Repríza finále z Melbourne: Na Li zdolala Cibulkovou i pošesté

13. 3. 2014, 21:49
Aktuality 44
WTA INDIAN WELLS - Dominice Cibulkové se ani na šestý pokus nepodařilo porazit světovou dvojku Na Li, byť ji dnes v Indian Wells trápila více jak dvě a půl hodiny. Číňanka v repríze finále letošního Australian Open zvítězila 6-3 4-6 6-3 a v Kalifornii postoupila po sedmi letech do semifinále.
Na Li (© bnpparibasopen.com)

Na Li se s Dominikou Cibulkovou utkala pětkrát a naposledy ji ve finále Australian Open dorazila kanárem. dnes dvaatřicetiletá Číňanka vyhrála i šestý vzájemný zápas, ve čtvrtfinále turnaje Indian Wells ale zvítězila až po třech vyčerpávajících setech.

V prvním setu, ve kterém pouze tři hry nešly přes shodu, Cibulková třikrát ztratila podání a prohrála 3-6. Ve druhé sadě se ale ujala vedení 5-1, a i když světové dvojce dovolila snížit na rozdíl jediného gamu, náskok si pohlídala.

V rozhodujícím dějství čtyřiadvacetiletá Slovenka začala brejkem, který však nepotvrdila. Za stavu 3-3 měla ještě dva brejkboly, jenže je neproměnila, prohrála 12 ze 16 závěrečných fiftýnů a nakonec o osm let starší Číňance podlehla po 2 hodinách a 35 minutách 3-6 6-4 3-6.

Utkání nabídlo především velký boj s vysokým počtem chyb. Na Li svou soupeřku přestřílela na vítězné údery 32-16, ale udělala také více nevynucených chyb (59-52).

"Jsem zklamaná, že jsem nevyhrála, protože jsem měla šance. Ve třetím setu jsem byla jeden nebo dva míčky od vedení 2-0 a mohl se to pak úplně jinak vyvíjet. Tak jsem měla šanci na brejk za stavu 3-3. Tyhle šance musíte proti hráčkám jako je Na Li využívat," litovala 11. hráčka světa Cibulková promarněných šancí. "Je to pro mě smutné, ale aspoň jsem vyhrála set a měla víc šancí, než v Austrálii," dodala Slovenka.

"Dnes to bylo jiné než v Austrálii. Samozřejmě výsledek byl rozdílný, ale Dominika dnes hrála mnohem agresivněji. Cítím, že mám problém udržet si úroveň své hry po celý zápas. Ale je to pro mě dobrá informace, kterou si vezmu k srdci a bude se to snažit zlepšit v dalších zápasech," řekla Na Li.

"Nevzdávala jsem se, bojovala jsem o každý fiftýn a teď jsem velmi ráda, že to nakonec vyšlo," komentovala vítězka letošních turnajů v Aucklandu a Melbourne Na Li, která si v této sezoně připsala 17. výhru z osmnácti zápasů. Jedinou porážku utrpěla v Dauhá s Petrou Cetkovskou.

Flavia PennettaováNa Li si semifinále v Indian Wells zahrála už v roce 2007, kdy prohrála s pozdější šampionkou Danielou Hantuchovou. Letos si o finále zahraje s o pouhý den starší Italkou Flavií Pennettaovou, s níž má vyrovnanou bilanci 2-2. Letos v Melbourne ji ve čtvrtfinále cestou za titulem porazila dvakrát 6-2.

"Ona hraje velmi podobně jako já, ale je silnější než já. Budu muset být hodně agresivní a snažit se získat kontrolu, ale nebude to snadné. Letos má neuvěřitelný rok, ale doufám, že budu mít nějakou šanci," uvedla Pennettaová.

Také ona o postup do semifinále bojovala proti domácí osmnácté hráčce světa Sloane Stephensová dvě a půl hodiny. Zkušená Italka sice ve druhém setu podávala za stavu 5-4 na vítězství, dvacetiletá Američanka ji ale k mečbolu nepustila, povedly se jí dva brejky a vynutila si třetí set.

V něm navíc vedla už 3-0, měla další brejkbol a po sérii šesti vyhraných gamů se zdála být na dobré cestě za vítězstvím. Ovšem Pennettaová se nevzdala, vývoj rozhodujícího dějství otočila a nakonec zvítězila 6-4 5-7 6-4.

"Nehrály jsme náš nejlepší tenis. Možná na začátku a ve druhém setu jsme hrály lépe, ale třetí set byl katastrofa," komentovala Pennettaová. "Jsem ráda, že jsem se přes tohle kolo dostala, ale nemám ze zápasu vůbec dobrý pocit," dodala bývalá nejlepší deblistka světa.

"Ale na druhou stranu jsem ráda, protože jsem ve třetím setu prohrávala už 0-3 a bojovala jsem do poslední chvíle," našla první italská semifinalistka v 25leté historii turnaje pozitivní věc na nepohledném utkání, které ovlivnil i silný vítr. "Jen jsem se snažila udržet míček ve hře a uprostřed kurtu. Ale i když jsem se o to snažila, tak vlastně žádný na středu neskončil, vše šlo buď doleva, nebo doprava. Ale podmínky jsme měly obě stejné, snažila jsem se s tím vyrovnat a čekat, co přijde," dodala Pennettaová.

O druhé semifinálové dvojici Radwaňská - Halepová se rozhodlo už včera. Oba semifinálové duely se budou hrát v pátek, finále je na programu v neděli.

- WTA PREMIER MANDATORY INDIAN WELLS -
(USA / Kalifornie, tv. povrch, 5.946.740 dolarů)
čtvrteční výsledky (13. 03. 2014)
Dvouhra - čtvrtfinále:
Na Li (1-Čína) - Cibulková (12-SR) 6-3 4-6 6-3
Pennettaová (20-It.) - Stephensová (17-USA) 6-4 5-7 6-4
Čtyřhra - semifinále:
Blacková/Mirzaová (5-Zimb./Indie) - Hradecká/Jie Zheng (8-ČR/Čína) 6-4 3-6 10-7
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

44
Přidat komentář
tommr
průběžnej stav žebříčku WTA k dnešnímu dni tj. po kompletně odehraným čtvrtfinále v IW.
Čísla v závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Petru.
Hvězdička znamená, že hráčka v IW postoupila do semifinále a může tam ještě získat další body:

1. Williams, S. 12660 (+8425)
2. Li 7185 (+2950) *
3. Radwanska, A. 5955 (+1720) *
4. Azarenka 5441 (+1206)
5. Halep 4775 (+540) *
6. Jankovic 4590 (+355)
7. Sharapova 4271 (+36)
---------------------------------------
8. Kvitová 4235
---------------------------------------
9. Kerber 4050 (-185)
10. Errani 3830 (-405)
11. Cibulkova 3470 (-765)
12. Ivanovic 3140 (-1095)
13. Vinci 2925 (-1310)
14. Lisicki 2660 (-1575)
15. Pennetta 2645 (-1590) *
16. Stephens 2625 (-1610)
17. Suarez Navarro 2620 (-1615)
18. Wozniacki 2605 (-1630)
19. Bouchard 2485 (-1750)
20. Stosur 2420 (-1815)
...

Letošní mizérie Petry Kvitový pokračuje i nadále a Petra neobhájila ani lonský umístění v IW.
Přesto se díky zaváhání Kerberový opět vrátila do elitní osmičky ...
Petra má navíc poměrně dobrou výchozí pozici před Miami. V Miami obhajuje jen 80 bodů zatímco Sharapovová tam obhajuje finále (700 bodů) a Jankovicová semifinále (450 bodů). Pokud tedy Petra v Miami úplně neselže tak by se mohla v žebříčku posunout o 1-2 místa nahoru ...

Z ostatních hráček stojí za zmínku vzestup Halepový a Jankovicový. Obě hráčky předvádějí zatím letos velice dobrej tenis a je proto u nich předpoklad, že ještě půjdou nahoru k čemuž jim může pomoct i zdravotní indispozice Azarenkový a špatná forma Sharapovový ...
V dobrým vstupu do sezóny pokračuje i přemožitelka Petry Cibulková, která už má první desítku na dosah a Pennettaová, která se už propracovala na 15.místo ...

Pokles naopak zaznamenaly Sharapovová, Kerberová a Wozniacká.
Sharapovová trochu podcenila vstup do sezóny a protože v Miami obhajuje finále je možný, že se před ní po Miami aspon dočasně dostane i Petra. Kerberová vypadla z elitní osmičky a Wozniacká se dokonce propadla až na 18.místo ...
Reagovat
misa
Když se podívám na to, že Vinciová je v letošním race (3. března) 445., tak Petra je na tom ještě skvostně!!! Petru alespoň pochválím, že se dostala před Lucku na pozici letošní české dvojky.
Reagovat
tommr
no je pravda, že Vinciový se v poslední době vůbec nedaří a je ještě řada dalších hráček ze špičky, který jsou na tom letos stejně špatně nebo dokonce ještě hůř než Petra. I díky tomu se Petra zatím drží v první desítce. Stejně by to ale chtělo, aby už Petra konečně zabrala a udělala nějakej pořádnej výsledek ... :)
Reagovat
dadaft
no jo no, tři vyrovnané tříseťáky a já nic neviděl. ((
a dnešní časy jsou už úplné psycho. ((((((
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, ty časy jsou fakt příšerný.. Chtěl jsem koukat, ale takhle v noci na to prdím..
Už aby bylo Miami! :-)) Tam ty časy nejsou tak hrozný! :-))
Reagovat
Titan
Já to viděl, ale slovo "vyrovnané" bych nechal v uvozovkách. V průběhu zápasu byl jasný jen výrazný výpadek Li Na ve druhém setu. Bez ohledu na to, kdo by vyhrál, Dominika tahala za kratší konec. Její výkon byl "hop nebo trop". Tím chci říct, že zatímco Li Na hrála standardně, tak Dominika hrála neuspořádaný tenis...
Reagovat
smazaný uživatel
Flavia super.
To byla houpačka. Ve druhém setu brejk a 1:0 pro Flavii, pak 3:1 pro Sloane, potom 5:4 a 30:15 pro Flavii na servisu. Nakonec druhý set skončil 7:5 pro Sloane. Ta pak vedla 3:0 a měla BP. Aby potom Flavia měla 3 MP v řadě a nakonec proměnila pátý.

Sloane dost často prala míče, hlavně z forehandu, do sítě. Jak ji to tam začalo padat, tak to byla verze "black Kvitova". Flavia na začátku třetího setu až do odvrácení toho BP za stavu 0:3 byla eufemicky řečeno v nepohodě.

Od začátku třetího setu nechutný vítr. Jsem se divil, že to vyhovovalo Sloane, ale od stavu 3:1 jí už vadil víc a začala dávat víc rámů. Jedna výměna byla téměř komická. Holky přece jen nedávají rány jako muži, takže boční vítr odnášel míček. Asi 2x nebo 3x za sebou, se obě musely pro něj natahovat do boku. A potom Flavia téměř na síti si zmařila brejk, když míček po poryvu větru letěl na ni :)

Flavia nádherné backhandy po lajně.

By mě zajímalo, jestli vítr ovlivnil i zápas Fedex-Anderson.
Reagovat
dadaft
no, když už si větší turnaj vyhrála Venuše i Li Na, tož ať si ho vyhraje i další stará puška. ))
!!! COME ON Flavia !!!
(sorry Li Na)
Reagovat
tommr
jj ten vítr byl hroznej. V závěru měly obě hráčky značný problémy vůbec trefit míček což podstatně ovlivnilo kvalitu hry. Pennettaová nicméně postoupila zaslouženě. Stephensová je velice talentovaná, ale strašně kazí ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Vlci ocicka jsou out...;(
...zustala Flavia, Nalinka, Simona, Aga.
Tezke tipovat, ktera to z nich urve... ani nevim, komu to mam prat vic;)
Reagovat
smazaný uživatel
Sice to nebylo na mě, ale já přeju Simče, asi jediná, ale o to víc :)
Reagovat
smazaný uživatel
V Indian Wells tipovali tenistky a tenisti svoje kolegy podle fotek z dětství. Musím říct, že výsledek byl velmi zábavný... :D
http://www.youtube.com/watch?v=4QDG3WyauZc
Reagovat
Fandina
Super ... Roger má zkušenosti, tak všechny děti poznal ... úsměv
Reagovat
Fandina
Jelena byla roztomilá, jako dítě i s odpověďma. Pěkné, díky, hezky jsem se pobavila.
Reagovat
smazaný uživatel
Co to bylo za kolíka, jak místo Rogera tipoval Radwanskou? Dobrý fór.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Najviac som sa pobavil na Andym, moc sa nezmenil :)..
Reagovat
Denis92
Skvely vykon..radost pozerat aj v takto skorych rannych hodinach. Som rad, ze Rogerove slova o tom, ze jeho najlepsi tenis sa blizi sa naplnaju. Cely zapas mal pod kontrolou a nedal Andresonovi sancu. Caka ho Dolgopolov, ktory hra vo skvelej forme.
Roger sa v kazdom turnaji od Bazileja minuleho roka dostal minimalne do semifinale co je velmi dobra snura vysledkov vzhladom na obdobie predtym..
Reagovat
tommr
a po dnešním postupu do semifinále v IW se v žebříčku posune na 15.místo. Před FC semifinále s Itálií je to pro naše hráčky varování ... :)
Reagovat
klarat
Jestli bude Flavia hrát dvouhry, budu mít schízu. ;-)
Reagovat
tommr
já doufám, že Pennettaová hrát bude a rád bych viděl i Giorgiovou nebo Knappovou. Na Erraniovou nebo Vinciovou naopak vůbec zvědavej nejsem a to i přesto, že letos nejsou ve formě a byly by pro naše hráčky jako soupeřky nejspíš přijatelnější ... :)
Reagovat
klarat
Ty pro mě za mě můžou hrát jen debla. :-)
Reagovat
LukasH
Podíval jsem se na zoznam.sk (jak psal Jan) pod článek o Dominice a rozesmál mě tam komentář, že by Dominika měla zhubnout, protože se špatně pohybuje.:-D:-D:-D
Reagovat
Fandina
Hezky :-D:-D:-D
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ani jsem tam nemusel nic psát. Je tam celkem živo i tak :D
Reagovat
tommr
ale Cibulková kladla nečekaně velkej odpor - letos je opravdu v dobrý formě ...
Jinak pro Petru znamená vyřazení Cibulkový, že už má jistý osmý místo ... :)
Reagovat
Jan
Ještě nám ta Petra bude žebříčkem stoupat, jak už jiní prorokovali :))
Reagovat
Fandina
Já také doufám, že bude stoupat.
Reagovat
tommr
pokud Petra v Miami totálně neselže tak by se mohla v žebříčku posunout o 1-2 místa. Téměř jistě předstihne Sharapovovou na kterou ztrácí jen 36 bodů a v Miami přitom obhajuje o 620 bodů mín. Velkou šanci má i na předstižení Jankovicový na kterou ztrácí 355 bodů a v Miami obhajuje o 370 bodů mín ... :)
Reagovat
Jan
Samé dobré zprávy. Ještě vyhrát víc jak 2 zápasy za sebou :) Ty že jsi pesimista ? :) To se nám tu snaží namluvit jen samí oškliví lidé :))
Reagovat
Fandina
Tak hlavně, aby Petra vyhrávala a potom se bude posouvat. Držím palce. Peti pojď!!!
Reagovat
tommr
vyhrát víc jak 2 zápasy za sebou bude ovšem pro Petru v Miami přetěžkej úkol. Zatím tam nikdy nevyhrála víc než 1 zápas: třikrát prohrála hned v úvodu a třikrát prohrála druhej zápas. Třeba to ale letos konečně prolomí ... :)
Reagovat
Jan
Na té fotce vypadá Li Na na 16:)
Reagovat
Mayo
Na Li s prehľadom
Reagovat
smazaný uživatel
S prehľadom 2:1.
Reagovat
UnrealTom
paráda, ta nesympatická slovena s nosánkem nahoru dostala pecka :)
Reagovat
smazaný uživatel
Cico. Super li na, diiiiky.konecne.cibulkova strasny..
Reagovat
Fandina
Cibule, bylo to lepší než na AO, ale na NaLi to nestačilo. Tak příště Domčo, pome. A gratulka NaLi. Pěkný výkon.
Reagovat
smazaný uživatel
Dominaaa nevadi
Reagovat
smazaný uživatel
poraď slovenský web, ať trochu rozproudím diskuzi. díík
Reagovat
VlS
Smoĺa Janekda, žiaden nie je.
Reagovat
Jan
zoznam.sk
Reagovat
Fandina
http://sportky.topky.sk/s/15/tenis
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist