Roddick vyřadil obhájce Djokoviče, čeká ho Nadal

21. 3. 2009, 10:59
Aktuality 18
ATP INDIAN WELLS - Nevýrazné výkony Novaka Djokoviče potrestal Andy Roddick. Šestadvacetiletý Američan o pět let mladšího Srba porazil snadno 6-3 6-2 a postaral se tak o vyřazení loňského vítěze. Nyní ho čeká souboj se světovou jedničkou Rafaelem Nadalem.
Andy Roddick

U Novaka Djokoviče nedošlo k výraznému hernímu vzestupu ani v Indian Wells. Čtvrtfinálový souboj se skvěle servírujícím Andym Roddickem vůbec nezvládl, školácky chyboval a prohrál hladce 3-6 2-6.

Třetí nasazený Djokovič, jenž v předchozím průběhu turnaje neztratil ani set, podlehl Roddickovi za hodinu a osm minut. "Myslím, že neměl svůj den, což mi samozřejmě nahrálo," uvedl Američan, který si vylepšil bilanci s Djokovičem na tři vítězství a dvě porážky.

Srbský hráč se dopustil 30 nevynucených chyb. "Není k tomu moc co říct. Hrál solidně, nic mimořádného nemusel ukázat. Byl to jeden z mých nejhorších zápasů v kariéře," řekl Djokovič. "Neměl jsem žádný cit pro míč, načasování, pohyb, nic," konstatoval.

Roddick má třetí pokus na to, aby se probojoval v Indian Wells do finále. V roce 2005 podlehl v semifinále Australanovi Lleytonu Hewittovi a předloni Nadalovi, který tehdy turnaj vyhrál.

Také letos ho čeká Rafael Nadal. První hráč světa ve čtvrtfinále nezaváhal a nad Argentincem Juanem Martínem del Potrem zvítězil 6-2 6-4. Španělská hvězda, která usiluje o třináctý titul z turnajů kategorie Masters, vyhrála hladce první set, ve druhém však Jihoameričan vzdoroval více.

"Vyhrát proti světové šestce 6-2 6-4, je skvělý výsledek. Hrál jsem o dost lépe než proti Davidovi (Nalbandianovi), jsem se sebou spokojený," řekl Nadal, který v utkání zaznamenal 25 vítězných úderů.

- ATP 1000 INDIAN WELLS (USA - Kalifornie, tv. povrch, 4.500.000 dolarů) -
páteční výsledky

Dvouhra - čtvrtfinále:
Nadal (1-Šp.) - Del Potro (6-Arg.) 6-2 6-4
Roddick (7-USA) - Djokovič (3-Srb.) 6-3 6-2

Semifinálové dvojice:
Nadal (1-Šp.) - Roddick (7-USA), Murray (4-Brit.) - Federer (2-Švýc.).

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

18
Přidat komentář
Mercury
Nakolik je podle vas realne, že se Roddick vejde do handicapu 3,5? Říkám si, kdy jindy by už Rafu měl potrápit než doma, když hraje v poměrně slušné formě. Pokud mu bude fungovat servis aspon tak jako proti Djokerovi, mohlo by to byt dost těsné, přestože celkově favorizuju Nadala...
Reagovat
smazaný uživatel
ja to mam tez maxi kombiku
Reagovat
smazaný uživatel
Když vezmeš v potaz že andy je doma a bude se chtít vytáhnout a Rafa nějakou extra formou nevynikal v posledních dvou zápasech tak je to jednoduchá rovnice.
Reagovat
smazaný uživatel
já myslím že nadal to stejně zvládne
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že ten break hneď v úvode bol najhorší. Potom sa to s ním tiahlo aj ďalej. Neskôr sa už začal chytať, ale stále to nešlo. Presne ako povedal, Andy nemusel skoro nič ukázať. Myslím si, že Djoker už bol zmierený s tým, že to asi prehraje, pretože si je vedomý ako hraje a išiel to len skusiť...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale nebude to až také hrozné, veď je tu Miami, tam neobhajuje body a tak môže len získať. Do tej doby ostáva len trénovať, trénovať a trénovať!
Reagovat
smazaný uživatel
Roddick v dobré formě a Djokovič ještě víc mimo, než se čekalo..pro Andyho to bylo až příliš snadné. Od začátku roku je jasná změna v Roddickově hře, už se nebojí delších výměn, umí zahrát solidní defenzivu.. Ani včera se nikam nehnal, tuším, že v zápase měl asi 10W a 10UE. Hrál kvalitní čopované bekhendy, s fantastickou úspěšností trefoval první serv..byla to taková rozcvička před čtyřhrou, která ho pak ještě čekala :-).
Reagovat
smazaný uživatel
Mám takový pocit, že letos je Roddick silnější, než v minulých sezónách, ke skvělému podání přidal i jiné prvky, mění hru, lépe se pohybuje, možná, že se od něho ještě letos lecčehos dočkáme...
Reagovat
smazaný uživatel
třeba dnes vyřazění Nadala...
Reagovat
smazaný uživatel
tak na rafu to este neni ale vyborne sa nan ho pozeralo hlavne ten pohyb bol vyborny djokovic to netreba komentar na konci sezone skonci naj 5
Reagovat
smazaný uživatel
vypada to tak,sice mu fandim, ale s takovou ztrati plno bodu, vzdyt ted ztrati bo loni tam vyhral, pak v rime vyhral, monte carlo i hamburg semifinale totez rolland garros, myslim, ze pokdu se nevzchopi skonci nejlip 4.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak na vyřazení Nadala tu byl jiný adept..škoda toho Nalby.. Ale dokážu si představit, že ho Roddick potrápí. Včera mi Nadal ve druhé půlce zápasu s Del Potrem přišel nervózní a na jeho poměry nejistý.. A od Delpa bylo určitě sympatické že zamakal a odvrátil úplný debakl.
Reagovat
smazaný uživatel
A k tomu Roddickovi ještě.. Je úžasný, že ještě v 27 dokázal takhle změnit a zpestřit svou hru. Člověk už by čekal, že zůstane tím Andym bum serv bum forhend až do tenisovýho důchodu.
Reagovat
Martinac
Nevím, nevím, Andy mi sice udělal velkou radost vítězstvím nad Djokovičem, ale jeho backhand se mi vůbec nelíbí. Jsem tenisový laik, takže mě když tak opravte, přijde mi, že má děsný zlozvyk. Když hraje beckhand obouruč, nápřahne se a těsně před úderem udělá malý cuk dozadu a teprve potom míč odpálí. Kvůli tomu má mnohem menší razanci než Nadal a jemu podobní. Všimli jste si toho?
Reagovat
smazaný uživatel
:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jeho bekhend nikdy nebyl čistý a taky nikdy nebude..protože ho nikdy tak moc ke svému stylu hry nepotřeboval. Těch chyb je tam víc..mohl by mít větší rotaci trupu při úderu, jiné držení..Agassi snad říkal, že při Roddickově bekhendu obouruč je levá ruka (slabší) příliš dominantní. On Bekhend obouruč je velmi náročný na techniku, tedy aspoň pro mě byl.
Reagovat
smazaný uživatel
Někde jsem četl, že i Fedexovi bekhend obouruč nešel, nemohl do něj dát pořádnou ránu, tak začal hrát jednoruč. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jedem Andy.. Pojďme až do finále !!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist