Radwaňská poprvé do finále, se Serenou si zahraje o post jedničky!

5. 7. 2012, 17:25
Aktuality 161
Agnieszka Radwaňská si dnes zahrála poprvé v kariéře v grandslamovém semifinále a nezůstala jen u něj. Němku Angelique Kerberovou porazila 6-3 6-4 a postoupila do wimbledonského finále, které ji zajistí post světové dvojky. O titul se utká s přemožitelkou Azarenkové Američankou Serenou Williamsovou, a pokud Polka vyhraje, stane se světovou jedničkou.
Agnieszka Radwaňská

Agnieszka Radwaňská porazila v semifinále Wimbledonu 6-3 6-4 Němku Angelique Kerberovou a zahraje si poprvé v kariéře o grandslamový titul a zároveň i post světové jedničky. Finálovou soupeřkou polské tenistky bude vítězka druhého semifinále, kterou se stala Američanka Serena Williamsová. Čtyřnásobná wimbledonská šampionka dnes zdolala Victorii Azarenkovou.

Třiadvacetiletá Agnieszka Radwaňská hrála své první grandslamové semifinále a nervozita na ní byla znát jen v úvodu. Angelique Kerberovou pustila do vedení 3-1, pak však zpřesnila hru a pěti vyhranými gamy za sebou získala první set. 

V druhé sadě pokračovala rodačka z Krakova v téměř bezchybném představení, za stavu 2-2 proměnila i svůj třetí brejkbol v zápase a výhodu zisku soupeřčina podání už udržela. "Splnil se mi dětský sen. Osmnáct let hraju tenis a stejnou dobu jsem toužila po tom hrát grandslamové finále," uvedla Radwaňská, jež postoupila do zápasu o titul na jednom ze čtyř velkých turnajů jako první Polka od Jadwigy Jedrzejowské v Paříži v roce 1939. 

Dnešním vítězstvím si Radwaňská zajistila posun na 2. místo světového žebříčku, které může finálovým triumfem ještě vylepšit.

Serena Williamsová v semifinálovém zápase servírovala v podobné formě jako ve čtvrtfinále proti české obhájkyni titulu Petře Kvitové. V úvodním setu prohrála jen jednu výměnu po svém prvním podání a díky jedinému brejku vyhrála sadu 6-3. 

Ve třetí hře druhé sady Victorii Azarenkové znovu sebrala servis, ale běloruská tenistka v šestém gamu využila ojedinělou šanci a brejkem se vrátila do zápasu. Běloruska se zlepšila především při vlastním podání a dotáhla set až do tie-breaku.

V jeho koncovce však udělala dvě chyby a druhý mečbol Serena Williamsová využila. Za stavu 7-6 ukončila zápas svým 24. esem, Azarenková zaznamenala jen jedno. Třicetiletá Američanka tak bude hrát své sedmé wimbledonské finále, může získat pátý titul.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

161
Přidat komentář
smazaný uživatel
Radwaňská měla štěstí na los
Reagovat
smazaný uživatel
Měl by ses nad sebou zamyslet!!!!! Fakt je, že Petra letos nemá moc dobrou formu, ale přesto dokáže s těma nejlepšíma hrát vyrovnaně, nedostává od nich na prdel, myslím, že jí dost křivdíš. Petra až formu vyladí, tak bude téměř neporazitelná, tomu věř. Umí toho daleko více než Aza, Radw. o hekně ani nemluvím, ta do toho mlátí hlava nehlava, dost si pomáhá tím obrovským řevem, nic víc. Petra má daleko vyšší potencíál než všechny tyto holky. Když bude držet zdravíčko, všem to ukáže!!! A HLAVNĚ TOBĚ!!!!!!!!!!!!
Reagovat
dappe
Finále se určitě nehrálo ve čtvrtfinále, jak jsem tady četl. Všechny 4 semifinalistky předváděly na Wimbledonu daleko lepší tenis než Kvitová. Tady pořád většina tvrdí, jak u Kvitový není forma a kdyby byla forma, tak nemaj ostatní moc šanci atd... Problem je v tom, že forma se neurčuje podle toho, jak hráčka hrála 14 dní během své kariery(loňský Wimbledon), ale podle toho, co předvádí dlouhodobě. Není třeba náhodou tohle Kvitový standard, kterého je schopná, když je v optimální formě a pohodě? Já si právě myslim, že ano a to co předvádí Kvitová letos, je víceméně její současné maximum a patří zhruba na to 6. - 8. místo žebříčku, což je výborné umístění.

Jenže jak už jsem psal po RG, tady jí většina lidí vidí úplně nesmyslně, jako nějakou neporazitelnou hráčku a budoucí jasnou jedničku, což je dost mimo realitu.
Reagovat
pepin
Nevšiml jsem si zde, že by tady někdo mluvil o neporazitelné Kvitové, asi máš jiný portál a že by loni hrála dobře jen 14 dní to svědčí, že jsi byl po zbytek roku někde jinde.
Reagovat
dappe
Já někde píšu, že hrála loni dobře jenom 14 dní? Podle mě hraje dobře i letos. Já psal, že většina určuje její formu podle toho, jak hrála loni na Wimbledonu, což byl její životní turnaj a nelze podle toho určovat letošní formu. A to, že se tady Kvitová přeceňuje a čeká se od ní víc než jaká je realita, je fakt.
Reagovat
pepin
Tak já jsem Tě špatně pochopil, ale to, že fanoušci čekají od svého favorita více, je přece normální a týká se to všech sportů, ale spíše bych řekl, že je tady hodně lidí k ní kritických než že tady někdo píše, že bude jedničkou. To spíše byl loni kalkul reportérů a novinářů. Je ale také pravda, že to co předvádí letos po všech problémech se zdravím a co přesto dokazuje je ukázkou jejího obrovského potencionálu a můžeme si přát a doufám i těšit, až bude zdravá a bude se moci připravit dle svých představ.
Reagovat
gerd
Hra Radwanské se mě líbí a proto ji finále přeju.Je vidět,že to má na rozdíl od Kvitové v hlavě srovnané!A proto hraje stabilně kvalitní hru.Ze Serenou to bude mít ovšem tuze těžké.
Reagovat
dadaft
souhlas.
já bych to shrnul takhle - ještě teď se mi honí hlavou některé krásné výměny ze zápasu Radwanská - Kerberová.
z druhého SF si pamatuju, že to párkrát bylo těsně na čáru a že Serenin forhend stál za prd.
*******************
takže come on Aga !!!!!
Reagovat
dadaft
mimochodem - vůbec jsem nepochopil, proč Vika včera Sereně nehrála víc do forhendu. vždyť z něho nebyla schopna trefit kurt.
místo toho se jednou dvakrát za gem nechala vyškolit z bekhendu.
???
Reagovat
pepin
Ono se to lehce řekne, proč ji nehrála tam kam píšeš, ale víš jak to je, v podstatě hraješ to co Ti protivník dovolí a umožní. Vika se v prvním setu evidentně bála, aby nedostala výprask a v podstatě, až když zjistila po podařením brejku, že s ní může hrát, pokud ji nevyjde servis tak se úplně její hra změnila. Podobnost v tomto s Petrou, ta také až ve druhém setu zjistila, že to jde a jsem přesvědčený v případě zisku druhé sady a proměněného setbolu by utkání mohlo dopadnou naprosto jinak. To samé si myslím u Viki. Ale je to jen kdyby a na to se nehraje.
Reagovat
dadaft
já hlavně doufám, že se na ten zápas podívá Aga a hlavně její trenér, stejně jako se na to znovu teď dívám já - přes forhend Sereny vedla cesta, ne že ne.
ve finále to samozřejmě může být jinak, ale naděje prostě musí umírat poslední, jinak nic nemá cenu... ))
Reagovat
pepin
I když jsem přál z pochopitelných důvodů Sereně, tak musím uznat, že Vika nehrála špatně a to hlavně ve 2 setu po získání brejku. Ale také musím říci, že jsem strašně rád, že jsou obě hekny pryč a finále bude důstojné Wimbledonu aspon po společenské stránce a ne přehlídkou ječících decibelů. A pokud je pravda co zde napsali o jejím extempore na síti nebo u sítě při mixu tak to svědčí o její slušně řečeno nevyzrálosti. A vůbec ne o tom, že se s Wimbledonem rozloučila důstojně.
Reagovat
horska.kraslice
Mám stejný názor.
Reagovat
smazaný uživatel
Honí se mi hlavou potom co jsem viděl v posledních kolech Wimbledonu různé věci, prosím následující "esej" :) berte s notnou nadsázkou, není mým záměrem někoho urazit nebo naštvat, i když mám tu opovážlivost něco takového napsat a ještě si vypůjčit nadpis klasika :
Tedy Serena - Kam s ní.
Pozorujíc konfrontaci této legendy se současnou tenisovou špičkou, docházím k závěru, že do ženského tenisu nepatří a ženský tenis nepatří k ní. Chvíli jsem se zabýval myšlenkou vytvoření zvláštní kategorie, ale v tom případě by musela hrát o zeď, takže to nejde. Až konečně jsem na to přišel. I když je už Serena podle mnohých tak trochu tenisová důchodkyně, nechal bych jí hrát juniorské soutěže. Ale s klukama! I pro ty puberťáky by to mohlo mít velký přínos, protože by se od starší dámy lecčemu přiučili. :-)
Reagovat
Malda
To je tedy nutné brát opravdu s hodně velkou dávkou nadsázky. Je to přeci žena a tím pádem nutně musí hrát s ženami. Je jasné a dokázané, že je hratelná...není přeci neporazitelná. S její hrou se hráčky musí prostě smířit a zkusit na ní hrát třeba trochu jinak.
Reagovat
smazaný uživatel
... nezklames! :-))) Jsem ale hrava a uz si to maluju, na jake urovni ty juniory vidis??? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Hmm.. Na jaké úrovni? Postavil bych je do řady a kdo bude mít odvahu, ať udělá krok vpřed. :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
protože by se od starší dámy lecčemu přiučili. :-)

Asi nejen v tenise :-)) pardon, mě to prostě nedalo..:-)
Reagovat
smazaný uživatel
ale dalo, jsem detina, uz jsem je videla, sraby a zacala je rozpocitavat na prvy - druhy... :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Ema, sojka :-))) Prvý, druhý, třetí, dobrou noc.
Reagovat
smazaný uživatel
:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
dobrou.. :-)
Reagovat
freeteepek
Tak já si Serenu představuju jako paní učitelku. Někde na střední. Třeba v Beverly Hills 90210. Učila by tělocvik a zeměpis:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Když jste se "chvíli ZABÝVAL myšlenkou", potom nemůžete napsat POZORUJÍC. Zdá se, že tenis (resp. úvahy o něm) vám jde stejně jako gramatika.:-))
Reagovat
smazaný uživatel
ale lajnova esej je prece na zmateni rodu zalozena! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já si Serenu dokážu představit jako raperku, někde byl k vidění sestřih z RG, tam ji to pěkně šlo :-)
Od nás by se k ní hodil Rytmus :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.youtube.com/watch?v=i7HhsLZyBzE

Nějaký Rytmus už by Sereně nestačil :-).
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za odkaz, nebudeš mi to věřit, ale já o tomhle klipu vůbec nevěděla, nějak jsem si to vůbec neuvědomila, když jsem to psala, vím, že Caro "cosi" nazpívala.
Tak to rozhodně by jí Rytmus nestačil, Serena je prostě jiná liga :-)
A jsem ráda, že tě tu po delší době vidím, kdepak se touláš :-)
Reagovat
smazaný uživatel
:-)..nebudeš mi to věřit, ale ten debut Sereny jsem objevil až dnes..po tvé zmínce o raperce :-).

A žádná potulka u mě nehrozí..místo TP teď očuchávám zajímavé sci-fi povídky...na doporučení jedné zajímavé slečny :-)).
Reagovat
smazaný uživatel
Já ti věřím :-)

Ty povídky - aha, tak to potom jo :-)
Reagovat
pepi
Krasne zapasy dneska,dostaly se tam ty spravne hracky a je fajn ze si finale zahraje nekdo novy. Radwanska je skvela hracka,krasny forhend,perfektni pohyb.Bohuzel proti ni stoji jedna z nejlepsich tenistek vsech dob a stylove pro Radwanskou je jen tezko hratelna.Jak uz bylo receno letos se finale hraje v podstate uz v semifinale jak u zen tak u muzu,ale takovy je tenis.
Reagovat
freeteepek
To finále se hrálo už ve čtvrfinále:-)
Kdyby Petra zdolala Serenu, Viku udělá taky...A zítra to bude vraždění neviňátek. A Agu nezachrání ani všichni polští svatí:-))
Reagovat
pepi
s tim nesouhlasim.co jsem Petru videla hrat,tak to bylo dost zle-hlavne proti Schiavone to bylo opravdu nehodne wimbledonske obhajkyni,proti Serene lepsi ale ta forma z minuleho roku proste letos neni
Reagovat
freeteepek
Souhlas, forma není. Protože Petru svazují nervy. A nedostatek tréninku. Necítí se dobře. Taky jí na turnajích obvykle chybí první zápas s lehkou soupeřkou. (Např. Miami - Venus, Madrid - Lucka Hradecká atd.)
Jenomže tráva jí sedí. Její výkon kolo od kola rostl. A vysoce postavené hráčky jí motivují. S Azarenkovou má vynikající vzájemnou bilanci.
To že Petra nezahraje dobře na začátku turnaje se slabou soupeřkou vůbec neznamená, že v pozdějších kolech neporazí tu silnou.
Logicky - v semifinále nebo ve finále už nemá co ztratit a nemůže si uříznout ostudu. Navíc je po několika ubojovaných zápasech rozehraná. Dostala se do zápasového rytmu. Navíc hraje s hráčkou, na kterou si věří (Azarenková) Je to hodně o hlavě. Proto některý slabý soupeřky dokážou Petru potrápit víc, než favoritky. Nehledě na to, že žebříček mate (např. Shedovová byla před měsícem 142. a jak dnes umí potrápit favoritky!) A rozmáhá se Rosolův efekt, kdy looser nemá co ztratit, tak hraje jako o život:-)
Reagovat
freeteepek
Francesca Petru zaskočila útočným stylem hry. Hrála úplně jinak, než obvykle. Petře chyběl na kurtu Kotyza, kterej by jí sklidnil. A poradil.
Reagovat
dappe
Je dobře, že se Serena zase vrátila letos do formy, konečně to někdo oživil. Je to zajímavá, sympatická a hodně kvalitní tenistka. Trochu mě mrzí, že se do finále nedostala Sharapova, bohužel nepřijela ve formě, to by bylo velké finále. Jinak Radwanska si finále rozhodně zaslouží, hraje dlouhodobě výborně a konečně se prosadila i na GS. Ve finále se tedy utká asi nejšikovnější hráčka na okruhu s tou nejlepší a pravděpodobně vyhraje Serena.
Reagovat
smazaný uživatel
Přál bych si, aby letošní ženské finále Wimbledonu mělo tenisově důstojný průběh.
Doufám, že nebude nějaký ten kanár.
Reagovat
smazaný uživatel
Viděli jste co udělala před chvilkou Azarenka???
Reagovat
smazaný uživatel
Neviděl. Povídej, přeháněj!
Reagovat
smazaný uživatel
Třískla do pásky až se roztrhla a ještě ke všemu do toho zařízení co měří zda se míček dotkl pásky....Teď zas zahodila raketu :D asi doznívá ještě semifinále s Serenou :)
Reagovat
smazaný uživatel
Se divím, že to neskrečovala, v takovém, stavu...
Reagovat
smazaný uživatel
Vidíš, to mě vůbec nenapadlo se podívat na Viku v mixu... Je škoda, že se jí dneska nezadařilo ani v jednom zápase. To ve dvouhře byla naopak hodně koncentrovaná, žádné házení raketou nebo něco takového. Akorát si v tie-breaku jednou zaječela, ale to dělá normálně. :D Asi toho měla dneska plné zuby, tomu trochu rozumím... Tak snad ji Max aspoň uklidnil. :)

Co se týká mixu, tak jenom včera jsem se náhodou podíval na poslední čtyři gemy jednoho zápasu. Hrály tam Julia s Nestorem a Galina Voskoboeva s Elginem. Bylo to zajímavé, zase něco jiného... Ale přiznám se, že jsem nefandil ani jednomu páru. Fandil jsem holkám na obou stranách, aby to nandaly chlapům. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Snažil se jí uklidnit,ale nepovedlo se mu to :) mě dřív nějak mix double nezajímal ale teďka je to celkem zajímavé jak se tvoří páry na OH,tak se občas mrknu.
Reagovat
smazaný uživatel
Já se na mix taky dívala, ale jen k vůli Vice..nevím, jakou to má prestiž, protože v hledišti bylo málo diváků, hráči to brali spíš s humorem, tedy někteří, sem tam exhibiční výměny..pro mě nuda, vydržela jsem jen chvíli.

Monty - ale Vika se i usmívala :-)
Reagovat
smazaný uživatel
verka22: Aha, takže ses na to dívala kvůli běloruskému páru, protože Vesnina a Paes spolu na OH určitě hrát nebudou. :D

Ema: Děkuju za info, Emičko. A co převažovalo, úsměvy nebo nervíky? :D Snad to proběhlo v pohodě... Vika je prostě taková, asi už jiná nebude. :) Já myslím, že se poslední dobou hodně kontroluje, ale někdy to prostě musí ven.

Teď koukám, že Elena napsala na twitter:
"Won our mixed with Leander,beat great team Azarenka Mirnyi 7-6 6-3.Enjoy the way we played:)"

Tak asi hráli Vika s Maxem dobře, když píše "great team". :) Věřím, že by na OH mohli udělat medaili...
Reagovat
smazaný uživatel
Já viděla už jen úsměvy :-) jinak prý bude na OH v mixu k medaili blízko, stačí dva zápasy a už se bude hrát o medaile..hm, to je dobrý :-) takže šanci určitě Vika mít bude.
Reagovat
smazaný uživatel
na usmevy az tak moc nedam, ve hre byla vsak uza Vesnina... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, takže jsi viděla konec zápasu nebo jakou část? :) Jo, taky už jsem o tom slyšel... Jaké tam vlastně budou dvojice? Já vím zatím jenom o Vice s Maxem a Petře s Radkem. Ana by tam taky měla být, otázka je jestli s Novakem nebo s někým jiným... Caro tam asi nebude, protože nemá partnera. Frederik Nielsen asi na OH nebude... No a Masha by možná mohla hrát s Južným, jak jsme se tady o tom bavili s Věrkou. Ale upřímně řečeno by mě to překvapilo. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Viděla jsem konec, asi 15 minut, takže hru nemůžu posuzovat. Já o mixu nic moc nevím :-( asi spíš tommr..
Reagovat
smazaný uživatel
Máša do mixu? To je mi divné....Je nějaký oficiální zdroj? Já myslím, že je spíše individualistka a na kolektivní záležitosti jí moc neužije. Překvapilo by mě to.
Reagovat
smazaný uživatel
Ema: Ok, nevadí. :)

Oskar: Včera jsme se o tom bavili v této diskuzi... Taky jsem se tomu divil. :)
http://www.tenisportal.cz/zpravy/sarapovova-sance-jsem-mela-ale-lisicka-hrala-lepe-10444/
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za odkaz.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo tak trochu ale sleduju i jiné páry,hlavně ty naše české :) a ještě malá poznámečka jsem Veronika a né Věrka ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, omlouvám se. Já myslel, že jsi Věrka a ty jsi Verka. :)
Reagovat
smazaný uživatel
v pohodě nic se neděje,hlavně že už v tom máme pořádek :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ježiš marja nevím co tu řešíte za pičoviny Radwanská nemá ani z půlky tak kvalitní servis jak Serena a Serena jí umlátí svým servisem tečka konec a Radwanské vůbec nesedí sílová hra ona je tip ploužáku navíc hraje poprvé v životě finále Grand Slamu proti vele zkušené hráčce která má jeden z nejtvrdších servisu na okruhu + výborně servírující to bude všechno stát proti vaši Radwanské která bude nervozní jak prase že hraje velké finále na jednom z nejslavnějších turnajů světa .Jestli Radwanská uhraje 4 gemy celkově bude ráda .
Reagovat
Malda
Naprostý souhlas...krásně vystiženo. Serena ji dle mého názoru doslova "utluče". I když kdo ví, třeba bude překvápko.
Reagovat
freeteepek
Tak Jarka s Kukuškinem bohužel byli kousek od postupu. V rozhodujícím setu se jim bohužel nepodařilo Kudrjatsevu při jejím servisu breaknout. To, co předváděl Kukuškin na returnu byla naprostá tragédie. A Jarce to tak totálně pohnojil. Závěr zápasu jsem neviděl, ale troufám si tvrdit, že toto byla rozhodující hra. Při Hanleyho servisu už šance na break pochopitelně byly znatelně menší:-)
Reagovat
horska.kraslice
Moc bych přála Sereně aby vyhrála. Ovšem oproti většině zde komentujících mám bohužel trochu obavy, Radwanská svou měkkou a přitom úpornou hrou může být nepříjemná - kéž by se moje obavy nepotvrdily a Serena to dotáhla do vítězného konce!
Reagovat
smazaný uživatel
Sereně přeju, aby to už konečně zabalila a definitivně nám zmizela z očí.
Pitomý líznutí čáry. Dnes v tajbrejku stačil jeden cm mimo a Viktorka klidně mohla TB dopodávat a uhrát 3. set. Těžkotonážní mašina byla v minulých utkáních k poražení, bohužel ale přežila. Soupeřka má šanci, pokud jí zrovna nejde podání. Škoda, mohla vyletět už dávno, takhle má prakticky jistý titul, tohle Aga neupinká.
Reagovat
smazaný uživatel
Upinká jedině tehdy, pokud tomu "monstru" odejde servis, což je docela dost nepravděpodobné.
Reagovat
gocii
smutny že neumite unest prohru a nadavate někomu kdo je jasně lepší, prej cm, ale to že vika byla celej zápas slabší nezmíníte
Reagovat
smazaný uživatel
Aha. Jenže "celej zápas" často nemusí být celým, ale jen jeho částí. Stačí pár míčů, prohraný gem nebo TB a začíná úplně jiná hra.
Co třeba Serena - Razzano před pár týdny? Kdo byl až do toho kolapsu za stavu 5-2 v tajbrejku druhého setu "celý zápas" jasně lepší? Určitě Serena. A co se stalo potom?
Reagovat
dadaft
velké blahopřání našim volejbalistkám.
Reagovat
Jan
Ti co tu nadávají na Radwańskou, moc jejích zápasů jsem neviděl, ale její hra s Kerberovou se mi líbila. Rozhodně nedělala tolik hloupých chyb jak Kvitová. A jestli je 3. v žebříčku, tak si ty body někde musela nahrát a zaslouží si to. Kdyby vyhrála nad Serenou, což není moc pravděpodobné a získala 1. místo v žebříčku, tak si to taky zaslouží. Nemám s ní problém. To Petra letos hraje dost děsně, víme to všichni. Na AO hrála ještě slušně, ale pak to šlo dolů.
Reagovat
tommr
Radwanská už je v žebříčku druhá. Jinak se vším co si napsal souhlasím ... :)
Reagovat
dadaft
copak už všichni zapomněli jak skvěle hrála Aga na začátku sezóny? evidentně v tom hodlá pokračovat. v americe bude taky silná. i v asii.
jedna z hráček, která bude hrát TM, bude Radwanská. nemám pochyb.
Reagovat
Jan
Holky mají smůlu, že se vrátila Serena. Naštěstí už pomalu končí s kariérou, tak se to pak zase uvolní, jinak by měly ostatní utrum. Neříkám to proto, že bych to Sereně nepřál, ale fandím těm ostatním.
Reagovat
smazaný uživatel
Petře se hůř sbírají body, protože je blbá a hraje pouze na turnajích, které jsou natřískané hvězdami. Řekl bych, že trošku předcenila svoje schopnosti a tento rok si naplánovala špatně. Radwanska hraje hodně turnajů, které jsou hůře obsazené a přesto bodově úplně stejně hodnocené. Petra by možná taky mohla zkusit nějaký takový turnaj.. získala by větší herní praxi, která ji letos očividně chybí. A možná melu blbosti a prostě by větší množství zápasů / turnajů nezvládla fyzicky (narozdíl právě od Radwanské) a byla by na tom třeba ještě hůř, kdo ví.
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodem Serena, Azarenka a Sharapka tyhle malé turnaje nepotřebují. Hrají převážně na stejných turnajích co Petra a proto jsou u mě výš než Radwanská. Tzn malý počet turnajů, velký počet bodů. O vzájemné bylanci Radwanské s třemi respektive čtyřmi (když budu počítat i Petru) top hráčkami ani nemluvím. To mluví za vše.
Reagovat
smazaný uživatel
*bilanci
Reagovat
tommr
špatnej výběr turnajů a špatnej přístup k těm menším - i to je jeden z důvodů proč Petra pomalu ale jistě klesá žebříčkem. Do jistý míry je to způsobený přeceněním vlastních sil - hlavně na začátku roku kdy si asi Petra a její realizační tým mysleli, že všechno půjde samo. Mám tím hlavně na mysli to, že Petra neobhajovala tituly v Brisbane a v Paříži, vynechala i za cenu penále turnaje v Doha a v Dubaji a hrubě podcenila třeba turnaj v Eastbourne ...
Reagovat
smazaný uživatel
pěkně jsi to shrnul i s konkrétními příklady turnajů. Maximální souhlas!
Reagovat
smazaný uživatel
V Dauhá a Dubaji nehrála ze zdravotních důvodů, v Brisbane nehrála, protože hrála HC..
Reagovat
tommr
já vím, že místo Brisbane hrála HC - a to je právě důvod proč si myslím, že došlo k určitýmu přecenění jejích schopností - zřejmě si všichni mysleli, že Petra už je tak dobrá, že se nemusí honit za bodama a může si místo toho hrát na exhibicích ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Za Brisbane až takový ranec bodů, aby až takhle někdo uvažoval, nebyl.
Reagovat
freeteepek
Já si třeba nemyslím, že Petra hraje děsně. Rozdíl je v tom, že Aga udělala hodně bodů na turnajích, kde Kvitová, Williemsová nehráli. Dokonce vyhrála prestižní turnaj, kde nehrála ani Vika. Plus měla štěstí na los - např. ve Wimbledonu, že na Serenu narazí až ve finále.
Tam uvidídš, jestli proti ní uhraje víc gamů, než Petra nebo naopak. Pak budeš mít srovnání aktuální formy Kvitový a Radwaňský.
Aga je pinkálistka, která je konzistentní. Ale na některý hráčky nemá - např. na Petru, Viku a Serenu.
Petra hraje větší gembl a je pod větším tlakem, než Aga. Od začátku roku musí obhajovat tituly a postavení v žebříčku. Aga hraje kvantum zápasů, sbírá hodně bodů a stoupá žebříčkem. Příští sezonu bude muset obhajovat, jako letos Petra, a bude mít problémy.
Petra letos podává stabilnější výkony než loni, jenomže se z objektivních důvodů nemůže dostat do formy, ve který byla loni. Proto nevyhrává turnaje. Třikrát jí v SF vyřadila Šarapovová. Jednou už ve čtvrfinále Serena. V Austrálii ještě Petra proti Marii šanci měla. Ve Stuttgartu, Paříži nikoliv. To už Marie hrála na vyšší úrovni, než v Austrálii a než v Miami, kde Aga Marii porazila!
Aga se sice nyní vyškrábala na druhé místo na světě. Dlouho se tam ale neohřeje. Ve zbytku sezony obhajuje dost bodů a pokud Serena zůstane zdravá, bude s tím mít dost velký problém.
Proč Petra tak riskuje? Je to její styl, se kterým může porážet na rychlých površích a v hale kohokoliv. Aga hraje výborně, je konzistentní, ale kdyby ve Wimbledonu narazila v dřívějších kolech na Viku, Serenu, Petru, vypadla by. Na tomhle turnaji měla mimořádně velké štěstí na los.
Petra vypadla bohužel už ve čtvrfinále. V tom zápase podala nejlepší výkon na turnaji. Jenomže narazila na nejlepší hráčku, jejíž forma rovněž kolo od kola roste. Bylo to předčasné finále:-(
Reagovat
freeteepek
A vypadla by pravděpodobně i s Marií. Ta měla tentokrát trochu smůlu. Šarapovovou vyřadila Lisická, která v tom zápase předvedla klasický "Rosolův efekt".
Lysická totiž, stejně jako Rosol, umí dělový servis, který je právě na trávě mimořádně účinný. Oba měli svůj den a porazili díky tomu velké favority. Oba však vypadli hned v následujícím kole.
Reagovat
smazaný uživatel
Vidím, že budoucnost terminologie tenisu má nový pojem : "Rosolův efekt" Tož se nám klučina zapsal do historie. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Rozdíl je, že Sabine měla na výhru, sama se o ni připravila v závěru chybami, ale Rosol se v dalším kole proti Filipovi nechytal vůbec.
Reagovat
freeteepek
Jsi blbej: "já vím, že místo Brisbane hrála HC - a to je právě důvod proč si myslím, že došlo k určitýmu přecenění jejích schopností - zřejmě si všichni mysleli, že Petra už je tak dobrá, že se nemusí honit za bodama a může si místo toho hrát na exhibicích ... :)"
Co to je za žvást? Jak můžeš vědět, co si všichni mysleli???
Jestli sis nevšim, tak Petra hraje pro radost. A místo sbírání bodů a titulů jí jde především o zlepšení její hry. To neustále zdůrazňovala v každým druhým rozhovoru!!!
Hopman Cup hrála kvůli tomu, že je to hezký turnaj a hezká výhra (diamantový míček).A taky kvůli tomu, že to půl roku před tím slíbila Tomáši Berdychovi. (Možná si v té době ještě mysleli, že budou spolu hrát mix na olympiádě...)
FC hraje kvůli tomu, že má ráda kolektiv a ráda reprezentuje. I když kvůli tomu např. neobhajovala 470b z halové Paříže a do Stuttgartu na antuku přijela z Ostravské haly špatně připravená!!! (v Ostravě se hrálo na ultrarychlém povrchu zcela odlišných vlastností od antuky!)
Petra se od 1.1.2012 za bodama rozhodně nehoní a postavení v žebříčku má u prdele. To zajímá akorát novináře a pak ještě pár pošahanejch fanoušků.
Reagovat
freeteepek
Jenomže Rosol hrál další zápas (ve větru) s hráčem, který o 10 dní dřív také Nadala porazil a na turnaji došel až do čtvrtfinále - žádný lehký soupeř. Lysická šance měla. Na "Rosolově efektu" to nic nemění.
Reagovat
freeteepek
Naprostá pravda. Je velký rozdíl mezi tím, jak sbírá body Aga a jak Petra. Marie, Aga, Vika - jdou maximálně po bodech. Petra na body a postavení v žebříčku kašle. Je ale taky pravda, že nikdo původně nepočítal s neúčastí v Dubaji a Dauhá, kde mohla Petra získat hodně bodů. Za to mohly zranění a nemoc.
Pak je tu ještě Fed Cup. Místo, aby Petra doléčovala bolístky, reprezentuje.
A v neposlední řadě. Tím, že je Petra na většině turnajů předsazená, přijde o "zahřívací kolo". Když pak narazí na favoritku, je o zápas míň rozehraná, než by potřebovala. Je všeobecně známé, že Petry největší problém byly vždycky první kola narozdíl od finále (tj. zcela opačná situace, než u ostatních tenistek:-))
Reagovat
freeteepek
Seš úplně mimo:-/
Reagovat
smazaný uživatel
Rosoluv efekt je davno monitorovany, popsany a zaknihovany ukaz.. :-) Sabine me jednoduse zklamala....
Reagovat
Jan
Máte asi pravdu, co píšete jak sbírá body Aga a jak Petra, Marie, Vika a že třeba Petra jela do Stuttartu na antuku nepřipravená z tvrdého povrchu. Nelze ale nevidět, jak se její hra změnila oproti loňsku. Na konci roku hrála božsky, bylo úžasné a dechberoucí, jak trefovala růžky kurtu nebo lajny, zatímco teď jsou její míče tak často v síti nebo outu. Asi to bylo vyjímečné a nic netrvá věčně, ale sledovat její hru a fandit jí je v současnosti o zdraví, ty její propady během zápasu.
Reagovat
smazaný uživatel
popravdě bych se hodně divil, kdyby Petra měla postavení v žebříčku u prdele. Její prohlášení pravděpodobně nejsou v souladu s jejími osobními cíli, ketré se však dost možná bojí říct na plnou hubu, aby se nevystavovala ještě většímu tlaku, než pod kterým momentálně je.
Reagovat
smazaný uživatel
samozřejmě je to pouhá domněnka. Do hlavy Petry zde nikdo nevidí, že? :)
Reagovat
freeteepek
No tak úplně jedno jí to zřejmě není, ale po bodech nejde, tak razantně, jako konkurentky. To je evidentní:-)
Ono by to bylo i v souladu s nesobeckou povahou Petry. Nechce se prostě jenom tak vybodnout na reprezentaci. V týmu je nenahraditelná!
Reagovat
smazaný uživatel
to spíš slepice se naučí lítat než aby Serena prohrála s Radwanskou to je to samé jak kdyby někdo řekl že Štěpánek porazí Nadala ve finále French open .
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem neřekla že prohraje Serena,spíš naopak fandím jí.Ale možé je všecko ;)
Reagovat
dadaft
počkám si, až bude mít Serena talíř nad hlavou...
do té doby budu fandit Radwanské.
Reagovat
smazaný uživatel
Aria, další z plkalů, co nevidí nápis Reagovat a co neumí napsat odpověď do vlákna.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně že ty jseš ze všech nejchytřejší...
Reagovat
Denis92
zajtra nas caka najprv predcasne finale a potom domaci milacik..tak sa to dalo cakat.COME ON ROGER!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ano , Serena je profi žena. Přeji jí titul.
Reagovat
smazaný uživatel
Druhou půlku kariéry milá Serenka na normální turnaje totálně kašle. Na turnajích před zraněním v létě 2010 obvykle končila max. v SF nebo QF. Poslední turnaj vyhrála dva roky předtím, na jaře 2008 !!! Jedině na grandslamu a TM hraje naplno.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten poslední vyhraný turnaj jsi myslel před zraněním?
Jinak chápu, že jí nemáš rád nebo že tě rozčiluje, to je každého právo. Ale proč je ti tedy dobrá, aby porazila Sharapovou? Když někoho nemám rád, tak mu nefandím nikdy....
Reagovat
smazaný uživatel
Jistě, po návratu a dlouhé pauze už má snahu vyhrávat i normální turnaje.
Předtím naposledy vyhrála 14.4.2008 v Charlestonu a pak až 25.7.2011 ve Stanfordu!!!
Na normální turnaje kašle, proto i počet titulů na tak dlouhou kariéru nemá nijak velký.
Reagovat
smazaný uživatel
To vím o těch turnajích a to mě na ní také štvalo, mohla mít těch titulů o mnoho víc.
Ale třeba bude Petra také z těch, které nebudou mít motivaci na menší turnaje. To je pak lepší si to promyslet a upřednostnit GS. Nemyslím tím vynechávání povinných turnajů.
A proč tedy fandíš Sereně třeba proti Sharapové, když jí nemáš rád? Asi proto, že je dobrým nástrojem a téměř zaručeným, jak jí odstranit z turnaje....
Jo, já taky někdy fandím proti někomu, jen alibista říká, že to nedělá...
Reagovat
smazaný uživatel
Sám přiznáváš totéž, prostě menší zlo. Nechutná uřvaná Marfuša je absolutní vrchol nesnášení někoho při sledování sportu. Kolik už vyhrála utkání kvůli deptání soupeřek řevem?
Petra je v jiné situaci. K mnohonásobné grandslamové šampionce má dost daleko, pokud jí vůbec někdy bude. Motivovat by se měla na všechny turnaje, s výjimkou těch, kde nemá šanci kvůli problémům s dýcháním, s tím se nic dělat nedá.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, přiznávám totéž. Uvědomil jsem si, že se tě na něco ptám a sám to tak mám přitom někdy taky.
Já nevím, jestli s tím řvaním vyvádí soupeřky z rytmu. To nedovedu posoudit. Třeba mně by to určitě z rytmu rozhodilo. A to jen tak rekreačně pinkám. Ale soupeřky jsou na to asi určitě zvyklé a musí to umět nějak vytěsnit, to by jinak byly ve značné nevýhodě a musely by si snad stěžovat?
Já ji musím mít vždycky značně ztlumenou a ruší mě to, jen vyjímečně to dokážu vytěsnit. Ale třeba dnes to "vytí" Azarenky mi přijde snad pro soupeřky ještě horší. Někdy jsem myslel, že hlásili "out"...A délká toho projevu je také delší než u Sharapové.
Reagovat
smazaný uživatel
S tou Petrou souhlasím. Také jsem přemýšlel o tom, že pokud jsou ty její dýchací problémy opravdu takové a nebude se s tím dát nic dělat, je zbytečné se na těch turnajích pachtit a unavovat.
Měla by tomu tedy rozvrh turnajů přizpůsobit. I za cenu toho, že jí tam bude strašit třeba O. Když někam nebude jezdit ani jeden rok, ta nula tam bude pořád a už jí to v žebříku neublíží, musí si to nahradit jinde.
Reagovat
smazaný uživatel
Stěžování je jim k ničemu, když trestání za ječení nebo hýkání při úderu není řešeno v pravidlech. Nesmí se po úderu.
Azarenka monotónně vyje a houká (až tolik jako Marfuša mi nevadí), ale třeba je na kurtu víc ruší dlouhé hýkání, co provádí třeba Petkovic a Schiavone.
Reagovat
smazaný uživatel
Snad to už myslí konečně vážně a něco se s tím pokusí udělat. Aby se tomu zamezovalo už od malých dětí a juniorů. Protože těmhle už to asi zakázat ani nejde, jsou už tak naučené. Já si fakt netroufnu tvrdit, že to dělá Sharapova schválně. Mně to ale vadí hodně a proto její zápasy mimo posledních kol GS ani moc nesleduji. Na Petkovič jsem zapomněl, ta má také nepříjemný projev. A Schiavone mě osobně ani nevadí, nějak už to u ní mám zafixované.
Reagovat
smazaný uživatel
Krásné semifinálové zápasy hlvaně Radwanska - Kerber.Ale v finále fandím Sereně,a Radwanska jako světová 1. to je vtip roku.Ach to bodování...
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně. Sereno, prosím, zabraň katastrofě!
Reagovat
smazaný uživatel
Jděte už všichni s podobnými plky někam !!! Jsi na správném webu? Tohle není sport cézet!
Třeba Wozniacki byla jedničkou naprosto zaslouženě, protože mimo jiné vyhrála 5 největších turnajů WTA v řadě (obdoba mužských ATP 1000). Žádná jiná se k tomuto číslu ani nepřiblížila !!!
Plus dvě grandslamová SF + finále na Turnaji mistryň + menší tituly a jiné dobré výsledky před rokem daly slušný bodový náskok. Který postupně ztrácela, až po AO 2012 spadla z prvního fleku.
Reagovat
smazaný uživatel
Broži, to nemá cenu. Pro ně to nic není, nemá GS, je nula, v 21 letech...
Reagovat
smazaný uživatel
Nikdo neřekl že Wozniacki je nula a navíc o ní nebyla ani řeč! Měla výhodu že objížděla menší turnaje a získávala body což se teď už nesmí,dalo se čekat že když nevyhrála ani jeden GS že brzo spadne.Tenis Radwanske se mě celkem líbí ale není to ta pravá světová 1. když se tam dostane po zítřku tak se tam asi moc dlouho neudrží,uvidíme no,musí nejdřív porazit Serenu,což bude těžké.
Reagovat
smazaný uživatel
Co to meleš! Jaké menší turnaje Carol tehdy objížděla? Všechny podstatné body ze svého maxima 10255 (žebříček ze dne 23.5.2011) získala na velkých turnajích, které jsem uvedl.
Reagovat
smazaný uživatel
ty asi neumis cist, co Broz napsal.....:) Lidi, co porad zpochybnuji zebricek, pletou jabka s hruskami. Asi tenisu moc nerozumi.....
Reagovat
smazaný uživatel
Já nemelu!!!! Viz třeba Charleston tam nebyla ani Azarenka,Sharapova,Radwanska.Já jí to nezazlívám měla jsem jí ráda a její tenis tak nebuď laskavě drzej...
Reagovat
smazaný uživatel
Caro si post jedničky zasloužila podle pravidel. To nemění nic na tom, že pravidla, tedy žebříček, jsou nastavena špatně.
Reagovat
smazaný uživatel
Špatně? Aha. A co téměř shodné bodování v žebříčku ATP?
K tomu nikdo stupidní hlouposti neplká jen z toho důvodu, že všechny zásadní turnaje vyhrávají ti tři dlouhodobě dominující tenisti.
Reagovat
tommr
Broz má v tomhle pravdu. Žádnej systém bodování nemůže vyřešit přetrvávající problémy WTA, který spočívají v tom, že u žen momentálně nejsou žádný trvale dominantní hráčky. Wimbledon vyhraje zase jiná hráčka než předchozí letošní GS - opakuje se situace z minulýho roku ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
To máš pravdu. Ale může dát přesnějš údaje, než ten současný. To platí pro WTA i ATP.
Reagovat
smazaný uživatel
V tom má quesh pravdu. Nedávno jsme si na to téma psali a navrhoval třeba hodnocení, které se používá v šachu. Je to zajímavé a rozhodně by bylo možné vymyslet i jiné možnosti. Tady v tom systému hodnocení vidím hlavní problém v tom, jak dlouhou má setrvačnost, pokles výkonnosti se může projevit v žebříku klidně až za půl roku. A hráčka i přesto, že je výkoností jinde, stále čerpá výhody postavení na žebříčku.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem rád, že alespoň někdo mě aspoň trochu chápe. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Setrvačnost je úplně v pořádku. Kratší než jednoroční výměna výsledků nepadá v úvahu, při kratší době by část turnajů byla mimo bodování. Snooker třeba používá delší dvouletý cyklus náhrady bodů.
Reagovat
smazaný uživatel
Když se nebudou hodnotit turnaje, ale zápasy, tenhle problém odpadne.
Reagovat
smazaný uživatel
velka omluva, mam spis pohled hrace nez fanouska, takze se zebrickem proste nezabyvam a ocekavam od nej, ze jednoduse zobrazi snahu a vysledky hracu... kteri urcite nechodi na kurt uhrat nejaky pocet bodu, ale jdou tam vzdycky porazit jineho hrace. :-) Presto mi prijde logictejsi hodnoceni turnaju nez jednotlivych zapasu a jsem s Brozem... ticha podpora. ;-)
Reagovat
darek.vrana
Můj skutečný žebříček výkonnosti (a la Lopata;-)):

1. Serena
2. - 4. Kvitová, Azarenka, Šarapova
5. - 11. Venus, Radwanska, Stosur, Li Na, Kerber, Bartoli, Wozniacki
Reagovat
smazaný uživatel
Podpis.
Reagovat
dadaft
do té třetí grupy patří ještě Andrea Petkovičová.
Reagovat
tommr
to co uvádíš není žádnej žebříček, ale jen tabulka momentální výkonnosti silně ovlivněná tvejma subjektívníma preferencema. Skutečnej žebříček WTA k dnešnímu dni po odehrání obou semifinálovejch zápasů vypadá následovně (čísla v závorce znamenají náskok nebo ztrátu na Petru):

1. Azarenka 8800 bodů (+3525 bodů)
2. Radwanska 8430 bodů (+3155 bodů)
3. Sharapova 8370 bodů (+3095 bodů)
4. Serena Williams 6760 bodů (+1485 bodů)
5. Stosur 6195 bodů (+920 bodů)
6. Kvitová 5275 bodů
7. Kerber 5170 bodů (-105 bodů)
8. Wozniacki 4091 bodů (-1184 bodů)
9. Errani 3410 bodů (-1865 bodů)
10. Bartoli 3400 bodů (-1875 bodů)

v sobotním finále se bude hrát nejen o titul, ale i o post světový jedničky. Pokud vyhraje Radwanská bude od pondělí nová světová jednička - a to naprosto zaslouženě i když se ti to třeba nebude líbit ...

Serena se už výš než na čtvrtý místo posunout nemůže - a taky naprosto zaslouženě, protože žebříček se dělá na základě výsledků za uplynulých 12 měsíců ...
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, Venuše prý v první desítce. A kterou Venuši myslíš? Venuši z let 2000-2003? :-D
Během těch čtyř roků hrála 9x grandslamové finále, z toho 4 tituly! Teď ale máme už 2012.
Reagovat
Jan
Lopata je slavný. Kdyby tu byl, tak by to taky pěkně okomentoval.
Reagovat
smazaný uživatel
Jeho žebříček je subjektivní, ale realitě odpovídá víc, než ten oficiální. Až na Venus.
Reagovat
smazaný uživatel
osobně bych Petru odsunul do tý třetí skupiny a nahradil ji Radwanskou. Přičemž Radwanskou bych viděl na 4. místě, Petru na 5. místě. Další tenistky jsou v poslední době takové nemastné neslané.
Reagovat
smazaný uživatel
......... když mi nejseš ochoten odpovědět na otázku: "Kdo vlastně jseš?"
Reagovat
Mayo
Fandím vo finále Agneške ... ale pravdupovediac tipujem, že je Serena prevalcuje v dvoch setoch...
Reagovat
smazaný uživatel
Neměla těžké soupeřky jak Williamsová akorát Kirilenko a Kerber ale pořád ty to hráčky nejsou Azarenková a Kvitova tak že jen naivní človíček si může myslet že Radwanska má šanci. Souhlasím že Agnieszka má šanci jen v případě zranění Sereny i s tím že by byla moc hloupá kdyby prohrála z hráčkou jako je Agnieszka Radwanska a to Serena není .
Reagovat
smazaný uživatel
Nedá se nic dělat. Jsem na Viku moc pyšný, protože i přes prohru zakončila Wimbledon důstojně a odchází se vztyčenou hlavou. Semifinále je super výsledek, i když to možná dojde až později... První set byl o jednom brejku. Ten Serena získala v osmém gemu a bylo prakticky po setu... Ani druhý set se pro Viku nevyvíjel dobře. Serena získala brejk na 2:1 a vzhledem k účinnosti jejího podání se zdálo, že už nebude mít problém to dotáhnout. Přesto se Vika vrátila do zápasu, když brejkla na 3:3. Vzápětí mohla přijít Sereny odpověď, ale Vika se dvěma brejkbolům ubránila. Až do tie-breaku žádné brejkboly nepřišly. Tie-break byl neskutečně vyrovnaný a bohužel ho rozhodl jeden minibrejk po chybě Viky za stavu 6:6. Serena pak měla mečbol při vlastním podání a s tím už si věděla rady... Vika dělala, co mohla. Byly tam nějaké chyby, které udělat nemusela, ale těžko se jí dá něco vyčítat. Ačkoliv si myslím, že Vika umí hrát ještě líp, tak podala skvělý výkon. Bohužel, ani to na Serenu nestačilo. Jak už jsem napsal vedle, Serena umí dát eso, kdykoliv si zamane. Dnes jich dala prakticky dvakrát víc, než v zápase s Petrou. S tím se dá těžko něco udělat... Přesto jí byla Vika více než vyrovnanou soupeřkou a je velká škoda toho tie-breaku. Bohužel už se nikdy nedozvíme, jak by dopadl třetí set. Bylo by zase těžké vzít Sereně servis, ale kdoví... Každopádně, Serena si zaslouží velkou gratulaci. Je zápas od zápasu dokonalejší a přestože je Aga velmi stabilní a kvalitní hráčkou, nedovedu si představit, že by Serena v sobotu nevyhrála. Už mám dokonce i přesný tip na výsledek, který zveřejním v den finále... Ale ať už to dopadne jakkoliv, Wimbledon vyhrávají jenom skvělé tenistky. Bohužel, žádná z mých favoritek to letos nebude. Život jde dál. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Už mám dokonce i přesný tip na výsledek, který zveřejním v den finále...
ty jses opravdu nekdy az moc velky mudrc......:)))
Reagovat
smazaný uživatel
A nejenom to... Už mám i přesný tip, kolik dá Serena es. :D
Reagovat
dadaft
skvělý zápas plný nádherných výměn, pohybu, celodvorcového tenisu. Radwanská předvedla předvídavost, skvělou obranu i útok a nedělala chyby. Angie z toho byla místy zoufalá. díky.
Reagovat
smazaný uživatel
Zapomeň že Radwanska něco uhraje to bude jasná záležitost to by Serena musela být na hlavu aby si nechal sebrat titul když porazila tak silné soupeřky jako je Zheng,Shvedova,Kvitová,Azarenka a nechala titul nezkušené polce která hraje průměrný tenis .Navíc Radwanské takové hráčky jako je Serena vůbec nevyhovují svojí agresivní hrou stačí se podívat na bilanci proti Azarence a je to jasná záležitost .
Reagovat
dadaft
neřekl jsem, že něco uhraje. bude stát proti mašině. jen ji přeju štěstí.
Reagovat
dadaft
no Ago, máš před sebou zápas svého života.
držím palce.
Reagovat
smazaný uživatel
Proč píšeš to takhle podávat tak to bude easy win vždyt Serena takhle podává už od druhého kola wimbledonu tak proč si myslíš že tak nebude podávat ve finále . Tam bude Serena hodně nahecovaná a bude to mlátička jen na jednu stranu Serena totiž nikdy neprohrává dvě finálové grand slamy navíc dlouho nic nevyhrála velkého tak bude namotivovaná jako hrom a troufnu si říct že Radwanské nedá ani šanci si pinknout .A další věc Agnieszki šanci na vítěztví nejsou leda že by se Serena zranila to je jediná možnost tak a další věc je ta že Radwanská nemá žádné zkušenosti z finálového grand slamu ale ani o to nejde tady jde hlavně o sílový tenis Sereny a Radwanská s tím svým pomalým servisem se vůbec nebude chytat navíc když Serena hraje finále grand slamu , Radwanská nevyhraje ani set natož tiebrek .
Reagovat
Heather_Fedex
nechapu, proc se zamerujes zrovna na moje prispevky a navic reagujes takhle agresivne. no ale tak na rozdil od tebe si nemyslim, ze tak, jako dneska podava cely turnaj, jinak by nemohla ztratit servis s barou v 1. kole a s yaroslavou v kole 4. a co se tyce sanci, tak ty jsou vzdy, serena to rozhodne nedostane za darmo. ani serena uz neni, to co byvala kdysi a navic je taky jenom clovek. agin styl se nejvic priblizuje k tomu barunkinmu a ta dokazala serene sebrat servis nekolik krat. jak uz jsem napsala, zalezi jenom na serene a jeji koncentrovanosti pri servisu
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že Serena je patrně jasná budoucí šampionka. Když jsem sledoval zápas Sereny s Azarenkou, napadalo mě stále častěji, že při srovnání se zápasem s Petrou to měla s naší tenistkou těžší. Mám takový pocit, že Azarenka již moc výrazně nahoru nepůjde, není tam již moc prostoru pro zdokonalování proti nedokonalostem, kterými disponuje naše Petra. Takže pokud to neprohospodaří, má Petra šanci být skutečnou budoucí superjedničkou.
Reagovat
smazaný uživatel
takze je v kazdem kiksu Petry vlastne prislib a nadeje.. :-) Gratulace Serene, nezklamala me. Sereno, jsi bourak! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak si mě opravdu rozesmála prý agresivně ha ha ha tak promiň no ale jsi hodně naivní s tou Agnieszkou předtím si byla taky hodně naivní i z Viki že má šanci vyhrát proti Sereně a jak to dopadlo .A ano v první zápase hrála Serena špatně ale to bylo dáno tím že hrála první zápas na trávě nehrála žádný přípravný zápas .A taky máš pravdu že ze Shvedovou ztratila ale Shvedova tu hrála top tenis ale stejně ty zápasy měla Serena pod kontrolou v rozhodujícím setu jak proti Zhneg tak Shvedové ale ty to dvě hráčky tu předvedli své maxima navíc Agnieszka není tento tip agresivních hráček jako je Shvedová Zhneg Kvitová a Azarenka . Radwanska hraje ten svůj nudný tenis a agresivní styl ji vůbec nevyhovuje a Serena by musela být mega kráva aby si nechala utéct titul .
Reagovat
smazaný uživatel
Promiň, že se na tebe obracím. Ale já se ve vedlejší diskuzi docela vytočil. Že není tenis jen o pouhé "hrubé" síle a ráně na servisu? Je k tomu přece potřeba daleko více. Tak proč se většina do Sereny naváží a děla z ní nějaké "monstrum"....
Navíc, nejvíce es dává tradičně na W., na jiných turnajích to tak nebývá a přesto vyhrává a tenisu dominovala...
Za případnou odpověď díky, fakt mě to dnes vytočilo. A to se jindy snažím být asertivní.....
Reagovat
smazaný uživatel
:-) nevytacej se, sama jsem si toho uzila pri obhajobach Johna a je to uplne na nic. Kdo rozumi tenisu, vidi sam a na ostatnich vubec nezalezi. :-)
Samozrejme, ze se styl meni, je silovejsi, zmenily se materialy, metodiky a technicke moznosti analyz atd., vyziva, postavy holek jsou taky jiny, psychologie hry, je to uz jinej tenis, ohlizet se muzeme, ale zpatky nic neprivolame... Servis Sereny je uzasny, neni to jen sila, je to, jak rikas i svih, navic skvela technika, prace zapesti, strojovej nadhoz, chladnokrevnej kalkul. A ve hre - kdo ma oci, tak se vsima, jak si i pocka a pak vypali, nektery mice ma predem vymysleny, neco variuje operativne... je to selma.. :-)
Zapas Agy jsem nevidela, ale jsem rada, ze vyhrala, je to sikovna a inteligentni tenistka, ktera proste nabizi alternativu pojeti i provedeni... Ale Serena ji smaze.
Reagovat
smazaný uživatel
a zapomnela jsem pripomenout, ze Sestry hraji otevrene udery, ty nabizeji hodne, pokud je nekdo zvlada jako ony. A jejich tatinka bych teda nepodcenovala vubec v nicem!!! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za odpověď. Já se většinou snažím být asertivní a ani na takové věci nereaguji, ale dnes se mi to nepovedlo, musel jsem upustit ventil.:)
Máš pravdu, nemá cenu tady něco obhajovat, když to druzí nejsou ochotni vidět. Jinak s Johnem to vypadnutí bylo pro mě smutné....
A jako v Madridu, tak i tady doufám, že u mužů i žen zvedne nad hlavu trofej už kapku "postarší" pán a "postarší" dáma.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
S těmi otevřenými údery to tak je. Tuhle jsem četl, jak jsi někomu psala, že hraje otevřený forhend a co by na to platilo.
Jen mě trochu trápí ty poklesy výkonu v těch druhých setech. Moc dobře vím, že jde těžko udržet koncetraci po celý zápas. Ale nemuselo by se to vyplatit. Přijde mi, že už nedokáže v případě potřeby zapnout rychle na vyšší level, jak to dokázala v minulosti. Přijde mi, že jí trvá déle se pak do zápasu vrátit. Je to ale pochopitelné, věk dělá své a možná nemám pravdu a vidím to špatně.
Reagovat
smazaný uživatel
taky se tesim na kvalitku stredni generace, je hybnou silou spolecnosti... :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
ubyvajici "vybusnost mladi" v pohode nahradi klidem a zkusenostmi....zatim jeste jo... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
V to doufám, že to bude, jak píšeš. A jinak díky za komentáře, uklidnilo mě to a teď se už divím sám sobě, že jsem se na to nepovznesl a nechal se tak vytočit.:-)
Má chyba....
Reagovat
smazaný uživatel
Radwanska svetova jednotka? :)

Zlatá Wozniacka.
Reagovat
Heather_Fedex
citim to stejne ;)
Reagovat
smazaný uživatel
"Na vine" je tenisové bodovanie..Je totiž šité pre šampiónov,ak ich rebríček postráda može sa stať,že sa na jeho čelo dostane hráč s konštantnou výkonnosťou,no bez velkych triumfov..Každopádne Radwanská sa tam dlho neohreje,u mna je niekde na hranici TOP 5..
Reagovat
smazaný uživatel
No spíš z bláta do louže:(
Reagovat
Jan
Je fakt, že spíš to vyhraje Serena, doufal jsem, že ji zastaví Azarenka, ale nestalo se i když to dotáhla aspoň do tiebreaku 2. setu.
Reagovat
smazaný uživatel
Vicky :))) Stejně je úžasná, snad už bude brzo zase jednička. Potěšila mě, od brejku hrála hodně dobře, sympaticky, snažila se útočit a hrát iniciativně.

Ale samozřejmě gratulace Sereně, ona je prostě nejlepší tenistka, která se na okruhu pohybuje. Místo konce kariéry má finále Wimbledonu, nejde ji to nepřát.
Reagovat
Heather_Fedex
serena tam sazela 1 eso za 2. victoria opravdu nemohla udelat nic moc, v tiebreaku nedokazala vyuzit to, ze se hraly dlouhe vymeny, neudrzela nervy na uzde. pokud bude americanka takhle podavat i ve finale, tak to bude easy win ve 2. pevne doufam, ze se tak stane. agnieszka mi proste na trun absolutne nepasuje. nejde o jeji herni styl, ale proste to neni zena, kt. by mela vladnout bilemu tenisu. proste hracka bez osobnosti, zadne emoce, zkratka nic. nuda, nuda, nuda. a navic se mi nelibi spusob, jakym se prehaluzila do finale, vyuzila toho, ze hrala s absolutne neznamymi a nezkusenymi hrackami, jedinou nadeji byla angelique kerber, ale zrejme to nezvladla v hlave. agnieszkine sance na vitezstvi jsou, ne ze ne. mohla by hrat ucelnejc, delsi vymeny, menit rytmus, pouzivat dropshoty a copy + kouzlit na siti. prestrelky na 2-3 udery aga rozhodne nepreferuje, takze se serena bude muset zmirit s tim, ze bude nucena sprintovat a sklonit se k zemi za micem. klicovy bude serenin servis, od niceho jineho se ten duel odvijet nebude
Reagovat
freeteepek
Přesně, Angie to nezvládla v hlavě. Tento rok velmi vyletěla a není to tak dávno, kdy poprvé porazila hráčku 1.sv.10!
Pakliže se Sereně něco nestane, Aga nevyhraje. Bylo by naprosto absurdní, kdyby se Aga měla stát světovou jedničkou. Výsměch všem!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist