Rosol do čtvrtfinále přes obhájce titulu Ferrera nepostoupil

11. 1. 2012, 11:56
Aktuality 1
ATP AUCKLAND - Lukáš Rosol v Aucklandu nepřekvapil. V zápase druhého kola neměl šanci proti světové pětce Davidu Ferrerovi, který do sezony a obhájením tituly vykročil hladkou výhrou ve dvou setech.
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol zahájil sezonu minulý týden v Dauhá, kde sice v 1. kole prohrál s 22. hráčem světa Victorem Troickým, úspěch však slavil ve čtyřhře. V té po boku Slováka Filipa Poláška triumfovali a český tenista získal premiérový titul z turnaje ATP.

Úspěch mu okamžitě zvedl sebevědomí a v Aucklandu si včera poradil ve dvou setech s Albertem Ramosem. V dnešním druhém kole čelil dalšímu Španělovi - světové pětce Davidu Ferrerovi, který na Nový Zéland přiletěl s cílem obhájit titul.

Český tenista proti favoritovi usiloval o premiérový postup do čtvrtfinále, proti favoritovi ale příliš šancí neměl. Byť to pro Ferrera byl první zápas v sezoně, ztratil za celé utkání po servisu jen sedm fiftýnů a bez hrozby ztráty podání zvítězil 6-4 6-2.

"Hrál jsem dnes dobře, ne? Ona hraje silově a porazit takového soupeře na úvod sezony ve dvou setech, to je dobré," hodnotil Ferrer, kterého čeká Kolumbijec Falla.

Postoupil také vítěz turnaje z roku 2008 Philipp Kohlschreiber. S devatenáctiletým Američanem Ryanem Harrisonem ale musel o postup bojovat dvě hodiny.

"Někdy to mohlo být trochu jednodušší, ale v této fázi sezony je to přesně to, co potřebuju," řekl německý tenista, jenž se ve čtvrtfinále utká s druhým nasazeným Nicólasem Almagrem.

Španěl potvrdil roli favorita proti Santiagu Giraldovi z Kolumbie. "Jsem spokojený, jak jsem hrál, fungovalo mi podání," hodnotil Almagro. "Zítra to ale bude úplně jiný boj. Musím se neustále soustředit. Philipp je na tomto povrhu opravdu dobrým hráčem," dodal směrem ke čtvrtfinále.

Do něj Kohlschreiber v Aucklandu postoupil už po sedmé. "Hraju tu poosmé a posedmé jsem ve čtvrtfinále. To je myslím skvělá bilance. Vždy se sem těším, je tu skvělá stadion, uvolněná atmosféra a to vše mi dodává energii," pochvaloval si Němec.

Na Novém Zélandu řádí Benoit Paire. Dvaadvacetiletý Francouz po úspěšně zvládnuté kvalifikaci vyřadil už včera bývalou světovou jedničku Juana Carlose Ferrera a dnes po setech 5-7 6-2 6-2 porazil i čtvrtého nasazeného Argentince Chelu.

Paire tak poprvé v kariéře postoupil do čtvrtfinále, ve kterém ho čeká Olivier Rochus. Také Belgičan má na svědomí vyřazení nasazeného hráče, když v dramatické třísetové bitvě zdolal turnajovou šestku Thomaze Bellucciho z Brazílie.

Na první výhru se natrápil třetí nasazený Fernando Verdasco, jenž měl v úvodním kole volný los. Španěl, který hrál minulý týden na Hopman Cupu, udolal 7-5 7-6 Argentince Carlose Berlocqa. Ve čtvrtek Verdaska čeká krajan Guillermo García-López.

- ATP 250 AUCKLAND -
(Nový Zéland, tv. povrch, 398.250 dolarů)
úterní výsledky (10. 01. 2012)

Dvouhra - 2. kolo:
Ferrer (1-Šp.) - Rosol (ČR) 6-4 6-2
Almagro (2-Šp.) - Giraldo (Kol.) 6-4 6-2
Verdasco (3-Šp.) - Berlocq (Arg.) 7-5 7-6(3)
Paire (Fr.) - Chela (4-Arg.) 5-7 6-2 6-2
O. Rochus (Belg.) - Bellucci (6-Braz.) 7-6(6) 5-7 7-6(5)
Kohlschreiber (8-Něm.) - Harrison (USA) 4-6 6-4 6-3
García-López (Šp.) - Mannarino (Fr.) 6-2 6-3
Falla (Kol.) - Starace (It.) 7-6(3) 6-3

Čtyřhra - 1. kolo:
Čermák/Polášek (3-ČR/SR) - Sitak/Statham (N. Zél.) 6-3 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
zde73
bodejt
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist