Proti Peerové znovu protestovali, Izraelka ale postoupila

7. 1. 2010, 16:47
Aktuality 7
Chtěli, aby odletěla z Aucklandu, místo toho ale jako by jí pomáhali k lepším výkonům, které jí pobyt v novozélandském městě prodlouží minimálně o další den. Ani ve třetím kole se Izraelka Shahar Peerová nenechala rozhodit skupinkou lidí, kteří protestují proti její účasti na turnaji. Rusku Kirilenkovou porazila ve třech setech a postoupila do semifinále.
Shahar Peerová

Podle novozélandských médií bylo zatčeno pět lidí ze zhruba dvacetičlenné skupiny, která protestovala proti Izraeli a vyzývala Shahar Peerovou k odhlášení z turnaje. K jednomu zatčení došlo už v úterý, kdy jeden z demonstrantů způsobil dokonce přerušení duelu Peerové se Slovenkou Magdalénou Rybárikovou.

Izraelka navzdory tomu postoupila už mezi nejlepší čtveřici, ve čtvrtfinále porazila 6-0 3-6 a 6-1 Rusku Marii Kirilenkovou. Její soupeřkou v boji o finále bude třetí nasazená Belgičanka Yanina Wickmayerová, jež se na turnaj dostala na poslední chvíli díky divoké kartě, poté co mezinárodní federace ITF zrušila její roční trest za porušení antidopingových pravidel.

"Snažím se soustředit na sebe a ne na to, jestli tu budou nebo ne," řekla po utkání Peerová. "Když vyhraju celý turnaj, jen se tak ukáže, že na to nemusím myslet a že by se do toho politika neměla míchat."

Ve druhém semifinále se utkají reprezentační spoluhráčky Flavia Pennettaová s Franceskou Schiavoneovou, které před dvěma měsíci získaly pro Itálii Fed Cup. Pennettaová se mezi nejlepší čtyři dostala po hladké výhře nad Slovenkou Dominikou Cibulkovou, kterou porazila 6-1 6-2.

"Vůbec jsem neděla moc chyb a byla jsem hodně agresivní," prozradila Italka recept na úspěch. "Vždycky je těžké proti ní hrát, protože vrátí tolik míčů a není proti ní jednoduché zahrát vítězný úder. Dnes bylo všechno perfektní."

Výsledky

Dvouhra - čtvrtfinále:
Pennettaová (1-It.) - Cibulková (SR) 6:1, 6:2, Wickmayerová (3-Belg.) - Dateová-Krummová (Jap.) 6:2, 6:2, Schiavoneová (4-It.) - Cornetová (Fr.) 6:2, 6:3, Peerová (Izr.) - Kirilenková (Rus.) 6:0, 3:6, 6:1.

Semifinálové dvojice: Pennettaová - Schiavoneová, Wickmayerová - Peerová.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Grandinová, Granvilleová (JAR/USA) - Uhlířová, Voráčová (ČR) 6:2, 3:6, 10:8.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Bohužial sa svet asi nikdy nezbaví primitívov,konkrétne na príklade Peerovej sa ukazuje imbecilita a hlúposť ľudí a už len kvoli nim dúfam že tá holka celý turnaj vyhraje...
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes po půlnoci na italském satelitním programu Super Tennis (web www.supertennis.tv) budou dávat semifinále Wickmayer - Peer a Pennetta - Schiavone, v noci na sobotu pak i finále tohoto turnaje.
Satelit Hot Bird 13 stupňů východně, frekvence 11178 MHz, symbolrate 27500, polarizace H, parabola 60 cm
Reagovat
smazaný uživatel
Na kolik tě to vyjde měsíčně? Několikrát jsem si všiml, že zde dáváš avíza na satelitní programy a zdá se, že ti tam běží snad všechno. Já mám kabelovku (Eurosport 1+2, Nova Sport a Sport 1+2, tam bývá tenis, ale hlavně poslední dobou Eurosport WTA nic moc. Nechce se mi věřit, že biatlon apod. má u nás větší sledovanost, než tenis, ale přesto dostává (nejen "on") přednost)
Reagovat
smazaný uživatel
U nás? Program Eurosportu se u mutací pro různé státy neliší, kromě reklam. Eurosport je výborný na grandslamy, každý rok dávají tři ze čtyř a narozdíl od WTA turnajů (1-2 utkání denně) má u nich tenis v těch šesti týdnech velký vysílací prostor.
Omyl, neplatím nic. Na sledování sportu mám málo času a zatím mi stačí ty neplacené ze satelitu- německý Eurosport, STV3, BBC (skvělé na můj oblíbený snooker a na Wimbledon), Super Tennis, který ovšem není super ani náhodou, live přenosy tam jdou jen výjimečně, většinou jen staré záznamy nebo magazíny. Plus ten náš slavný ČT4, který za moc nestojí.
Bydlím v domě, kde je kabelovka, kterou ale neplatím, protože ji nepotřebuju. Nedávno jsem pořídil Skylink kartu (stojí okolo 1800 Kč) pro české kódované programy ze satelitu, 2 měsíce jsem měl na zkoušku bezplatně HD programy, jejichž obraz je v porovnání s těmi všemi normálními úplně někde jinde (zatím tam mají český Eurosport, Nova sport, History, Filmbox). Volně bez dalších poplatků jsou jen ČT HD a Nova HD.
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za info.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrý nápad s anketou, i když u této sympatické tenistky asi nebude mít kdovíjaký úspěch... Už za to, čím si tam musí procházet, jí přeju titul nebo aspoň finále
Reagovat
skott
tak tak, anketa je skvelej napad, snad bude ke kazdemu turnaji..
Ale ty protesty bych nezvelicoval.Je to sice prasarna, michat sport s politikou dohromady, ale v zapase s Kiri zadne neprobihaly.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist