Proti Ferrerovi budu hrát agresivně, říká Štěpánek

15. 11. 2012, 17:26
Aktuality 14
Agresivním pojetím a častými výpady k síti se pokusí Radek Štěpánek zahájit finále Davis Cupu a získat první bod. Na kurtu pražské O2 areny se zítra bude snažit útočným stylem rozbít obranou zeď španělské jedničky Davida Ferrera a nasměrovat tenisty k zisku "salátové mísy".
Profily hráčů
Radek Štěpánek

Třiatřicetiletý Štěpánek je v utkání s pátým hráčem světa Davidem Ferrerem outsiderem, ale na rychlém povrchu jeho šance rostou. "Každý hráč je k poražení. O Ferrerovi je známo, že to je obrovský bojovník, nedá ani centimetr kurtu zadarmo a člověk si to s ním musí uhrát. Já budu hrát svůj agresivní tenis, budu se tlačit k síti a zkusím získat první bod," řekl dnes Štěpánek.

Z devíti zápasů vyhrál český tenista nad Ferrerem tři, naposledy uspěl na trávě ve Wimbledonu v roce 2009. Ve stejném roce oba změřili síly i ve finále Davis Cupu a na barcelonské antuce Štěpánek neudržel vedení 2:0 na sety a prohrál. "Teď to je v jiných podmínkách a s jiným publikem a toho chceme využít," řekl Štěpánek.

Ve Španělsku před třemi lety čeští tenisté nezískali ani bod. Nyní mají šanci k odvetě. "My jsme si v roce 2007 po výhře nad Švýcary řekli, že chceme tu trofej získat. V roce 2009 to nevyšlo a teď tady sedíme a máme druhou šanci to dokázat. Necháme proto na kurtu všechno a rozhodne se mezi lajnami," řekl Štěpánek.

Vyprodaná hala pro 14 tisíc fanoušků by měla podobně jako před čtrnácti dny tenistky ve finále Fed Cupu hnát hráče za úspěchem. Zvláště pro Štěpánka, velkého baviče, platí, že bouřlivá atmosféra mu pomáhá. "Strašně moc se těším, až to vypukne. Každý bod bude důležitý a my potřebujeme získat tři," řekl Štěpánek.

Karvinský rodák zopakoval, že je fyzicky připravený hrát ve všech třech dnech. "Vím, co mě čeká a co mě nemine. Jsem to připravený odevzdat všechno, co umím. Jsem připravený na všechny tři dny a dát do toho celého člověka," řekl tenista.

pva, ČTK

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jen at Rada hraje tu svou hru, ale at neni u site kazdou druhou vymenu. Je timto bohuzel znamy a souperi ho maji celkem v poho precteneho.Ale verim mu, ze da do toho vse. Tento druh zapasu mu sedi s podporou obecenstva dovede delat divy. Cekam to v patek tak nejmene do pulnoci. Smesny, je planovany zacatek Toma na 17.30, Chacha,Tak at si to uzijeme ten posledni tenisovy vikend letosniho roku.
Reagovat
Stan_Borowitz
Agresivně, bojovně, to je v pořádku, ale hlavně čestně...
Reagovat
taffer
No, myslím, že Radkovi trochu křivdíš (jestli jsi to tak myslel). Radek není svatej, ale aby nahlásil aut a pak nohou zamázl otisk (jak na antuce předvedl Tipsarevič), to určitě ne ...
Reagovat
Stan_Borowitz
Cože, čtenář Dostojevského dělá takovou neplechu? No, zřejmě se zasekl někde na Idio.tovi a ještě nedošel ke Zločinu a trestu :-)
Reagovat
VlS
No, a co teprve až dočte Dostojevského a prokouše se ke Lvu Nikolajeviči a Vojně a míru :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Vytvořil jsem tuhle událost na FB, co tomu nápadu říkáte? ;) Radka by to mohlo pobavit, pokud by se to k němu dostalo, co vy na to?

http://www.facebook.com/events/170368179773490/

Pokud Radek Štěpánek porazí v 1. Daviscupovém zápase finále favorizovaného Davida Ferrera, budu po celý týden oblékat košili národních barev stejně tak, jako Radek v baráži se Švýcarskem.

Podpořme psychicky Radka a vyhecujme ho ještě více v cestě za první bodem na našem kontě ve finále!!!
Reagovat
Jan
Akorát v roce 2009 byl Štěpánek silnější než teď. Věk se nedá zastavit.
Reagovat
George_Renel
A myslíš, že roky přibyly jen Radkovi? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
nie ale ferrerovi roky prospeli!!!
Reagovat
Jan
jistě ne, ale Ferrerovi je je 30, Radkovi bude 34 a po třicítce se to obvykle láme směrem dolů. Ani Federer není co býval a má přes 30. řekl bych, kdyby byl mladší, tak ve finále TM Djokoviče snadno smázne.
Reagovat
Jan
Zatímco u Ferrera to vypadá, že je na vrcholu.
Reagovat
J.M.
Na druhou stranu, nevím, jestli jsi ho sledoval před pár týdny v Šanghaji, ale přišlo mi, že tam o 10 let omládnul. Běhal neuvěřitelně rychle, kromě útoku měl i fantastickou obranu. Anglický komentátor o něm dokonce řekl, že je Štěpánek jeden z nejlepších defenzivních hráčů na světě. Což je vzhledem k tomu, že je léta známý svými voleji, docela zajímavé.

To mi připomnělo, že ta věta v článku, že Radek "se zítra bude snažit útočným stylem rozbít obranou zeď španělské jedničky" znamená, že Radek se bude snažit svojí obranou rozbít Davidovi zeď. Ach ta čeština...
Reagovat
J.M.
(Případně to ještě může znamenat, že Davidovi tu zeď někdo obral.)
Reagovat
spaniel
Tak Radek urcite sanci ma na tak rychlem povrchu jak deklaruji. Kdyz ma den, je hodne nebezpecny. Ma velmi dobrou techniku, dulezity bude zacatek. Pokud se Ferrer chytne a budou se mu darit prohozy, vyvede Radka z pohody a bez sebevedomi se mu bude na sit chodit hur a zezadu to asi neuhraje. Musi se hned chytit par volejema.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist