamžicích zápasu. Celkově byl dneska Lukáš jasně lepší a postup si zasloužil ... :)
Ve finále to s Dimitrovem bude mít velice těžký, zvlášt poté co Dimitrovovi dneska vzdal Monfils a Bulhar tak ušetřil spoustu sil. Pokud ale Lukáš zopakuje dnešní bojovnej výkon i ve finále tak není úplně bez šance ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Je niejaký tenisovy magazin? kde su aj plagaty a tak... niečo ako ProHokej a je to pripadne dostupne aj na našom nádhernom Slovensku. ďakujem pekne:DDDD
Reagovat
Fandina
http://tennis-arena.magaziny.cz/
Reagovat
smazaný uživatel
to kupim v každom stanku, su tam i plagaty?
Reagovat
Fandina
Ano, jsou tam i plakáty a tady je odkaz na internetový server.
http://www.tennis-arena.cz/
Reagovat
smazaný uživatel
a ake plagaty su v tom čisle?. jj viem už to mam otvorene:DDD
Reagovat
Fandina
V každém jsou jiné a tady se píše, že jsou jen pro předplatitele. Jinak mezi tvůrci časopisu je uvedena také Andrea Hlaváčková, trenér Lucky Hradecké Jiří Fencl, trenér Ivana Dodiga Martin Štěpánek a také Nick Bollettieri :-) a další. Viz odkaz.
http://www.tennis-arena.cz/top-menu/magazin/
Reagovat
kada.tom
Tak Gael vzdal, takže finále s Grigorem :-)
Na tohle finále se těším a ať vyhraje ten lepší :-)
Reagovat
EllNino
Jinak se dneska podařilo postoupit do finále Lucce Hradecký, která porazila Arantxu Rus 6:1 7:5, to je velmi cenný skalp, Holanďnaka bejvala braná za talent a furt je ještě hodně mladá, navíc levačka :) ...a Denisa Allertová porazila Ksenii Pervak 7:5 6:2, to je hodně cenneý, protože Ruska byla hodně vysoko před zraněním, takže gratulace :)..navíc si Denisa zahraje už o 3. titul z Turecka, to je po tý víc než pulroční pauze skvělá zpráva :), pořád jí je jenom 20 let :)
Reagovat
tommr
jj to jsou cenný výhry pro obě naše holky a snad je to nastartuje k dalším úspěchům ... :)
Škoda, že se podobne nedařilo i Kristýně Plíškový v Soulu. U tý jsem přitom předpokládal poměrně jasnej postup, protože neměla žádnou těžkou soupeřku ... :(
Reagovat
EllNino
Lucka Hradecká vlastně od toho finále ve Štrasburku nic neuhrála, tkže doufám, že moc nespadne, ale tak hlavní je, že je z nejhoršího venku ...snad :)
Reagovat
Fandina
gratulka k semi. Pěkný výkon a držím palce do finále. Luky pojď!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace, škoda, že to nedává žádná normální tv, jen rumunský digisport :-(
Reagovat
Fandina
Dával to Nova Sport.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak říkal, žádná normální TV...
Reagovat
Fandina
:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
bylo to v HD?
Reagovat
Fandina
Bylo to tam napsáno a podle mě bylo, bylo to ostré ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
tak snad dají zítra finále. Pokud nemáš UPC, ale Skylink, jakože asi jo, když máš Hotbird, tak fakt to Rumuni maji v HD.
Reagovat
Fandina
Máme Skylink, doma i na chalupě a Hotbird 13 stupnňů. Rumuni to dávali kde?
Reagovat
smazaný uživatel
digisport romania
Reagovat
Fandina
To nemáme.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist