Rosol: Budu bojovat jako s Rafou

31. 1. 2013, 18:55
Aktuality 70
Lukáš Rosol se dočkal a poprvé v kariéře si zahraje v Davis Cupu za nerozhodnutého stavu. V prvním kole rozehraje zápas se Švýcarskem a pokusí se překvapit světovou sedmnáctku Stanislase Wawrinku. "Těším se. Je to zase posun o úroveň výš a velká výzva," řekl sedmadvacetiletý Rosol po dnešním losu, který rozhodl o tom, že půjde na dvorec první.
Profily hráčů
Stanislas Wawrinka a Lukáš Rosol

Aktuálně 73. hráč světa Rosol hrál dosud v soutěži družstev třikrát. Vždy vyhrál, ale k zápasu pokaždé nastupoval za jasného stavu. Nyní se kvůli operaci Radka Štěpánka posunul na pozici dvojky za šestého hráče světa Tomáše Berdycha.

"Mám možnost překvapit a věřím, že se s tím poperu. Nenechám mu to zadarmo. Budu bojovat o každý míč a věřím, že budu hrát minimálně tři vyrovnané sety jako s Rafou Nadalem," připomněl Rosol loňskou senzaci na trávě ve Wimbledonu, kde slavného Španěla vystřílel z centrálního dvorce v pěti setech.

Čtyřhru bychom měli vyhrát, věří Rosol
Stresu z premiéry se Lukáš Rosol nebojí. Svěřenec bývalého reprezentanta Ctislava Doseděla si pro tenisty netypickou týmovou atmosféru a s ní spojenou nervozitu odbyl předloni v Rumunsku. "Pak už jsem to moc neprožíval. Bude to teď možná trochu jiné, ale hrál jsem těžší zápasy a po dvou třech gamech to ze sebe dostanu," řekl.

Minulý týden se Rosol, který letos poprvé vyhrál zápas na grandslamovém Australian Open, potýkal s virózou. Den před zápasem se už ale cítil fit. "Nemoc už je zažehnaná, jsem v dobrých rukou pana Koláře. Mám chuť, jsem fit a vlítneme na ně," burcoval Rosol. "Je to první kolo, musíme porazit Švýcary," řekl rozhodně.

S Wawrinkou si Rosol občas zatrénoval, ale zápas s ním nehrál. Švýcar s perfektním jednoručným bekhendem si na Davis Cup přivezl formu a sebevědomí poté, co v Melbourne potrápil v pěti setech prvního hráče světa Novaka Djokoviče. "Viděl jsem pár gamů v posledním setu. Může na to navázat, a nemusí," řekl Rosol.

Rosol je připraven nastoupit všechny tři dny. Vedle dvouher by měl s Berdychem vytvořit pár i pro sobotní čtyřhru. "Jsem připravený. Musím se s tím poprat, věděl jsem, že to dřív nebo později přijde," řekl Rosol a ke čtyřhře dodal: "Je hodně hratelná, měli bychom vyhrát. Doufám, že po sobotě to bude dva jedna."

Tradiční součástí tréninků tenistů je hraní čáry s tenisákem. Rosol se soubojů o drobné finanční částky rád účastní. "Je to takové zpestření, děláme to pokaždé. Je to sranda, zasmějeme se. Sázíme se o cokoliv," řekl tenista. "Začínal jsem v Rumunsku 90 eur minus. Pak se to zlepšovalo a nebyl Davis Cup, kdy bych prodělal."

pva, ČTK

Komentáře

70
Přidat komentář
smazaný uživatel
Viktor je tak mimo, že to bude zázrak, jestli Srbsko postoupí:-D...nevěřím mu ani v zápase proti Rochusovi. Co se týče Noleho, měl by oba body v singlech urvat, ale ani to není nic jistýho. Každopádně i kdyby je urval, rozhodla by čtyřhra, a to už je opravdová loterie:-D
Antuka mi nechyběla:-(
Reagovat
Bob
postoupil :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Zázrak:-D:-)
IDEMO!
Reagovat
J.M.
Tak už opravdu nevím, jak moc pomalý by nějaký hypotetický povrch musel být, aby ho superignorant Svačina někdy označil jako aspoň středně rychlý. O tom, že ten povrch je opravdu pomalý, opakovaně mluvili i naši hráči, ale Svačina i přesto stále ty zcela očividně mimořádně pomalé výměny komentuje tím svým tradičním "ten povch je opravdu rychlý..."
Reagovat
smazaný uživatel
hlavně že se ještě nepouští do věštění, kdy s oblibou říká, co si který hráč myslí, prožívá a tak dále :)....
Reagovat
smazaný uživatel
No on chudák tenisu moc nerozumí...nejvíc mě ale rozsekal, když mluvil o jestřábím oku. Prej "my tomu říkáme jestřábí oko, anglicky se ten systém ovšem nazývá challenges remaining" :D
Reagovat
smazaný uživatel
No já vím, ale Svačina to neví...on prostě vždycky slyší, že někdo má "two challenges remaining," tak si z toho odvodil, že to je oficiální název
Reagovat
smazaný uživatel
No dyť říkám, že já vím, co to znamená...jak vůbec můžou nechat tenis komentovat člověka, co neumí ani základy angličtiny? A ještě k tomu (jen tak mimochodem) moc nerozumí tenisu
Reagovat
smazaný uživatel
To myslíš vážně?:-D:-D
Reagovat
J.M.
Tak podle (myslím) Záruby je Svačina prvním opravdu dobrým komentátorem tenisu u nás. Jsou s ním spokojeni, konečně někdo pořádný, komu to můžou předat na příštích pár desetiletí.

Prostě v České televizi není tenis sportem, který má komentátorskou tradici. Je škoda, že už zrušili spolukomentátora-experta, který by tyhle jeho úlety korigoval.
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, mě jen rozesmálo, jak jim to tu vysvětluješ, jako by byli tupí:-D:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Však jsem se ptala, jestli to myslíš vážně, nechtělo se mi tomu věřit:-D:-)
Reagovat
smazaný uživatel
škoda, že toho Stáňu ani neunaví :(
Reagovat
smazaný uživatel
tyvoe on ten prdlouš trefil tweener!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Fakt to trafil krásne, pekný tweener-cross :)
Čo mu to ale pomohlo, 4-6 1-4 zatiaľ ..
Reagovat
smazaný uživatel
už je vidět, že se Staník uklidnil....,přeju nám postup, ale bude to těžké
Reagovat
Stan_Borowitz
Opravdu nevím, proč by Rosol v takové chvíli (první "ostrý" reprezentační zápas) nemohl připomenout největší úspěch své kariéry. Ten je totiž dobrou ukázkou toho, že každý soupeř je k poražení a že hlavní část souboje se odehrává v hlavě. Kdo ten zápas - a hlavně pátý set - viděl, musí uznat, že se Rosol vyhecoval tak, až se dostal do jakéhosi transu a v očích měl pološílený výraz zabijáka (ten je občas k vidění u Djokoviče, když zahraje některý ze svých zázračných úderů), který v tu chvíli smete každého, kdo se proti němu postaví. Kecy o zraněném, kulhajícím, jednorukém atd. Nadalovi jsou trapné. Rosolovi by v tom pátém setu nedokázal vzdorovat nikdo.

A jestli ten výkon ještě někdy zopakuje? To nikdo neví a i sám Rosol by jistě dal nevímco za to, aby zjistil, jak se znovu dostat do toho psychického "turborežimu", v němž Nadala porazil.

A reakce některých fanoušků
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, jsem naprosto stejného názoru. Nad někdy až zbytečně nenávistnými reakcemi fanoušků, kdykoliv Rosol tento úspěch zmíní, a nemyslím si, že to dělá zase tak často, aby to lezlo někomu na nervy, zůstává rozum stát. Každopádně děkuji za zajímavé a kvalitní příspěvky, které tu už nějaký čas zveřejňuješ, Stane, jen tak dál!
Reagovat
Fandina
Tak dneska Lukáš opravdu takový den jako proti Rafovi nemá ... škoda

A co se týká reakcí některých fanoušků tady tak vždycky ale vždycky spíš než o tom o kom v nich píší vypovídají o nicích, pisatelých. Samozřejmě, že Lukáš nemluví jen o poražení Rafy. Je s tou událostí spojován, nic víc nic míň.
Reagovat
smazaný uživatel
Lukáše jsem zas tak často hrát neviděla a ani ten zápas s Rafou jsem nestihla, ale nějak si nemohu odpomoc od názoru, že nic jinýho než podání neumí. A pokud se mu nevede servis, tak nezahraje ani ťuk. A pravda je i to, že Rafa od té doby marodil, takže i když se Lukáš dostal v 5. setu do transu, tak si myslím, že kdyby byl Rafa OK, tak by si 5. set ani nezahráli. A navíc mě Lukáš hodně naštval svým komentem a vyzdvihováním sebe sama při loňské výhře DC. To nebylo na místě.
Reagovat
Fandina
Rostanda ... těžko se mohl vyzdvihovat, když hrál jen za rozhodnutého stavu. Co říkal?
Reagovat
smazaný uživatel
No právě, že na to neměl právo ani nárok. Nepamatuju si přesně jeho slova, ale bylo to něco v tom smyslu, že je to i jeho zásluha. Když jsem ho slyšela, tak jsem nechápala, jak tohle mohl říct a kvůli tomu je mi víc a víc nesympatickej.
Reagovat
Fandina
Rostanda tak to nevím. Já ho slyšela, že říkal, jak si váží toho, že mohl být součástí týmu, který tohle dosáhl a naopak mluvil hodně rozumně, proto bych se divila tomu, že by nevzal v úvahu, že hrál vždycky za rozhodnutého stavu.
Reagovat
Stan_Borowitz
Dík :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Najdi si ten zápas na youtube. Kolo předtím Nadal přesvědčivě porazil Belluciho a na žádné zdravotní problémy si nestěžoval.

Samozřejmě, že takový zápas mohl Rosol odehrát jen na trávě a patrně jen jednou v životě. Ale nemá smysl proto jeho výkon snižovat.
Reagovat
steve79
Já Rosola nemám rád. Nevím proč, ale je mi nesympatickej. Každopádně bude to bitva. Škoda, že nehraje Federer.
Reagovat
smazaný uživatel
A ešte tú o červenej čiapočke ... :)
Reagovat
gigin
Nole:
We are both very careful and taking extra care about my body because the conditions for play are quite dangerous not only for me and my team, but also for the hosts. I am certain that clay court had to be better, although I do believe that people from organization did their best. Unfortunately, sometimes that is not enough and now we are all facing a very tough challenge ahead of us - how to avoid getting injured.
Health should be everyones priority and I am sad that this weekend we will not be able to perform a good quality tennis for the people who looked forward to this tie and bought tickets.
Reagovat
smazaný uživatel
že se na to nevy....
Reagovat
gigin
Tak možná ani nenastoupí, nominace může být změněna hodinu před zápasem? Nevím, jak to je přesně.. kecal bych.. :)
Reagovat
fazil
Rosi, prestan uz vytahovat ten rok starej zapas s Rafou. Ano, porazil jsi svetovou dvojku, sel ti servis a on nemohl behat. Supr vysledek, gratuluju atd atd,ale uz je to skoro rok...tak to porad nevytahuj na kazde tiskovce, je to smesny...Co jsi uhral od te doby, krome teda challengeru v Blave?
Reagovat
Madrileno
Rosol ma do konce zivota o cem vypravet. Jeste v roce 2060 bude tenhle cvok vypravet po hospodach za pivo jak tehdy v roce 2012 porazil Rafu. Snad prida i to, ze tehdy mel nejlepsi den sveho zivota co se tyce servisu, porazil zraneneho soupere, co skoro nechodil a take nezapomene dodat, ze vitezstvi nad nim je jediny uspech, ktereho v tenisu dosahnul
Reagovat
spaniel
Ano, byla to haluz. Zasmal jsem se i na tom, o tom pivu. Ale ty kecy, jak nemohl behat, jsou trapne. Ten zapas jsem videl nekolikrat a s behem teda problem nemel. Ty mice by nechytl ani na motorce.
Reagovat
smazaný uživatel
Zase z Rafy nedelejte lempla, kterej se tam belhal pomalu o berlich. Nadal behat moh a dobre. A kdo pochybuje, tak at si ten zapas pusti na youtube. Rosol by ten den porazil kohokoliv na svete o tom jsem presvedcenej...

Ale uz toho bylo dost, 2. kolo Wimblu "nejni zase takovej uspech", aby z toho zil takovou dobu....
Reagovat
smazaný uživatel
jj ja to napsal blbe, myslel jsem to tak, ze vyhrat druhy kolo ve Wimblu... Jinak mas samozrejme mas pravdu dostal se do 3. kola...
Reagovat
smazaný uživatel
Františe Hrubín
Tiskovka

Pro Rosola Wawrinka,
jak na dortu třešinka.
Rosol pro Wawrinku,
na necelou hodinku.
Reagovat
Reti64
se v zápase s Wawrinkou prohra očekává, slušelo by se, kdyby byl před zápasem zticha. Slyšíme snad něco podobného od jeho soupeře?
Reagovat
Fandina
a koukejte to vyhrát. Berdo, Rosi, Mini, Jirko, držím palce a dejte to!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Rosolovi zapas s Rafou jednoduse sednul, ty rany co posilal na lajny byly neuveritelny. Odehral famozni zapas. Rafa padnul a ja mel neskutecnou radost. ALE, je to pomalu rok a svuj vykon nezvopakuje, kdyby ja nevim co bylo. A chvastat se jednim povedenym zapasem mi prijde uhozeny. Uz rok se snazi navazat na zapas s Rafou a nejak se to nedari. Zejtra dostane narezano od Stanislase (bohuzel) a v nedeli zase bude placat o tom, ze musi hrat jako s Rafou... Nevim Berdychovi verim, ale ze ctyrhry nemam moc dobrej pocit....
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem na tom úplně stejně. Berďovi věřím, ale co se týče 4hry, tak bych víc než Rosolovi věřila i Štěpcovi po tý operaci. Trochu mám strach, ale snažím se věřit, že ho Tom k něčemu přiměje a když bude Lukáš aspoň dobře podávat a držet si podání, tak by to mohlo dopadnou dobře.
Reagovat
Mira17
tak jak ctu komentar tak vidim ze cesi maji rosola v oblibe a budou mu zitra fandit jak o dusi
Reagovat
Fandina
Já mu fandit budu, ale bojím se to tu napsat ...
Reagovat
gigin
neblázni!! V klidu... To, že není extra oblíbený neznamená, že zítra nebude tlačen proti Standovi.... A že ty mu moc fandíš, ví přece každý! ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Nikoho uz nezajima co bylo loni ve Wimbledonu, vsadim se, ze by ti ted natrhl prdel ikdyz pul roku nehral.
Reagovat
Roger_Federer
Tak z této senzace bude,Rosol živý jěšte dalšich 10 let, lepší výsledek už ve své karieře už prostě neudělá a on to ví...
Reagovat
Heather_Fedex
je to tak, rosol se zapsal do dejin tenisu velmi vyraznym zpusobem
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal měl už tehdy v prdeli koleno.Tak už se s tím nechval.Je to jako dát gola jednorukému golmanovi.
Reagovat
Fandina
Rafa nehrál jako jednoruký ... blbý příměr
Reagovat
spaniel
A ted tu o karkulce...
Reagovat
Fandina
spaniel ... bylo nebylo ... a zazvonil zvonec ...
Reagovat
smazaný uživatel
Hlupaňko,víš co jsi napsala?
Reagovat
smazaný uživatel
Proč ji urážíš?:-O Má pravdu, je to dost de*ilní příměr...já jsem si teda nevšimla, že by Rafa byl limitovaný (ačkoliv to nepopírám), jediné, co jsem si všimla, byla Rosolova životní hra.
Neřeknu, kdyby Lukáš vyhrál 3-0 na sety, ale 3-2 ukazuje, jak těsný to je, když se hraje životní výkon proti jednomu z nejlepších hráčů.
Reagovat
smazaný uživatel
*když se podá životní výkon, *když se hraje životní tenis

...to je fuk.
Reagovat
smazaný uživatel
nevíte jestli bude berdych mít oblečení od H-M ??
Reagovat
smazaný uživatel
Ten Rosol je docela zábavnej, v negativním slova smyslu, plná huba keců, a pak prohraje na hardu s Lorenzim...:-))
Reagovat
Fandina
Nebyl první ani poslední, kdo prohrál s Lorenzim ...
Reagovat
smazaný uživatel
:-)) No, ale byl možná první, kdo dostal kanárka od Lorenziho na betoně:-)))))))))))))))
Reagovat
Fandina
ani to není nic zvláštního kanáry se dávají a dostávají není ani první ani poslední ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
no že se nestydí, trochu úcty by se slušelo, neznabohu...
Reagovat
smazaný uživatel
Fandina to tvoje bezbrehé obhajovanie čecháčkov pokračuje ako vidím, ale kanára od Lorenziho na harde nedostal zatiaľ ešte nikto. To bola fakt hanba
Reagovat
Fandina
rfever aby si nezapomněl plivnout ... to bys ani nebyl ty že?
Reagovat
smazaný uživatel
Povedal som niečo, čo nie je pravda ?
Reagovat
Fandina
rfever ty vždycky ale vždycky, když někde někdo leží na zemi tak si ještě přikopneš ... nezávidím ti tu vlastnost ... sorry
Reagovat
smazaný uživatel
opakujem svoju otázku, povedal som niečo čo nie je pravda ?

očividne ti je cudzie reálne videnie situácie
Reagovat
Fandina
rfever nevím co je za ostudu když někdo dostane kanára proboha, takže mluvíš nesmysly a tvým účelem je do druhého kopat ...
Reagovat
smazaný uživatel
Rosola mám rád, viackrát som sa s ním rozprával v players lounge na challengeri v BA, mojím úmyslom nie je do neho kopať. To tak vidíš len ty, keď niekto skritizuje tvojich obľúbencov (Tomášek, Lukášek, Petruška ...).

Faktom je, že dostať na harde kanára od Lorenziho je s Rosolovým servisom hanba .. takisto ako je aj hanba prehrať s Petzschnerom na harde 0:6,0:6,2:6. Keby som si chcel kopnúť do neho, ako vravíš ty, tak by som ho bezdôvodne urážal. Toto je však krutá realita ktorú vo svojom ružovom svete neuvidíš ...
Reagovat
Fandina
rfever ... kanár je součást hry a nepovažuji ho za hanbu. Takže realitu vidím, je ji vyhodnocuji jako kanára ne jako hanbu ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Rosol je magor. Ostuda tenisu. Teploušek.
Reagovat
Fandina
Lukáš je hezkej a sympatickej kluk ... co s tím naděláš ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Nic jinýho než Rafa neumí ??
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist