Proti Wawrinkovi nepřekvapil ani Rosol, skončil ve 3. kole

23. 1. 2016, 06:22
Aktuality 24
Dva ze čtyř českých tenistů na letošním Australian Open vyřadil předloňský šampion Stan Wawrinka. Dva dny po Štěpánkovi nedovolil uhrát set ani Lukáši Rosolovi, kterému se tak nepovedlo vylepšit své grandslamové maximum.
Profily hráčů
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol letos v Melbourne vyřadil Japonce Daniela a Američana Socka a dnes si tak poprvé zahrál ve 3. kole Australian Open. V boji o první grandslamové osmifinále však čelil jednomu z favoritů celého turnaje - nasazené čtyřce předloňskému šampionovi Stanu Wawrinkovi. A zaskočit ho stejně jako před dvěma dny Radek Štěpánek nedokázal.

 

Třicetiletý Švýcar od začátku utkání potvrzoval papírové předpoklady. V první sadě nečelil brejkboly, sám dvě příležitosti využil a získal potřebný klid na svou raketu. I když se pak český tenista v průběhu zápasu neustále zlepšoval, nestačilo to ani na zisk setu. V druhém dějství se mu povedl rebrejk, ale vzápětí a své podání znovu přišel. Ve třetím setu Rosol nečelil brejkbolu, ovšem svou jedinou příležitost nevyužil a nakonec prohrál 2-6 3-6 6-7.



"Kdyby mi někdo před turnajem nabízel dvě výhry, určitě bych je bral. Ale když už jsem byl ve třetím kole, chtěl jsem se poprvé na grandslamu dostat do osmifinále. Mrzí mě, že se to nepovedlo,“ řekl pro iDnes.cz Rosol.

• AUSTRALIAN OPEN 2016 •
Austrálie / Melbourne, tv. povrch, 11.935.000 dolarů
sobotní výsledky mužů (23. 01. 2016)
• Dvouhra - 3. kolo •
Wawrinka (4-Švýc.) - Rosol (ČR) 6-2 6-3 7-6(3)
A. Murray (2-Brit.) - Sousa (32-Portug.) 6-2 3-6 6-2 6-2
Ferrer (8-Šp.) - Johnson (31-USA) 6-1 6-4 6-4
Isner (10-USA) - F. López (18-Šp.) 6-7(8) 7-6(5) 6-2 6-4
Raonic (13-Kan.) - Troicki (21-Srb.) 6-2 6-3 6-4
Tomic (16-Austr.) - Millman (Austr.) 6-4 7-6(4) 6-2
Monfils (23-Fr.) - Robert (Fr.) 7-5 6-3 6-2
Kuzněcov (Rus.) - Sela (Izr.) 7-5 3-6 6-1 7-6(4)
• Čtyřhra - 2. kolo •
Štěpánek/Nestor (ČR/Kan.) - Kubot/Matkowski (10-Pol.) 7-6(4) 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

24
Přidat komentář
Ma3ek
Dneska Jo verim ze da keia a gavrilova suarezovu tajne dufam ze belinda sa predvedie s sharapovovou a zvysok by mal byt jasny
Reagovat
smazaný uživatel
Wawrinka - Raonic by mohl být zajímavý zápas, rozhodně nejatraktivnější osmifinále. A možná nejtěžší překážka Stana v cestě do finále, Raonic se zase dostává do formy. H2H sice jasně 4-0 pro Wawrinku, Raonic uhrál jen set, ale z těch 8, co prohrál, byly 4 v TB. Tak doufám, že bude mít Milos den a postará se o nějaké drama.
Reagovat
Mayo
Andyho škoda, že stratil set ale tak hlavný je postup. Wawrinka podľa očakávania 3 sety. Ak sa títo dvaja stretnú v tom semifinále, tak to by mohla byť dobrá podívaná. Ale ešte majú dlhú cestu.
Reagovat
HECIS
Andy mooc dobri .... do finale cesta volna
Reagovat
Denis92
*semifinale
Reagovat
rod_laver
Stan the Man! Parada, jeste aby Roger vyradil Berdycha a je to pro Cechy komplet :-)
Reagovat
Jan
Ty jsi Čech nebo co ?
Reagovat
smazaný uživatel
Rod Laver je Australan :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Souza pěkně trápí Muráje!
Reagovat
Kozoroh
Je to Sousa, nikoliv Souza :-)
Reagovat
smazaný uživatel
pardon :-) píšu jak slyším :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Souza je totiž ten druhej, ten Brazilec
Reagovat
Pe3k
Je to dobře, že z toho Sousa udělal zápas. Pokud by to bylo 3:0 pro Můra, pak by to byla nuda. Na druhou stranu, s tímhle ho Djokovic smete jak nic a Wawrinka možná taky.
Reagovat
Kozoroh
Zápas Wawrinky a Raoniče bude trhákem pondělí, oba mají potenciál a formu postoupit do finále, takže čekám vyrovnaný duel. Já osobně přeji postup Milošovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, myslím, že by tomu zápasu slušelo spíš SF než OF...mírně favorizuju Stana, ale bude to boj...
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, že přeješ Raonicovi, protože ze Stana máš naděláno v gatích už :-)))
Reagovat
Nola
Stan the Man...zver Stanimal
Reagovat
Mayo
tak tak (:
Reagovat
EllNino
Reagovat
EllNino
Nevadí, to už byl too high level :) ...i tak je sezona na jeho poměry rozjeta výborně, osmifinále v Čennaí, čtvrtfinále v Aucklandu a 3. kolo na AO s tím, že si připsal skalpy Paira, Gsrcíi-Lopeze, Socka, ...to není špatné :)
Reagovat
Pe3k
Reagovat
smazaný uživatel
No, vypadá to, že Standa má dobrou formu. Myslím, že Radek ani Lukáš nehráli špatně, ale neměli na něj ani náhodou. Teď má tuším Raoniče? Tak to bude asi dobrá řežba!
Reagovat
Pe3k
Přesně tak, pro Radka ani Lukáše to není hratelný soupeř, hlavně tady na AO. Wawroš je jinak schopen naprosto odevzdat jakýkoliv zápas, ale na grandslamech naštěstí hraje naplno. Miloš může být velice nepříjemný, jestli si bude držet servis, tak může být Stan v problémech.
Reagovat
George_Renel
Škoda že Rosol narazil právě na Stana. Když potom člověk viděl zápas Monfilse, tak je to dvojnásobná škoda.....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist