Řím čeká repríza finále loňského Roland Garros

13. 5. 2011, 11:55
Aktuality 1
WTA ŘÍM - Francesca Schiavoneová se b přípravě na obhajobu titulu na French Open dostala poprvé do čtvrtfinále a v něm ji na domácí půdě v Římě čeká opakování loňského pařížského finále proti Samantě Stosurové.
Francesca Schiavoneová

Francesca Schiavoneová loni senzačně vyhrála French Open, letos se jí ale zatím nedaří. Zahrála si jediné čtvrtfinále, za to na Australian Open, a lepších výsledků se nedočkala ani během přípravných antukových turnajů, kterým dala přednost i před Fed Cupem. Ze čtyř zápasů vyhrála po boji jen dva a těšila se tak na domácí podnik v Římě.

V italské metropoli se jí dlouho nedařilo, než se letos po šesti letech dostala znovu do čtvrtfinále. Třicetiletá Italka nejprve smetla McHaleovou a ve třetím kole zdolala 3-6 6-2 7-5 Slovenku Danielu Hantuchovou.

"Vyhraná bitva vás hodně uspokojí.Jsem šťastná, protože jsem nehrála nijak dobře, ale někdy je to v tenise ta nejlepší cesta za vítězstvím," komentovala Schiavoneová. "Zítra je jiný den a já doufám, že budu hrát lépe," dodala.

Hantuchová stadion Foro Italico umlčela raketovým nástupem, v němž se ujala vedení 4-0 a rozhodla o zisku první sady. Ve druhém setu ale nasazená dvojka Schiavoneová ani jednou neztratil servis a v rozhodujícím dějství lépe zvládla koncovku.

"Jsem pyšná na podporu, kterou mě dnes fanoušci podrželi. Tleskali, fandili a chtěli, abych vyhrála. Je to součást hry," pochvalovala si Italka, kterou nyní čeká repríza loňského finále French Open, kde nečekaným triumfem dosáhla na životní úspěch. O první letošní semifinále se totiž světová pětka utká se Samanthou Stosruovou, s ještě níž loni padla na Turnaji mistryň, ale zdolala ji letos ve Fed Cupu.

Australanka si ve třetím kole poradila ve dvou setech 6-3 6-4 se Slovinkou Poloňou Hercogovou.

Ve čtvrtečních zápasech 3. kola uspěla i většina dalších favoritek: světová jednička Carloine Wozniacká, kterou čeká dvojnásobná finalistka turnaje Jelena Jankovičová, čtvrtá nasazená Na Li i zatím suverénní Ruska Maria Šarapovová.

- ATP MASTERS 1000 ŘÍM (Itálie, antuka, 2.750.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (12. 05. 2011)

Dvouhra - 3. kolo:
Wozniacká (1-Dán.) - Wickmayerová (Belg.) 6-1 7-6(4)
Schiavoneová (2-It.) - Hantuchová (SR) 3-6 6-2 7-5
Li Na (4-Čína) - Gajdošová (Austr.) 6-2 6-1
Jankovičová (5-Srb.) - Medinaová (Šp.) 6-4 2-6 6-2
Stosurová (6-Austr.) - Hercogová (Slovin.) 6-3 6-4
Šarapovová (7-Rus.) - Peerová (10-Izr.) 6-2 6-2
Arnová (Maď.) - Vesninová (Rus.) 3-6 7-6(3) 7-6(3)

Čtyřhra - 2. kolo:
Petrovová/Rodionovová (Rus./Austr.) - Benešová/Záhlavová-Strýcová (7-ČR) 6-3 6-0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak co, kdo vyhraje tentokrát? Já věřím více Stosurové, přece jen hraje o něco líp poslední dobou. I když na druhou stranu, Francescu asi opět poženou italští fanoušci. Ale dělá strašné množství chyb.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist