Roddick přehrál i Nadala

6. 3. 2008, 18:07
Aktuality 2
Aktualizováno 06.03. 20:53 - Bývalá světová jednička a současný šestý hráč žebříčku ATP Andy Roddick potvrdil i v zápase s Rafaelem Nadalem, že do Dubaje přicestoval s cílem nejvyšším, a tím je zisk titulu. Pětadvacetiletý Američan ani v třetím dubajském představení neztratil servis a po výhře 7-6 6-2 se může těšit na boj o finále.
Profily hráčů
Andy Roddick v Dubaji pokračuje ve spanilé jizdě - ani proti světové dvojce Nadalovi neztratil servis a postoupil už do semifinále

Andy Roddick poprvé v kariéře zvážil cestu přes půl světa kvůli jedinému turnaji - v Dubaji - kladně. A musel více než tušit, že do Spojených arabských emirátů jede s formou, se kterou může myslet na zisk jubilejního 25. titulu. Protože ještě před týdnem hrál turnaj v San José a za 6 dní začíná podnik Masters Series v Indian Wells. I přesto se odhodlal k cestě přes půl zeměkoule a na turnaji dotovaném částkou 1.401.000 dolarů si zatím vede suverénně.

Po bezproblémových výhrách nad Ferrerem a Mathieum si dnes opět bez ztráty vlastního podání poradil i s druhým hráčem světa, Španělem Rafaelem Nadalem. Úvodní set přinesl vyrovnaný průběh - oba tenisté hrozbu ztráty podání pokaždé odvrátili a tak musel rozhodnout až tiebreak. V něm měl více štěstí Andy Roddick, když vyhrál 7-5.

Do druhé sady tak vstoupil Američan s lepší psychickou pohodou a výsledkem v zádech. A to na Andyho sebevědomí nezůstalo bez následků - Nadala doslova drtil na servisu a když se mu podařilo Španělovo podání dvakrát prolomit, zakončil utkání 16. a 17. esem, z nichž to předposlední mělo rychlost 241 km/h.

Roddick tak srovnal stav vzájemné bilance na 2-2 a v boji o semifinále se porve s třetím nasazeným Djokovičem.

Djokovič s lehkostí přes Andrejeva
S naprostou lehkostí postoupil podle předpokladů Srb Novak Djokovič do semifinále. V dnešním duelu přehrál během 55 minut Rusa Igora Andrejeva 6-2 6-1 a o finále si zahraje s Američanem Roddickem. Duel je považován za předčasné finále. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Davyděnko s Lópezem. Ti si zajistili postup už brzy odpoledne.

ATP Dubaj - výsledky 4. dne:

Dvouhra - čtvrtfinále:
Djokovič (3-Srb) - Andrejev (Rus) 6-2 6-1
Roddick (6-USA) - Nadal (2-Špa) 7-6(5) 6-2)
Davyděnko (5-Rus.) - A. Murray (Brit.) 7-5 6-4
Lopez (Šp.) - Ferrer (4-Šp.) 6-4 6-3

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Damm/Vízner (3-ČR) - Kohlschreiber/Južnyj (Něm/Rus) 6-4 7-5

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
No jo no, momentálně mu jde servis tak, že s tím jeho soupeři nic nezmůžou.Pokuď mu to vydrží, tak ten turnaj opravdu vyhraje.
Reagovat
dabelsobul
No, s Djokou už to bude mít hodně těžké... Ale bez šance Andy neni.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist