Rasismus netolerujeme, vzkázal Williamsovi šéf WTA

21. 3. 2008, 14:01
Aktuality 5
Slova otce Sereny a Venus Williamsových o tom, že ženský tenis je plný rasismu, nezůstala bez odezvy. Proti tvrzení Richarda Williamse se ostře ohradil šéf ženské tenisové asociace WTA Larry Scott. "Řekl jsem mu několikrát, aby mi dal vědět, kdyby se s rasismem jeho dcery a on setkali," prohlásil.
Profily hráčů
Richard Williams

"Vůči rasismu máme nulovou toleranci. Navíc jsem panu Williamsovi několikrát řekl, ať mi dá vědět, kdyby se s rasismem jeho dcery a on setkali," prohlásil Scott.

Williams přišel s prohlášením o rasismu po turnaji v indickém Bengalúru, kde triumfovala Serena a Venus vypadla ve čtvrtfinále. "Jsem černoch a mám předsudky, velké předsudky. Vždycky budu mít předsudky, jako je mají bílí. Bílí mě nenáviděli celý život a já nenávidím je. Lidé v tenisu mají předsudky a myslím, že Venus ani Serenu nikdy nerespektovali," řekl listu Deccan Herald. "Řekl bych, že na světě nejsou lidé, na kterých by se média víc negativně podepsala. Divím se, že neskončily s tenisem," přidal.

Otec sedmé a deváté hráčky světa se také obul do někdejších amerických tenistek Chris Evertové a Tracy Austinové. "Když vidí průměrnou bělošku, třeba Tracy Austinovou nebo Chris Evertovou, které se pořádně neumějí trefit do míčku, hned o nich říkají, jak jsou skvělé," dodal Williams. "Je skutečně ubohé, když o takových šampionkách takhle někdo mluví. Pro ženský tenis toho hodně udělaly," reagoval na kritiku bývalých světových jedniček Scott.

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
on má ty jeho dcery snad za nejlepší tenistky historii a on se musí zviditelňovat ať radši cpe steroidy do těch opic sereny a vunes :-((
Reagovat
smazaný uživatel
za ty jeho kecy bych ho zavřel, až zčerná
Reagovat
smazaný uživatel
Tahni do pici ty rasisto zjebanej !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Asi sem se dotkl nejakyho citlivyho tematu vuci tobe.Vim ze je to tezky zit v dnesni dobe plne rasismu.Stejne tak vim ze nemuzes za to ze si asi jeden z tech spoluobcanu ,co lidi nemaji moc v lasce(usuzuji tak z tveho bohateho slovniku a z toho ze pro tebe muj radoby vtipny prispevek neni vtipny)ale mel by sis uvedomit ,ze sprostymi recmi to nespravis.Timto ti doporucuji jit dostudovat a pak se omluvit vsem co si kdy zanadaval.
Reagovat
smazaný uživatel
Bože,ten Williams je strašnej primitiv.Ať už prosím nemluví.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist