Raonic znovu porazil Verdaska. Zastavit ho může Štěpánek

17. 2. 2011, 09:43
Aktuality 16
Dvacetiletý Kanaďan Milos Raonic se začíná stávat noční můrou Fernanda Verdaska. Objev letošní sezony se utkal se Španělem podruhé během čtyř dnů a i v Memphisu ze zápasu vyšel jako vítěz. Jeho formu nyní v osmifinále prověří Radek Štěpánek.
Milos Raonic

Milos Raonic, zatím nejpříjemnější letošní překvapení na okruhu ATP, s devátým hráčem světa Fernandem Verdaskem v neděli bojoval o svůj premiérový titul na podniku v San Jose. Tam uspěl ve dvou setech, a los oba hráče svedl znovu proti sobě v 1. kole turnaje v Memphisu.

Raonic i tentokrát předvedl svou největší zbraň, kterou je tvrdý servis, ale od zatáčku trápil Španěla i při jeho podání. V úvodním setu sice využil jediný ze sedmi brejkbolů, ale to na zisk sady stačilo. Verdasco se proti Raonicovi konečně prosadil ve druhém setu, který získal pro sebe, ale i tentokrát mladý Kanaďan prokázal dobré nervy. V rozhodujícím setu nedal soupeři při svém servisu šanci, v následujícím tie-breaku sice ztratil vedení a nechal Verdaska srovnat na 5-5, další dva body ale patřily Raonicovi, který si tak vylepšil svou letošní bilanci ve zkrácených hrách na 9-1 a postoupil do druhého kola.

"Tohle pro mě není pravý tenisový zápas. Doufám, že se s ním brzy utkám na antuce a ukážu mu, co je to hrát tenis, hrát dlouhé výměny, běhat a ne jen podávat," zlobil se po utkání Verdasco, který nebyl z odvety proti takovému hráči příliš nadšený, zatímco Raonic připomněl, co na soupeře platí. "Někteří hráči rádi rozehrávají dlouhé výměny a dostávají se do rytmu, hlavně na začátku zápasu. Rád jim v tom dělám čáru přes rozpočet, myslím, že v tom je moje síla," uvedl Kanaďan. "S výsledkem jsem spokojen, ale určitě je hodně věcí, o kterých musím přemýšlet a které chci zlepšit," dodal.

Jeho dalším soupeřem bude v dnešním osmifinále Radek Štěpánek. Český tenista by ještě v minulé sezoně nastupoval do zápasu jako favorit, Raonice ale letošní výborné výsledky katapultovaly ze 159. pozice ve světovém žebříčku o sto míst výše a Štěpánka tak přeskočil.

Soupeř se silným podáním čekal v Memphisu také na Juana Martina del Potra. Jeho soupeřem v úvodním kole byl domácí John Isner, pro kterého to byl první zápas od Australian Open. Argentinec, jehož loňskou sezonu prakticky už v lednu ukončilo zranění zápěstí, si poradil i s Isnerovými 12 esy, celkem třikrát sebral americkému soupeři podání a za hodinu a čtvrt postoupil do dalšího kola. V něm ho čeká Chorvat Ivan Dodig.

Výsledky - Memphisu - muži (tvrdý povrch, dotace 1,1 milionu dolarů):

Dvouhra - 1. kolo
Raonic (Kan.) - Verdasco (2-Šp.) 6:4, 3:6, 7:6 (7:5), Del Potro (Arg.) - Isner (6-USA) 6:4, 6:3, Hewitt (Aus.) - Lu Yen-hsun (7-Tchaj-wan) 6:4, 7:6 (7:3).

2. kolo:
Fish (4-USA) - Lacko (SR) 6:7 (5:7), 6:4, 7:6 (7:3), Kendrick (USA) - Blake (USA) 7:6 (7:5), 6:3, Serra (Fr.) - Malisse (9-Belg.) 6:2, 1:0 skreč.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

16
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
tady štěpánek nemá absolutně žádnou šanci. Raonic je hrát TOP10 o tom není pochyb. Leda že by byl unaven, ale na to se moc nedá sázet.
Reagovat
smazaný uživatel
to štěpánkovo pinkání nemá žádnou šanci proti těm ranám.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejsem vyznavač hry bum, prásk fiftín ale Fernando by mohl trochu ocenit výhru tohoto talenta. když na něj platí jeho styl hry tak se stím nedá nic dělat. Jinak Fernando byl vždycky o něco víc impulzivní ale pořád mě nepřestane bavit....
Reagovat
VerdascoForever
Nando nehraje az tak dobre, aby si mohl dovolit takove vyroky...
Reagovat
smazaný uživatel
je asi kr.eten. Mam ho rad, ale on jak je labilny tak neni nikto labilny z tej spicky- cize najprv nech sa kukne na seba a zacne hrat tenis on... vzdy a ne raz za cas a potom totalne vypadok. Co sa tyka Raonica- tak Raonic je niekde inde ako Karlovic- servis ma rovnako dobry ak nie lepsi- Ivo sice da viacej es ale servis celkovo ma lepsi Raonic a v medzihre tam je sakra velky rozdiel. Vsimam si ale dlhodobo ze Verdasco, tiez aj Tsonga nevedia hrat proti takymto servismanom.. a tie zapasy casto prehraju- vid Wimbledon kde Karlovic dal oboch a obaja tam vyplavakali ze boli frustrovani z toho ze na returne nemali sancu atd.., tiez som pozeral statistiky ze na lopticky to bolo 50% pre oboch neviem to cislo tusim 92 ku 92 cize vyrovnane najviac ale breakbally mal ovela viacej Raonic tych spominanych 10- co znaci ze asi na returne neni taky tragicky ako Ivo a dalsi.. Verdasco vie ze mohol uhrat viacej bodov tuna- rovnako mohol vyhrat turnaj v SAn Jose kde hral fakt dobre a stve ho to ale toto prehnal ze na antuke mu ukazem.. nabuduce ked Verdasco dakoho porazi na antuke- tak snad ten super vyhlasi ze na trave ho porazim:D napr. s Isnerom keby hral... to je take vyhlasenie .. ze - faktom je ze cez tie-breaky ho mal porazit ak ho nevedel breaknut- stacilo dat lopticku pri svojom podani do vymeny a vyhrat si to vymene- ked tvrdi ze by mu ukazal vo vymene...
Reagovat
smazaný uživatel
Verdasco sice brečí jak malé děcko, ale fakt je, že to co předvádí Raonič, Karlovič, Isner (nebo svého času třeba Ivaniševič) a spol není tenis. To je bum-prásk a divák trpí.
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle je naprosto neuvěřitelný. Jaktože to není tenis? Copak podání je úder, který využívaj jen tito hráči, tím všechny podvádí, protože za ty ostatní uvádí do hry míčky podavači?
Reagovat
smazaný uživatel
je pravda ze vela ludom sa takyto tenis nepaci- mne osobn enevadi prave preto lebo je len malo hracov co tak hraje- a je dobre mat nieco ine okrem toho zauzivaneho trendu same dlhe vymeny- byt za baseline.. inac kedysi hrali skoro vsetci takto - ze servis, voleje, ziadne vymeny cize potom mozes napisat rovno ze pred 20rokmi to co vsetci predvazdali nebol tenis... , faktom je ze samotny Verdasco ma velmi dobry servis a keby bol lepsi ako Raonic momentalne tak svoje podania si drzi v pohode- dobry servis-lavacky dalej - je lepsi vo vymenach ako tvrd, cize logicky nemohol by prehrat tento zapas- cize nech hlada chybu v sebe
Reagovat
smazaný uživatel
A mě se to třeba líbí. Třeba takový zápas jako Querrey-Isner to je přesně podle mého gusta. Nemám rád čajíčky co jsou rádi, když přestřelí síťku. Jako byl třeba ten zm*d Santoro co byl tak neskutečně slabý, že musel hrát forhend obouruč.
Reagovat
smazaný uživatel
donedavna som mal verdascacelkom rad ale precitani tohoto claku uz je pre mna len chuj
Reagovat
smazaný uživatel
Nemluvě o tom, že Raonic sice měl 16 es, ale Nando 12, což není takovej rozdíl...zatímco breakballů měl Raonic 10 a Nando jen 2.......to už o něčem vypovídá...takže nechápu Verdascovy ubrečené kecy..
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle Nando trošku neunesl ne? Kdyby Raonic měl jen podání, tak asi nemá v prvním setu 7 breakballů...Prober se Nando..trošku respektu!
Reagovat
QPR_Draxter14
Já bych reagoval úplně stejně, sám hraju s parťákem který měří 196 a kolikrát se mi chce až brečet když není šance na returnu. V případě Verdasca v takovém krátkém období 2x? Nedivím se a stojím za ním....
Reagovat
smazaný uživatel
Nemůžu si pomoct, ale já tam nevidím výsledek 2x 7:6....7bb jen v prvním setu? Ne. Milos má servis výborný, ale rozhodně to u něj není jen o něm, jako třeba u Karloviče.
Reagovat
smazaný uživatel
Mozno to nebolo myslene ani tak vazne, ako to vyzera cierne na bielom. Samozrejme, ze bol frustrovany, prehrat 2x v priebehu troch so superom, skoro novacikom na tour je pre Top 10 hraca dost tazko stravitelne, najma ten prvy zapas to bolo len bum-bum 7:6, a islo o titul. Teraz 1.kolo, ale 500kovy turnaj kde mohol Verdasco vela ziskat, sklamanie detto ...
Ovela viac ma mrzi prehra Lukyho Lacka s Fishom, uz ked prvy ziskal v tajbrejku, po odvratenych setbaloch, dufal som ze ho nejako udola. Zial rozhodla asi prva lopticka v tretom tajbrejku, zrazu skore 0:3 a zrazu 0:6 ... Velka skoda, hral by asi s Querreym, ktovie ci by ho porazil po SanJose aj v Memphise, ale vid kauza Raonic :-)) Skoda, prevazuje u mna sklamanie, ako z Nanda, tak z Lukyho, samozrejme myslim vysledkove sklamanie, herne tazko nieco vytknut, ked sledujete live-scoring.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist