Reprezentanti chtějí hrát s Německem, kapitán doufá v účast Berdycha

5. 4. 2014, 11:05
Aktuality 29
S předstihem mohli čeští tenisté upřít své myšlenky k září. Potřetí za sebou si totiž zahrají semifinále Davisova poháru a drží naději na vítězný hattrick. Po výhře v Japonsku, kterou si zajistili po dnešní čtyřhře, by tenisté raději jeli k duelu o finále do Německa než do Franci.
Český daviscupový tým

Kapitán Jaroslav Navrátil by chtěl hrát v nejsilnějším složení, tedy i s pátým hráčem světa Tomášem Berdychem, který v Tokia chyběl.

"Semifinále a finále je vždy těžší a člověk musí mít kádr kompletní," řekl Navrátil Radiožurnálu. "Nechci předbíhat, i bez Tomáše by šance byly, ale já budu rád a pevně tomu věřím, že se s Tomášem domluvíme a do Německa nebo do Francie poletíme v plné sestavě."

Devětadvacetiletý Berdych byl spolu s Radkem Štěpánkem strůjcem daviscupových triumfů v uplynulých dvou letech a za jedenáct sezon vynechal v týmové soutěži jen dva zápasy. Po únorové výhře v 1. kole nad Nizozemskem v Ostravě se z účasti ve čtvrtfinále omluvil, protože se soustředí na individuální kariéru.

"Máme na to (na dohodu) pět šest měsíců a uvidí se, jak bude Tomášova sezona probíhat. Budou odehrány všechny grandslamy a on bude vědět, jak na tom je směrem k Turnaji mistrů. Určitě neřekl poslední slovo," míní Navrátil.

Štěpánek s Lukášem Rosolem zvládli v Japonsku roli favoritů poté, co domácím kvůli zranění chyběl osmnáctý hráč světa Kei Nišikori. "Každý tým potřebuje trošku štěstí," řekl Štěpánek. Také on by na semifinále přivítal v týmu Berdycha. "Samozřejmě je obrovský rozdíl hrát s Tomem a bez Tomáše. Byla by to obrovská ztráta, kdyby nehrál, ale náš tým je dost silný, aby postoupil jako tady. Když budeme hrát v nejsilnějším složení, tak šanci znovu určitě máme," řekl Štěpánek.

"Kdyby Tomáš hrál v semifinále, tak je další finále hratelné. Neříkám, že bez něj by to nešlo, ale s Tomášem by to bylo určitě snazší," řekl Rosol.

V 35 letech je Štěpánek jedním z nejstarších hráčů v soutěži, ale o konci v reprezentaci neuvažoval. "Pro mě je Davis Cup srdcová záležitost a těžko bych kousal se jenom dívat, jak kluci bojujou. Mě to baví a tyhle emoce na turnajích nezažijeme," uvedl Štěpánek. Zároveň děkoval fanouškům, kteří jezdí s týmem po světě. "Zaslouží si, abychom jim dělali radost, dokud můžeme a o to se snažíme."

K semifinále tenisté pojedou buď do Německa, nebo do Francie. Blíž k postupu mají zatím Němci, kteří i v oslabené sestavě vedou ve Francii 2:0. "Je to překvapivé, ale ještě není konec. Němci mají šanci, ale Francie je natolik silná, že to ještě můžou otočit," uvažoval Navrátil. "Raději bych si přál Německo, mají kvalitní tým, ale je to blíž k nám a víc lidí nás přijede podpořit. Ale asi vyhraje Francie 3:2," řekl Rosol.

I kapitán Navrátil by byl radši, kdyby vyhráli Němci. "Určitě by to bylo příjemnější jet do Německa, protože si myslím, že Francie je o trošku silnější," řekl.

ČTK

Komentáře

29
Přidat komentář
Pesek12
Kdysi dávno laboroval Štěpánek, teď Tomáš. Až půjde výkonnostně dolů tak zase bude DC hrát. Snad se do září umoudří, kdyby hrál Nishikori tak jedeme domů, máme kliku.Tomáš místo toho nikde nehrál.
Reagovat
smazaný uživatel
Tom nemusí vůbec nic. A nechápu, proč Navrátil nerespektuje Tomáše rozhodnutí.A pokud tu salátovou mísu nezískáme,tak to nebude chyba Tomáše.
Reagovat
smazaný uživatel
Nechce se mi věřit, že by si nechal utéct hattrick... Bez něho by to bylo sakra těžké.. A Radek má už taky věk, a nemusí stačit.. Rosol, taky nebude stačit... Zkrátka,.... Tomáš musí, jinak naše šance nejsou niejak vysoké.. Ale určitě by to bylo lepší proti Německu, než Francouzům, kteří mají 12 hráčů v top 100 !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Já osobně doufám v účast česka ve finále a všemi deseti držím palce švýcarům, protože duel Česko - Švýcarsko v O2 aréně bych si určitě nenechal ujít !!! :) a myslím, že by 02 aréna praskla naplněním, protože na Rogera by se určitě přišel podívat nejeden divák.
Reagovat
Davor1
Francúzi to pravdepodobne otočia, ale české šance v semifinále sa odvíjajú len od účasti/neúčasti Berdycha. V zložení bez neho sú prakticky bez šance, ak Francúzi či Nemci nastúpia v plnom zložení. Možno by tam nejaka šanca bola teraz pri tragickej forme všetkých francúzov, ale predpokladám, že do semifinále pôjdu hore (horšie ako teraz to u Tsongu už byť nemôže, Gasquet je na tom tiež veľmi zle). S Berdychom by to bolo úplne otvorené...
Reagovat
smazaný uživatel
V podstate to Francúzom prehral tréner, keď dal v piatok hrať namiesto Monfilsa Bennetku, ktorý by v tejto forme prehral aj s Čepelovou..
Reagovat
Davor1
Práveže Benneteau mal zo všetkých francúzov asi najlepšiu formu, Monfils je jednoznačne lepší, ale od toho vyhraného turnaja vo februári je úplne z formy. Benneteau v IW porazil aj Tsongu 2-0, vypadol až s Djokom, v Miami porazil Gulbisa (alebo tam sa skôr porazil Gulbis sám)...ale jeho psychika je u neho kameň úrazu, ako favorit to často nezvláda a dôležité zápasy hrať vôbec nevie (viď 9 prehraných finále ATP z deviatich). Clement mu asi veril, navyše Kamke v tejto sezóne ešte neuhral vôbec nič. Zajtra však už hrať určite nebude, aspoň dúfam.
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli to zítra frantíci neotočí, Congáč za ten páteční zoufalý výkon proti německo-polské neznámé nule shoří v pekle. Jde to s ním pěkně rychle z kopce. A takový to byl talent. Finále AO 2008, nešťastně projeté čtvrtfinále FO 2012 s Djokovičem a co dál?
Reagovat
darek.vrana
Hráče bych rozdělil do tří skupin na ty:
a) co v DC excelují, hrají nad své možnosti a na kurtu nechají srdce,
b) kteří neunáší tlak, hrají dost pod své možnosti a dost často se zese.ou,
c) kteří hrají pod své možnosti, protože jsou sobci a nechce se jim hrát tak jako za prachy.
Reagovat
smazaný uživatel
c) nesmyslna skupina, hraji z vlastniho rozhodnuti, nemusi nominaci prijimat a mohou jit misto DC vydelavat "prachy"...
Reagovat
darek.vrana
No, jenže to by je novináři rozcupovali a to oni nechtějí, neboť jim záleží na mediálním image.
Reagovat
smazaný uživatel
aha a bidne vykony nikdo nerozcupuje.....
Reagovat
darek.vrana
Typickými představiteli skupiny a) jsou Kazaši, Štěpánek, Tipsarevič, Ferrer a snad i Nadal, za b) mě napadá hlavně Simon, ale teď asi i Wawrinka, a za c) asi netřeba doplňovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Uživatele bych rozdělil na:
a)fanoušky, co se chtějí ujistit, že fandí správnému hráči a brání ho za všech okolností
b)tupé troly, kteří se přijdou pohádat a rádoby vtipně někoho urazit, přitom neznají okolnosti a nemají ani vědomosti o tenise
c)fanoušky tenisu jako hry, co obohacují forum
d)uživatele, kteří podávají zajímavé informace
e)věčné pesimisty
Skupiny se mohou různit, ale ty jsi jednoznačně B, víc než polovinu příspěvků rádoby vtipně trolíš na jednoho nejmenovaného hráče a přitom nevíš nic, podívej se na všech 60 zápasů toho nejmenovaného hráče a uvidíš, jak hrál pod svoje možnosti. Kdyby hloupost nadnášela...
Reagovat
darek.vrana
Zajímavé, že víš hned, o koho se jedná:). Tohle ovšem nemělo být vtipné ani rádobyvtipné. Myslel jsem to obecně jako reakci na včerejší a dnešní výsledky. Protože to, jak se výkony v DC liší od výkonů na turnajích, je dost zajímavé.
Reagovat
darek.vrana
A do skupiny c by určitě patřilo i dost jiných hráčů, jen z naší historie jich bude dost, kteří se nikdy při DC nepřetrhli. A naopak jiní excelovali.
Reagovat
MartinPa
Takové členění do skupin nedává v případě DC vůbec žádný smysl. Bod A je o temperamentu hráče obecně a DC nemá moc co dělat. Bod B je zase o tom, že jinak se hraje za sebe a jinak s tím, že moje chyby můžou rozhodnout o vypadnutí celého týmu - pokud to byla narážka na Wawrinku, tak je to také mimo, zkrátka Stanova forma je na svém dně a spíš zde selhal vedoucí, když takového hráče nasadil (takový Chiudinelli by ve čtyřhře uhrál lépe). No a bod C je už úplná kravina, už je to když se hráč Top 10 zůčastní této soutěže znamená, že cítí šanci a chce týmu pomoci. S takovu logikou by se třebas takový Nadal či Djokovič letos museli propadnout do západního německa :-)
Reagovat
darek.vrana
On třeba i Lendl měl bilanci dost žalostnou.
Reagovat
darek.vrana
No nevím, jestli je Wawrinkova forma na svém dně. To asi ne, že, když je první v Race. Že v IW a Miami zaostal ještě neznamená, že je na svém dně. Navíc to není nic hanlivého, ale někdo se prostě s tou zodpovědností nedokáže vyrovnat. U nás takhle třeba vždycky vyhořel Sláva Doseděl, u některých žen je to ještě markantnější. Wawrinka zas tak moc nevyhořel, ale taky nikdy nepřidal nic moc navíc.
Reagovat
smazaný uživatel
V Race je první Nadal,Wawrinka je třetí.
Reagovat
smazaný uživatel
oprava:Djokovič je první
Reagovat
jackiec
tak to asi roger nečekal že půjde (snad) v neděli ještě na kurt...
Reagovat
MartinPa
Kazaši hrají parádně, ale je to také díky tomu, že Wawrinka byl první tři sety mimo s úplně se všemi údery. Už druhý set měli Švýcaři zaděláno na vítězný set nebýt na servisu právě Wawrinka a ve třetím si to Federer pohlídal sám. Ať už to dopadne jakkoliv tahle čtyřhra mě baví, Kazaši na síti excelují, Federerova vůle dobíhat a dohrávat i za svého kolegu, světlejší okna u Wawrinky, co víc si přát :-)
Reagovat
darek.vrana
Kazachstán dobrá čočka! Federera s Wawrinkou jsem považoval za nejlepší deblovou kombinaci na světě, ovšem proti Kazachům vypadají jak učedníci. Viděl jsem teď jen koncovku druhého setu, ale v podání Kazachů dobrá jízda! Debl vypadá tak jednoduše...
Reagovat
darek.vrana
Jak říká Radek, nic není automatické, i ti největší favoriti si to musí ubojovat. Chtěl bych třeba teď připomenout Kazachy ve Švýcarsku těm, kteří dlouhodobě zlehčují loňská vítězství našich v Kazachstánu. Jak je už dlouhodobě vidět, Kazaši jsou v DC hodně silní a nebyli a nejsou ve čtvrtfinále náhodou.
Reagovat
Fandina
Ještě jednou veliká, mám obrovskou radost, že to vyšlo už dneska a samozřejmě moc si přeji, aby Berďa nastoupil. Berďo pojď pojď pojď!!!
Reagovat
smazaný uživatel
gratulace k postupu, ale kdyz uz DC hraji, musi jednat i mluvit profesionalne nebo profesionalne mlcet. Berdova pritomnost je pojistka a optimum sestavy, vyroky, ze bez nej to pujde taky, jsou sice nakonec i pravda, ale mirne receno nediplomaticke - predevsim od hracu, kapitan ze sve pozice konejsit musi, tym ma vsak jednotne podporit nejsilnejsi mozne slozeni.
Reagovat
smazaný uživatel
Rosulek ty trpaslíky nemecký taky stříská podáníma. Stejně jako japončíky :)))))
Reagovat
smazaný uživatel
Co ukradli ti trpaslíka ze zahrady, že furt všechny pasuješ tímto řádem:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist