Rok po přepadení. Kvitová má větší nadhled a cílí na grandslamy

20. 12. 2017, 17:42
Aktuality 50
Po vydařené přípravě a bez velkého tlaku vstoupí Petra Kvitová do nové sezony. Dnes si při domácí extralize vzpomněla, že ji přesně před rokem přepadl neznámý pachatel a vážně pořezal levou ruku, proto v současnosti bere věci s větším nadhledem a doufá, že se to třeba projeví i na kurtu.
Profily hráčů
Petra Kvitová (© instagram P.K.)

Loni byla Kvitová přepadena ve svém tehdejším bytě v Prostějově a při potyčce s útočníkem utrpěla řezné rány na levé ruce, ve které drží raketu. Poranění si vyžádalo čtyřhodinovou operaci, dopadla úspěšně a po necelém půlroce hrála.

"Vzpomněla jsem si na to," řekla Kvitová na setkání agentury Česká sportovní, která hráčku v ČR zastupuje. Dokonce o incidentu mluvila při zápase s Karolínou Plíškovou na lavičce s trenérem Jiřím Vaňkem. "On říkal, že to je pěkný si takhle zapinkat tenis, že je to lepší než ležet v nemocnici, což jsem mu odsouhlasila. Je to hezký a na srdíčku mě to hřeje," usmála se sedmadvacetiletá hráčka.

Během dne dostávala povzbudivé vzkazy. "Většinou od lidí, kteří to se mnou od té osudné chvíle prožívali celý rok," řekla. A prozradila, že se ozval i chirurg Radek Kebrle, který jí dával dohromady sedm pořezaných šlach a dva nervy a zachránil kariéru. "I pro něj je to konečně tak, že už může dýchat volněji," pronesla.

Dvojnásobná vítězka Wimbledonu hraje tenis od konce května, vyhrála i turnaj, ale její levá ruka nejspíš nebude nikdy zcela v pořádku. "Stoprocentní není a myslím, že nikdy nebude, takže musím pracovat s tím, co mám, a hrát s kartama, co mám zrovna v ruce," řekla vyrovnaně. Ani speciální cvičení už necvičí. "Tenisový zápřah mi stačí, i tak jsem domluvená s panem doktorem. Už nedělám nic extra," řekla.

Před rokem neměla nejšťastnější Vánoce. "Na druhou stranu jsem byla pořád tady a s rodinou. Ve finále jsem přežila a to se počítá," poznamenala. Hororový zážitek logicky změnil její pohled na svět. "Mám větší nadhled. Jsem ráda, že ráno vstanu a můžu jít třeba trénovat. Doufám, že mi to třeba do tenisové kariéry nějak pomůže."

S nadhledem a po dobré přípravě, kterou měla delší než v posledních letech, vstoupí do sezony. "Nechci na sebe dávat extra tlak. Vím, co to se mnou dělá. Chtěla bych být trošku uvolněnější, hrát, co jde ze mě," plánovala.

Nejvíc cílí na grandslamové turnaje. Na těch by se chtěla prosadit. "Zahrát tam šest sedm zápasů...," nadhodila, co by v praxi znamenalo postup do semifinále či finále. "A co takhle vyhrát?" zněl doplňující dotaz. "To je lepší možnost," culila se.

Těší se do Austrálie i na Fed Cup
Rok začne na 29. místě žebříčku. Bývalá světová dvojka ale své postavení neřeší. "Asi jsem překvapená, že jsem se vlezla do třicítky na konci roku. Pozitivní je, že na grandslamu je to do dvaatřiceti lepší, ale jak říká tatínek: když chceš vyhrát, musíš porazit všechny," konstatovala Kvitová.

Štědrý den stráví s rodiči ve Fulneku, nejspíš nebude nic dělat a 26. prosince odletí do Austrálie. Sezonu začne v Brisbane a před Australian Open si zahraje ještě v Sydney. "Loni jsem v Austrálii nebyla. Mám to tam hrozně ráda, takže už jenom tenhle pocit mě naplňuje. Jsem ráda, že tam poletím do tepla," řekla.

Také vyhlíží první kolo Fed Cupu v únoru v Praze. "Letos jsem fandila jen na dálku. Těším se, protože teď žiju v Praze, takže to bude úplně doma. Je skoro vyprodáno a doufám, že bude úplně, protože na Švýcarky to potřebovat budeme," dodala.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

50
Přidat komentář
Frick
http://tydenikpolicie.cz/mladik-s-nozem-prepadl-vietnamskou-vecerku-pokladnu-se-mu-otevrit-nepodarilo-a-tak-utekl-s-prazdnou/

Tak předně docela směšný s takou kudličkou jít přepadávat, na druhou stranu - pokud by měl sílu, štěstí, měl v sobě nějakou dobrůdku (amfetamin), tak kdyby tu nebohou Vietnamku bodnul třeba do krku, bylo by zle.

Ale co chci říct - Proč jí taky nechytnul zezadu pod krkem? Protože by to byla úplná kravina. Tak proč někdo chytal Petru?!!!
Reagovat
bIbec
Karolína bude příští rok sportovkyní roku a Petra vyhraje Emmy (international).
Reagovat
Frick
https://twitter.com/ANenadal/status/943968508756545536

urazilo, že Karolína, která se za celou sezónu nebyla schopna dostat na žádném slušném turnaji ani do finále, byla ve Sportovci roku až třetí :-D
Reagovat
Frick
Vůbec četnost eLPas, při kterém dojde na fyzický střet s přítomností nože a těžkým poraněním ruky.

Samozřejmě - i pokud by bylo 100x potvrzeno, že takovéto případy jsou ojedinělé, tak by to neznamenalo, že by se to Petře stát nemohlo. Ale přiživuje to myšlenky na to, že to mohlo být jinak.
Reagovat
Jabadu
Teď vážně:
Opravdu se domníváš, že by vysoce postavený policejní důstojník riskoval kariéru vědomou lží (při tiskovce), kdyby vyšetřovatelé věděli něco jiného? To by udělal jenom sebevrah!
:-)
Reagovat
Frick
Kdo ví. Je třeba vycházet z toho, že je velká výhoda v tom, že spekulace ohledně průběhu toho incidentu jsou z důvodu jeho těžkých následků "společensky nevhodné".
Reagovat
Frick
Resp. kdo ví, zda by jí neriskoval, pokud by se to snažil řádně vyšetřit.
Reagovat
Frick
Docela si říkám, zda byly snímány otisky ze zvonků. Pokud by bekovkářovy otisky byly na více zvonkách, svědčilo by to o tom, že skutečně náhodně procvakával zvonky.
Reagovat
Jabadu
Prosím tě, dej už s tím pokoj. Přece bylo zveřejněno, že mají jeho DNA. Jenomže ji není s čím porovnat. Otisky možná mají také, ale proti DNA je to nepodstatný detail.
:-)
Reagovat
Frick
O DNA řeč tuším nikde nebyla.

To jsi mne špatně pochopil - pokud by byly pachatelovy otisky na více zvonkách, tak by se dalo usuzovat, že se pokoušel vloudit do bytu i jiným, akorát třeba nikdo z prozváněných nebyl doma. To by odpovídalo teorii o náhodném útoku.

https://1gr.cz/fotky/idnes/16/123/org/STK681945_143135_3923896.jpg

Na zvonkách byla tři samostatná ženská jména, která logicky dávají zvýšenou šanci, že by byt mohl být obýván samostatně žijící ženou, která by byla snadným terčem pro eLPaso. Přislo by mi na místě zkusit zazvonit prioritně na ně.
Reagovat
Frick
http://www.reflex.cz/clanek/video/83826/ja-tonya-do-kin-jde-pred-olympiadou-film-o-brutalite-zenskeho-krasobrusleni.html

Asi nejznámnější případ toho, kdy byl vrcholový sportovec úmyslně zmrzačen, aby nemohl podat sportovní výkon.

Opravdu se to nestalo i 20.12.2016?
Reagovat
Frick
https://olomouc.idnes.cz/charita-sportovni-hvezdy-detem-olomoucky-kraj-prispevek-tk-plus-sport-miroslav-cernosek-gwd-/olomouc-zpravy.aspx?c=A171220_371889_olomouc-zpravy_stk
Reagovat
Karlicka
Nikdy nezapomenu jak otočila z 0-3 ve třetím proti Kuzněcovový v Rusku, nikdy nezapomenu na zápas s Šarapkou v 2011 Wimbl a s Azarenkou v TM. Děkuji a pojď!!!
Reagovat
Carloss
nejlepší zápasy Petry který se mi vryly do paměti:

finále Wimblu se Šarapovovou
finále Masters proti Azarenkový
fed cup proti Kuzněcovový
fed cup proti Kerber
vítězství nad Serenou v Madridu
finále Wimblu proti Buchardový

nejvíc si ale cením vítězství proti Kerber ve fed cupu to byl ohromný zápas.
Reagovat
Pavlis
Tohle vše jsem viděl. Super. Tu Kuznu si sice už moc nepamatuji, ale rád bych někdy viděl 1-6 Wiml 2011. Já viděl jen finále.
Reagovat
bIbec
poslední 2 kola toho posledního vyhranýho Madridu, poslední 2 kola toho posledního vyhranýho Wuhanu. Tam to byla brutální, jednostranná řežba, s kterou asi nešlo nic moc dělat. + obě finále Wimbledonu. Hlavně to druhé, hodně jednostranné. V tom prvním byla o dost zdatnější soupeřka, ale i tak to byla relativně pohodová záležitost.
Reagovat
bIbec
jinak jako takový, řekl bych nejsmutnější zápas Petry stále vidím tu prohru s Robson na AO. Pak se mi vybavuje taková blbá prohra v IW proti Kirilenko. Blbá byla i prohra s Mášou na AO, to tenkrát mohla, možná bych i řekl měla, vyhrát.
Reagovat
bIbec
teda ono by se takových blbých proher u Petry asi našlo hodně, ale od jisté doby už ty prohry neberu tak nějak emocionálně =) nebo tak něco. Petra dovede zahrát (prohrát) často velmi ošklivě a tak nějak to prostě je a já to akceptuju jako důsledek té její velmi riskantní hry.
Reagovat
EllNino
mě nejvíc mrzela asi prohra v 1. kole s Kumkhum na AO a taky se Světlanou na RG ve 3. kole ...

top zápas pro mě proti Kerber na Fedcupu a proti Vice na YEC
Reagovat
bIbec
jj, na ten zápas se Světlanou sem si taky vzpomněl. Ale to byl celkově pěkný zápas, Svělana zahrála dost dobře, takže sem to tak nějak bral, že to bylo těžké. Třeba s tou Robson tenkrát, to byl prostě strašný mač. Ještě diváci Lauru tlačili jako blázen + Petře bylo do breku. Strašně smutný pohled. Zápas s Kumkhum sem neviděl, takže proto mě to vlastně nějak nevzalo :-)
Reagovat
EllNino
já zase neviděl ten s Robson naštěstí, ale těch 17 dvojchyb nebo kolik jich bylo ... :) A taky jsem to tak nějak tý Lauře i přál :)
Reagovat
lvicek
To se divim, ze nikdo nezminujete prohru na OH s Puig.
Reagovat
EllNino
tak Monica tam byla prostě ve skvělé herní pohodě a vlně, tak moc chtěla zemi získat zlatou medaili, tý to nešlo nepřát :) Petra to zvládne v Tokyu
Reagovat
smazaný uživatel
"Blbá byla i prohra s Mášou na AO, to tenkrát mohla, možná bych i řekl měla, vyhrát."

Nezlob se na mě, ale to docela shazuješ Viku, která na tom AO 2012 měla jasně nejlepší formu ze všech hráček. To spíš na RG 2012 bylo to semifinále Masha - Petra klíčem k titulu, protože ve finále byla Errani, kterou by (při vší úctě k ní) Kvitová porazila taky. Ale tam v tom semifinále měla k výhře nad Mashou daleko a určitě se nedalo mluvit o nějakém předčasném finále. To bylo pro Mashu spíš s Koukalovou... :D
Reagovat
bIbec
já psal o tom zápase s Marií. Že ten jeden konkrétní zápas mohla (měla) vyhrát. Ne celé AO.
Reagovat
bIbec
ale jako zase bych netvrdil, že by jako proti té Azarence neměla šanci. Kdyby jí padaly lajny. Kdyby. Ona třeba ta Petra nemá formu nikdy. Buď hraje jak zblázněná, nebo střílí houmrany nebo je to takové nějaké plus mínus OK. Proti té Azarence by se musela fakt zbláznit.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to jo, to jsem špatně pochopil.
Reagovat
bIbec
Když si to po sobě čtu, tak chápu, že to někdo může špatně pochopit :-)
Reagovat
Frick
Věřili jsme, že Petra bude fit a bekovkář bude revidovat leda na Pankráci.

Nu, podařilo se jen jedno. To důležitější. Odpovědi kdo a hlavně PROČ se už možná nikdy nedovíme. A dost možná někdo z Petřina okolí nechce, aby se ty odpovědi k nám dostaly.
Reagovat
Frick
I od Petry bych si dokázal představit, že po roce by mohla najít síly na to se rozmluvit.
Reagovat
EllNino
je to její věc
Reagovat
Frick
To jistě ano, ale její mlčení nahrává spekulacim, že to mohlo být i trochu jinak.
Reagovat
smazaný uživatel
Protože jí k sakru nikdo nepřepadl, to jste fakt tak pitomý všichni?
To až si příště vymyslí tvle, že byla znásilněná, když to přežene s gangbangem, tak to taky bude v pohodě? lidi přemýšlejte trochu :-D
Reagovat
PetaM
Pane vy jste doktor? Nebo snad vyšetřovatel? Vy buďte rád, že máte ZŠ ...
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, taková ta meta, který ty jsi nikdy nedosáhl, tak chápu tu neskutečnou závist.
Reagovat
PetaM
Závist čeho? Studuji v navazujícím studiu na jedné z nejlepších škol v republice, takže jeden titul už mám doma a druhý získám za rok. Opravdu nevím, co bych měl závidět. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak hlavně, aby ti to k něčemu bylo, dnešní doba absolutně není o vzdělání, ale o kontaktech, to tě reálnej život naučí...
Reagovat
FulnekUltras
vystudovaný leštič klik? ;-)))
Reagovat
blixa
Ty seš fakt megade_bil !!!
Reagovat
Jabadu
Kdyby "něco" bylo pod pokličkou, dávno by to nějaký policista za tučnou odměnu vynesl. Asi opravdu nic není a s největší pravděpodobností už není koho honit.
Hlavní vyšetřovací verzí je to, že má dvoumetrový palác z hlíny.
A že to udělali lidé, kteří tu zoufalou fetku vyslali do akce.
Máš lepší nápad?
Reagovat
Frick
??? Policajti se domnívaj, že to byl náhodnej útok osamocenýho zoufalce.

Žádná organizovaná skupina nebo tak.

A v tom je ten problém - osamocenej zoufalec neomylně vejde do bytu holky s pohádkovym jměnim a následně ještě dojde k násilný potyčce s těžkejma následkama.
Reagovat
Fandina
Zas to nepřeháněj, jsou lidi, kteří neví, jak Petra Kvitová vypadá. Tedy teď už asi ano, ale před tím přepadením tací byli.
Reagovat
Fandina
Peťa žije teď v Praze. A ani se jí nedivím. Přece jenom, pokud je pořád na cestách, tak to má na letiště blíž než z Prostějova.
Reagovat
Jabadu
Soukromé tryskáče rolují i v Brně, ale pravda, vždy jde o mimořádnou událost.
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Přepadení... :D a teď tu o Červené karkulce, prosím :-)
Reagovat
PetaM
Teď trochu toho mozku, prosím. Měl by ses reklamovat u rodičů. Teda pokud nejsou stejní bezmozci, jako jejich dítě.
Reagovat
Jabadu
Nepěkně se ti zde povede, budeš-li hejtovat Petru Velikou I., slunce naše jasné ... ale, alééé .. zase to bude možná zajímavější.
:-)
Reagovat
Fandina
Ale jdi ty brepto nedůvěřivý.
Reagovat
smazaný uživatel
Já nikoho nehejtuju, to je pouze konstatování faktu, který si holt nikdo nechce připustit. Hlavně, že není vůůůbec ani trošku podežřelý, že se do teď nic nevypátralo a není žádná stopa :-) vůbec to není nikomu divný :)
Reagovat
Fandina
Hlavně že víš, co si nikdo nechce připustit. Blbečku.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist