Robredo: Máme nejsilnější olympijský tým v historii

5. 8. 2008, 16:47
Aktuality 18
Tři hráči světové dvacítky, včetně Rafaela Nadala, který ještě tento měsíc stane na samém vrcholu žebříčku ATP. To je vizitka španělské výpravy, která se už v Pekingu připravuje na olympijskou soutěž. Máme dobrý tým, nejspíš nejsilnější ze všech, tvrdí Tommy Robredo, žebříčkově nejhorší ze čtveřice mužských zástupců své země.
Tommy Robredo

Šestadvacetiletý Robredo dorazil do čínského hlavního města v pondělí, spolu s Rafaelem Nadalem. Dnes ráno už trénoval s Chilanem Fernandem Gonzalezem.

"Mužská soutěž je hodně nabitá, přijelo sem všech pět nejlepších hráčů. My ale máme slušnou šanci vyhrát víc medailí," řekl Robredo po tréninku.

Španělsko vysílá na olympijské hry pokaždé papírově silný tým, ale na zlato ještě nikdy v historii nedosáhlo: v dosavadní bilanci je "jen" šest stříbrných a tři bronzové medaile. Naposledy se Španělé radovali před čtyřmi lety v Aténách poté, co se až do finále dostal pár Martinezová/Ruano Pascualová. Poslední mužský úspěch - také stříbrný - si v roce 1996 v Atlantě připsal Sergi Bruguera, který ve finále prohrál s Andrem Agassim.

"V Pekingu máme opravdu dobrý tým, nejspíš nejsilnější ze všech," tvrdí Robredo, který sám zažívá spíš horší sezonu - zatímco na konci minulého roku uzavíral nejlepší desítku žebříčku ATP, nyní je až dvaadvacátý na světě. "Máme Rafu a Davida (Ferrera), řekl bych, že budeme lepší než kdy předtím."

Dosavadní pobyt v Číně si Robredo pochvaluje, vadí mu jen vedro. "V Pekingu už jsem byl, mám na to dobré vzpomínky a pomáhá mi to lépe si tu zvyknout. Sportoviště jsou tu skvělá, ale počasí může být problém, je tu dost horko. Hrát v tom bude těžké, ale to platí pro každého," přiznává Španěl.

Největšími soupeři jeho národních barev budou - samozřejmě vedle Švýcarů, kteří do Pekingu vyslali Rogera Federera - zřejmě hlavně Rusové a Argentinci. Ruský tým povede světová čtyřka Nikolaj Davyděnko, Argentinu devátý hráč žebříčku ATP David Nalbandian.

Komentáře

18
Přidat komentář
smazaný uživatel
Mario, napiš ještě něco ať se pobavím
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, tady teď probíhá Mariův monolog, nebudu rušit :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Bylo by supr,kdyby Rafa získal dvě zlaté olympijské medaile,vzhledem k tomu,že se 18.8.2008 stane tenisovou jedničkou,vyhrál granslamy v Paříži a ve Wimbledonu,měl by být vyhlášen nejlepším sportovcem světa za rok
2008,aspoň tak to bývalo za časů Rogera obyvklým jevem!VAMOS RAFA!!!!VAMOS ESPAŇA!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
2 medaile neziska tomu nevěřim,ale ten singl by mohl,šanse ma jako vždy velke:) budu mu každopadně fandit!
Reagovat
smazaný uživatel
ja nevim jo ale aby byl vyhlasenenj nej sporovcem sveta zarok 08tak by mel jeste vyhrat treti grandslam a turnaj mistru jako to zlvadal roger ta 1rok!pak mozna..........
Reagovat
smazaný uživatel
Gold medal pro tenisové mužstvo Španělska!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
VAMOS RAFA!!!!VAMOS ESPAŇA!!!!Hoši španělský,věřím ve váš úspěch a budu vám moc fandit!!!!Gold medal pro Rafu!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Verdasco nejede nebo jede na olympiadu? Vite?
Reagovat
smazaný uživatel
Verdasco nejede... hraje v Los Angeles, nenominoval se když byla nominace,ze španělska jedou Robredo,Almagro,Ferrer a Nadal... nevim proč Fernando se nenominoval....
Reagovat
smazaný uživatel
ja nwm ale je mozny ze tam jet nechtel ze jo! myslim ze sem to nekde cetla......zebrickove a uspechama na to ma ze jo aby tam jel je dobrej
Reagovat
smazaný uživatel
a fandim mu tak by me zajimalo proc tam neni
Reagovat
smazaný uživatel
Nevim proc by tam mel jezdit Verdasco kdyz nema 2. podaní.Co ho tak sleduju,tak ten spanel si vsechny zapasy prohrava svyma dvojchybama.Na olympiade by to bylo jeste excelentnejsi.To ze ma neuveritelnej forehand a i backhand hodne zlepsil mu je na nic,kdyz neumi 2.topspinovy podani.Ale jakym zpusobem ty dvojchyby dela!Nekdy to jsou neuveritelny kixi.Pritom neni zadnej trpaslik jako specialista na dvojchyby Coria.Je dobre ze tam nejede.Nemam zajem sledovat cloveka s tak zadnym sebevedomim na 2. podani.
Reagovat
smazaný uživatel
Co to meleš a Robredo toho hodně dokaže na hardu či Almagro?? To jsou fakt hardovi borci..:) ale hlavně že tam jede Jirka Vaněk! ten tam všem ukaže!
Reagovat
smazaný uživatel
tak Massu taky neni hardovej borec a vyhral to.Verdasco s 20ti dvojchybama za zapas terno neudela.Almagro na betone je dobrej i Robredo,ale hlavne neudelaj 7 a vice dvojchyb za set.Kdyby mel ten cikan druhy podani,tak po nadalovi je to nejlepsi spanelskej tenista soucasnosti.Kdyz si zajde k psychologovi aby mu nejakou sugesci odstranil bloky v hlave co ma evidentne z 2. podani,tak je v top 5.Videl jsem ho prohrat prakticky vyhranej zapas s Ancicem na Wimbledonu diky dvojchybam a od ty doby spoustu dalsich zapasu na dalsich turnajich,takze vim o cem mluvim
Reagovat
smazaný uživatel
samec ma uplnu pravdu..videl som ho hrat v bastaade s berdychom a tam urobil len v jednom game tri dvojchyby..to uz je neco..a taktiez som ho videl pred tyzdnom proti lapenttimu..tam to tiez kazil ako prase..ale inak vo dvorci je to vybikajuci hrac..skoda toho podania inak by bol ako uz samec spomenul urcite v prvej desiatke..je to univerzal..ani trava ci hard mu nerobia problem
Reagovat
smazaný uživatel
myslim si,že by Verdasco měl větši šanse na hardu než Robredo a Almagro což jsou prostě antukaři,zatim co on je universal. dvojchyby sice děla často,ale ne vždy....
Reagovat
smazaný uživatel
jj dela dovjchyby ale i to mu staci na to abych rekla ze je rozhodne lepsi nez robredo zvlast kdyz ten na hradu neuhrava posledni dobou vubec NIC!!pro me je verdasco hned po nadalovi a ferrerovi NEJlepsi!!!!!!vemte si kolik dvojchyb dela dementieva a taky je lepsi nez vetsina rusek a je v prvni 6 na svete:D:Dale u zenskejch je to samozrejem neco jinyho u chlapu si dvojchyby nesmi mmoc dovolovat!:D:D
Reagovat
smazaný uživatel
Co se žebřičku tyka tak ma Tomy pravdu,ale uvidi se kdo komu na kope prdel,češi to s Vankem rozhodně nebudou:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist